Pričam najviše o uštedi vremena a i energije - primjer: Pred spavanje upališ kombinovanu da ti pere veš na jeftinu struju, ti kad se probudiš on je i opran i osušen.Trenutno kod nas je situacija da se veš opere uveče, on sigurno konači 5-6 sati vlažan u tu mašinu, od trke se ponekad zaboravi raširit ujutru, pođe se na posa, eto ga on do 16h u mašinu i već se usmrđe...
![]()
Ne daj Bože preko dana da je uključiš, tebi bi računi 300€ dolazili 😂😂😂😂
Kad je ono bio ispad na pola Balkana,komisija je prvo kod bitrate dolazila da vide da nije on oborio sistem,pa su tek onda išli u Grčku i na granicu CG/BiH
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Po el. snazi je slabiji ovaj što je skuplji(350W:450W) kao i po usisnoj snazi 10KPa:13KPa.Ovo drugo je najbitniji parametar kod usisivača uz klasu filtracije naravno.No to niko ne čita.Ovaj model što ti nađe je model 1300W,vjerovatno oznaka da ima veći spremnik za prašinu od ovog 800W što ga kolega prvog spomenu.
Snaga(nazivna snaga) je najmanje bitna,osim ako vam usisivač ne radi 2-3 sata dnevno pa onda ipak mnogo više potroši ovaj sa većom nazivnom snagom
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Last edited by joni; 09-09-24 at 14:29.
--------------------------
Do Not Disturb.
Nema ga inace ni u Multicom-u vise... tj. imaju jedan sa izloga koji prodaju po istoj cijeni kao onih koji su bili zapakovani u skladistu te ga iz inata necu narucivat'.
Nije ni Multicom sto je nekad bio.
Do Not Disturb.
Od Deerma najjaci model njihov cini mi se da je ovaj
https://a.aliexpress.com/_EQDYobB
Na aliexoress trebalo bi za 2 dana sa kuponom da kosta oko 110€.
Derma je podbrend od Xiaomi ako se ne varam..
Poslato sa HBN-LX9 pomoću Tapatoka
Vrlo koristan i ažuran sajt za upoređivanje cijena tehnike u CG:
www.svad.net
Послато са Mi Pad 6 помоћу Тапатока
Stay salty.
Ako ti je za izdavanje, onda gledaj garanciju jbg, toliko i sam znaš.
Upravo mijenjam komplet kuhinju, pitao sam i ođe, ali bez konkretnih odgovora. Imao sam i varijantu preko druga za komplet Bosch po najpovoljnijim cijenama u CG i kako sam bio bez ideje šta i kako treba, sâm sam nekoliko noći se informisao online i prekopao sve sajtove domaćih prodavnica, tako da ti mogu sa sigurnošću reći da što se tiče Boscha definitivno dobijaš *najmanje* za najviše para (ovo se odnosi na frižidere, rerne i sudomašine).
Od Boscha sam na kraju uzeo samo aspirator i indukcijsku ploču (serije 6), jer ruku na srce ništa drugo na tržištu nije imalo neke karakteristike koje sam tražio. Rerna i sudomašina AEG i od Samsunga frižider i mikrotalasna.
Rerna AEG vs Bosch za iste pare AEG daje: prikaz stvarne temperature unutar rerne (setpoint vs actual), sondu za pečenje mesa, program za paru, pirolizu, napredni tajmer, 50°C veću max temperaturu, soft close, teleskopske police; dodatne programe poput onih za dizanje tijesta, isušivanje, pečenje zaleđenog...
Sudomašina dobija posnu projekciju svijeta kao indikator rada, zaštitu staklenog posuđa, posebnu policu za escajg, automatsko otvaranje vrata po završetku pranja...
Takođe, AEG je pet godina garancije.
Stay salty.
Ma renoviram stan pa bih za sebe
Prijatelj jedan kaze npr za ovaj frizider da je nesto najbolje u stanu sto ima..
Zapremina frižidera: 416 l
Zapremina zamrzivača: 219 l
Rekao bih sa je velik dovoljno? Dok zena koja radi tamo me ubjedjuje da nije za familiju i nije praktican 😆
Za veš mašinu pročitah da je dobro ako ima dose opciju… i tako 😆 nisam ni znao za aeg. Hvalaa
u slicnome smo sosu - trazimo (trazili smo) sve za stan
prakticnost ti zavisi od toga ko ga i kako koristi
Npr mi vise nemamo naviku da zamrzavamo velike kolicine mesa, povrca i sl. onda je nama veci zavrzivac nebitan
sa druge strane cesto se desi da imamo potrebu da veliki pleh ostavimo preko novi u frizideru - sto kod ovih side by side frizidera ne moze jer je frizider uzi od standardnoga
mi smo uzeli ovako
frizider samsung (trebao je lg, ali prosao)
mikrotalasna, rerna, ploca, sporet, sudomasina - whirpool
bojler, susilica - elektrolux
masina za ves - samsung (elektrolux nam prosla :P)
bitno nam je bilo da uzmemo neki best buy, a da ne idemo na najskuplje modele, ali opet da ima nekih detalja - rerna sa pirolizom i sliding policom, sudomasina sa 3 police, indukciona ploca, ekonomicne masine za ves itd
frizider smo uzeli sa jednim vratima i sirine ~80cm - to je po meni mnogo bolje i prakticnije rjesenje od ovih side by side jer dobijes mnogo vise prostora unutra (nema pregrada za 2 bloka i slicno)... model je takav da moze ko zeli i dio za zamrzivac da pretvori u frizider ili rashladni uredjaj (svjeze meso i slicno)
bitno kod donosenja odluke o modelima je bilo i to sto su nam rekli da su whirpool i elektrolux skoro pa nepoznati u servisima, za razliku od nekih drugih koji su cesti gosti
ja sam se odlucio za ovaj https://www.bosch-home.rs/sr/mkt-pro...dole/KGN56XIDR
htio sam isto taj dupli jer bi mi se idealno uklopio u ovaj slobodni prostor u kuhinju ali sam odustao jer nekako su svi uski a visoki (pricam zasebno za zamrzivac i frizider ne kao cjelinu) a i pisao sam ranije uski su i ne moze pleh da stane u njega.
nekako je izbor bas suzen sto se tice frizidera ili se meni cini, pregledah sve po gradu ali nista nesto da mi je bas ono upalo u oko da kazem to je to . Jes par ovih duplih ali ti sto su mi se svidjeli su 3500+ eura i to je ludilo mozga dati toliko para za frizider
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Preporuka za neki klasicni usisivac, da ima jaku usisnu snagu?
Послато са 22101316G помоћу Тапатока
Ložio sam se na te dvokrilce iako je overkill na naše potrebe, ali sam na više mjesta istu priču čuo, da su nepraktični. Na kraju je izbor pao ponovo na ugradni, samo komad bolji.
Prijatelj koji ima neki svemirski brod od frižidera veli da su skoro pa bačene pare, jer ništa od tih fensi opcija nije koristio poslije prvih 15-ak dana.
Stay salty.
LG Kombinovani frižider sa gornjim zamrzivačem | LG Srbija ja imam slican vec 13g bez greske. Bolje iskoriscen prostor nego kod dvokrilaca ili ugradnih...
Imamo ga mi, ne bih ga dao ni za sta zbog ledomata i hladne vodePosto se direkto preko crijeva na cesmu spaja. Jedino sto malo smeta je to da bi prostor od zamrzivaca mogao biti vece litraze.
A za masinu gledaj takodje da ima veci broj obrtaja, na 1400 ti skoro suv ves izadje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pitanje za ovakav frizider, on ako je u cosak i vrata zamrzivaca ne mogu da se otvore bez pod uglom od 90, od ovog dispanzera/ledomata u vratima ne moze da se pristupi gornjim policama?
Kod mene moze
Sent from my iPhone using Tapatalk
tripujem li se ja ili su ovo dva ista frizidera sa istim zapreminama samo ovaj ima staklo i kosta x2
https://www.tehnomax.me/bijela-tehni...slv50pzxm.html
https://www.tehnomax.me/bijela-tehni...sxv90mcde.html
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Jel' sam ja jedini koji nikad ne bi izabrao ovaj frizider sa 'izlogom'?
Na reklamnom mateirjalu to izgleda sasvim lijepo/reprezantativno ali meni frizider nikad ne izgleda kao sa izloga i ovaj 'prozor' bi me samo nervirao, svakodnevno.
Do Not Disturb.
Zamračen je, treba da tapneš 2 puta poslije čega postane proziran... Glupost...
Sent using Tapatalk
#fakenews
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks