Page 73 of 82 FirstFirst ... 2363697071727374757677 ... LastLast
Results 1,801 to 1,825 of 2050

Thread: [STANOVANJE] Stambene zgrade i njihovo održavanje

Thanks Thanks Given 
    2,904
    Thanks Thanks Received 
    3,509
    Thanked in
    1,576 Posts

Treba mi saglasnost stanara u vezi resavanja problema krova, da li ima gotova forma ili mogu sam napraviti nesto sa spiskom?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    Tu es mon héro!

2. The Following User Says Thank You to no-mercy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    913
    Thanks Thanks Received 
    566
    Thanked in
    321 Posts

Quote Originally Posted by no-mercy View Post
    Treba mi saglasnost stanara u vezi resavanja problema krova, da li ima gotova forma ili mogu sam napraviti nesto sa spiskom?

Ako prokisnjava upravnik mora da pokrene postupak saniranja u roku 24h
    U to spada da pozove majstore,izlazak na teren,ponude itd.

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

4. The Following User Says Thank You to Djalac For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,904
    Thanks Thanks Received 
    3,509
    Thanked in
    1,576 Posts

Ma daje opstina pola para, treba mi ta saglasnost svih stanara, samo.me.to zanima, ima li forma gotova?

Tu es mon héro!

6. The Following User Says Thank You to no-mercy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    32
    Thanks Thanks Received 
    39
    Thanked in
    28 Posts

Kolega mi je imao problema u stan ( na zadnjem je spratu) i mislim da se bas namucio oko toga.
    Prvo dok je pokupio potpise, pa neka odobrenja iz opstine, pa razne druge stvari, i cini mi se minimum 2 mjeseca da je oko papira radio dok nije zgrada odabrala izvodjaca.
    Ne bih se zakleo al mislim da mi je kazao da agencija za stanovanje daje spisak 2-3 firme koje mozes da angazujes ako ces da ti opstina ucestvuje sa 50%.
    Ponuda koju daju te firme je mnogo jaca nego ti sam da angazujes nekoga da ti to odradi.
    Ajde i to je ok, kao nas posao vise.....ali kako su to odradili gore na krovu to je tek za osudu, mislim da bih ja sam to bolje premazao, ono je kao da su se djeca igrala...
    Krajnje nestrucno, aljkavo, nekvalitetno a vrijeme ce pokazati koliko su sa tim rjesili problem, al gledajuci onaj rad mislimo da ce ubrzo svi na zadnjem spratu opet imati problema sa vodom...
    Nisam siguran da li neko iz agencije za stanovanje treba nakon zavrsenih radova da pregleda sve to, isprati radove, ali mislim da se niko nije pojavljivao niti je bilo kakva kontrola odradjena...
    Who let the dogs out

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,842
    Thanked in
    3,579 Posts

Da ne citiram opet vecinu teksta i ponavljam se, samo da se osvrnem na ovaj pasus...

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    A za sve one koji izdaju, postoje i druga rjesenja. Mozete napraviti sopstvene sanducice sa siframa (ako to lokacija dozvoljava) a uostalom mora postojati neki nacin kako gostima predajete kljuceve, zar ne?
    Sopstvene sanducice sa siframa? Gdje da se postave? Ispred zgrade? To je zajednicna prostorija koja ne bi smjela da se koristi za te stvari.

I sta ako izdaje 10-ak ljudi u zgradi ili vise (sve cesca situacija)? Postavice se 10-ak sanducica sa siframa ispred ulaza same zgrade? Slozices se da to tako ne moze, iz milion razloga.

Sto se tice 'predaje kljuceva', to mi vrsimo kao i vecina - 'sanducicem' ispred samih vrata stana i to je ok ali to ne rijesava ovaj problem o kojem ja pricam, tj. ulazak u samu zgradu.

Pokusavam da ti objasnim problem koji vjerovatno zahtjeva sagledavanje iz vise uglova, ne samo tvog dje je razlog "saznace se sifra pa je necemo nikom ni davati".

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Inače Fidel možeš da prijaviš Upravnika inspekciji i ministarstvu za sve što radi mimo zakona.
    Odsjek za inspekciju za stanovanje (www.gov.me)
    Vec sam u kontaktu sa glavnom inspektorkom a broj sam morao licno da pokupim u PG jer se gospoda na broj nikad ne javljaju.

Ovo je inace prvi put da naidjem na 1.0 zvjezdica, tj. da su 100% ocjena najmanja moguca - 1.

https://www.google.com/search?client...5ef86d85aaf6,1,,,,
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    46
    Thanks Thanks Received 
    47
    Thanked in
    40 Posts

Meni samo nije jasno zasto se dize buka oko sifri kao da to MORA da se obezbijedi stanarima, kada zapravo to nije tako...

1. Istina, svima treba dati jednaka prava, tako da je sifra svima, ili nikome. U mojoj zgradi je sifra iskljucena jer nam se ulaz koristio kao precica da se dodje do drugih zgrada. Pa se vrata otkljucavaju kljucem, cipom ili pozivom na interfon.

2. Opravdanje "a sta cu ja ako izdajem stan nekome, kako ce on da udje u zgradu" ili "treba da se spustim dolje da otvorim gostu" mi ne pije vodu, jer postoje i zgrade koje nemaju sifratore na ulazu. Vrata se gostima otvaraju tako sto ti gost pozvoni na interfon i ti mu otkljucas, a ne tako sto mu dajes sifru ulaza. A ako si vec odlucio da se bavis izdavanjem, isto kao sto dajes kljuc od stana prilikom primo-predaje, isto tako dajes i kljuc od ulaza zgrade.

3. Kljuc je jedini nacin u kojem ste 100% sigurni da mozete uci u zgradu. Ako nestane struje, interfon ne radi, kljucem se ulazi u zgradu. U krajnjem, upravnik je obezbijedio svima pristup svojoj nepokretnosti time sto im je dao kljuc od ulaza zgrade. Cak ni cip nije obavezan, to je samo stvar novog vremena i komfora tj. lakse je tako ulaziti u zgradu
    Last edited by djiha; 10-09-24 at 14:31.

10. The Following User Says Thank You to djiha For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,842
    Thanked in
    3,579 Posts

Quote Originally Posted by djiha View Post
    Meni samo nije jasno zasto se dize buka oko sifri kao da to MORA da se obezbijedi stanarima, kada zapravo to nije tako...
    Pa po meni je logicno da ako postoji nacin da se udje u zgradu, isti treba da se obezbjedi svim stanarima.

Uzalud mozemo do ujutru da pricamo da 'mora' ili 'ne mora'. U zakonu nije precizirano pa se interpretacija odredjenih pravila i 'logike' moze odradit' na ovaj ili onaj nacin, zavisno od toga ko i kako gleda na problematiku.

1. Istina, svima treba dati jednaka prava, tako da je sifra svima, ili nikome. U mojoj zgradi je sifra iskljucena jer nam se ulaz koristio kao precica da se dodje do drugih zgrada. Pa se vrata otkljucavaju kljucem, cipom ili pozivom na interfon.
    Ako postoji jedan nacin ulaska, taj nacin treba da bude nacin ulaska svakog stanara. Ako postoji 10 nacina ulaska u zgradu, svih 10 nacina treba da bude dostupno svim stanarima zgrade.

"Buka" koju ja ovdje dizem je zato sto upravnik sifru koristi za sebe i 'svoje' dok ostali nemaju pristup istoj. To sam i jasno napisao u nekom od prethodnih post-ova.

2. Opravdanje "a sta cu ja ako izdajem stan nekome, kako ce on da udje u zgradu" ili "treba da se spustim dolje da otvorim gostu" mi ne pije vodu, jer postoje i zgrade koje nemaju sifratore na ulazu. Vrata se gostima otvaraju tako sto ti gost pozvoni na interfon i ti mu otkljucas, a ne tako sto mu dajes sifru ulaza. A ako si vec odlucio da se bavis izdavanjem, isto kao sto dajes kljuc od stana prilikom primo-predaje, isto tako dajes i kljuc od ulaza zgrade.
    Da si procitao sto sam pisao onda se ne bi pozivao ni na interfon (koji trenutno ne radi) niti bi pominjao primo-predaju gdje sam isto tako objasnio prakticno kako to izgleda kod vecine.

Da ukratko ponovim - nema primo-predaje prilikom dolaska gosta niti njegovog odlaska. Kljuc stana se nalazi ispred ulaznih vrata stana i to tako funkcionise kod vecine izdavaca gdje god da odete.

Znaci po tebi prica "gost ne moze da udje u zgradu jer nema sifru" ne pije vodu dok "skupljaju se djeca iz okolnih zgrada" ili "ulaz nam se koristi kao precica do drugih zgrada" predstavlja ogroman problem koji opravdava zadrzavanje sifre i ne davanje pristupa istoj. Zanimljivo, "objektivno" sagledavanje problematike.

3. Kljuc je jedini nacin u kojem ste 100% sigurni da mozete uci u zgradu. Ako nestane struje, interfon ne radi, kljucem se ulazi u zgradu. U krajnjem, upravnik je obezbijedio svima pristup svojoj nepokretnosti time sto im je dao kljuc od ulaza zgrade. Cak ni cip nije obavezan, to je samo stvar novog vremena i komfora tj. lakse je tako ulaziti u zgradu
    Svojoj nepokretnosti? Pa nije ta nepokretnost upravnika zaboga! Ja ne vjerujem sto citam! Cus upravnik obezbjedio pristup svojoj nepokretnosti... hahahaha.. e pakla ovoga!

Upravo se o tome radi... zgrada je SVIH stanara i pristup toj zgradi treba da bude obezbjedjen svim stanarima, na svaki nacin koji postoji. Bilo da postoji jedan ili 10 nacina ulaska.

Ulaz zgrade, ukljucujuci ulazna vrata, bravu, interfon itd. spadaju u "zajednicne prostorije" koje treba i moraju da se tretiraju kao takve. Nije to nicija licna nepokretnost niti iko moze sam da odlucuje o raspolaganju istim, pa ni upravnik.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Sopstvene sanducice sa siframa? Gdje da se postave? Ispred zgrade? To je zajednicna prostorija koja ne bi smjela da se koristi za te stvari.

I sta ako izdaje 10-ak ljudi u zgradi ili vise (sve cesca situacija)? Postavice se 10-ak sanducica sa siframa ispred ulaza same zgrade? Slozices se da to tako ne moze, iz milion razloga.
    Sloziti cu se da je definitivno problematicno ako vise ljudi izdaje, tu nema price.

Sto se tice 'predaje kljuceva', to mi vrsimo kao i vecina - 'sanducicem' ispred samih vrata stana i to je ok ali to ne rijesava ovaj problem o kojem ja pricam, tj. ulazak u samu zgradu.
    Cisto da se igramo djavoljeg advokata i osvrenem na tvoj komentar "to je zajednicka prostorija" (ispred zgrade). I prostor ispred tvojih vrata je zajednicka prostorija. :P

Pokusavam da ti objasnim problem koji vjerovatno zahtjeva sagledavanje iz vise uglova, ne samo tvog dje je razlog "saznace se sifra pa je necemo nikom ni davati".
    Naprotiv, ja upravo sagledavam stvari iz svih uglova al' mi djeluje da ti to ne radis. Datoh ti primjer zgrade u kojoj zivim i sta je nama problem sa sifrom. Sta vise, datoh ti i primjer u kojem je sifra bila dostupna svima (i jos je, do kraja septembra) u jeku izdavanja (kada je upravo najgore da uopste imamo sifru) te upravo vecini stanara ne odgovara ta opcija i zato se i mice.

Nasi razlozi "saznati ce se sifra" nisu nista manje validni nego tvoji (izdavanje). Zato i postoji skupstina stanara na kojoj mozete odluciti kako VAMA najvise odgovara.

To sto imate upravnika idiota (sudeci po komentarima) te on i "njegovi" koriste sifru a drugima je ne zele da daju je totalno druga prica i drugi problem koji nema dodirne tacke sa onim o cemu ja pricam. Postoji rjesenje i za to, skupstina stanara.

---

Al' evo dati cu ti plastican primjer nadovezan na tvoju situaciju gdje se izdaje. Kako bi ti i ostalih deset+ stanara koji izdaju reagovali u situaciji navedenoj ispod?
    1.) Imaju svi sifru
    2.) U naselju imate gomilu djecurlije koja su sve sem vaspitana te prakticno instant saznaju sifru
    3.) U toku noci vasim gostima (kao i ostalim stanarima) se kuca na vrata u mrko doba, lupa, vristi i slicno kroz ulaze
    4.) Komunalnu ili ne interesuje ili dok dodju djecurlija su se vec udaljila od zgrade
    5.) Kamere ne piju vodu svakako jer se ne smiju postaviti da snimaju same ulaze u stanove a one koje snimaju ulaz u stan su prakticno useless jer ti na bilo koju prijavu "nadlezni" odgovore sa necim tipa "imaju sifru, to su stanari vase zgrade"

Da li bi u ovoj situaciji mozda ipak trazio neki drugi nacin a ne sifru?

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    a one koje snimaju ulaz u stan su prakticno useless jer ti na bilo koju prijavu "nadlezni" odgovore sa necim tipa "imaju sifru, to su stanari vase zgrade"
    Ovdje sam naravno mislio na ulaz u samoj zgradi, lapsus.

Inace konkretno za vas slucaj gdje su prijeko potrebne sifre radi toga sto veliki broj stanara izdaje imate i potpuno adekvatno rjesenje koje se zove pametna brava za samu zgradu. Sretno sa izglasavanjem toga na skupstini. :P

Thanks Thanks Given 
    19,076
    Thanks Thanks Received 
    8,896
    Thanked in
    4,328 Posts

Možda sam ja naopak,ali s obzirom da mi čip/tag stoji uvjek uz ključeve i da iznstana ne izlazim bez ključeva,nikad nisam kucao šifru jer je mnogo praktičnije a i brže da prisloniđ čip nego da kucam šifru

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    1,935
    Thanked in
    1,054 Posts

Cudi me da nije izasla neka NFC opcija, pa da se moze telefonom i ne moraju cipovi da se kupuju/gube.

Thanks Thanks Given 
    3,566
    Thanks Thanks Received 
    5,882
    Thanked in
    2,825 Posts

Quote Originally Posted by GaD View Post
    Cudi me da nije izasla neka NFC opcija, pa da se moze telefonom i ne moraju cipovi da se kupuju/gube.
    Ima kako nema. Ima par zgrada u PG to.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

17. The Following 2 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19,076
    Thanks Thanks Received 
    8,896
    Thanked in
    4,328 Posts

Kako se onda omogućava jednako pravo svim stanarima da pristupaju zajedničkim prostorijama?Mislim,recimo, nemam telefon sa NFC a upravnik ga ima i neće da mi kupi takav tel. ili recimo iznajmljujem stan a podstanar mi nema tel sa NFC

<3 JEDNA JE DOMOVINA, JEDNA JE CRNA GORA <3
    Thanks Thanks Given 
    2,079
    Thanks Thanks Received 
    932
    Thanked in
    495 Posts

Sudeci po dosadasnjim pisanijama kuca je ipak najbolja opcija

So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint

20. The Following User Says Thank You to Shadow'91 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,678
    Thanks Thanks Received 
    1,251
    Thanked in
    832 Posts

Rahat. Ali samo na jedan sprat. A ako se pravi vise spratova onda samo zvucna izolacija na plafon jer se ne moze opstat od ovih gore sto setaju u klompe po kuci i vuku stolice non stop

Sent from my SM-A556E using Tapatalk
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,842
    Thanked in
    3,579 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Kako se onda omogućava jednako pravo svim stanarima da pristupaju zajedničkim prostorijama?Mislim,recimo, nemam telefon sa NFC a upravnik ga ima i neće da mi kupi takav tel. ili recimo iznajmljujem stan a podstanar mi nema tel sa NFC

Tvojom logikom bi i stan trebao da ti da i stanare da ti nadje.

Pa ne n'o jel'.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pozdrav svima,

Da li se neko upuštao u izolaciju fasade za stambenu zgradu putem Agencije za stanovanje?
    Da li neko zna koje su cijene iznajmljivanja skele i postavljanja stiropora po m2.
    Takođe, ako imate predlog firmi koje rade ovakve poslove,bilo bi korisno.

Thanks Thanks Given 
    43
    Thanks Thanks Received 
    38
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by vanjushki View Post
    Pozdrav svima,

Da li se neko upuštao u izolaciju fasade za stambenu zgradu putem Agencije za stanovanje?
    Da li neko zna koje su cijene iznajmljivanja skele i postavljanja stiropora po m2.
    Takođe, ako imate predlog firmi koje rade ovakve poslove,bilo bi korisno.
    Možeš poslati mail Agenciji da izađu na teren i daju ti ponudu. Nađi br na net i pozovi da ne ideš tamo.
    Nekada je bilo da uplaćuje po završenom poslu a sada mora da se uplati 1/2 prije početka radova.
    1/2 zgrada, 1/2 Agencija.
    Meni su bili skroz korektni…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Bila već nekolika tendera preko Agencije, niko se nije javio, pola para skupljeno, a cijene porasle (tako veli Agencija) zato sad pokušavam dobiti info da se ovo nekako riješi.
    Hvala na info u svakom slučaju.
    Koja je firma radila kod vas?

Thanks Thanks Given 
    1,798
    Thanks Thanks Received 
    2,329
    Thanked in
    1,286 Posts

Naša zgrada je uradila i ako mene pitaš BAČENA para…

Jeste zimi malo bolja situacija (toplije je) pa se MOŽDA malo manje koristi klima nego ranije…

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Možeš li mi reći koja je debljina stiropora koja je stavljena kod vas. Takodje me zanima još nečije iskustvo sa ovim tipom radova.
    I najvažnije pitanje, koje firme su to radile da bi ih direktno komunicirao.
    Hvala još jednom za odgovore

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    167 Posts

Quote Originally Posted by stefke View Post
    Naša zgrada je uradila i ako mene pitaš BAČENA para…

Jeste zimi malo bolja situacija (toplije je) pa se MOŽDA malo manje koristi klima nego ranije…
    Ja se ne bi slozio sa tobom. Zapadna strana zid na dvije prostorije. Prije stavljanja demit fasade zimi kad stavis ruku na zid, unutra naravno, on ledan, kad ljeti stavis ruku on vreo. Sad je to mnoooogo bolje. Cini mi se 8cm stiropor da je stavljen.
    My Job Is Top Secret. Even I Don't Know What I'm Doing.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nama je agencija dala ponudu sa stiroporom debljine 5cm. Mislio sam da se ne stavlja ispod 8cm

Thanks Thanks Given 
    1,244
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    546 Posts

Trebalo bi konsultovati nekog strucnjaka inzinjera. Postoji neko pravilo studija o energetskim zonama u CG..pogledaj ovdje ima li nesto.

https://energetska-efikasnost.me/ovl...skih-pregleda/

Thanks Thanks Given 
    482
    Thanks Thanks Received 
    1,918
    Thanked in
    810 Posts

Moze li neko reci koliko placa odrzavanje higijene u zgradi (cijena po stanu) ?
    Recimo jednom sedmicno ili jednom u 10 dana da se cisti.
    Agencija ili privatno neko kako god.

Page 73 of 82 FirstFirst ... 2363697071727374757677 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)