Page 309 of 407 FirstFirst ... 209259299305306307308309310311312313319359 ... LastLast
Results 7,701 to 7,725 of 10173

Thread: Banke u Crnoj Gori

Thanks Thanks Given 
    9,601
    Thanks Thanks Received 
    5,976
    Thanked in
    2,280 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Od danas novi NLB Klik, trebao mi hito za neko placanje, nije bilo sanse da platim Popunim, kliknem nastavi i sve popunjeno nestrane, tako dva puta i nista. radi znaci odlicno.
    Sa telefona mi je lagano proslo.
    Radi li bez update-a, da ga ne skidam ako ne mora?
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Zbilja, kako se sad provjerava stanje u nlb za one koji nemaju nlb klik? Pošto više ne stiže informacija o stanju na računu kad se nešto plati, a ona aplikacija za verifikaciju transakcija nema opciju za provjeru stanja.
    Platis na bankomat, eto kako, nema vise nista free

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Sa racunara nisma uspjela, sa telefona NLB Klik aplikaciaj mi lagano radi, na nju nisam primijetila promjene

3. The Following User Says Thank You to montenegrina For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    51
    Thanks Thanks Received 
    21
    Thanked in
    18 Posts

Zbilja, kako se sad provjerava stanje u nlb za one koji nemaju nlb klik? Pošto više ne stiže informacija o stanju na računu kad se nešto plati, a ona aplikacija za verifikaciju transakcija nema opciju za provjeru stanja.
    https://www.nlb.me/me/stanovnistvo/p...nlb-klik-basic

Thanks Thanks Given 
    3,547
    Thanks Thanks Received 
    5,833
    Thanked in
    2,797 Posts

NLB klik basic je besplatan još uvijek. Nemaš opciju transakcije da uradiš ali možeš ostalo. Ako nisi vičan mobilnom telefonu i aplikacijama, onda bankomat ili šalter.

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Od danas novi NLB Klik, trebao mi hito za neko placanje, nije bilo sanse da platim Popunim, kliknem nastavi i sve popunjeno nestrane, tako dva puta i nista. radi znaci odlicno.
    Sa telefona mi je lagano proslo.
    Za nevjerovat da je ovo pušteno u produkciju.
    Promjena šifre obavezna koja ne radi, na 100 crnih jada udjođ preko QR koda, telefonski broj supsndovan ternutno. Idila.

E-banking na web site je u pitanju.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

6. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Thanks Thanks Given 
    577
    Thanks Thanks Received 
    774
    Thanked in
    388 Posts

Ima li nekih informacija o našoj SEPA aplikaciji? Otkad je predato, nisam u medijima mogao ništa da pronađem.
    In vino veritas

9. The Following User Says Thank You to johnny bravo For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,109
    Thanks Thanks Received 
    5,763
    Thanked in
    3,327 Posts

🟢 Da li već imaš plan za petak popodne?

🟢 Svakog petka u CKZ “Ribnica” - od 16.00 h do kraja radnog vremena, plati račun CKB Visa karticom i dobijaš 50% popusta!

🟢 Podijelimo račun i dobru zabavu!

Jel ovo neko probao? Petko duplo jeftinije ?

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

11. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    924
    Thanks Thanks Received 
    1,297
    Thanked in
    614 Posts

Radi radi , isao sam ja par puta a isli smo i sa firmom svojevremeno . Nije losa akcija uopste

Sent from my iPhone using Tapatalk
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    1,173
    Thanks Thanks Received 
    1,932
    Thanked in
    1,051 Posts

Probaj da posaljes sms na 14747 i u poruci napisi SALDO

Thanks Thanks Given 
    1,660
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    433 Posts

I naplate ti poruku. Zasto jos koristite NLB?

15. The Following User Says Thank You to Sale For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,173
    Thanks Thanks Received 
    1,932
    Thanked in
    1,051 Posts

Placa se kao bilo koja druga poruka u paketu.

Npr koriste zbog kredita (nor stambenih), vise poslovnica, bankomata, boljim pozicijama bankomata. Aplikacije su im ok, sada su izasle nove za web i mbank ali ne znam kakve su, koristio sam samo demo.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,585
    Thanked in
    3,800 Posts

Neđe ranije sam radio nešto honorarno pa su ti koji su plaćali tražili da se honorari uplaćuju na nlb račun. Otkad se to završilo, koristim karticu za internet plaćanja. Prebacim na nju koliko mi treba nešto da kupim i onda platim. Doduše, vjerovatno banka preko koje primam platu ima neku opciju dodatnog računa i kartice koji bi služili za tu svrhu i čije bi održavanje bilo jeftinije od održavanja računa u nlb. No sam sve nešto lijen da se nakanim da to ispitam i odradim.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    9,601
    Thanks Thanks Received 
    5,976
    Thanked in
    2,280 Posts

Quote Originally Posted by Sale View Post
    I naplate ti poruku. Zasto jos koristite NLB?
    Meni je odlična.

Dali su mi ubjedljivo najbolju kamatu za stambeni kredit. Dosta dobar paket za 5€. Ogroman broj mjesta đe je dostupna kupovina na rate bez kamate. Sad imaju vrlo pristojnu aplikaciju.

Kome je bitno imaju i veliki broj filijala i bankomata.

P.S. Pošto ti ja svaka druga por na topicu ista, ne znam iz kog razloga (možda radiš u konkurentskoj banci?), kopiraću ovaj odgovor i idući put.

Sent using Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Znam da se pominjalo... koja je fora sa ovim debilizmima da mora da se dodje u flijialu radi "kompletiranja dokumentacije"?

Kapiram da traze dodatne informacije iz debilnih razloga ali korisnik nije u zemlji niti ce biti duzi period.

Sto se desava ako ne dodje, kao sto nece?

Posto karticu i ostale usluge banke koristi i u inostranstvu.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    1,660
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    433 Posts

Meni je odlična.

Dali su mi ubjedljivo najbolju kamatu za stambeni kredit. Dosta dobar paket za 5€. Ogroman broj mjesta đe je dostupna kupovina na rate bez kamate. Sad imaju vrlo pristojnu aplikaciju.

Kome je bitno imaju i veliki broj filijala i bankomata.

P.S. Pošto ti ja svaka druga por na topicu ista, ne znam iz kog razloga (možda radiš u konkurentskoj banci?), kopiraću ovaj odgovor i idući put.

Sent using Tapatalk
    Ne. Ali imaju uzasnu uslugu i dosta ljudi se zalilo ovdje. I ja sam ih koristio, ali sam povukao depozite i zatvorio sve racune. I koliko sam ih ranije promovisao, sada cu duplo i da ih “promovisem”.

21. The Following User Says Thank You to Sale For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,547
    Thanks Thanks Received 
    5,833
    Thanked in
    2,797 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Znam da se pominjalo... koja je fora sa ovim debilizmima da mora da se dodje u flijialu radi "kompletiranja dokumentacije"?

Kapiram da traze dodatne informacije iz debilnih razloga ali korisnik nije u zemlji niti ce biti duzi period.

Sto se desava ako ne dodje, kao sto nece?

Posto karticu i ostale usluge banke koristi i u inostranstvu.
    Postoji 10% dobiti od prosle godine max 5 miliona + do 150.000 eura kazne za glavnog izvrsnog direktora i suspendovanje licence za rad razloga u banci da ti traze da azuriras podatke.

Tebi je debilizam, a banci je licenca u pitanju.

Blokirace osobi racune i nece moci da raspolaze sredstvima dok ne azurira dokumenraciju.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by Sale View Post
    Ne. Ali imaju uzasnu uslugu i dosta ljudi se zalilo ovdje. I ja sam ih koristio, ali sam povukao depozite i zatvorio sve racune. I koliko sam ih ranije promovisao, sada cu duplo i da ih “promovisem”.
    Koliko se da vidjeti redom su nam skoro pa sve banke na isti shablon (na zalost).

---

I meni nije jasno kako im je ovaj novi NLB klik prosao ovakav te sa ovoliko bugova. Kao da namjerno pokusavaju da jos vise srozaju povjerenje klijenata... Izmedju ostalih, nije moguce provjeriti detalje o AVISTA stednji za racune gdje korisnik ima vise valuta (uvijek "defaultuje" na prvu), uzas...

24. The Following 3 Users Say Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Postoji 10% dobiti od prosle godine max 5 miliona + do 150.000 eura kazne za glavnog izvrsnog direktora i suspendovanje licence za rad razloga u banci da ti traze da azuriras podatke.

Tebi je debilizam, a banci je licenca u pitanju.

Blokirace osobi racune i nece moci da raspolaze sredstvima dok ne azurira dokumenraciju.
    Pa reci mi kako da dodje u filijalu i ažurira dokumentaciju kad uopšte nije u zemlji niti će biti narednih par mjeseci?

I jeste debilizam. Te banke, centralne, revizora, Marka, Janka.. ne zanima me čiji je debilizam ali je debilizam. Pogotovo kad istu osobu zovu više puta iz istog razloga, kao što smo imali više slučajeva na ovoj istoj temi.

Profesionalnost naših banaka, zaposlenih i njima a posebno korisnička podrška ja ispod svakog minimuma htio ti to da prihvatiš ili ne.

Poslato preko goluba pismonoše
    Do Not Disturb.

26. The Following 3 Users Say Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    404
    Thanks Thanks Received 
    120
    Thanked in
    87 Posts

Nije problem azurati dokumentaciju koji oni traze, nego je problem zasto mora da se ide do poslovnice?

Kako mogu druge banke koje cak i nijesu clanice EU, da komuniciraju sa svojim klijentima putem mejla?

Potrebno je da popunis tu dokumentaciju = posalju ti pdf, popunis, vratis nazad

Potrebno je da se azuirarju licna dokumenta = udjes u eBanking na mobitelu, ides na svoj nalog, kliknes verify account ili sta vec, slikas licnu/pasos, selfi i kraj. Postoje masu 3rd party servisa koje bas to omogucavaju finansijskim institucijama.
    Evo pa cak i neke kladionice imaju kod nas online verifikaciju putem 3rd party servisa.

Sta nas boli uvo sto ce izgubit licencu? Sto onda sebe plasiraju kao "digital bank" i tako to? A veze s vezom nemaju? Evo stranci se svako malo zale, pogotovo na NLB kako im blokiraju racun kad im istekne boravisna dozvola, a ne mogu da odblokiraju dok ne dobiju novu, i tako sve u krug.
    Prije neki dan u NLB kod Gintasa zena ispred mene na salter se nervira sto mora da pise rucno podatke na uplatnici, na sta salteruse odgovaraju da je tako pravilo, a tu se stranka buni kako joj nigdje drugde ne traze. Sto i ja mogu da potvrdim. Koja je fora da im je "lakse" da procitaju rukopis na uplatnici, umjesto sa telefona, a isto ce stampac odstampati malte ne to sto bi ti rucno pisao? A pored neka strankinja na salteru zali se ne moze da placa online nista, da joj objasne kako da podesi ta podesavanja za autentifikaciju transakcije online, na sta joj salterusa veli "madam, did ju traj to reinstal da app?" - sa onim akcentom sto pojma nema neko engleski.

Kod nas umjesto da se ide sto manje papirologije, vise logike, sve obrnunto. Uvijek ti fali neki papir/pecat i tako to.

28. The Following 2 Users Say Thank You to aleksandar069 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by aleksandar069 View Post
    Evo stranci se svako malo zale, pogotovo na NLB kako im blokiraju racun kad im istekne boravisna dozvola, a ne mogu da odblokiraju dok ne dobiju novu, i tako sve u krug.
    Mogu da se zale koliko hoce ali to nije do NLB banke.

30. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    404
    Thanks Thanks Received 
    120
    Thanked in
    87 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Mogu da se zale koliko hoce ali to nije do NLB banke.
    Pa super, sta je onda sa Hipotekarnom? Tamo niko nista ne zove? Samo kad se pojavis nekon dvije-tri godine "oh sir, we need to update your documents"? Sto tamo odma ne blokiraju? Da li to znaci da je HB svake godine u nekim kaznama? I ako im to nista ne bi skodilo, jer im se direktor Esad Zaimovic hvali po LinkedIn-u kako su banke u CG u kvartalima najvise zaradili, a uopste ne citaju odziv svojih klijenata? Nemoguce je da su svi zadovojlnji njihovom aplikacijom, a na Play Store ni jedna pozitivna recenzija od ko zna kad...

A da, njih samo zanima zarada...

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Pa super, sta je onda sa Hipotekarnom? Tamo niko nista ne zove? Samo kad se pojavis nekon dvije-tri godine "oh sir, we need to update your documents"? Sto tamo odma ne blokiraju? Da li to znaci da je HB svake godine u nekim kaznama? I ako im to nista ne bi skodilo, jer im se direktor Esad Zaimovic hvali po LinkedIn-u kako su banke u CG u kvartalima najvise zaradili, a uopste ne citaju odziv svojih klijenata? Nemoguce je da su svi zadovojlnji njihovom aplikacijom, a na Play Store ni jedna pozitivna recenzija od ko zna kad...

A da, njih samo zanima zarada...
    Ne znam cemu frka-panika. Ako je stvarno tako u Hipotekarnoj onda ne posluju po zakonu. Kako i zasto mogu, to je vec neka druga prica. Mozda da pitas direktno njih?

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Nije problem azurati dokumentaciju koji oni traze, nego je problem zasto mora da se ide do poslovnice?

Kako mogu druge banke koje cak i nijesu clanice EU, da komuniciraju sa svojim klijentima putem mejla?

Potrebno je da popunis tu dokumentaciju = posalju ti pdf, popunis, vratis nazad

Potrebno je da se azuirarju licna dokumenta = udjes u eBanking na mobitelu, ides na svoj nalog, kliknes verify account ili sta vec, slikas licnu/pasos, selfi i kraj. Postoje masu 3rd party servisa koje bas to omogucavaju finansijskim institucijama.

Evo pa cak i neke kladionice imaju kod nas online verifikaciju putem 3rd party servisa.

Sta nas boli uvo sto ce izgubit licencu? Sto onda sebe plasiraju kao "digital bank" i tako to? A veze s vezom nemaju?

Kod nas umjesto da se ide sto manje papirologije, vise logike, sve obrnunto. Uvijek ti fali neki papir/pecat i tako to.
    Slazem se.

2024. godina, digitalno doba koje banke na sva zvona guraju korisnicima na nos a ovamo te zovu svako malo na "intervju" u filijali gdje moraju da "azuriraju dokumentaciju" tako sto ce da te pitaju jesi li se zenio u medjuvremenu i koliko sad clanova domacinstva zivi u stanu. Da bi dosao do tog krucijalnog sastanka sa salterusom koja ne zna dje je lijevo, moras da cekas sat vremena u redu, na suncu jer od tri saltera radi JEDAN. (na jednom nema nikog a na drugom je co'ek zauzet nekim njegovim papirima i pecatima).

Nemojmo da se sprdamo ljudi, ja ne znam ko moze da opravdava ovakve stvari i da mu ovo bude normalno.

U pitanju je kombinacija nesposobnosti banaka (menadzment prije svega), nedostatak ikakve vizije i apsolutno odsustvo bilo kakve kontrole (drzave/institucija) koja bi zastitila korisnike koji se svaki dan sve vise maltretiraju da bi koristili usluge kojima su danas uslovljeni da ih koriste.
    Last edited by Fidel Castro; 27-08-24 at 19:51.
    Do Not Disturb.

34. The Following 5 Users Say Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    404
    Thanks Thanks Received 
    120
    Thanked in
    87 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Ne znam cemu frka-panika. Ako je stvarno tako u Hipotekarnoj onda ne posluju po zakonu. Kako i zasto mogu, to je vec neka druga prica. Mozda da pitas direktno njih?
    Zakoni i zarade

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Zakoni i zarade
    Ne znam sta je pisac htio reci. Ne odgovara ti kada posluju po zakonu a nije tebi u korist al' ti odgovara kada ne posluju al' ide tebi u korist?

Daleko od toga da branim banke i bankare, sto se moze i vidjeti iz pregrst postova sa moje strane i to upraov na ovom topicu. Al' jednostanvo ponekad ima pojedinaca ovdje koji nisu bas u potpunosti realni.

Ja bih prvi gledao da postujem sve zakonske regulative koje moraju da se postuju. Hoces da kazes da bi ti doveo sebe u situaciju da platis neku debelu kaznu u iznosu od finog procenta godisnje zarade samo da bi "izasao u susret" klijentima? Bi, kako da ne... Uradio bi to onda kada imas racunicu (i znas da je procentualno mala sansa da na*ebes) te dobijas vise nego sto gubis na taj nacin. Ne budimo djeca...

Page 309 of 407 FirstFirst ... 209259299305306307308309310311312313319359 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 11 users browsing this thread. (0 members and 11 guests)