Page 100 of 135 FirstFirst ... 509096979899100101102103104110 ... LastLast
Results 2,476 to 2,500 of 3351

Thread: O motociklu...

Thanks Thanks Given 
    1,230
    Thanks Thanks Received 
    305
    Thanked in
    124 Posts

Prelijep ti je ovaj motor

Sent from my 2201123G using Tapatalk

2. The Following 6 Users Say Thank You to dante pg For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

momci.... mogu li ja kao potpuni amater da vas pitam odje par pitanja a da mi se ne sprdate

1. ovaj voge sto sam uzeo, juce sam vozio na prvi servis a znam da je bilo komentara da ce ici jos bolje nakon servisa, jer mu se tada skida neka blokada? e sad fora je sto ja juce pitam za to nakon servisa a oni kazu nista nista to je to..ne skidamo nista...a motor ne ide cini mi se preko 7500rpm, iako mu je po specifiakciji maks snaga na nesto vecem broju obrtaja. sad ja ne ocekujem da cu dobiti neko cudo, ali zasto ne iskoristiti sve sto nudi? jos ako ce biti malo vesiliji u tim vecim obrtajima... jel to neka komplikacija da se skine? jel to mehanicki ili software-ski?

2. zadnje sto sam vozio prije 8-9godina je imalo 50ccm...kljuc, kocnicu i to je to.. sad ovaj rekao bih da ima nedje i obd2 obzirom na abs, tcs i sl.... pitam ovo jer ima dnevna svijetla ali se ona pale zajedno sa oborenim... ja sam gledao mogu li kako da ih ugasim, pa da sam palim svijetla po potrebi ali prekidac koji imam ima tri polozaja i nema uopste opciju on/off.... prekidac stoji na sredini...na jednu stranu je blicanje, na drugu palis duga... ovo pricam jer ne vidim da ima prekidac za svijetla, a onda ne vidim neki smisao dnevnih svijetala? ne bi me iznenadilo da ima senzor za svijetla

3. treba li sto posebno da radim sa njim tokom zimskih mjeseci? bice garaziran, pokriven, ali da li da nesto posebno radim sa njim tokom tih 2-3 mjeseca kad ce biti paljen svremena na vrijeme...

Thanks Thanks Given 
    913
    Thanks Thanks Received 
    566
    Thanked in
    321 Posts

Prvo nek je sa srecom,boljim ga zamijenio (nije ti tesko) salim se
    Nisi napisao ni koja kubikaza,konjaza,kg ?
    Slagao te taj da ce posle servisa da ti ide bolje.
    Ja da znam jedino 50cc ima blokade.

A ti ga vec ceras u obrtaje...

Obd ima sigurno.A i vjerovatno moze da se cacka sa podesavanjima.

preko zime ti je bolje da ga provozas 5min nego da ga drzis upaljenim 30min.

Svakako bi samo treba da uzmes onaj uredjaj sto odrzava akumulator,valjalo bi.Nista nuzno.

Sa proljeca samo servis prije pocetka sezone.
    A ti ga sad uradio na sred zime,moraces opet

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

5. The Following 2 Users Say Thank You to Djalac For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

ja sam naredni servis planirao da mu radim tamo nedje 2028 ako bude kod mene...jer cu tada vjerovatno biti na 5-6 hiljada km a ne da mu radim smjenom godisnjih doba

u obrtaje nego sto... nije on mene kupio no ja njega

ja nisam primjetio da mi obrtomjer dolazi do 8k....a na displeju je crveno na 12.... zato sam mislio da ima neku blokadu koja se skida nakon prvog servisa..

• Displacement: 124.9 CC
    • • Power: 11.56 HP
    • • Torque: 11 Nm

FEATURES

• • FRONT STORAGE: Two front storage compartments with power outlet.
    • • ENGINE: 125 cc single-cylinder engine delivering a maximum power of 8.5 kW (11.5 HP) at 8,500 rpm and a torque of 11 Nm at 6,500 rpm. EFI injection and liquid cooling.
    • • ABS and TCS: Our VOGE SR1 comes equipped with discs on both axles and ABS, as well as disconnectable traction control.
    • • LIGHTING: Complete 'Full LED' lighting system with ESS emergency braking alert system. Double narrow and elongated optics, complemented by luminous guides in "L" on the outer and lower sides of the optics that serve as position lights.
    • • INSTRUMENTATION: Instrument panel with 7" color LCD digital screen with negative characters (white on black background). Keyless smart key system by proximity.
    • • CAMERA: Our Voge SR1 includes a standard high-definition HD video camera (1080 pixels) to immortalize your favorite routes on a micro SD card.

TECHNICAL SPECIFICATIONS
    ENGINE

• • Type: Single-cylinder, SOHC, 2v, liquid cooling
    • • Fuel system: Electronic fuel injection EFI
    • • Bore x Stroke: 52.4 x 57.9 mm
    • • Displacement: 124.9 cc
    • • Compression ratio: 11:1
    • • Maximum power: 8.5 kW (11.56 HP) at 8,500 rpm
    • • Maximum torque: 11 Nm at 6,500 rpm
    • • CO2 emissions: 63 g/km
    • • Clutch: Dry automatic centrifugal
    • • Transmission: Continuous variable transmission
    • • Homologation: Euro 5

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    154
    Thanked in
    75 Posts

Quote Originally Posted by E_K_V View Post
    ja sam naredni servis planirao da mu radim tamo nedje 2028 ako bude kod mene...jer cu tada vjerovatno biti na 5-6 hiljada km a ne da mu radim smjenom godisnjih doba

u obrtaje nego sto... nije on mene kupio no ja njega

ja nisam primjetio da mi obrtomjer dolazi do 8k....a na displeju je crveno na 12.... zato sam mislio da ima neku blokadu koja se skida nakon prvog servisa..

• Displacement: 124.9 CC
    • • Power: 11.56 HP
    • • Torque: 11 Nm

FEATURES

• • FRONT STORAGE: Two front storage compartments with power outlet.
    • • ENGINE: 125 cc single-cylinder engine delivering a maximum power of 8.5 kW (11.5 HP) at 8,500 rpm and a torque of 11 Nm at 6,500 rpm. EFI injection and liquid cooling.
    • • ABS and TCS: Our VOGE SR1 comes equipped with discs on both axles and ABS, as well as disconnectable traction control.
    • • LIGHTING: Complete 'Full LED' lighting system with ESS emergency braking alert system. Double narrow and elongated optics, complemented by luminous guides in "L" on the outer and lower sides of the optics that serve as position lights.
    • • INSTRUMENTATION: Instrument panel with 7" color LCD digital screen with negative characters (white on black background). Keyless smart key system by proximity.
    • • CAMERA: Our Voge SR1 includes a standard high-definition HD video camera (1080 pixels) to immortalize your favorite routes on a micro SD card.

TECHNICAL SPECIFICATIONS
    ENGINE

• • Type: Single-cylinder, SOHC, 2v, liquid cooling
    • • Fuel system: Electronic fuel injection EFI
    • • Bore x Stroke: 52.4 x 57.9 mm
    • • Displacement: 124.9 cc
    • • Compression ratio: 11:1
    • • Maximum power: 8.5 kW (11.56 HP) at 8,500 rpm
    • • Maximum torque: 11 Nm at 6,500 rpm
    • • CO2 emissions: 63 g/km
    • • Clutch: Dry automatic centrifugal
    • • Transmission: Continuous variable transmission
    • • Homologation: Euro 5
    puno predjenih km zelim kolega.

da ne bi kao ja mijenjao akumulatore svako malo, uzmi u Okov punjac/odrazavac imas od 30€ do 100€ i kusur. dugorocno se isplati.

i nije na odmet otic na onaj kurs bezbjedne voznje.

Sent from my M2101K6G using Tapatalk
    been there, done that !!!

8. The Following 2 Users Say Thank You to deejay zeka For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

imam ovako nesto od ranije...

mada sigurno nece ostati duze od 15 dana da se ne upali i makar kroz naselje proveze jedan krug...

Last edited by E_K_V; 23-10-24 at 11:06.

Thanks Thanks Given 
    2,000
    Thanks Thanks Received 
    6,203
    Thanked in
    2,889 Posts

momci.... mogu li ja kao potpuni amater da vas pitam odje par pitanja a da mi se ne sprdate

1. ovaj voge sto sam uzeo, juce sam vozio na prvi servis a znam da je bilo komentara da ce ici jos bolje nakon servisa, jer mu se tada skida neka blokada? e sad fora je sto ja juce pitam za to nakon servisa a oni kazu nista nista to je to..ne skidamo nista...a motor ne ide cini mi se preko 7500rpm, iako mu je po specifiakciji maks snaga na nesto vecem broju obrtaja. sad ja ne ocekujem da cu dobiti neko cudo, ali zasto ne iskoristiti sve sto nudi? jos ako ce biti malo vesiliji u tim vecim obrtajima... jel to neka komplikacija da se skine? jel to mehanicki ili software-ski?

2. zadnje sto sam vozio prije 8-9godina je imalo 50ccm...kljuc, kocnicu i to je to.. sad ovaj rekao bih da ima nedje i obd2 obzirom na abs, tcs i sl.... pitam ovo jer ima dnevna svijetla ali se ona pale zajedno sa oborenim... ja sam gledao mogu li kako da ih ugasim, pa da sam palim svijetla po potrebi ali prekidac koji imam ima tri polozaja i nema uopste opciju on/off.... prekidac stoji na sredini...na jednu stranu je blicanje, na drugu palis duga... ovo pricam jer ne vidim da ima prekidac za svijetla, a onda ne vidim neki smisao dnevnih svijetala? ne bi me iznenadilo da ima senzor za svijetla

3. treba li sto posebno da radim sa njim tokom zimskih mjeseci? bice garaziran, pokriven, ali da li da nesto posebno radim sa njim tokom tih 2-3 mjeseca kad ce biti paljen svremena na vrijeme...
    1. To bijaše 125 kubika? U zavisnosti od motora snaga je od 10 do 15 KS, obzirom da je skuter i da ima variomat obrtaji su najčešći u područiju najvećeg obrtnog momenta, baš moraš ,,da zavrtiš" da se ta brzina ne može isporučiti sa obrtajima na maksimalnom obrtnom momentu. To je ujedno i prednost i mana variomatskog prenosa.
    2. U zadnjih deset (mislim i više) godina ne može motocikl da prođe homologaciju ako se sa davanjem kontakta ne upale prednja svjetla (oboreno ili dnevno). E, sad, Kinezi imaju tako neka rješenja ,,kul izgleda" pa su možda u konkretnom primeru ubacili ,,dnevna" (pod znacima navoda jer očigledno nisu to) svjetla radi tog ,,kul izgleda". Možda i nije, ovo je moja pretpostavka (a pretpostavka je majka svih zajeba).
    3. Ako je metalni rezervoar obavezno prije dužeg stajanja nasluti ,,do čepa". Ovo iz razloga što uslijed stajanja unutrašnjost rezervoara zna da koridora i onda opiljci mogu napraviti problem u sistemu napajanja (za razliku od automobila kod motocikla gorivo još uvijek ide gravitacijom). Kada smo kod čuvanja, servis obavezno jedanput godišnje bez obzira na pređenu kilometražu, bolje ga i zimi provozati par minuta nego ga samo paliti. Ako ga Ipak nećeš paliti par mjeseci bolje izvadi akumulator.

Pa što prije potrošio gume.

Sent from my Motorola 8400

11. The Following 2 Users Say Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    279
    Thanks Thanks Received 
    568
    Thanked in
    286 Posts

Najlakše je da kupi u Okov onaj održivač napona, skinut akumulator, stavit ga neđe đe je sobna temperatura i održavat ga. I što kaže wulfy, ako je metalni rezervoar, do čepa napunit ako će da preleži zimu. Zimi ga nikako ne palit u mjesto da radi zbog kondenzacije.

slikam slike povoljno

13. The Following User Says Thank You to stevann For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    154
    Thanked in
    75 Posts

ja sam uzeo ovaj. spojio na aku, i samo onaj dzek mi viri ispod sjedista za lagano spajanje

15. The Following 2 Users Say Thank You to deejay zeka For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,386
    Thanks Thanks Received 
    724
    Thanked in
    364 Posts

Ne razumijem se u ovaj Voge, ali ti mogu rec iz iskustva sta sam ja uradio na moj 250cc da ga "ubrzam".

Stavio sam varijator malossi, kais Malossi, rolnice malossi, zadnja opruga na kvacilo malossi (zuta), meni je mnogo "zivahniji" nego na fabriku. Probali smo se ja i drug sa semafora, on sa xmax 300 2024 god, isli smo jedan do drugog nedje do 80kmh e posle je malo isao ispred mene, tako da dobije se sigurno, e sad koliko ti se to isplati ne znam.

Za 50cc sam skidao blokadu na varijator, nisam siguran ima li taj Voge blokadu, ako je ima, lako se skida (mehanicki).

Evo ga snimak ubrzanja, cak je brzi na start od xciting-a 500cc.

https://youtube.com/shorts/CJ4dHxkth...sjzoPkWY10xAVn

Sent from my iPad using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,000
    Thanks Thanks Received 
    6,203
    Thanked in
    2,889 Posts

Quote Originally Posted by HaRRyy View Post
    Ne razumijem se u ovaj Voge, ali ti mogu rec iz iskustva sta sam ja uradio na moj 250cc da ga "ubrzam".

Stavio sam varijator malossi, kais Malossi, rolnice malossi, zadnja opruga na kvacilo malossi (zuta), meni je mnogo "zivahniji" nego na fabriku. Probali smo se ja i drug sa semafora, on sa xmax 300 2024 god, isli smo jedan do drugog nedje do 80kmh e posle je malo isao ispred mene, tako da dobije se sigurno, e sad koliko ti se to isplati ne znam.

Za 50cc sam skidao blokadu na varijator, nisam siguran ima li taj Voge blokadu, ako je ima, lako se skida (mehanicki).

Evo ga snimak ubrzanja, cak je brzi na start od xciting-a 500cc.

https://youtube.com/shorts/CJ4dHxkth...sjzoPkWY10xAVn

Nema blokade, ne ugrađuje se nigdje liše tih od 50 kubika.

Prosto, to je variomat, a idealan rad variomata (u teoriji) bi bio da bez obzira na brzinu vozila zadržava isti broj obrtaja motora. U praksi se to ne dešava, ali nisu velike varijacije u obrtajima (to je i odgovor na pitanje zašto je obromjer na skuterima samo modni dodatak, praktičnu primjenu nema osim ako ne postoji opcija blokade variomata/ simulacija mjenjača). Ta varijanta sa promjenom težine rolnica ,,samo" mijenja dinamiku širenja/skupljanja prihvatnika kaiša, i opet će držati broj obrtaja na približno istom nivou. Poenta, neće se obrtaji držati u područiju najveće snage bez obzira šta uradio, osim kada bude probao maksimalnu brzinu skutera (prihvatnik kaiša maksimalno otvoren i jedini način povećanja brzine je da se poveća broj obrtaja motora).

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

neka ti ne bude teško, raskači kleme prije nego ga pokriješ i ušuškaš isto tako ako ga budeš pripunjao. ako imaš načina odvoj oba točka od zemlje, ako ne onda ga povremeno mrdaj tamo-ovamo čisto zbog guma
    SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME

Thanks Thanks Given 
    913
    Thanks Thanks Received 
    566
    Thanked in
    321 Posts

Kakvi su dani,noci za motor....Uff
    Potpisao bih ovo 365 dana u godini..

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    154
    Thanked in
    75 Posts

Quote Originally Posted by Djalac View Post
    Kakvi su dani,noci za motor....Uff
    Potpisao bih ovo 365 dana u godini..

parola snadji se...

https://streamable.com/ytakct

21. The Following 2 Users Say Thank You to deejay zeka For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    913
    Thanks Thanks Received 
    566
    Thanked in
    321 Posts

Quote Originally Posted by deejay zeka View Post
    parola snadji se...
    [URL]https://streamable.com/ytakct/URL]

Lose si nesto okacio,nece da otvori... Nemas samo ti staru mlataru

23. The Following 5 Users Say Thank You to Djalac For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    154
    Thanked in
    75 Posts

Lose si nesto okacio,nece da otvori... Nemas samo ti staru mlataru

probaj sad

dobra Kawa

jel ti ovo spusteno sjediste ?

25. The Following User Says Thank You to deejay zeka For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    913
    Thanks Thanks Received 
    566
    Thanked in
    321 Posts

parola snadji se...

https://streamable.com/ytakct

Ahahahaha..Dobro si se snasao. A cim podmazujes ? Kako me nervira onaj motul racing sprej jer ostavlja onaj bijeli trag,uff..

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    154
    Thanked in
    75 Posts

Ahahahaha..Dobro si se snasao. A cim podmazujes ? Kako me nervira onaj motul racing sprej jer ostavlja onaj bijeli trag,uff..

a ne nadjoh nista drugo bez tog motula, 16€ jos

i dalje vagam izmedju centralnog stendera sa ebaya za nekih 80€ ili sa alija ovaj sidelift takzvani

Thanks Thanks Given 
    279
    Thanks Thanks Received 
    568
    Thanked in
    286 Posts

Ili pak 15 € sa Temua

slikam slike povoljno

29. The Following User Says Thank You to stevann For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,000
    Thanks Thanks Received 
    6,203
    Thanked in
    2,889 Posts

probaj sad

dobra Kawa

jel ti ovo spusteno sjediste ?
    Napravio ga udobnim, vrlo potrebno, imao sam KLE, sjedište je najveća mana.

31. The Following User Says Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,386
    Thanks Thanks Received 
    724
    Thanked in
    364 Posts

Da nece ko krug do Skadra za vikend da uhvatimo ili nedje do primorja?

33. The Following User Says Thank You to HaRRyy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    913
    Thanks Thanks Received 
    566
    Thanked in
    321 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Napravio ga udobnim, vrlo potrebno, imao sam KLE, sjedište je najveća mana.

Zaboravih odgovorit na taj dio
    Pa isto bih ja stavio kocnice na prvo mjesto
    Ali rijesicemo i to..

Thanks Thanks Given 
    279
    Thanks Thanks Received 
    568
    Thanked in
    286 Posts

Ali rijesicemo i to..

Što im je?

slikam slike povoljno

Thanks Thanks Given 
    913
    Thanks Thanks Received 
    566
    Thanked in
    321 Posts

Quote Originally Posted by stevann View Post
    Što im je?
    Fabricki je lose kocenje,jedan disk,dosta meke opruge amortizera..
    Ali napravicu platnena crijeva,disk plocice neke sto su se najbolje pokazale,motulov glicerin usut i za pocetak vidjet ima li poboljsanja.A trebalo bi.

Ako ne onda od R6 stavit klijesta,opruge neke jake i cao
    Ali mislim ovo gore uz reparaciju kocionih da bi to trebalo da bude dosta bolje..

Thanks Thanks Given 
    2,000
    Thanks Thanks Received 
    6,203
    Thanked in
    2,889 Posts

Zaboravih odgovorit na taj dio
    Ali rijesicemo i to..

15.800 km sam za godinu dana napravio (dva servisa te godine), ne znam jesam li na kojem motociklu više stojeći vozio (na asfaltu), a na kočnice se privikneš, pogotovo ako si vozio Moto Guzzi Falcone te na KLE su super sportske.

Page 100 of 135 FirstFirst ... 509096979899100101102103104110 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Bookmarks

Bookmarks