pa ti si je pravi spuštio na taj nivo, ja samo pratim. onim UKR je kriva za sve i pričama koje fura bolesni režim iz Kremlja. pa onda kad se ubola suština ide vrijedjanje, jer prosto nemaš što drugo da kažeš
od početka rata tvoji drugari i ti imate vlažne snove o gaženju UKR. i branjenju samo jedne strane. ada nismo avetni pa da se ne zna ko je imao ovakve stavove ka' ti. bio je jedan odje (banovan u medjuvremenu) te se radovao ubijanju djece po UKR od strane bolesnika. to su ti vaši nivoi
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Oooo da, i zato i mislim da je ovaj rat poceo mnogo ranije.
Putin se zaebao oko mnogo stvari, i juce sam to naveo. Ni jedni ni drugi nisu mogli pretpostaviti u kojem smjeru ce se odvijati stvari. A jedan od razloga tome su, je li, opet obavjestajne sluzbe. Medjutim, iako neko juce pomenu da prednost u broju vojnika u "modernom ratu" nije bitna, mislim da je bas obrnuto, pored vremena, "brojke" ce na kraju odigrati kljucnu ulogu, makar kad je ovaj sukob u pitanju.
"Zivot je Avganistan, vjeciti rat niskog inteziteta"
• No Rich Parents •
Jes da je Njegoš reka da je u Mandušića Vuka svaka puška ubojita ali on je to napisa davno,davno sad su zajebana vremena đe Rusija čini mi se tehnološki je daleko iza nekih zajebancija zapada.
Oni su (Amerika prva najveća fabrika oružja) to tako doveli da te jeza uhvati.To im je glavna grana nekad mislim/činimise privrede.Slijede je druge korporacije.Pa Coca Cola još nije izašla iz Rusije uprkos što su im udarili sankcije eno ih i dalje u Rusiji.Sad su Dobra Kola.
Čini mi se da se ođe globalno u svijetu oružja sovjeti bačaju na smetlište istorije ne kažem ja ništa tu navijački samo objektivno gledam meni je Suška najljepši avion onako kad ga gledam ali ko mene što pita.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 01-09-24 at 17:08.
Evo nek meni sad neko objasni đe ođe Rusija:
A ako će Moskva da se oslanja na za njih jeftine živote Rusa nek se nosi dođavola.
To mislim od starta vrhu Moskve.
Kako li su jeftini životi Rusa iz Bunkera,jel?A kćerka ti u USA.
Last edited by Bluemoon; 01-09-24 at 18:20.
Ovo je nonsens.
Šalju se pojačanja u Pokrovsk, a Pokrovsk sa Mirnogradom čini praktično jednu urbanu cjelinu u kojoj je živjelo 100,000 ljudi.
Za Pokrovsk tek ima da se gusla, kao što guslalo za Bahmut.
Ono zbog čega se opravdano diže galama je u tome što su naselja istočno od Pokrovska pala brzo i bez odlučnijeg otpora(falilo ljudi, i tehnike),
čime je Pokrovsk sa svojom zaleđinom došao u domet ruske artiljerije.
I tako je umjesto logističkog čvorišta u pozadini postao frontovski grad.
Sad logističke linije ima da se izmještaju, čime se otežavaju ukrajinske pozicije dolje u Kurahovu i Vugledaru, i donekle sjeverno u Časiv Jaru.
Fair enough. Interesuje me tvoje misljenje da li je ekskurzija u Kursk bila vrijedna ovih novih momenata?
I imaji li ukrajinci dovoljno snage, morala i kvalitetnih boraca za jos jedan “Bahmut”? Sad se stvari odvijaju drugacijim tempom cini mi se… imam utisak da su rusi sad mnogo vise motivisani nego sto je to prije bio slucaj.
"Zivot je Avganistan, vjeciti rat niskog inteziteta"
• No Rich Parents •
Ne znam.
Rano je za zaključke.
Ako bi se desilo da u narednih par mjeseci Rusi uspiju da uđu u Kurahove, onda bi mogli konkretnije da pričamo o promašenom potezu.
Sa druge strane, nakon ruskog upada u Harkovsku oblast, te najava da bi slično moglo da uslijedi i u Sumskoj oblasti, Ukrajincima su tamo morale biti vezane značajnije trupe sve i da se ništa ne dešava.
Riješili su da tu sitaciju preokrenu u svoju korist, tako što su ih ojačali sa elementima jurišnih brigada (82, 95) i prešli u ofanzivu.
Jesu li te snage bile prijeko potrebne u Donbasu ili ne, viđećemo.
https://x.com/front_ukrainian/status...50497452757350
5 ovakvih dronova i mogli bi citavu CG zapalit.
Najopasnije oružje su ljudi malog kalibra.
Pokušavajući sagledati stanje na ratištu, ali i geopolitičku situaciju ne čini mi se da razloga za slavlje ima bilo koji direktni ili indirektni akter ovog sukoba. Nema potrebe obrazlagati koliko je ovaj rat lošeg donio i Rusiji i Ukrajini. Sledeći gubitnik je Evropa, njena ekonomija, pa i ugled. Još jednom se pokazalo da ona nema ni vojnu, ni političku, ali čini se ni ekonomsku moć da bi parirali bilo Americi, bilo Kini, a nisu ni nadmoćni u odnosu na Rusiju koliko se činilo. SAD, finansijski neće bit na gubitku. No, pokazalo se da je mnogo zemalja na čiju politiku i stavove ne mogu previše uticati (prije svega na Kinu i Indiju, naravno na Iran, ali u prilično ograničenoj mjeri i na JAR, Brazil, dobar dio bliskoistočnih, pa i afričkih država i državica). Svakako da im ne odgovara ni pad uticaja dolara, odnosno smanjenje njegovog učešća u međunarodnoj trgovini.
Nekako mi se nameće zaključak da će Kina,pa potom Indija, najviše profitirati, ne samo ekonomski, već i politički.
https://www.theguardian.com/world/li...test-live-news
Putin brani pravoslavlje što bi rekle kolege sa forumaAt least 41 people have been killed and 180 more wounded in a Russian missile strike on the Ukrainian city of Poltava on Tuesday, president Volodymyr Zelenskiy said.
Internet je pun slika i video-a o dogadjaju u Poltavi.
To se desilo pa se desilo.
Kako javljaju stanovnici Poltave i ukrajinski blogeri i ostali, pogodjen je trenažni centar ukrajinske vojske u momentu smotre na centralnom dijelu placa.
Vise o događaju bi mogli znati ACS I BAR.
pa jes, desilo se šta ćeš. tako i kad muškarac ubije ženu, vjerovatno kažeš - a desilo pa se desilo
Ako se nesto desilo, desilo se. Pa i to sto kažeš.
Evo ti primjer da bi me bolje razumio:
U nedjelju 25 avg moja žena je opljačkana na plaži Jaz. Trenutak nepažnje i minut duže u moru je koštao telefona i sata i novca torbi.. prema nadzornoj kameri pokrala je starija gospodja u društvu tri muške osobe sa kojom je i razmijenila nekoliko usput informacija prije samog događaja.Bili su ležaljka do i pobjegli su trenutak prije nego sto se ona vratila iz mora.
Prema naglasku, opljačkali su je braca srbi, gedžovani neki.
Vjerujem da se neće nikad pronaci.
Ne svidja mi se, desilo se.
Jebaji ga.
Last edited by MLS; 03-09-24 at 15:43.
Dupli post.
@outline ne mogu da vjerujem koliko si naelektrisan izvini ali spušti loptu malo ovo ti drugarski velim.
Jako si mi drag forumaš inače ne bi ni slova trošila.Ozbiljno,spušti loptu.
Last edited by Bluemoon; 03-09-24 at 15:44.
@MLS
eto dje živimo, odličan primjer. ne može čoek poći na more od bolesnika koji gledaju da ti ukradu nešto. pi, plemenska zajednica. i da si ih ufatio i podijelio par šamara (a realno su da ih čoek išamara) bio bi ti kriv i još bi neko izbacio naslov - Crnogorac šamarao ljude samo jer su iz Srbije
Nisam bio u CG tih dana.
Mogu da fantaziram sto bi bilo al ono sam uradio jeste da je novi, bolji tel kupljen, nalozi svi vraćeni, google sačuvao slike...
Gnjida ljudskih ima svugdje, al mi se cini da ih je za zeru manje medju nama.
Oprostite za ovu digresiju.
Mozda ce nekom od vas koji citate pojacati oprez na takvim mjestima.
bolesnici nastavljaju da gadjaju civile. čekamo advokate psihopate da nam objasne stvari
https://x.com/BohuslavskaKate/status...78102388515105
Ukrajinski drzavljani i dalje mogu dobiti azil u Crnoj Gori? Sve sto je potrebno da dodju sa ukr pasosem, jave se u mup i to je to?
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Nije izričito zabranjeno ali nije ni sportski.![]()
Nije. Sasvim legitiman cilj.
Imali su i Ukrajinci takvih pogodaka sa pocetka rata kad su negdje na osnovu signala mobilnih tel locirali veliku grupu rusa.
Zaboravio sam gdje.
Bolji tajming za ruse, Poltava je bas poljuljala moral i politicku scenu kod ukrajinaca.
Kad pomenu tel signal, da se primjetiti da,
dok se ukrajinci snimaju telefonima, gopro kamerama neprestano i šeruju po tiktoku najvise, obicni ruski vojnici gotovo nista.
Čečeni tu I tamo.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks