Prelijep ti je ovaj motor![]()
Sent from my 2201123G using Tapatalk
momci.... mogu li ja kao potpuni amater da vas pitam odje par pitanja a da mi se ne sprdate
1. ovaj voge sto sam uzeo, juce sam vozio na prvi servis a znam da je bilo komentara da ce ici jos bolje nakon servisa, jer mu se tada skida neka blokada? e sad fora je sto ja juce pitam za to nakon servisa a oni kazu nista nista to je to..ne skidamo nista...a motor ne ide cini mi se preko 7500rpm, iako mu je po specifiakciji maks snaga na nesto vecem broju obrtaja. sad ja ne ocekujem da cu dobiti neko cudo, ali zasto ne iskoristiti sve sto nudi? jos ako ce biti malo vesiliji u tim vecim obrtajima... jel to neka komplikacija da se skine? jel to mehanicki ili software-ski?
2. zadnje sto sam vozio prije 8-9godina je imalo 50ccm...kljuc, kocnicu i to je to.. sad ovaj rekao bih da ima nedje i obd2obzirom na abs, tcs i sl.... pitam ovo jer ima dnevna svijetla ali se ona pale zajedno sa oborenim... ja sam gledao mogu li kako da ih ugasim, pa da sam palim svijetla po potrebi ali prekidac koji imam ima tri polozaja i nema uopste opciju on/off.... prekidac stoji na sredini...na jednu stranu je blicanje, na drugu palis duga... ovo pricam jer ne vidim da ima prekidac za svijetla, a onda ne vidim neki smisao dnevnih svijetala? ne bi me iznenadilo da ima senzor za svijetla
3. treba li sto posebno da radim sa njim tokom zimskih mjeseci? bice garaziran, pokriven, ali da li da nesto posebno radim sa njim tokom tih 2-3 mjeseca kad ce biti paljen svremena na vrijeme...
Prvo nek je sa srecom,boljim ga zamijenio (nije ti tesko) salim se
Nisi napisao ni koja kubikaza,konjaza,kg ?
Slagao te taj da ce posle servisa da ti ide bolje.
Ja da znam jedino 50cc ima blokade.
A ti ga vec ceras u obrtaje...
Obd ima sigurno.A i vjerovatno moze da se cacka sa podesavanjima.
preko zime ti je bolje da ga provozas 5min nego da ga drzis upaljenim 30min.
Svakako bi samo treba da uzmes onaj uredjaj sto odrzava akumulator,valjalo bi.Nista nuzno.
Sa proljeca samo servis prije pocetka sezone.
A ti ga sad uradio na sred zime,moraces opet
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
ja sam naredni servis planirao da mu radim tamo nedje 2028 ako bude kod mene...jer cu tada vjerovatno biti na 5-6 hiljada kma ne da mu radim smjenom godisnjih doba
u obrtaje nego sto... nije on mene kupio no ja njega
ja nisam primjetio da mi obrtomjer dolazi do 8k....a na displeju je crveno na 12.... zato sam mislio da ima neku blokadu koja se skida nakon prvog servisa..
- Displacement: 124.9 CC
- • Power: 11.56 HP
- • Torque: 11 Nm
FEATURES
- • FRONT STORAGE: Two front storage compartments with power outlet.
- • ENGINE: 125 cc single-cylinder engine delivering a maximum power of 8.5 kW (11.5 HP) at 8,500 rpm and a torque of 11 Nm at 6,500 rpm. EFI injection and liquid cooling.
- • ABS and TCS: Our VOGE SR1 comes equipped with discs on both axles and ABS, as well as disconnectable traction control.
- • LIGHTING: Complete 'Full LED' lighting system with ESS emergency braking alert system. Double narrow and elongated optics, complemented by luminous guides in "L" on the outer and lower sides of the optics that serve as position lights.
- • INSTRUMENTATION: Instrument panel with 7" color LCD digital screen with negative characters (white on black background). Keyless smart key system by proximity.
- • CAMERA: Our Voge SR1 includes a standard high-definition HD video camera (1080 pixels) to immortalize your favorite routes on a micro SD card.
TECHNICAL SPECIFICATIONS
ENGINE
- • Type: Single-cylinder, SOHC, 2v, liquid cooling
- • Fuel system: Electronic fuel injection EFI
- • Bore x Stroke: 52.4 x 57.9 mm
- • Displacement: 124.9 cc
- • Compression ratio: 11:1
- • Maximum power: 8.5 kW (11.56 HP) at 8,500 rpm
- • Maximum torque: 11 Nm at 6,500 rpm
- • CO2 emissions: 63 g/km
- • Clutch: Dry automatic centrifugal
- • Transmission: Continuous variable transmission
- • Homologation: Euro 5
been there, done that !!!
imam ovako nesto od ranije...
mada sigurno nece ostati duze od 15 dana da se ne upali i makar kroz naselje proveze jedan krug...
![]()
Last edited by E_K_V; 23-10-24 at 11:06.
1. To bijaše 125 kubika? U zavisnosti od motora snaga je od 10 do 15 KS, obzirom da je skuter i da ima variomat obrtaji su najčešći u područiju najvećeg obrtnog momenta, baš moraš ,,da zavrtiš" da se ta brzina ne može isporučiti sa obrtajima na maksimalnom obrtnom momentu. To je ujedno i prednost i mana variomatskog prenosa.
2. U zadnjih deset (mislim i više) godina ne može motocikl da prođe homologaciju ako se sa davanjem kontakta ne upale prednja svjetla (oboreno ili dnevno). E, sad, Kinezi imaju tako neka rješenja ,,kul izgleda" pa su možda u konkretnom primeru ubacili ,,dnevna" (pod znacima navoda jer očigledno nisu to) svjetla radi tog ,,kul izgleda". Možda i nije, ovo je moja pretpostavka (a pretpostavka je majka svih zajeba).
3. Ako je metalni rezervoar obavezno prije dužeg stajanja nasluti ,,do čepa". Ovo iz razloga što uslijed stajanja unutrašnjost rezervoara zna da koridora i onda opiljci mogu napraviti problem u sistemu napajanja (za razliku od automobila kod motocikla gorivo još uvijek ide gravitacijom). Kada smo kod čuvanja, servis obavezno jedanput godišnje bez obzira na pređenu kilometražu, bolje ga i zimi provozati par minuta nego ga samo paliti. Ako ga Ipak nećeš paliti par mjeseci bolje izvadi akumulator.
Pa što prije potrošio gume.
Sent from my Motorola 8400
Najlakše je da kupi u Okov onaj održivač napona, skinut akumulator, stavit ga neđe đe je sobna temperatura i održavat ga. I što kaže wulfy, ako je metalni rezervoar, do čepa napunit ako će da preleži zimu. Zimi ga nikako ne palit u mjesto da radi zbog kondenzacije.
ja sam uzeo ovaj. spojio na aku, i samo onaj dzek mi viri ispod sjedista za lagano spajanje
Sent from my M2101K6G using Tapatalk
Ne razumijem se u ovaj Voge, ali ti mogu rec iz iskustva sta sam ja uradio na moj 250cc da ga "ubrzam".
Stavio sam varijator malossi, kais Malossi, rolnice malossi, zadnja opruga na kvacilo malossi (zuta), meni je mnogo "zivahniji" nego na fabriku. Probali smo se ja i drug sa semafora, on sa xmax 300 2024 god, isli smo jedan do drugog nedje do 80kmh e posle je malo isao ispred mene, tako da dobije se sigurno, e sad koliko ti se to isplati ne znam.
Za 50cc sam skidao blokadu na varijator, nisam siguran ima li taj Voge blokadu, ako je ima, lako se skida (mehanicki).
Evo ga snimak ubrzanja, cak je brzi na start od xciting-a 500cc.
https://youtube.com/shorts/CJ4dHxkth...sjzoPkWY10xAVn
Sent from my iPad using Tapatalk
Nema blokade, ne ugrađuje se nigdje liše tih od 50 kubika.
Prosto, to je variomat, a idealan rad variomata (u teoriji) bi bio da bez obzira na brzinu vozila zadržava isti broj obrtaja motora. U praksi se to ne dešava, ali nisu velike varijacije u obrtajima (to je i odgovor na pitanje zašto je obromjer na skuterima samo modni dodatak, praktičnu primjenu nema osim ako ne postoji opcija blokade variomata/ simulacija mjenjača). Ta varijanta sa promjenom težine rolnica ,,samo" mijenja dinamiku širenja/skupljanja prihvatnika kaiša, i opet će držati broj obrtaja na približno istom nivou. Poenta, neće se obrtaji držati u područiju najveće snage bez obzira šta uradio, osim kada bude probao maksimalnu brzinu skutera (prihvatnik kaiša maksimalno otvoren i jedini način povećanja brzine je da se poveća broj obrtaja motora).
Sent from my Motorola 8400
Kakvi su dani,noci za motor....Uff
Potpisao bih ovo 365 dana u godini..
parola snadji se...
https://streamable.com/ytakct
Sent from my M2101K6G using Tapatalk
Da nece ko krug do Skadra za vikend da uhvatimo ili nedje do primorja?
Sent from my iPad using Tapatalk
Fabricki je lose kocenje,jedan disk,dosta meke opruge amortizera..
Ali napravicu platnena crijeva,disk plocice neke sto su se najbolje pokazale,motulov glicerin usut i za pocetak vidjet ima li poboljsanja.A trebalo bi.
Ako ne onda od R6 stavit klijesta,opruge neke jake i cao![]()
Ali mislim ovo gore uz reparaciju kocionih da bi to trebalo da bude dosta bolje..
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks