U brspućima interneta ima negdje izjava Lažojka kako je nezaposlenost nikad niža.
Ako ne laže, mada hmmmmmm… ili čudno interpretira…. ili se Apple prebacio u CG ili je uvaljena vojska uhljeba.
A svako se trudi da to sakrije.
Na kraju, ljepše na ugovor o djelu koji su skočili 150% , pa se dokazuj na terenu.
Da će se naći precizna statistika no way.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Tko leti, vrijedi...
Polako ali sigurno, radnika po radnika, prebrojaćemo svih 30k osvježivača.
Nema šta da pretražujemo bespuća interneta, evo na tradingeconomics podaci: https://tradingeconomics.com/montene...ployed-persons
Broj zapošljenih ljudi je nikad veći, dok je nezaposlenost bila manje 2009-e: https://tradingeconomics.com/montene...mployment-rate
Ako statistika nije precizna 2024-e, fer je pretpostaviti da ni statistika 2020-e nije bila precizna. A tu se baš možemo složiti.
Nego je sa tim problem da sada već sa skoro pa stospostotnom sigurnošću možemo da zaključimo da su brojke koje potenciraš samo procjena bazirana na alhemiji i čitanju u pasulj.
I onda odakle je Lažojko došao, a i ostali iskreni političari... Pa iz naroda, dabome.
I što velite, nisu osvježivači povećali broj zaposlenih parazita na državnim jaslama? OK.
Sent from my 23090RA98G using Tapatalk
Ja imam podatke za opštinu Budvu (jeste da nije tema Budva) i evo broj zaposlenih po godinama:
2016. - 336 osoba zaposleno u opštini + nepoznati broj sa ugovorom o delu
2020 - 320 osoba zaposleno u opštini 18 sa ugovorom o delu + 113 na ,,privremenim poslovima"
2021 - 305 osoba zaposleno u opštini + 25 sa ugovorom o delu + 125 na ,,privremenim poslovima"
2024 - 495 osoba zaposleno u opštini
Ostali brojevi za 2024 god. (podaci su pred prošli krug izbora, ne ovaj novi):
- 331 osoba zaposleno u javnim ustanovama
- 850 osoba zapošljeno u privrednim društvima kojima je opština osnivač
To je ukupno 1.676 stalno zapošljenih
Kada se dodaju i 500 osoba koja imaju uguvor o delu to je sveukupno 2.176 osoba koje primaju platu iz opštinskog budžeta.
Sent from my Motorola 8400
E to su već podaci, hvala! Postoje li informacije o privrednim društvima kojima je opština osnivač za godine prije 2024? Tu bi se već mogao izvući neki trend i zaključak.
Da ne dođe do zabune i da uzalud probam da izbjegnem dodatne doskočice - apsolutno ne sporim da su novi ubacivali šakom i kapom, i ne bi me začudilo da je taj broj +30000.
Ono što je meni bilo interesantno je odakle je brojka koja se navodila kao fakt. Onako iskreno me je zanimalo gdje mogu pronaći podatak. Kad ono međutim.
Imaju neke brojke (izvučene iz odgovora na osnovu postavljenih pitanja novinara, poslanika aktivista). U javnom sektoru, na državnom i opštinskim nivoima imamo ovoliko zaposlenih:
- novembar 2021 - 44.936
- novembar 2022 - 46.670
- novembar 2023 - 53.788
Edit: odgovore je dalo ministarstvo finansija
Sent from my Motorola 8400
Last edited by wulfy; 08-09-24 at 11:58.
Koliko ih je bilo na 30.08.2020. godine?
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
To su ove brojke: https://www.gov.me/clanak/vizuelizac...-javnoj-upravi
Izmiksao si novembar 2021 bez lokalnog nivoa i 2023 sa lokalnim nivoom.
Mada svakako ni ove brojke nisu kompletna slika, fale privredna društva u većinskom vlasništvu države i opština.
Ja ne znam što nagađate i mučite se.
Nemam nikakvu sumnju, ako uputite pitanje premijeru dobićete istinit podatak
Transparentnost na prvom mjestu.
Upravo, istinit podatak.. Kao sa one table juče da je plata pripravnicima 600e i slične nebuloze..
Ps. pitanje za ugovore o djelu - da li se u iste računa i botovanje po tviterima za pes, viđoh 550e prosjek.. Ono nije to isto što i krečenje ali kako dođoše do te cifre - broj tvitova dnevno, broj pratilaca ili kombinovano?
Nasušna korica lEba![]()
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Realno,ti botovi sa društvenih mreža i ne zaslužuju više.Ako ipak traže više,treba ih podsjetiti,kakvi su bili uslovi rada stare garde:vreće brašna nije bilo ispod 25kg,nije lako bilo vozit se na mitinge po cijeloj CG,obilazit komšije,pa prepunjen imenik onih koje moraš pozvat u nedelju ujutro,pa čekanje sa šipkom ispred ulaza ponekad i uzalud...a sad:kuc,kuc,kuc,kuc...sent
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Last edited by joni; 08-09-24 at 12:59.
Nadovezah se na link i ima jedan zanimljiv podatak.
To je da je broj zaposlenih 2022/2023 povećan za 20.000, a u javnoj upravi simbolično.
Koliko ja pamtim od radnih mjesta van države bila je fabrika čipsa (zatvorena sad, ali nije tema).
Dakle, đe se đelo ovih 20.000?
Pretpostavljam državna preduzeća, ugovori o djelu i preko agencije na državni vaganj.
Vjerovatno su i različite metodologije izračuna MF za javnu uoravu i ukupno zaposlenih.
P.S. Ako smo dosadni, neka mod ovo preseli đe treba i javi.
Tko leti, vrijedi...
Sad nešto kontam, uopšte ne bi bio loš scenario da Luka bude gradonačelnik.
Da imamo URA/Jakov/ES vlast na lokalu, uz podršku DPSa, a na državnom ovo što imamo.
Pa nek se naredne tri godine pokažu jedni i drugi u svakom smislu, prije svega nek se napravi zdrava trka u smislu vizije razvoja i organizacije poslova.
Onda neka građani odluče na tamo nekim narednim izborima ko je bio bolji, a u idealnom scenariju svi bi trebali biti motivisani da što bolje rade od čega opet korist možemo imati samo mi.
Ja ću svakako glasati Preokret, kao izraz ličnog bunta protiv stranačkih elita koje odbijaju da promjene truli partijski/koritaški sistem.
Apstinenciju doživljavam kao znak da sam se predao i da sam prepustio botovima da odlučuju ko će vršiti vlast.
I ja kontam da nam se izbori uvijek svedu na biranje manjeg od ponuđenog zla..
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Glas za preokret je otprilike kao glas za vojvodu Mandića. U potpisu, bivši glasač preokreta.
Sent from my 23090RA98G using Tapatalk
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Je li ovo moguće?
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...javnog-prevoza
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks