Page 26 of 36 FirstFirst ... 16222324252627282930 ... LastLast
Results 626 to 650 of 893

Thread: Zavjere [ moguće i nemoguće ]

Thanks Thanks Given 
    1,636
    Thanks Thanks Received 
    1,738
    Thanked in
    1,403 Posts

Luce (fer)

Thanks Thanks Given 
    3,840
    Thanks Thanks Received 
    4,061
    Thanked in
    2,563 Posts

Lučonoša.
    Svaki dan je dobar za upiranje.

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

A ovo se Papa sprema za Japan EXPO pa je monaha stavio ka animu.
    Papa je vazda bio u trendu.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk

4. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

γνῶθι σαὐτόν

6. The Following 3 Users Say Thank You to Caesar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,636
    Thanks Thanks Received 
    1,738
    Thanked in
    1,403 Posts

Dok sam se dopisivao sa drugom o moon landingu, pade mi napamet dodatni potencijalni razlog koji bi išao u prilog teoriji lažnog slijetanja na mjesec.
    Bitno je uzeti u obzir da je to doba hladnog rata, kraj 60-ih, nuklearna trka, rusi testiraju Tsar bombu, rokanje podmornicama, kgb vs cia, itd, borba neprestana...
    Svi ti projekti zahtijevaju ogromne resurse. Amerika namjerno fake-uje moon landing i ostale space programe kako bi što manje finansija tu potrošila, a Rusija sa druge strane ulaže ogromne resurse u space program iako tu ostvaruje realan uspjeh, ona biva finansijski osujećena za druge projekte. Dok Ameri nameću lažnu sliku o space uspjehu, a ovamo ulažu sve pare u razne vojno-tehnološke projekte i time preuzimaju primat u tom glavnom domenu.

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

A đe mi baš ti @Solid zaluta od sve raje na forum.

Thanks Thanks Given 
    1,636
    Thanks Thanks Received 
    1,738
    Thanked in
    1,403 Posts

Ne treba ništa ozbiljno shvatati šta se piše na ovom konkretnom topiku, zbog toga on i postoji. Ovdje je sloboda data čovjeku da špekuliše, teoriše ili što bi rekli "aveta". Tako da je ovđe dozvoljeno da se napiše da je zemlja ravna ploča, i tako te stvari a i ovako neke teorije, tako da nema nikakve uvrede. Jes da Ameri imaju veliki ponos, i da bi ovako neku insinuaciju vjerovatno okarakterisali kao antidržavnu i direktnu uvredu i atak na čast i ugled (da ne kažem i na propagandnu mašineriju), pogotovo ako bi ona došla iz pravca nekog autorietata, osobe od integriteta, ali zbog toga postoje ovakvi forumi, teme itd. jer ako mogu da se u jednu Ameriku koja propoagira slobodu u svakom smislu, odobravaju razni anti-filantropski zakoni kao npr. da đeca od 5 godina biraju svoj pol i ostale ludosti, onda bi bilo licemjerno zabraniti slobodu špekulacije na ovakve teme i eventualno vjerovanje u njih. Još ako se uzme u obzir da je ovo CG forum i ja nisam dršavljanin USA, onda tek ne bi trebalo da je to problematično.
    Last edited by Solid; 01-11-24 at 00:54.

10. The Following User Says Thank You to Solid For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,724
    Thanks Thanks Received 
    6,419
    Thanked in
    2,696 Posts

Price o laznom slijetanju na Mjesec su interesatne, ali racunaj da ne bi SSSR cutao da je imao bilo kakvu validnu informaciju o tome. Plus, ne bi se isplatilo na duze staze jer Amerima je nacionalni ponos i ego im ipak preveliki da ih neko raazotkrije za najvece dostignuce u istoriji covjecanstva.

Kad smo vec kod teorija zavjere, intresatne price sr vrte oko toga da li je Gagarin bio prvi covjek u svemiru ili je bio prvi prezivjeli covjek u svemiru
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    1,636
    Thanks Thanks Received 
    1,738
    Thanked in
    1,403 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Price o laznom slijetanju na Mjesec su interesatne, ali racunaj da ne bi SSSR cutao da je imao bilo kakvu validnu informaciju o tome. Plus, ne bi se isplatilo na duze staze jer Amerima je nacionalni ponos i ego im ipak preveliki da ih neko raazotkrije za najvece dostignuce u istoriji covjecanstva.

Kad smo vec kod teorija zavjere, intresatne price sr vrte oko toga da li je Gagarin bio prvi covjek u svemiru ili je bio prvi prezivjeli covjek u svemiru
    Odakle ti znaš što se tu dešavalo u pozadini, možda su imali oni neki dogovor tipa "vi se ne miješate uopšte u našu propagandu, a mi se nećemo miješati u vašu", ili tako nešto isto ono kao kad dvije države koje su u ratu razmjenjuju zarobljenike, možda je pao tako neki dogovor u pozadini tipa evo ćemo vam vratiti ove vaše KGB-ovce koje smo uhvatili na našem tlu, a vi zauzvrat se ni na koji način nemojte miješati u našu propagandu, pa onda Rusi kažu, može ali da pričate da ste stavili i medalju Gagarina na mjesec može?, može, dogovor.

Pa prvi koji nije preživio je bio onaj njegov kolega Vladimir Komarov, on je umro jer pri vraćanju nije uspio da mu se otvori padobran na letilicu, a Gagarin je prvi uspješni, osim ako ne misliš na nešto drugo?

13. The Following User Says Thank You to Solid For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

@Solid nisam ja osjetljiva na Ameriku dalekobilo nego na astronaute.Što da činim to mi je u djetinjstvu bilo nešto najljepše i osta tako.Da mi neko reče da su oni bili obični glumci to bi mi gore bilo no bilo što na svijet.

Ne ruši mi snove porfavor:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post

Otkad sam pročitala da su Koroleva poslali u gulag ima njegova metalna šoljica za čaj sa imenom imam teoriju zavjere da su Gagarina ubili.Pošto je bio nacionalni heroj njega nisu htjeli ka Koroleva.Evo kad Solid veli da imamo slobode u pravu je konačno mjesto da ovo rečem.

Thanks Thanks Given 
    1,636
    Thanks Thanks Received 
    1,738
    Thanked in
    1,403 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    @Solid nisam ja osjetljiva na Ameriku dalekobilo nego na astronaute.Što da činim to mi je u djetinjstvu bilo nešto najljepše i osta tako.Da mi neko reče da su oni bili obični glumci to bi mi gore bilo no bilo što na svijet.

Ne ruši mi snove porfavor:

Pa, možda nije ovo istina, samo bačamo neke teorije bzv. špekulišemo, tebe niko naravno ne ćera da vjeruješ u lažiranje moon landinga.

17. The Following User Says Thank You to Solid For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

A viđi pušti to sad nešto meni daleko zanimljivije u domenu teorija zavjera i špekulacija koliko je CIA povezana sa Hollyvudom. Pošto je holivud bukvalno svjetski brejnvašing to mi je vazda bilo zanimljivo koliko utiču na formiranje kolektivne svijesti i modela ponašanja kao i stila života.Ima detalja da ne kažem detaljčića u filmovima đe su meni barem pripremali na neke scenarije preko istoga.Kao što ti gore postavi Simpsonove.

19. The Following 2 Users Say Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,636
    Thanks Thanks Received 
    1,738
    Thanked in
    1,403 Posts

Pa to je dosta interesantna tema, razne tehnike ispiranja mozga, u svrsi propagande, modelovanja mase itd.

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

I te kako.

Evo pazi sa njihove stranice dakle nije teorija nego na njihovoj stranici pa to vidi:
    "Tijekom Drugog svjetskog rata, mnogi u Hollywoodu prijavili su se da služe svojoj zemlji u Uredu za strateške usluge (OSS)—prvoj američkoj obavještajnoj agenciji—uključujući plodnog Oscarom nagrađenog filmaša Johna Forda i legendarnog Disneyevog umjetnika kamerskih efekata Boba Broughtona .Zajedno su stvorili filmove za obuku OSS-a i dokumentirali OSS-ove aktivnosti na terenu, pionirski koristeći film u obavještajnim službama za generacije koje dolaze.U to je vrijeme, međutim, holivudskim studijima bilo zabranjeno spominjanje OSS-a u filmovima zbog tajnosti. Scenaristi su dali sve od sebe da ta tri slova ne dođu u ratne scenarije."

E sad zamisli vremenski period od tada do dana današnjega.Eto ovo boldovano.

Last edited by Bluemoon; 01-11-24 at 12:58.

Thanks Thanks Given 
    1,636
    Thanks Thanks Received 
    1,738
    Thanked in
    1,403 Posts

Pa jes, to je stvarno interesantno.
    Nego da se vratimo Moon Landingu, to je sve bilo lažno i iscenirano itd., dobra fora propagandne mašinerije USA i NASA.

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,442
    Thanked in
    399 Posts

Da je postojao i promil sanse da je slijetanje na mjesec lazno, SSSR ne bi nikad to prihvatio, priznao poraz i na taj nacin Amerikanci su postali najveca sila na svijetu. Nema od toga nista. No slijetanje na mjesec da je lazno je sala u moru teorija zavjere, trenutno 20-30% planete vjeruje da je Zemlja ravna ploca, da je gravitacija laz i sl. Potpuna propast covjeka kao intelektualnog bica.
    MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!

24. The Following 2 Users Say Thank You to Jakuza For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,636
    Thanks Thanks Received 
    1,738
    Thanked in
    1,403 Posts

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,636
    Thanked in
    2,736 Posts

Razmisli malo, da se dogovore recimo Izrael i Palestina ili Rusija i Ukrajina oko nekih filmova..
    Hladni rat je trajao 40 Godina i mnogo toga je bilo u njemu od špijunaže, kontrašpijunaže, preko prebjega sa obje strane do slanja oružja svojim satelitima ali nikad nije bilo dogovora kojeg bi se čvrsto držali bilo jedna bilo druga strana.

Propaganda čini svoje, ali stavite se u kontekst naših đedova i bana za početak. Većina njih je išla na radne akcije, nije bila plaćena, odigrala je kičmu i život i sve to radi nekih lijepih riječi. Današnje generacije to ne razumiju kao što ne razumiju ni muke naših očeva i majki koji su išli na posao a da nijesu primali platu.

Ne možemo to vrijeme posmatrati iz ugla današnjeg mozga jer tada je vladala ideologija neke strane, a danas vlada samo kapital.

Stvarno mislite da u SSSRu nije bilo vrbovanja zaposlenih NASA-e i da bi da je postojala mogućnost lažiranja ne bi potegli i kidnapovanja ako treba.

Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine

............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    1,636
    Thanks Thanks Received 
    1,738
    Thanked in
    1,403 Posts

Niko ne isključuje činjenicu da su 98% zaposlenih u NASA isto bili izmanipulisani i uvedenu i zabludu da misle da ovi stvarno lete put mjeseca... Nešto mi to ne djeluje kao komplikovano za fabrikovati.

Thanks Thanks Given 
    6,611
    Thanks Thanks Received 
    6,210
    Thanked in
    3,622 Posts

Ada prije par godina zbog korone smo nauculi da ruke treba da se peru i higijena drzi ... tako sve je moguce

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

29. The Following 3 Users Say Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Quote Originally Posted by Solid View Post
    Niko ne isključuje činjenicu da su 98% zaposlenih u NASA isto bili izmanipulisani i uvedenu i zabludu da misle da ovi stvarno lete put mjeseca... Nešto mi to ne djeluje kao komplikovano za fabrikovati.
    Previše je tu uloga bilo u igri da bi se igrali.Kad pogledaš same transkripte Apolo misija nisu krili i masu svojih fejlova đe su se pokazali kao neko ko je žrtvovao i živote samih astronauta.Transkripti su obimni ima ih i u audio verzijama a neđe ključne izmjene je uradio upravo holivud pod parolom sloboda umjetnosti iliti filmova a išla je u pravcu pumpanja nacionalnog ponosa.Ničega tu za same astronaute i nije bilo romantičarski kao u filmovima.To je u stvari jedan pakao od njihovih života jer dostina njih su znali da stragluju sa teškim depresijama dok su s druge strane što u sovjeta što u amera pred kamerama bili da kažem marionete bukvalno sopstvenih vlasti kao i žrtve hladnog rata oni koji su život izgubili.

Raketna industrija je ozbiljna stvar,možda najozbiljnija i najzahtjevnija jer ti početni pokušaji su imali dobrih propusta i s jedne i s druge strane.

Nego,evo jedan zanimljiv dokumentarac od desetak minuta ko je osnivač NASA-e i kako su nacisti bili upravo ti koje je USA iskoristila (odnosno njihove najbolje naučnike) u ovome projektu.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,636
    Thanked in
    2,736 Posts

Quote Originally Posted by Solid View Post
    Veoma ne teško, da ne kažem nemoguće izmanipulisati par stotina ljudi koji su bukvalno najbolji u svom poslu.

Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine

............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

32. The Following 2 Users Say Thank You to Bugi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Uopšte me ne bi iznenadilo da su ga ubili.

Last edited by Bluemoon; 03-11-24 at 14:40.

Thanks Thanks Given 
    1,636
    Thanks Thanks Received 
    1,738
    Thanked in
    1,403 Posts

Čitava poenta ovog videa je da je dio Vostok 1 misije bilo da se detektuje neko anomalično dešavanje u magnetnom polju kod Antartike, i da su ga njegovi likvidirali jer je otkrivao tu vojnu tajnu. Nešto mi to zvuči kao skretanje pažnje javnosti sa pravog razloga, ukoliko postoji.

Page 26 of 36 FirstFirst ... 16222324252627282930 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)