Page 72 of 88 FirstFirst ... 226268697071727374757682 ... LastLast
Results 1,776 to 1,800 of 2193

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2024

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Соловљев син, живи и ради у мрском Лондону.Љуби га тата, борац против ЛГБТ мутаната за балканско тржиште.

https://x.com/IlvesToomas/status/182...SIHQ03Tdw&s=19
    Do sad bi ga proćerali kao špijuna da se ne ponaša kao ***** a ovako misle da je jedan od njih .
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

U zadnje vrijeme su ruske naftne rafinerije na meti ukrajinskih dronova. Evo nekih u kojima su zabelježeni požari (valjda sam potrefio mjesta gdje se nalaze rafinerije):
    - 2.6.2024. - Uhta (republika Komija)
    - 6.6.2024. - Belgorod (Belgorodska oblast) i Rostov (Jaroslavska oblast)
    - 20.6.2024. - Platnirovskaja (Krasnodarska pokrajina) i Enem (republika Adigeja)
    - 21.6.2024. - Afpiski (Krasnodarska pokrajina) i Astrahan (Astrahanska oblast)
    - 13.7.2024. - Cimljansk (Rostovska oblast)
    - 22.7.2024. - Tuapse (Tuapsinški region)
    - 27.7.2024. - Rjazanj (Rjzanjska oblast)
    - 1.8.2024. - Omsk (Omska oblast)
    - 18.8.2024. - Proletarsk (Rostovska oblast), ovaj požar još nije ugašen
    - 28.8.2024. - Rostov na Donu (Rostovska oblast) i Kirov (Kirovska oblast)

Sent from my Motorola 8400

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    651
    Thanked in
    301 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Told you so.

U kurskoj operaciji ukrajinske vojske, koja ulazi u četvrtu neđelju, je okupirano 1250km2 teritorije, zarobljeno nekoliko stotina ruskih vojnika (600 po tvrdnjama ZSU) i likvidirano nekoliko stotina.

Pored toga komad teritorije od 500km2 sa središtem u Gluškovu, južno rijeke Sejm, visi, jer su ukrajinci porušili mostove, i uništavaju pontonske mostove koje postavlja ruska vojska, tako da će ruskoj strani biti prilično teško da se ovdje održi.

---------------------------------------------------------
    Podcijenio sam Rusku nesposobnost vjerujuci da ce ove u Kursku izbaciti do kraja mjeseca.... svakako efekkat iznenadjenja je zaustavljen i vise nema velikih prodora, vise ima manjih grupa koje lutaju kroz sume i i te prostore i vrse diverzije....ali vecih napadnih operacija nema;

Ali zato...u Donbasu se ukrajincima ozbiljno ruši front na vise pozicija... i Kurska operacija nakon pocetnog sasvim sigurno ozbiljnog i uspjesnog PR-a dolazi do one realne faze gdje se konstatuje da su na potpuno nebitnom frontu za Ukrajince uspjeli da vezu 10-20 000 vojnika koji im fale na drugim frontovima koji se polako urusavaju; Takodje snimci unistene tehnike Ukrajinske vojske, kao i veliki broj predatih vojnika se svakodnevno share-uju na telegram kanalima;

Na kraju ce se ukrajicni naci u poziciji u kojoj je bila Ruska vojska na zmijskom ostrvu.... sa kojeg su kad im je uslo u glavu sta rade, se povukli;

Na kraju rezultat ce biti isti...sad da li za mjesec, dva ili pola godine.... svakako pratit cemo;

Takodje zanimljivost, da se u zadnje vrijeme kod Ukrajinske vojske vidi vecinom unistena zapadna tehnika, pa su analiticari dosli do zakljucka da su iscrpljene/unistene sovjetske zalihe; Vidjecemo koliko ce se i kako nadopunjavati novom opremom.

Thanks Thanks Given 
    24,187
    Thanks Thanks Received 
    10,017
    Thanked in
    7,508 Posts

Quote Originally Posted by MLS View Post
    Pusti sikiraciju sto ja kontam ili ne, gledaj ti da skontaš sto se piše a ne na svaku uleces nepotrebno.

Sve je prosto napisano.
    Uz detaljnu provjeru napisao sam da je izgubljen ukrajinski pilot i avion. Evo i ukrajinska poslanica u parlamentu Bezuglaya kaze da je avion greškom srušen njihovim Patriot sistemom usljed nedostatka koordinacije vjerovatno izmedju PVO i pilota aviona.
    Ne znam ko su ukrajinski parlamentarci i to i ne zanima me,ali priznaj,priznaj da ti je zapravo privuklo pažnju ovo zvučno američki f16.

Kako to zvučno zvuči,ha?Meni i dalje nije jasno šta je za Moskvu crvena linija jer mu ovako lete iznad Rusije samoljotke i ulaze tenkovi iz Ukrajine.A za manje stvari je prijetio da će pritisnuti crveno dugme pa..

LM

Ključno: crvena linija ne postoji.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
    Last edited by Bluemoon; 30-08-24 at 11:28.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Ne bi rekao da će rezultati biti isti, jer svakako se dešava mnogo stvari koji nisu na konto Rusije..

Zalaskom duboko u teritoriju Rusije, otvaraju se vrata za djelovanje artiljerije po logističkim čvorištima a priie svega željeznice koja je okosnica iliti kičma RU armije.. Dalje, sledeća mobilizacija će im mnogo više goreg nego dobrog donijeti, jer su i sami Rusi svjedoci da će te sa manje od 4 mjeseca obuke poslati na aktivni front a divljana iz Sibira i drugih ruralnih oblasti ponestaje, kad dođe na red Moskovska oblast i S. Peterburg, elite će zakukati kao nikad prije..
    Cirkulišu informacije da se obustavlja izvoz nafte od septebra..
    Kina ih hakuje a Indija je odustala od nabavki vojne opreme i još idu u posjetu Kijevu..

U pravu si Osvjač, vrijeme je nebitno ali radi non stop..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    5,042
    Thanks Thanks Received 
    12,414
    Thanked in
    6,718 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Do sad bi ga proćerali kao špijuna da se ne ponaša kao ***** a ovako misle da je jedan od njih .
    lgbt populacije u Rusiji nema, jel? mora da imaš neka neprijatna iskustva sa istom, čim ih mrziš ovoliko. mada zanimljivo da ni vodje foruma ne primjećuju ove izlive

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    587
    Thanks Thanks Received 
    490
    Thanked in
    182 Posts

Default Ukrajina - stanje na ratištu

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Zalaskom duboko u teritoriju Rusije
    Zedd, ko je zašao duboko u teritoriju Rusije?
    "Zivot je Avganistan, vjeciti rat niskog inteziteta"

No Rich Parents

Thanks Thanks Given 
    5,042
    Thanks Thanks Received 
    12,414
    Thanked in
    6,718 Posts

Rusi, ču ko

Thanks Thanks Given 
    587
    Thanks Thanks Received 
    490
    Thanked in
    182 Posts

Neka djaole, nisam pratio ovih dana pa reko da vidim je li bilo kakvih novih prodora… kad ce stici do Moskve, zna li se šta?

No Rich Parents

Thanks Thanks Given 
    24,187
    Thanks Thanks Received 
    10,017
    Thanked in
    7,508 Posts

U Moskvi samo kontra/revolucija dolazi u obzir:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by diVerso View Post
    Neka djaole, nisam pratio ovih dana pa reko da vidim je li bilo kakvih novih prodora… kad ce stici do Moskve, zna li se šta?
    Šta javlja komisija ispred zadružne kafane? Iljušini se podmazali i samo što nisu do Atlantika došli?

Brat, da ono makar odgovorite malo smisleno a ne neke floskule kao bizbi “rekao mi komšija kgb-ovac” ova bi tema bila smislenija..
    U pravu si, stvarno ko je to ušao u teritoriju Rusije? To je mit.. Kad ono međutim, od ognja Rusa kao odgovor na Kursk još uvijek ni traga ni glasa.. Na drugoj strani se testiraju balistički projektili domaće proizvodnje koji pazi sad ne podliježu zabranama NATO-a da se gađu legitimne mete po Rusiji..
    Polako samo, oktobar je iza ćoška

https://x.com/chriso_wiki/status/182...024399167?s=46

Većinu zarobljenih u oblasti Kurska čine upravo loše obučeni rezervisti koji su bili te sreće da se predaju..
    Novi talas regrutacije neće donijeti bitniji pomak jer će dostinu njih da guraju u kritična mjesta a kvalitetnih vojnika sve manje, toliko da im žestoko nedostaju operateri dronova/samohotki/tenkova..
    Imate dosta izvještaja kako su se gurali na front ljudi koji su bili oficiri podmorničari i oficiri koji su bili zaduženi za nuklearne komplekse.. Jeste Rusija velika ali ljudi joj nisu beskonačni, jer se na kraju dana svede ljudski život vs dron od 200$
    Last edited by Zedd; 30-08-24 at 16:38.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    587
    Thanks Thanks Received 
    490
    Thanked in
    182 Posts

Brat, da ono makar odgovorite malo smisleno a ne neke floskule kao bizbi “rekao mi komšija kgb-ovac” ova bi tema bila smislenija..

Cu smisleno da odgovorim… kako drugacije da ti odgovorim na tvoju konstataciju da su ukrajinci DUBOKO usli u rusku teritoriju, a u stvari zauzeli mozda 20% od ove crvene tackice sto se vidi na mapi onda tu nije kraj, taj prodor im sad kao omogucava da ozbiljno udare na zeljeznicu, pazi, kicmu ruske armije…. Al ajd ti si i dobar, sad malo vracah nazad pa vidjeh da su pojedini pisali kako ce ovim tempom zelenski sa ekipom brzo umarsirati u Moskvu.

No Rich Parents

Thanks Thanks Given 
    5,042
    Thanks Thanks Received 
    12,414
    Thanked in
    6,718 Posts

to su ih Rusi puštili, taktika. Putin do sad sve maestralno vodi

Thanks Thanks Given 
    523
    Thanks Thanks Received 
    1,433
    Thanked in
    915 Posts

Kad je pocela ofanziva Ukrajine, naidjoh na ovu fotku. Zbilja je smijesno ispalo, iako je ostalo sve samo ne smijesno. Da li je osvojena ova oblast, ako neko zna?

https://pbs.twimg.com/media/GUxh7Pab...g&name=900x900

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Cu smisleno da odgovorim… kako drugacije da ti odgovorim na tvoju konstataciju da su ukrajinci DUBOKO usli u rusku teritoriju, a u stvari zauzeli mozda 20% od ove crvene tackice sto se vidi na mapi onda tu nije kraj, taj prodor im sad kao omogucava da ozbiljno udare na zeljeznicu, pazi, kicmu ruske armije…. Al ajd ti si i dobar, sad malo vracah nazad pa vidjeh da su pojedini pisali kako ce ovim tempom zelenski sa ekipom brzo umarsirati u Moskvu.
    To je na konto “neosvojivosti majke Rusije i drugih narodnih basni”, vjeruj mi da je duboko pa i 20% kad se uzme veličina Rusije i njena nesposobnost da 3 godine pokori petinu Ukrajine..

A sad kad se igraš sa mapama postavi onu koja pokazuje glavna čvorišta željeznice koja je glavna arterija logistike vojske, mali hint - sad su u dometu svega što Ukrajinci imaju.. Pa onda Krimski most i u kombinaciji sa bombardovanjem rafinerija mogao bi im se dobro zakuvat borš..

Što se Moskve tiče, to će samo od sebe, iznutra kao trulo tkivo..

16. The Following User Says Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,187
    Thanks Thanks Received 
    10,017
    Thanked in
    7,508 Posts

Quote Originally Posted by nicky View Post
    Kad je pocela ofanziva Ukrajine, naidjoh na ovu fotku. Zbilja je smijesno ispalo, iako je ostalo sve samo ne smijesno. Da li je osvojena ova oblast, ako neko zna?

https://pbs.twimg.com/media/GUxh7Pab...g&name=900x900
    Misliš zbog njega (kakav slatkiš):

Thanks Thanks Given 
    5,042
    Thanks Thanks Received 
    12,414
    Thanked in
    6,718 Posts

što bi rekli putinofili sa foruma, gadjaju se samo vojni ciljevi

https://www.index.hr/mobile/vijesti/...vijesti_prva_m

Thanks Thanks Given 
    587
    Thanks Thanks Received 
    490
    Thanked in
    182 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    Putin do sad sve maestralno vodi
    Nije neki, ali je malo bolji takticar od ovog idiota koji je povukao sa fronta "najbolje ljude" i poslao ih u Kursk. Rizikovao njihove zivote plus sad gubi pozicije u Donbasu, za sta, da bi ponizio Kremlj?

No Rich Parents

Thanks Thanks Given 
    523
    Thanks Thanks Received 
    1,433
    Thanked in
    915 Posts

Da, mislim zbog njega. Intelligence is sexy

21. The Following User Says Thank You to nicky For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,187
    Thanks Thanks Received 
    10,017
    Thanked in
    7,508 Posts

Što se Moskve tiče, to će samo od sebe, iznutra kao trulo tkivo..
    Što bi Karakulov reka:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Ne znam dečaci i devojčice ali u kratkom vremenskom razmaku vidimo Putka kako celiva Kuran i ide na divan Kadirovu dok po netu cirkulišu snimci i fotke kako “Rusič” muči i ubija Kadirove tiktokere..

Thanks Thanks Given 
    24,187
    Thanks Thanks Received 
    10,017
    Thanked in
    7,508 Posts

Ma vrh taktičar,taktično je uništio Rusiju.

Thanks Thanks Given 
    587
    Thanks Thanks Received 
    490
    Thanked in
    182 Posts

vjeruj mi da je duboko pa i 20% kad se uzme veličina Rusije
    Govorimo o 20% oblasti Kursk, koja cijela nije ni 1% Ruske teritorije. I to 20 % sto sam rekao, malo sam ih castio, manje od toga, mrzi me sad da trazim koji su stvarni procenti.

Basne o neosvojivosti Rusije? Nista basne, cinjenice kazu da su bili podcijenjeni dosta puta kroz istoriju ali su i najjace vojne masinerije bile porazene od strane rusa. I sad su po tebi ukrajinci kao neki myth bustersi, oni ce svijetu sad da pokazu kako rusi nisu nepobjedivi, kako su slabi.... e komedije ove

No Rich Parents

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Govorimo o 20% oblasti Kursk, koja cijela nije ni 1% Ruske teritorije. I to 20 % sto sam rekao, malo sam ih castio, manje od toga, mrzi me sad da trazim koji su stvarni procenti.

Basne o neosvojivosti Rusije? Nista basne, cinjenice kazu da su bili podcijenjeni dosta puta kroz istoriju ali su i najjace vojne masinerije bile porazene od strane rusa. I sad su po tebi ukrajinci kao neki myth bustersi, oni ce svijetu sad da pokazu kako rusi nisu nepobjedivi, kako su slabi.... e komedije ove
    Porediti bojišta i ratove koji su se bazirali na brojčanosti vojske ili brojčanosti tenkova sa ovim danas đe T90m od 4milke bude lansiran u svemir dronom od 250$? AHAHAHAHAHHAAHA e fala ti đe me nasmija..
    Davno sam ođe pisao da su zbog korupcije obustavili modernizaciju vojske i sad im to dolazi na naplatu..

Neprobojnost Rusije i istorija? Kume, natovare cesnu sa eksplozivom koja prođe pola Sibira kako bi pogodila neku pripizdinu? E to je myth bust..
    Kamo sreće da su naučili nešto iz te istorije braća Rusi, ali ne, morali su da je prekrajaju.. I eto nas, Kijev ode za 3 dana..

Thanks Thanks Given 
    587
    Thanks Thanks Received 
    490
    Thanked in
    182 Posts

Porediti bojišta i ratove koji su se bazirali na brojčanosti vojske ili brojčanosti tenkova sa ovim danas đe T90m od 4milke bude lansiran u svemir dronom od 250$? AHAHAHAHAHHAAHA e fala ti đe me nasmija..
    Istina da su dronovi dosta promijenili nacin ratovanja, i da je to dosta uticalo na planove Kremlja, ali nije nista znacajno promijenilo kad se sve uzme u obzir. I pored velike "podrske prijatelja" sa zapada i najmodernijeg neoruzanja, ukrajinci NE MOGU da se odbrane od "slabasnih rusa" sa zastarelim naoruzanjem. Dje skripi?

No Rich Parents

Page 72 of 88 FirstFirst ... 226268697071727374757682 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)