normalno da ima, i znate vi to vrlo dobro. no volite avetni da se pravitejbg, to vam je mantra vazda bila. ono - četnici dobri momci, karadžić, mladić i milošević stubovi srpstva a sad Putin brani pravoslavlje
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Izgleda da je Lavrov zapizdio..
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Bluemoon, hvala ti ali nemoj, kvaris mi tripovakvi likovi su najjaci, ali ipak cu zavrsiti, da ne dosadjujemo ovim istaknutim vojnim analiticarima.
"Zivot je Avganistan, vjeciti rat niskog inteziteta"
• No Rich Parents •
slab sam ti ja vojni analitičar. samo mi zanimljivo kako i dalje uredno branite bolesnika nakon toliko vremena
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Prosto ulazimo u fazu kad je nuklearna katastrofa preko 50% jer poslednji Ukrajinski napadi ukazuju na to. Po nekom mom razmišljanju to se zove sredstvo odvraćanja upravo zbog masovnih napada jer ne postoji pvo koji se može odbranit od ogromne količine ( prosta matematika ) . Iran kad bi tako krenuo sigurno bi sravnio Izrael ali bi im ovi poslali poklon prije katastrofe. Ukrajinci su npr. sinoć poslali 200 dronova što jeste količina za pvo . Vole ljudi da ośete![]()
deuscroix
Zamisli kad ovo priča čovjek koji je od početka rata za plaćenike sa zapada.
E možeš misliti koliko je ovo x5 x10 x20 realno stanje.
https://www.jutarnji.hr/tag/Igor_Tabak
Украјински дронови у осветничком нападу оштетили још једну руску термоелектрану.
https://x.com/JulianRoepcke/status/1...0_sqhxjfg&s=19
Црногорце је одржало црногорско срце.
https://www.bbc.com/news/articles/c984g10e22lo
"Home to a key railway station and major roads, Pokrovsk is an essential supply and reinforcement point for Ukraine’s troops on the eastern front line.
Critics in Kyiv fear that the country's military has made a serious miscalculation.
By sending troops into Kursk instead of reinforcing the eastern frontline, the military has left Pokrovsk and other important Ukrainian towns exposed, these critics say."
• No Rich Parents •
Термоелектрана је била у тверској области, 150 км сјеверозападно од Москве.
А јутрос су се дарови "специјалне војне операције" обрушили на многе битне објекте у Русији.
Један од њих је и стратешки битна московска рафинерија:
https://x.com/AggregateOsint/status/...AzETc7d8g&s=19
https://x.com/wartranslated/status/1...oLgX14jOg&s=19
Last edited by BAR; 01-09-24 at 10:42.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Cak i BBC pise o tome da je operacija Kursk klasicni idiotluk. Napravio se mali hajp oko toga, pojedinima dovoljno da pomisle kako ce oni sad cudo neko da naprave, ustvari, pitanje je tenutka kad ce izgubiti Pokrovsk koji je, kako kaze ovaj tekst, cvoriste puteva i zeljeznice, glavno utvrdjenje i tacka snadbijevanja ukrajinske armije. U nastavku teksta pise da gubitkom ovog grada, Ukrajina pa gotovo nece imati sanse da zaustavi pucanje linije fronta. Imamo i izjavu Zelenskog kojom je potvrdio da je situacija preteska.
Jos jednom da naglasim, u pitanju je BBC, ne Happy televizija
Jadni ukrajinci od Kurska do Donbasa prosuse crijeva, ali ne rusima, vec sami sebi
• No Rich Parents •
Zezaš da se ložiš na BBC medij - zemlje koja pere pare cijelog svijeta offshore puta ovo puta ono - pa i ruskih oligarha![]()
Razočara si me.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 01-09-24 at 13:50.
Ne lozim se ni na jedne ni na druge, samo mi je muka od ovih bajki i basni sto se odje plasiraju.
• No Rich Parents •
@diVerso Viđi London ima dobar udio u svemu a i Berlin.
zaHebani su to igrači,naročito London.
Inače,njima su nebitne žrtve i Ukrajinaca i Rusa.To su za njih komunisti pardon ex-sovjeti.BBC bojkotujem odavno najgore smeće od jedne podmuklo imperijalističke sile.
Samo što su oni imperijalizam prilagodili 21.vijeku.Nisu ka Moskva krenuli glavom kroz zid.
Last edited by Bluemoon; 01-09-24 at 14:09.
A nisu se preračunali no je to krv uzavrela evo sad sam malo i film vratila unazad i moram povući paralelu sa EX-YU jer me @joni neđe zamislio oko Slovenije.
Oni bukvalno kad su ušli tenkovi su bili ka Dalmatinci,Crnogorci,Hercegovci a Sloveni?Oni su čak (Kijev) gotovo goloruki izašli pred tenkove imaju snimci u arhivu.I sad (paralela) Slovenija drži u baštinu partizanske pjesme a ovi ostali se makljaju među sebe.
Ukrajinci su evo gledam baš nešto ka ovi uzavrele krvi s našeg prostora nisu ka Englezi,i Slovenci.Rusi kad se pogleda ne žele ovaj rat stvar je represivnog aparata đe su na silu na front poslati to se sad vidi kad se evakuišu bezvoljno iz sopstvenog grada.Nisu žestoki a ovi su baš žestoki.
Izvinjavam se na OFF.
Malo teme za razmišljanje.
Last edited by Bluemoon; 01-09-24 at 14:31.
Ne blamirajte se, momci, ljubi vas brat… u nedostatku argumenata bi sad nekako da me uvrijedite, ustvari sami sebe diskreditujete i pokazujete da ste seljacine ali one sa dna kace. Ako imate nesto da kazete na temu rata u ukr, izvolite, mozemo pricati do preksjutra, ali vec pokazujete da nemate sta pametno da kazete, pa se onda vade lazni pistolji, pominju se cetnici, kurti, čuda moodadodjite sa nekim konkretnim argumentima pa da vas malo isprosipam, uzdignimo pricu na visi nivo, ovo cetnici kosovo, seljacka prica, nikom nije zanimljivo
![]()
• No Rich Parents •
Nije juga bila dobra za sve podjednako. Slovenija je realno od juge dobila mnogo vise nego ostali, nije im ni cudo sto i dan danas placu za njom. Dok ukrajinci nisu uzivali takav tretman dok su bili u sssr. Ja razumijem njihovu potrebu za samostalnoscu, zasluzuju da budu nezavisni, slobodni, svoji, ali mislim da su poslednjih 10ak godina i htejli malo ljeba preko pogace. Razumijem ja uzavrelu krv ali sve ima svoje granice.
• No Rich Parents •
Moraš priznat i da se Putin žestoko zajeba.
Strateški Baltik je Rusiji jako bitan a sad im je potpuno ispao iz ruku,a Crno More koje je bitno za Evropu i nas,kao i za cijeli svijet gube đe čini mi se Turska podmuklo uleće.
Govorim o geopolitici isključujem emocije đed mi je bio oficir pa mi je prenio neke njegove poglede na svijet.
To mi vazda se nekako vrati ka podsjetnik jer naročito je bio fokusiran na hladni rat.
Ali,sad da se osvrnem na temu da li znaš koliko igra ulogu u cijeloj ovoj priči odvajanje GUR-a od GRU-a i da je to zapravo napravilo tektonske pokrete između Moskve i Kijeva?Najveća ironija ratova pa i ovog je ono što se vidi je toliko sporadično naspram onoga što se ne vidi među službama.
Niđe na svijetu ozbiljne službe nisu se oglašavale javno to su stvari nedostupne i ja samo mogu da nagađam kao i vas cijeli svijet ono što se zbilja dešava.
A jednom je starwalker rekao da je sve ovo rijaliti đe su ga svi kritikovali pa i ja sama dok nisam shvatila da se svijet odnosno prokleto čovječanstvo pretvorilo u jedan odvartni mod đe se šeruju snimci ubijenih,ranjenih,iz iste Evrope koja kao da je tekma neka u pitanju a đe im Q puca i za jedne i druge od toga su napravili rijaliti.
Koji Q znači onome tamo na ratište što je neka zemlja u Evropi raširila njegovu zastavu a on pliva u krvi sa Rusom.
O tome se radi.Ta ista Evropa je toliko imala faula i to ti dođe ka ono mi ćemo da vi šaljemo oružje,a slali su na slamku i mrvice naoružanje i da kličemo Slava Ukraine.Preuveličava se koliko su opskrbili Ukrajinu to je presmiješno zapravo naročito u vremenske intervale.
I sav taj scenario mogu sjutra od te iste Evrope da očekujem na ovaj prokleti Balkan.
A outline veli NATO će da nas štiti,pa nas prve bi čini mi se niz vodu puštili ako krene do žešće eskalacije toga se ja bojim.A ođe se narod među sebe kolje verbalno tako da to neće biti čini mi se preteško.Toliko im je web mozak ispra i društvene mreže da su od gradova napravili u sopstvenoj zemlji nekakve neprijateljske punktove i gledaju se preko nišana.NeVEra.
Eto,toliko o tome.
Last edited by Bluemoon; 01-09-24 at 15:48.
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks