Sent from my S23 ultra using Tapatalk
Slusam izjave posle meca jednog i drugog. Kakva gospoda i definicija velikih ljudi, sportista.
ovo je sad trend na ufc subreddit, đe valjda u komentare dolje se bira po borac za svaku od ovih kategorija, ja se slažem sa ovim dosadašnjim progresom. Preostalo je da se izaberu još borci za ove upražnjene kateogrije:
Ja bih stavio
Best Teacher - Khabib Nurmagomedov jer je islamu makhachevu direktno pomogao u borbi sa Dan Hookerom, tačno što da uradi da bi mu polugu napravio. Onda Belalu je na trening kampovima do te mjere podigao nivo rvanja da je ovaj to iskoristio kao glavni alat da postane šampion, itd. Mada za Khabiba bi možda mogla i posebna kategorija da se napravi "Most Dominant" jer te borbe što je imao, jes da ih nije bilo previše ali je makar dominirao i skoro sve runde je pobijedio a pritom nije imao nikakvu vidljivu štetu na licu/tijelu.
Worst Teacher - Ne znam što bi ovđe stavio.
One Tournament Wonder - Konor McGreggor jer je prvi osvojio ta 2 pojasa u različite divizije i posle se više živ nije čuo...
Most Aggressive - Francis Nganu
Best Skills - Možda Jon Jones sa nizom raznoraznih borbi i vještina koje su u njima upotrijebljene. ili Islam Makhachev jer on ima sad i dobar standup kako rukama što je pokazao protiv Dustina, Volkanovskog i Olivere, onda isto nožne tehnike protiv Volkanovskog, rvanje i poluge da ne pominjemo itd.
Fight IQ - Alexandar Volkanovski. Jes da je izgubio sposobnost da primi udarac i da je ušao već u neke ozbiljnijie godine za ovaj sport ali i dalje mi stoji da on ima jedan od najvećih Fight IQ-a trenutno. Ali bilo je tu i likova iz prošlosti kao što je Anderson Silva, mada Anderson mi je više nekako za svoju neku posebnu kategoriju kao npr. "Suvi talenat za borbu".
Takođe bih dodao ovđe još nekih kategorija kao npr. "best boxer" i tu bih roknuo Iliju Topuriju, onda best Jiu Jitsu u MMA i tu bih stavio Demian Maia, najbolji grapler Khabib, "najizdržljiviji borac" - braća dijaz itd.
Last edited by Solid; 13-10-24 at 18:56.
Da priupitam ođe, ima li đe lijepo mjesto u PG za trenirati boks, rekreativno za odrasle početnike?
platio bih da vitaker izbije čimaeva, a tek ako maks dobije iliju, pa do kraja godine više ništa ne bih gledao
U 39. Pracka. Uzimao nesto ili ne![]()
![]()
Ovo je valjda slika sa priprema njegovog prošlog meča. Sjećam se da čim je ovu sliku izbačio na društvene mreže da su odma došli da ga testiraju na steroide.
nevoljaAl dobro ima svijetlo uticaja, napumpan poslije treninga. Ali mora da ima dobru genetiku i da se pazi s hranom
Okle. Koristi on nešto, kao i većina njih, samo što to vješto prikriva.
Prisjetih se nešto ove stare borbe kad je Anthony Pettis prvo uradio 1,2 u prazno da našteluje Louzona na high kick koji je odmah nakon toga uslijedio nakon lažnog 1,2:
Uf prisjetih si ovog starog meča. Kako je nekad Gokhan Saki dobar bio. Na ovaj klip na 15:10, znači standardno je radio kao fejk lijevom pa bači desnu, ali u tom momentu ovog lika (Brajs Gidon) bači u knockdown tako što odradi fejk lijevom, pa protivnik očekuje onda desnu, međutim onda nakon toga fejkuje i desni kroše da bi tek onda bačio lijevi
Last edited by Solid; 15-10-24 at 17:52.
Dje pomenu stari mec, u osnovnu sam imao starijeg druga koji je imao vhs kasete prvih ufc-ova i pratio to. Utisnut mi je u sjecanje ovaj mec. E kako sam uzasnut bio haha
Werdum i Wanderlei imaju izgleda teska ostecenja na mozgu
https://fightsite.hr/fightsite/ufc/f...Nn1zlsn-O2MH4w
https://www.reddit.com/r/ufc/s/B2Um76jrE7
Lol. Postavih klip nisam ni palio
Bojim se da Whittaker neće preživjeti prvu rundu ako Chimaev krene maksimalno da ga rva, pazi kako dobro radi protiv osvajača zlatne medalje u parizu:
https://www.youtube.com/shorts/F1fnf_bHQ6c
Zato sto su to borci koji odlicno znaju jiu jitsu/rvanje. Whittaker nije na tom nivou u parteru i velika je vjerovatnoća da će Chimaev ići da ga odma u prvu rundu završi kao Hollanda i Jinglianga.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks