AROMA
HDL
iDEA
VOLI
Situacija od malo prije, Intersport City Mall:
Čekam na kasi da nešto platim, moje dijete uzima lopticu sa police pored kase (košta 10€), nešto se kao igra sa njom i loptica mu ispada i upada u prostor pored stakla - prozora koji gleda na parking. Ispostavlja se da je to dosta duboko, da ne može lako da se dohvati, iako radnik pokušava nekom metlom, kojom uspije da je još dalje gurne i koja mu na kraju takođe upada unutra.
Sve se završilo tako što su meni naplatili lopticu.
Kakvo je forumsko mišljenje, jesam li ja to trebao da platim jer je ipak moje dijete ubacilo tamo, ili ipak ne, jer je loptica ostala u prodavnici, iako na mjestu odakle je vjerovatno nikada neće izvaditi?
Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk
Kotor, cokolade
https://ibb.co/vXmnT5q
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Ti dasho i niko drugi
Mislim ako si upozorio da to ne radi a ono nastavilo onda mu uzmes od dodatka...
U bec mene uprli da kupim mr beast cokolade 6e komad. Moze rekoh ali da mi date od dodatka. Sa merakom sam im to pokupio cim smo dosli doma
A sad, sustina price
Kad odrade popis, ako fali lopta ili bilo sta drugo to placa radnik. Tako da je sve cisto
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Samo da skrenem paznju, iako me ne sisate 2%, jelte...
Ova tema je u vezi samih prodavnica, problema sa njima i sl. kao sto je i vecina post-ova na njoj.
Ovo ipak NIJE tema za "kupio sam rafaelo za xx centi" i "kupih ivi u kips" vec je to za temu "CDM market" o samim proizvodima, gdje naci odredjeni proizvod i sl.
https://forum.cdm.me/showthread.php?...raga-i-utisci/
Hvala.
--------------------------
Do Not Disturb.
Oprosti nam gresnima, tezak prestup.
Prica danas covjek, a njemu rekla zena koja radi u HDL u Budvi, da daju 800e platu, smjestaj, 6 i po sati rada sa pola sata pauze i da ne mogu da nadju radnike. Povrh svega placaju prekovremene. Ja ne vjerovah sto sam cuo, ali mozda je stvarno tako
HDL Lakovic. Ne znam da li bi svinje ovo jele...
Bilo je toga jos n'o mi je muka bilo i da gledam a ne sto drugo... Pakao.
Do Not Disturb.
Aoh. Iznevjerovah u dan dva puta za HDL
Da probaju ponovo sa: 1200 neto, 7 sati rada, 1 sat pauze, 2 slobodna dana sedmično, 5 sedmica godišnjeg, 13. plata, 25% popusta na kompletan asortiman, članstvo za gym ili neku drugu vanjsku aktivnost te nagrađivanje za zalaganje (ljubaznost, pristojnost, urednost.. ).
Neki bejzik u Jevropi ka kojoj vas vidi Spajk![]()
The more things change, the more they stay the same.
Neka probaju, i milo da mi bude. Dje vode vas koji ste u Evropi?
800€ + primorje = mala plata
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Ako ti je prosjecna plata na primorje 900e, ovo ispada 30% jace od prosjeka u industriju maloprodaje.
U CH ti je plata u Coop i sl 50-60% max prosjecne... generalno plate u toj industriji su slabije u odnosu na prosjek, jer prosto se ne zahtijevaju vise kvalifikacije...
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Ka u Bonelu
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
900e prosječna za primorje na troškove života i value for money svega je uvreda za razum. Šta čovjek koji želi ostati mentalno zdrav može s tim napraviti dugoročno ili do kraja mjeseca, a šta tek s mininalcem?
Misliš prosječna iz šešira u kojem su plate CEO Nestlea, Novartisa, UBS i frizerke i higijeničarke u supermarketu.U CH ti je plata u Coop i sl 50-60% max prosjecne... generalno plate u toj industriji su slabije u odnosu na prosjek, jer prosto se ne zahtijevaju vise kvalifikacije...
Totalno nebitno koliko im je procenata plata niža od prosjeka ako s istom bez frke mogu da servisiraju stanarinu i dodatne troškove stanovanja, zdravstveno, hranu i vanjske aktivnosti, štednju (jer im je odvajanje svetinja), lizing za auto, godišnji porez i 5 sedmica ferija.
Kod nas ispada da ljudi koji rade u retailu, ne treba da imaju pristojan život i traže previše jer im branša ionako ne zahtijeva više kvalifikacije...
Što se prije CG društvo oslobodi kompleksa VSS diplome i osjećaja više vrijednosti zbog komada papira koji je prečesto samo simbolika i nije pokazatelj nečijeg stvarnog znanja, to prije će CG postati zdravija sredina u kojoj će se cijeniti drugačije vrijednosti.
To su recepti sredine gdje peračica g00zica u staračkom ostvaruje jednako ili više od nacifrane službenice koja troši svježi manikir o tastaturu.![]()
The more things change, the more they stay the same.
Zaboravih reci, ova zena prima 1000e jer ima vise iskustva. Sa prekovremenima do ovih 8h taman moze ispasti 1150-1200e. Novac je obezvrijedjen totalno u CG, ali obzirom da velika vecina prima mizeriju, ovo je jos i dobra plata.
Okey ovo sa Moninijem je priznajem bulšit ne vrijedi toliko ali...Problem je globalan u mediteranske zemlje (jel Crna Gora mediteranska zemlja) a priznat ćeš jer ti imaš na dohvat ruke Konzum (ono pominjao si na temu Piva) da maslinovo ulje sa trona baca suncokretovo i to u jednoj Španiji.
Link:
https://www.reuters.com/business/ret...ar-2024-08-21/
Monini je ođe sporedan vidim ima tu i prepucivačine od partijskih botova (što mi je fuj) radi se o nečem drugom.Radi se i o navikama đe u Crnoj Gori se sve svodi na pržaniju nevezano za budžet ali Španija.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Kupujem domace maslinovo ulje, hladno cijedjeno, iz Ulcinja po cijeni od 10e po litru. Preko pola godine vec. Kida kako je dobro
There are currently 6 users browsing this thread. (1 members and 5 guests)
Bookmarks