Page 240 of 345 FirstFirst ... 140190230236237238239240241242243244250290340 ... LastLast
Results 5,976 to 6,000 of 8614

Thread: [TRŽIŠTE] Cijene | ponuda | potražnja

Thanks Thanks Given 
    1,173
    Thanks Thanks Received 
    1,932
    Thanked in
    1,051 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Dobra cijena ali ipak ovo "proces legalizacije" bi me odbio. Ali stan na primorjke je vazda dobra investicija
    Aaaaaaaa, nisam vidio taj “mali” detalj

Thanks Thanks Given 
    2,474
    Thanks Thanks Received 
    468
    Thanked in
    255 Posts

Fidija Zagoric 1900e, render izgleda ok

Послато са 22101316G помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    12
    Thanked in
    9 Posts

Interesuje me sta mislite o zgradi sto radi Incesticije i izgradnja, kako vam se cine tamo stanovi. Ulica Princeze Ksenije kod Splicanki. Tamo sam gledao dvosoban stan

Послато са 2201116TG помоћу Тапатока
    Last edited by master97; 05-10-24 at 00:48.

Thanks Thanks Given 
    100
    Thanks Thanks Received 
    396
    Thanked in
    133 Posts

Quote Originally Posted by mika123 View Post
    Fidija Zagoric 1900e, render izgleda ok

Послато са 22101316G помоћу Тапатока
    Sve to na render izgleda lijepo. Svi srecni, piju kafu na balkon, poslovni ljudi pricaju na telefon, masu parking prostora, oko zgrade kilometar zelenila. Render je zavaravanje, gledaj realnost.

Citam agencijama opise stanova. Svaki im je luksuzan, komforan, dobro povezan sa ostatkom grada, ima kafice u blizini, ili planiranu skolu i dom zdravlja.
    Gledam stan duze vrijeme za investiciju, iako ne bih tu zivio, gledam kao da bih, a to je da ima u reonu od par stotina metara: pekaru, supermarkete, mesaru, apoteku, kozmetiku, piceriju/bureke, bankomat, vrtic, skolu, da ne moram palit auto.

Vrhunac mi je kad vidim da u stanu ne postoji makar spusten plafon za zavjese/draperije, ili kad im je zao da dodaju 50e po prozoru da stave elektricno spustanje/podizanje roletni umjesto na gurtnu

Last edited by branko.kotor; 05-10-24 at 04:14.
    COMMUNITAS CIVITATIS CATHARI
    navigare necesse est, vivere non est necesse

Thanks Thanks Given 
    4,906
    Thanks Thanks Received 
    8,779
    Thanked in
    4,233 Posts

Quote Originally Posted by master97 View Post
    Interesuje me sta mislite o zgradi sto radi Incesticije i izgradnja, kako vam se cine tamo stanovi. Ulica Princeze Ksenije kod Splicanki. Tamo sam gledao dvosoban stan

ahhahahahaahaah

izvini, ne smijem se tebi nego... zaobidji ove investitore.
    dovoljno je sto vec imaju zgradu sa posebnim potrebama.

da ne zalazim u neke druge poslovne poteze.
    Last edited by goozica; 05-10-24 at 05:32.
    nothing comes from violence and nothing ever could

6. The Following User Says Thank You to goozica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    12
    Thanked in
    9 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    ahhahahahaahaah

izvini, ne smijem se tebi nego... zaobidji ove investitore.
    dovoljno je sto vec imaju zgradu sa posebnim potrebama.

da ne zalazim u neke druge poslovne poteze.
    Steta, svidjelo mi se mjesto i bio sam prijatno iznenadjen sto je stan u unutra bio tvrda gradnja. Mozes li mi reci koju zgradu imaju sa posebnim potrebama i sta je propalo?

Thanks Thanks Given 
    12,504
    Thanks Thanks Received 
    2,357
    Thanked in
    1,204 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Umanjuje li se što račun za struju na konto manjih troškova prenosa kad je dalekovod tu ispred zgrade?
    Ka da si na zeljeznicku stanicu, boze me sabrani

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Skoro sam bila na Zlatibor, horro sto se readi. Budva.
    Posto putujem u prosjeku dva put godisnje u Vojvodinu, ranije nijesmo propustali da svratimo na Zlatibor, prosetamo, popijemo kafu...poslednjih nekoliko godina zaobilazimo u sirokom luku....ono je katastrofa sto se ucinje od gradjevina
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Aj ne zezaj.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    30
    Thanked in
    18 Posts

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    Da sumiramo:

-Krivi zidovi.
    -Krivi podovi (na talase/imaju pad).
    -Viri armatura na ulazima od stanova.
    -Vodovodne instalacije kao da su sklepane na brzinu.
    -Rupe iza plocica (nedovoljno lijepka za keramiku??).

-Bravarija - Sestokomorni Rehau - zar isti nemaju po tri dihtunga, a ne samo jedan?

Za 800-900 EUR/m2 mozda, i da coek racuna jedno 300 EUR/m2 da renovira/ispravlja sve nedostatke.

Ja nista od ovoga ne vidjeh. Je li skupo - jes, kao i svuda, a sto se kvaliteta tice ne vidim da je npr zetagradnja ista bolja
    Last edited by B-qL; 07-10-24 at 21:21.

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    1,570
    Thanked in
    779 Posts

https://www.vijesti.me/tv/emisije/72...adnja-smanjena

Tražnja na tržištu nekretnina postoji, ponuda je oskudna, a gradnja je ove, u odnosu na ranije godine smanjena.

Tražnju su podigli inflacija, i Vladin ekonomski program, objašnjava u analizi stanja na tržištu nekretnina za TV Vijesti, Stefan Mišković, predsjednik Udruženja agencija za nekretnine.

Kad je o rentama riječ, cijena je od marta, nakon dvogodišnjeg perioda u kojem su je diktirali Rusi i Ukrajinci, pala 10 odsto.

Inače, najskuplja nekretnina koja je prodata u proteklom periodu u Crnoj Grori je vila na primorju od 10 miliona eura.

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    1,570
    Thanked in
    779 Posts

Prema Monstatu, prosječna cijena metra kvadratnog u novogradnji je 1.821 eura. Međutim, po toj cijeni u glavnom gradu stanovi se mogu kupiti samo na nekoliko lokacija i uglavnom u izgradnji, dok na primorju nema kvadrata ispod dvije hiljade. Zbog velike potražnje, cijena metra kvadratnog na crnogorskom primorju dostiže nevjerovatnih 15.000 eura. Pad cijena nekretnina se ne očekuje, jer je potražnja i dalje prilično dobra u odnosu na ponudu.

Cijene nekretnina u Crnoj Gori i dalje bilježe rast. U glavnom gradu, u kojem je i najveća potražnja, po cijeni od 1.800 eura po metru kvadratnom, koliko po Monstatu iznosi prosječna cijena kvadrata u novogradnji, stan se može kupiti u djelovima grada kao što su Zabjelo, zona iza bivšeg Titeksa, zona uz ulicu Vojislavljevića, Tuški put, Stari aerodrom, dio Zagoriča…

Kako za Bankar kaže vlasnik Multitask nekretnina Stefan Mišković, na tim lokacijama useljiv stan u novogradnji ili dobro očuvan košta otprilike 2.000 eura po kvadratu.

„Kada govorimo o sjeveru, u Kolašinu se takođe može naći metar kvadratni po cijeni od oko 1.800 eura, za neke projekte u izgradnji koji nisu u samom centru, dok Žabljak nema značajnu ponudu u stanogradnji jer na tom tržistu dominantno se grade vikendice i objekti za odmor“, kaže Mišković.

Na jugu, kako ističe, teško da je moguće pronaći metar kvadratni u novogradnji po toj cijeni, osim u najjužnijoj crnogorskoj opštini, odnosno u Ulcinju.

„U zoni oko mosta Port Milena koje je jedno od najjaktivnijih kada je gradnja u pitanju u Ulcinju se može pronaći stan od 1.600 po metru kvadratnom pa naviše, zavisno od kvaliteta gradnje i sadržaja koje kompleks nudi“, navodi Mišković.

Luksuzni rezorti: Cijene kvadrata do 15.000 eura

Da je kupovina stana na primorju postala luksuz, govori činjenica da na primorju kvadrat u novogradnji košta više od 2.100 eura, a u popularnim turističkim mjestima za ovaj novac se ne može naći ni nekretnina u izgradnji. U rizortima cijene su takve da su nedostižne za naše sugrađane.

„Najskuplji kvadrati se prodaju u reziortima na jugu i kreću se od 6.000 eura po metru kvadratnom u „presale” fazi do 15.000 eura po kvadratu za opremljene i useljive stanove u istim rizortima“, kaže Mišković.

Na sjeveru u ponudi uglavnom kuće

Mišković objašnjava da je zbog različitosti koje crnogorsko tržište nekrentina, nemamo idealne komparativne uslove za sjever, gdje su dominantno kuće kao vrsta nekretnine , u odnosu na centralni region i jug gdje su stambeni objekti tj. zgrade dominantni.

„Ali ako uzimamo stan kao referentnu nekretninu, onda su to opštine sjevera, uz Nikšić i Danilovgrad gdje je cijena nekih 1.000-1.100 eura po metru kvadratnom“, navodi Mišković.

Kratkoročna očekivanja su, kako kaže, da neće doći do pada cijena nekrentina jer je tražnja i dalje prilično dobra u odnosu na ponudu.

„Primjećujemo da se nešto manje gradi i da je ponuda nešto manja, što cijene i dalje drži na ovom nivou uz neki blagi trend rasta“, navodi Mišković.

Pad cijena, kako kaže, može se očekivati u nekom srednjem roku, ali ne značajan s ozbirom na inflaciju i najavljene ekonomske reforme, koje treba da povećaju kreditne sposobnosti građana i samim tim potenicjalno utiču na povećanje tražnje.

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,834
    Thanked in
    2,797 Posts

Da li je ovo najskuplji m² stana u PG?

https://estitor.com/me/nekretnine/na...rica/id-289179
    Last edited by hercules; 17-10-24 at 16:48.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,436
    Thanked in
    2,601 Posts

Fascinantni je što očekuje da će se prodati za 35% veću cijenu.
    Agencije postaju baš halapljive

Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine

............ ¯\_(ツ )_/¯............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post

ahahahahahahah a ovo ne moze, da ovi ne dime neke 'specijalne biljke'

Mislim da ce ovo prodavati za 0 EUR, kad drmne neki jaci zemljotres, a samo je pitanje vremena jer je PG trusno podrucje.

700K EUR kupuje izgradnju deluxe vile sa bazenom inace

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    210
    Thanked in
    129 Posts

Mislim da ce ovo prodavati za 0 EUR, kad drmne neki jaci zemljotres, a samo je pitanje vremena jer je PG trusno podrucje.

Cijela ova zgrada se za te pare pravi

17. The Following User Says Thank You to sl0t3 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    4 Posts

Često čujem da je PG trusno područje, a opet nikad nisam čuo niti našao online da je područje Podgorice pogodio neki razorni zemljotres, bar ne u zadnjih nekoliko stotina godina.

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,768
    Thanked in
    3,330 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post

Erhan je kupio stan od golubovica 98 kvadrata za 375 000 eura tako da je to sasvim relevatna i pristojna cijena za strance odje ...
    Blesav narod zao im stranaca....

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Evo ispratićemo, ali prodaće se. Svaka roba ima kupca. Mislim d aje ovo King's park.
    Nama su ove cijene nezamislive, ali nekome ko oće da opere pare, ko je iste pokrao na ovaj ili onaj način, lagano kupuje.
    Stane je stvarno baš baš lijepo namješten, i skupo.

21. The Following User Says Thank You to montenegrina For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,634
    Thanked in
    1,019 Posts

Quote Originally Posted by Conto View Post
    Često čujem da je PG trusno područje, a opet nikad nisam čuo niti našao online da je područje Podgorice pogodio neki razorni zemljotres, bar ne u zadnjih nekoliko stotina godina.
    Duklja. Realno, posle nje i nije bilo naselja sa vecim zgradama do modernog doba.

Thanks Thanks Given 
    1,713
    Thanks Thanks Received 
    1,646
    Thanked in
    1,092 Posts

Quote Originally Posted by Conto View Post
    pa i Etna je razoran vulkan pa eruptira ozbiljnije na nekolike stotine godina...
    samo zato sto mi ne pamtimo ne znaci da se nije desilo

u doba ONE drzave obala Morace nije bila predvidjena za visokogradnju u sirokome pojasu tamo kod Vezirova mosta - danas je taj pojas vecinom ispunjen zgradama i ima ih barem 15
    isto vazi i za drugu obalu dje su Fidijine zgrade - ispod hotela Ambasador imas ulaze u pecine kojima kazu mozes skoro do ispod stadiona da stignes... postoji razlog sto, dok su radili geofizicka ispitivanja, su odbijali da grade na tome - jer nije u pitanju stijena nego vecinom "supljina" popunjena oblutkom i zemljom... i bez vecega zemljotresa dosta vode moze to sve da "preslozi" zajedno sa pejzazom iznad
    plus je dosta tih stijena kojih ima puno krecnjaka sto znaci da se "topi" vremenom i da ostaju rupe koje manji zemljotres moze da preslozi isto

ko je ranije cesto putovao kroz Moracu se mozda sjeca jednog dijela obale koja je za noc nestala tamo nedje kad se prodju Potoci i Duga u pravcu KL...
    Moraca samo bila u fazonu - ovo odje cu da skratim i dobrih 5-6000 kvadrata je samo "spustila" i razgradila/ponijela za nekolika dana - od svih miliona kubika materija ostale nekolike stijene
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

24. The Following 2 Users Say Thank You to LuTheDuck For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    33 Posts

Da sumiramo:

-Krivi zidovi.
    -Krivi podovi (na talase/imaju pad).
    -Viri armatura na ulazima od stanova.
    -Vodovodne instalacije kao da su sklepane na brzinu.
    -Rupe iza plocica (nedovoljno lijepka za keramiku??).

-Bravarija - Sestokomorni Rehau - zar isti nemaju po tri dihtunga, a ne samo jedan?

Za 800-900 EUR/m2 mozda, i da coek racuna jedno 300 EUR/m2 da renovira/ispravlja sve nedostatke.
    Ne znam je li ovo ironija, ali nista od ovoga nije tacno sto si napisao, ne znam mozda mislis li na Fazu 1 to je ona manja prva zavrsena zgrada?

Sto se tice Faze 2, ja sam kupio u izgradnji, malo sam se bavio gradjevinom, brat mi je ozbiljan gradjevinac, svake nedelje smo pratili radove, i dalje pratimo jer je useljenje u decembar, malo koja zgrada je staticki jaka kao Faza 2 i vjerovatno Faza 3 jer se isto rade, nisu zalili ni zeljeza ni betona, nema albanskih materijala, sve su premium proizvodjaci to sto se kod nas moze nazvati premiumom, raspored stanova je najbolji u CG, iskoriscenost svakog 1m2 do maksimuma, sve je po pravilima, lijepo i komotno.

Jedini kiks je lose zidanje u smislu ravnoce, ali to je zavrseno na korist vlasnika a ne investitora jer umjesto da fasada cijela bude 5cm stiropor da bi na toliku visinu ispravili stanje, krenuli su sa 5cm a zavrsili sa 10cm stiroporom da bi izravnali stanje, lose po investitora, odlicno po stanare. Unutrasnji zidovi su omaltani u 0, laserom provjeravao i letvom od 2m. Ovo sto si pomenuo plocice, ja ne znam dje si to vidio ponavljam, svaka je u liniju postavljena, fuga svuda ista, stepeniste od mermera debljine 5cm, a ne 2cm koje stavljao Kips i ostala banda. Balkoni u padu prema odvodu na oko vidljiv sto znaci da je mnogo veci nego sto je dovoljno, opet prednost. Bravarija je PVC Rehau, solar stakla, sto se PVC-a tice, opet bolje i kvalitetnije nego na bilo koju zgradu drugih izvodjaca koji isto stavljaju PVC.

Ja sam kupio dvosoban stan od 73m2 za zivot a ne za izdavanje, tako da nisam ni lud ni slijep. Napisao sam ti iskreno, nisam ni drug ni poznanik sa Djurovicima, Nivel je pucao dva puta, za treci put nece kiksati vise u zivotu, zato im je toliki kvadrat stana i rade sada kako treba. Znam 3 vlasnika koji su prodali u Venturu da bi presli u Fazu 2 jer je odmah iza.

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,768
    Thanked in
    3,330 Posts

Previse je ovo lijepo napisano...

27. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

acs

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    33 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Previse je ovo lijepo napisano...

Ako mislis da ne pisem istinu, podji u Fazu 2 i udji u stanove, radnim danima od 07 do 15h mozes kad god hoces, ponesi laserski metar i aluminijumsku letvu od 2m pa provjeri sam, za ostalo ti trebaju samo oci. A ja ti mogu poslati sliku predugovora u inbox cisto da vidis da ne mlatim praznu slamu posto je to kod nas uvijek aktuelno.

29. The Following User Says Thank You to BIGa For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,768
    Thanked in
    3,330 Posts

Ne nego postujem tvoj stav ako si isao sa laserom i letvom jer manje vise svakome je bitno samo da se useli pa dalje vidjecemo....

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,834
    Thanked in
    2,797 Posts

Quote Originally Posted by BIGa View Post

Jedini kiks je lose zidanje u smislu ravnoce, ali to je zavrseno na korist vlasnika a ne investitora jer umjesto da fasada cijela bude 5cm stiropor da bi na toliku visinu ispravili stanje, krenuli su sa 5cm a zavrsili sa 10cm stiroporom da bi izravnali stanje, lose po investitora, odlicno po stanare.
    Sreca pa ovi nasi investitori ne idu i visinu. Tacno bi na 20 spratova zgrada utekla 2 metra u stranu.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Page 240 of 345 FirstFirst ... 140190230236237238239240241242243244250290340 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)