E pa veli ne treba oporezivati kocku da ne bi oživjelo ilegalno priređivanje igara na sreću. Ništa gluplje ne čuh. Pa sve što se porezuje može da se prokrijumčari ili da se izbjegne plaćanje poreza na isto, ali zato postoji nešto što se zove policija, poreska uprava itd. itd.. Znači odma se kreće od činjenice da država nije sposobna da se bori protiv kriminala, i da to stoji kao konstanta na osnovu koje treba svaki zakon da se donese. Kakav je to stav apsurdni, nije mi jasno. Evo ima 100 država razvijenijih od nas, i većih, pa su valjda nekako našli sistem da se izbore ili se bore sa tim, a mi 600k ljudi ne možemo da iskontrolišemo. Najprije će biti da ovi što su napravili milijarde preko kocke guraju parama ove poslanike da se taj zakon ne usvoji. Kakva je ovo skalamerija od naroda.
Gagarin, koji je tu glupost izvalio je potpuno u pravu za to receno.
Drzava NIJE sposobna da se bori protiv kriminala.
Nesto slicno si napisao, parafraziram, ponekad se zapitam dje ljudi zive i koliko su neobavjesteni.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Da, kreće se od činjenice da ova država nije sposobna da se bori protiv kriminala.
Sve što se zabrani ili oporezuje u mjeri da postaje maltene zabranjeno, preuzima kriminal.
Ne kod nas nego bilo gdje na svijetu.
Usput, u vezi ilegalnog kockanja, ima vrlo zabavna serija na HBO Bokies.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Gagarin; 28-08-24 at 13:39.
Tko leti, vrijedi...
Je li to nešto što nije primjenjeno niđe u svijetu, ili sam ja pogrešno skontao da poreze imaju čak i komšijske zemlje?
Sent using Tapatalk
#fakenews
https://www.vijesti.me/kolumne/72152...gao-evropi-sad
zanimljiv tekst
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Дошао про боно (лише једног малог уговора) да ради из велике љубави према ЦГ.![]()
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Sve u vezi Mickeja je u ravni ovog teksta.
kad df i abaz nešto rade, to je samo na štetu ove države
https://www.cdm.me/ekonomija/svajcar...vora-o-zakupu/
ne znam kako sada da krenemo naprijed kad nismo zemlja dušanova(((
Ovi iz zeljezare tek razmatraju pogon za proixvodnju pvc stolarije....na vrijeme
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Kaze IJZCG da predlazu da nevakcinisana djeca ne mogu ici u osnovnu skolu.
A to se kosi sa zakonom.
Bas interesantno, nedje smo pisali da roditeljima koji ne zele da vakcinisu djecu, a ima ih, da samo plate kaznu i dijete nastavlja sa skolovanjem.
Vide li se neke nove tuzbe na pomolu ili ce nevakcinidana djeca raditi online nastavu, i ko ce drzati online casove.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Ratka sa kakaricke je procitala na stori od karleuse da te vakcine nisu kako treba. Budi kao Ratka.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Da je sreće pa ključ u bravu te pomijare. Pa neka skaču salto na glavu sa krova.
Interesantno da od sve đece iz mog okruženja (troje), koja imaju smetnje u razvoju, nijedno nije primilo mmr.
Sent using Tapatalk
#fakenews
Udarili Manda i Mickej i na vojsku
sto se mijenja sad, sta da radimo, dje da idemo, sta ovo znaci
nothing comes from violence and nothing ever could
Nerealni rezultati.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Ali mili
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tu es mon héro!
Hahahahah ali komentari divne vijesti, vodimo te na rucak, mustuluk, je li stvarno...![]()
Sent from my Pixel 6a using Tapatalk
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks