Nije to nego pola auta nemaju ispravne kleme, ispravne instalacije, ispravni ili odgovarajuci alternator, kratke relacije, itd.
Zato crkavaju akumulatori. Poyyy
Pa (možda) iz iskustava.Šnj proizvođač iz EU može trajat 8-9g a eto 2 od tri japanca crkoše kolegi.Manje više svi zadovoljni ako im Duracel,Bosch,Varta izgura 3 godine.
A možda smo samo qrčeve sreće
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Nije to nego pola auta nemaju ispravne kleme, ispravne instalacije, ispravni ili odgovarajuci alternator, kratke relacije, itd.
Zato crkavaju akumulatori. Poyyy
Prema tome, šta da ti kažem?
1 auto nije imao nikakvih problema, samo je izdao aku.
Na 2 auto i ja krivim alternator, i ako je po eletricarima bio odličan kad sam ga zamijenio nestali su neki gremlini koji su sporadično davali grešku, a vrlo poguce i skratili vijek akumulatoru, posle reklamacije dobio sam novi, pa da vidimo koliko ce.
U 3 auto je ok.
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Ako je tako,onda treba da se bijemo nogom u guzcu što živimo u zemlji đe prodavac akumulatora, mijenja vrhunski proizvod istog kvaliteta kao i u Japanu ili EU,vjerovatno i skuplje ga nabavlja nego li neki Japanac ili Švaba prodavac,drugim novim istog vrhunskog kvaliteta i isto skuplje nabavne cijene jer je pod garancijom a ne zna da je toj polovini neispravno na autu sve to što ti nabroja.
Znači,budimo srećni što živimo u zemlji đe su naivni prodavci akumulatora.
Od 10 ljudi koje znam da su promijenili aku u garanciji ne znam nijednog da mu nije prihvaćena ili se razmatrao uzrok crkavanja.
Donesu aku,donesu papir,ostave aku,nose aku.Srećni.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Last edited by joni; 10-10-24 at 18:18.
Iskljucuje li se i lambda sonda kada se radi dpf,egr off? Fizicki maknut dpf takodje
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Ako neznas funkciju te klapne bolje ne grijat toplu vodu....
Sensor polozaja klapne na zatvoren polozaj daje 3.500volt ili ti na otvoren polozaj 0.600volti ako je preko ovog signal je nemoguc pa imas chek lampu
Sve zavisi koja oznaka motora i za koji motorni komp bosh ili dr
Last edited by injection; 10-10-24 at 22:51.
Kako je moguće da mi je auto potrosilo LITAR Shell 0-30 na 2000km? Pa sam dosuo litar pa je opet potrošio LITAR na 2000km?
Tj 2l ulja na 4000km.
Pitanje za inekciju i ostale majstore 😃
Odradih onda opet servis, longlife iii fe 0-30 i evo 2000km ništa.
Prije toga castrol 5-30, nikad nije trošio, možda nešto malo na 10 000km.
Nisu isti uslovi eksploatacije...
Ljetos si imao ambijentalnu temperaturu od 40-45c dok je sad oko 20c
To drasticno mijenja temperaturu ulja u motoru i pri normalnoj gradskoj voznji...
1.6tdi ljetos kroz grad do 137c temperatura ulja, sad ne prelazi 115-120c
a 20c je ogromna razlika
Jes nego sam 2000km prešao od početka avgusta (u Avgust 1000-1500km, sept ostatak)
I ranije sam ljeti vozio na castrol pa nije trošio 😆
E cush jos malo pa ce reci i da sto potrosi litar vode na 10k je sasvim normalno...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Proizvodjaci akumulatora su OK sto se tice zamjene u garantnom roku. Proizvodnja jednog akumulatora ne kosta preko 10 eura (recimo aku od 70Ah) a prodaju ga za 25-30 eura. Ako ga zamijenis u garantnom roku.
Bas sinoc razgovaram sa jednim stariijim Takumijem (Elite Takumi). Kaze Toyota ima ugovor sa Yuasom za 7,3 miliona akumulatora godisnje, sa Panasonicom 1.8 mil (ili tako nesto) i sa jednom americkom firmom isto par miliona. Ovo je samo Toyota i Lexus. Zamisli onda koliko akumulatora se prodaje u slobodnoj prodaji.
To sto su ljudi kod nas skepticni to je neka druga stvar. Pa i dalje se prica da su auta kod nas losije radjena nego za druga trzista.
Prema tome, šta da ti kažem?
Usuo si isto ulje samo u VW pakovanju
E sad moguće da taj Shell bila neka kopija ili nešto. Skoro sam kupio bio kopiju WD40 spreja, na oko isti, a u pakovanju totalno druga priča. Kad kopiraju WD što ne bi i Shell realno.
Što se 504/507 VW norme tiče, mislim da je Ravenol VMP 5W-30 daleko najbolje ulje, ali je i oko 80€ 5L.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Po CG nema neorginalnih ulja
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nemoj uzimati vise to shell ulje..
Evo sta se meni desilo. Kad sam uzeo auto prvi servis castrol 5w40 sipao, posle 3000km kapi ulja u motor, predjem na Motul 5w40 na 10k km sam dolio 200ml ali mi je motor bucno radio, onda sam presao na Liqui Moly 5w40 isto na 10k km oko 300ml dolivanja, sipao sam Rowe 5w40 navodno orginal Njemacko, njega mi je potrosio isto nesto mnogo ne sjecam se tacno, zadnji put sam sipao Mannol 5w40 vec sam presao oko 7000km i ne hvali uopste, tako da ti je to do ulja 100%.
Sent from my iPad using Tapatalk
Hehehe cuvena potrosnja 5 litara kroz grad... ili jel to dodje 2kw na 100km
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Moje iskustvo je od pola litra do litre na 10k km sa 0w30, ljeti vise zimi malo manje. Kad je bio 5w30 tacno dodje od one max granice od servisa do minimuma na 10k. Mada je ovo 0w30 bas tecno
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ali 1L na 2000km...to nam dodje 5L na servisni interval od 10k, to mu otprilike dodje zakovan motor. Nije za zajebanciju.
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
drzim fige da je nesto fejk ulje bilo...
ali ta kolicina su ili semering na turbinu ili karike/cilindri...ili u najgorem slucaju kombinacija od svega po malo
odnosno dvije iljadarke plus
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks