Page 438 of 682 FirstFirst ... 338388428434435436437438439440441442448488538 ... LastLast
Results 10,926 to 10,950 of 17032

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2024]

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Držim sliku onih što su takve kao ti isprašili ‘45

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Hvala ti sto si potvrdio moje sumnje. Mala 'sefova' sluskinja, koja dobija mrvice sa stola, kad je sefu volja

p.s. Pali li se iko vise na te providne kafansko-udbaske fore, vise su potrosene, daj malo kreativnosti, inventivnosti

Kako bi pisao sjutra biografiju sefovu, ispao bi 'sef' veca spodoba nego sto jeste
    Last edited by techlinkit; 22-08-24 at 19:30.

2. The Following User Says Thank You to techlinkit For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,616
    Thanked in
    3,811 Posts

Quote Originally Posted by Crni Zuti View Post
    Da li je onda opravdano pomisliti, ako se cuje neka eksplozija da se raznio neki musliman?
    Zavisi. Ako čujem da se neko digao u vazduh, pomisliću da je bio musliman. U svakom drugom slučaju je mnogo veća vjerovatnoća da je u pitanju obračun kriminalnih klanova, neka svadba, proslava božića, uskrsa, Nolove pobjede ili pobjede neke srbijanske reprezentacije.

Organizovana religija je zlo. Pošto je na našim prostorima najuticajnija svetosavka sekta, logično je da je ona najveće zlo tog tipa na tim prostorima. Naravno da je mnogo veće zlo ono što se radi u dosta muslimanskih zemalja a tiče se sakaćenja genitalija kod djevojčica, zabrana obrazovanja, vožnje, samostalnog kretanja, imanja posla, kamenovanja zbog nenošenja hidžaba, kamenovanja moralne policije zbog toga što ne slušaju zapovijesti nasumičnih muškaraca i slično. Ipak, pošto živimo đe živimo, najveće zlo je ono koje ima najviše uticaja. Možeš da tvrdiš da je to manje zlo nego što bi bilo da je kod nas dominantna katolička ili islamska vjera, ali bi to značilo da priznaješ da je i svetosavska sekta zlo. Kako istrijebiti one zle prakse koje sam naveo a da se ne istrijebi na stotine miliona ljudi koji ih praktikuju, nemoj me pitat jer pojma nemam. Zajedničko za sve njih jeste da se propovijeda poslušnost žene, a pojedini religijski činovnici savjetuju i do koje mjere je prihvatljivo tući svoje žensko vlasništvo. Kad takve rezone neko shvati bukvalno, postaje opasna osoba. Ne znam ko je i što je lik koji je kriv za ovaj konkretni slučaj koji je pokrenuo svu ovu priču, ali prethodnih ohoho likova bijahu vrlo veliki vjernici... Na papiru.

Nije valjda da si mislio da si nešto poentirao? Baš si simpatičan.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

4. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,359
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Kad pominjemo SPC a i položaj žena, evo malo misli svetog patrijarha Pavla.
    Najveći dragulj:

"Muž ima pravo da udari ženu samo pod uslovom da su venčani u crkvi, da je ta vaspitna mera u potpunosti zaslužena i da ne dođe do teže povrede." ("Da nam budu jasnija neka pitanja naše vere", Beograd, 1998.)

A evo još:

Ne priliči ženi da nosi pantalone, niti kratku suknju. Žena mora da bude pokrivena od glave do pete, da se u muškarcima ne bi javljale bludne misli. Muslimani greše u mnogo čemu, ali to su dobro rešili." ("Da nam budu jasnija neka pitanja naše vere", Beograd, 1998.)

"Ravnopravnost polova je zlo kojim Satana pokušava srpskom narodu da nametne komunizam, ateizam, zlo i masturbaciju. Molim vas, kakva ravnopravnost može da postoji između muškarca, koji je stvoren po slici Božijoj, i neke tamo žene koja je nastala od njegovog rebra? Nikakva, naravno. Svaki muškarac u svom domu mora da bude gazda i da jasno uspostavi autoritet, sve drugo Bogu nije milo." (Božićna poslanica 2001.)

"Za skoro svako zlo na ovom svetu krive su žene. One hodaju ulicom neprikladno obučene i navode muškarce na bludne misli, zbog kojih oni zanemaruju svoje obaveze i grešno se samozadovoljavaju. Umesto da rađaju djecu, žene biraju radije da idu na posao i nešto kao rade. To ne valja, deco. Zna se ko treba da radi, a ko da kuva ručak." (U Božićnoj poslanici 1999.)
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    23,866
    Thanks Thanks Received 
    9,783
    Thanked in
    7,303 Posts

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    'Zabolje me' nije prikladan izraz za damu, to vise stoji Miletu, i Spajketu
    Jes dama treba ka da ćuti kad se prosipaju nacionalistička smeća na sve strane i upotrebljava prikladan rEčnik.Da se neka dušica emotivna ne uvrijedi koja prosipa nacionalističko smeće.

E'o ti još nešto na tu kartu zajebi ti mene s tom spikom o damskom rEčniku a ođe koristiš riječ koja je vulgarnija no ijedna vulgarnost na planeti tzv - autošovinizam.

Malo si se preigra ja da ti rečem i nisam ti ja Sonja Biserko kad mi se servira takav bulšit da se pretvaram ka fina.

Thanks Thanks Given 
    9,604
    Thanks Thanks Received 
    5,980
    Thanked in
    2,282 Posts

Presidente ovaj put osjeća odgovornost, prema građanima pretpostavljam, pa će se angažovati partijski za izbore u Pg.

https://www.vijesti.me/tv/emisije/72...es-u-podgorici

Sent using Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,616
    Thanked in
    3,811 Posts

"Građanski aktivista Stefan Đukić ovu odluku vidi kao kao političku ambiciju Milatovića da pojača rezultat svoje političke opcije".

Kakav "you don't say" zaključak multipraktika.

Thanks Thanks Given 
    1,220
    Thanks Thanks Received 
    1,661
    Thanked in
    899 Posts

Milatović je odavno više partijski twitter aktivista nego li predsjednik države.

10. The Following User Says Thank You to Dzi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    25,835
    Thanks Thanks Received 
    8,311
    Thanked in
    4,077 Posts

Kad neko upadne sa pričom koja ne odgovara većini ponašate se kao čopor vukova koji nisu jeli mjesec dan. Užas. I što se onda sve manje ljudi uključuje u bilo kakvo komentatisanje. A ovo što ti @outline radiš je baš prevršilo svaku mjeru. Ajde da imaš trip da razotkrivaš botove, pa da te razumijem, ali za tebe postoje samo botovi DFa i SNSa kao da ostali ne postoje. Njih nekako zaobiđeš uvijek. Užas od pisanja. Bluemoon nazva čovjeka nacionaliatom jer je upotrijebio riječ autošovinista, nevjerovatno.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    23,866
    Thanks Thanks Received 
    9,783
    Thanked in
    7,303 Posts

Ko ga je nazva nacionalistom?Vidiš što ti činiš upravo zbog toga nastaje i problem.
    Koriste termine pojedini a ne znaju ni ko je autor istog i kad sam mu rekla ko je autor tog pojma koji on koristi nije se ni potrudio da shvati što je reka.

Ne postoji autošovinista.

Autošovinsta je izmišljen pojam od okorelih nacionalista.
    Koji dio tu nije jasan?On je samo izgleda čita biltene tih istih nacionalista i ubacio u svoj rječnik pojam autošovinizam a nije se pita ni kako je to odvratno što čini.
    Još mi veli Sonja Biserko jesi to ti da ispadne vickast.Ne mislim da je bot,ne mislim ništa o njemu komentarišem što je prostro ođe i kako je reagova na moj post o Živku Nikoliću.

Nazva me autošovinistom.Dobro je da si ti extra tad reagova.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,616
    Thanked in
    3,811 Posts

Zovite mi Mušovića čuš mene Đukića.

14. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,359
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Pozdrav od Evrope sad 1. Uz želje da nastavite vjerovati na je moguć besplatan ručak i zdravstveni sistem bez doprinosa za zdravstvo.

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...a-521-pacijent
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Čudi me da osvježivači ne postavljaju koliko košta garderoba nove garniture.
    Baš me čudi...
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    3,549
    Thanks Thanks Received 
    5,841
    Thanked in
    2,799 Posts

Quote Originally Posted by tonisoprano View Post
    Hercules je li ovo degutantno?
    Ja sam protiv generalizovanja. Dodatno, na maltertiranje slabijeg pola posebno osjetljiv.
    Ti bijaše onaj što je Slavena branio onomad kad je zadrigli rekao da razmažena ćerka prijavi momka za silovanje?

A kad me već prozivaš, degutantni su mi tweetovi Radosva Vrbice gdje piše da ovaj nije imao nikakav evidentiran prestup, da mu je uzela stan, kako je dobar i čestit momak kojeg je izbačila iz stana i ostao u dugovima i onda psihički popustio i eto puknuo.
    To relatizovanje mi je degutantno, pa bilo istina ili ne.

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    Drugar, kriv je sistem koji je oformio Milo i njegov kompanjoni. Sistem koji je unistio, i unistava sve pred sobom, i izaziva psiholoske poremecaje u drustvu (siromastvo, jadi, nemastina, nasilje, represija i sl. dovode do toga da ljudi mentalno obolijevaju).

Nije bitno je li direktan, ili indirektan krivac. Kao i za svaki problem, treba se naci glavni uzrok odredjene drustvene pojave, a ne svoditi sve na nivo pojedinca. A ova i ovakve pojave nijesu izolovani slucajevi u CG, nego porodicno, vrsnjacko, i generalno nasilje u CG postaje vise pravilo, nego izuzetak. Znaci problem je u sistemu, a ne u pojedincu. Pa onda da se zapitamo zasto je to tako.

Znas li koja je pojava degutantna, da neko i dalje brani takav sistem, i opravdava ga, nebitno iz kog razloga. To je sramotno, i to je u neku ruku visestruko gore, nego sami takav sistem, i njegovi tvorci.
    Klasična priča roditelja koji brane sina propaliteta. Dobar je on nego ga društvo pokvarilo. Milo je kriv što iz moje ulice od 15tak momaka, dva su završili fakultet a od ostalih po zatvora većinom odmaraju. Dakle zbog Mila nisu mogli da uče škole no su zbog njega visili ispred škola po Zabjelskim ćoškovima. Uozbilji se molim te.
    I manje trolovanja, ako uopšte troluješ.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

18. The Following 2 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,549
    Thanks Thanks Received 
    5,841
    Thanked in
    2,799 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Pozdrav od Evrope sad 1. Uz želje da nastavite vjerovati na je moguć besplatan ručak i zdravstveni sistem bez doprinosa za zdravstvo.

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...a-521-pacijent
    Lično mislim da novi direktor Montefarma i ministar Šimun rade dosta dobar posao. Međutim, dese se i okolnosti na koje ne mogu da utiču. Dobavljač kasni sa isporukom, a gle čuda nije zbog obaranja tendera i slično.

Moralna dilema:
    1. Mora li administracija države da radi nevezano ko je na vlast, ko ministruje, šefuje i direktoruje?
    2. Da li ovakve dobavljače isključiti iz posla za ubuduće, iako bi to za konsekvencu imalo veću cijenu ljekova koju država plaća?
    3. Bolje planiranje tendera i zaliha?

Više od dva mjeseca nema lijeka za liječenje leukemije; Montefarm: Do dobavljača je, čekamo isporuku - CdM

Readkciji CdM-a obratilo se više građana koji su saopštili da već duže od dva mjeseca u crnogorskim apotekama nema lijeka Litaril. Ovaj lijek sprečava rast ćelija kancera, koristi se u terapiji jedne vrste leukemije, kao i nekih tipova raka. Iz Montefarma su CdM-u potvrdili da Litarila nema, kao i da je za zastoj u isporuci isključivo odgovoran dobavljač firma Farmont. Tender je raspisan u martu, ugovor potpisan u maju, isporuku još uvijek čekamo, tvrde u Montefarmu. CdM-u iz Farmonta do objavljivanja ovog teksta nije odgovoreno zbog čega isporuka Litarila kasni.

„Lijek Litalir (kapsula tvrda 100x500mg) Montefarm u kontinuitetu vršio nabavku i isporučivao shodno potrebama pacijenata. Imajući u vidu činjenicu da naša Ustanova nabavku vrši raspisivanjem tendera za nabavku ljekova u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, navedeni lijek je takođe na isti način već godinama obezbjeđivan pacijentima kojima je neophodan“, saopštili su CdM-u iz te kompanije.

Naglašavaju da je dosadašnji dobavljač Glosarij redovno je obezbjeđivao Litalir kaps.500mg, ali da je posljednjim tenderom, najbolju ponudu uputio je Farmont i u skladu sa istom i odredbama pomenutog Zakona, odabran je kao najpovoljniji dobavljač za količinu koja je zahtijevana.
    „Međutim, iako su bili dužni lijek isporučiti u skladu sa potpisanim Ugovorom, još uvijek Mintefarmu nije isporučena neophodna količina, trenutni zastoj je nastao kako su nam pojasnili jer čekaju dozvolu za prometovanje Litalira na teritoriji Crne Gore“, ističu iz Montefarma.

Iz Montefarma su CdM-u pojasnili da je tender 0824 raspisan još 18. 03. 2024.godine kojim je između ostalog tražen Litalir.

„Nakon procedure koju propisuje Zakon o javnim nabavkama i vremenskog roka otvaranja ponuda, evaluacije, odabira, vremenskog roka za ponođenje žalbi, kako istih nije bilo Ugovor br 481/1 je potpisan sa prvorangiranim ponuđačem Farmont 16.05.2024. Prema članu 3 navedenog Ugovora dobavljač je dužan u roku do sedam dana od potpisivanja da Montefarmuu isporuči 50 odsto ugovorene količine. Iako smo u svakodnevnoj komunikaciji, iz Farmonta su nas obavijestili da još uvijek nijesu obezbijedili uvoznu dozvolu, te da se nadaju da će uskoro završiti neophodnu dokumentaciju i u narednih nekoliko dana isporučiti prve količine lijeka Litalir kaps. 500mg“, tvrde iz Montefarma u izjavi za CdM.

Napominju, da su imali na raspolaganju dovoljne zalihe do 1. jula, do kada je već dobavljač Farmont prema Ugovoru trebalo da isporuči traženu količinu, međutim, ističu u Montefarmu, do danas nažalost nije.

„Dakle, kao i nebrojeno puta do sada, Montefarm je preduzeo na vrijeme sve neophodne korake kako ni jednog jedinog dana ne bi trajao diskontinuitet u isporuci, međutim dobavljači povremeno zakažu u realizaciji potpisanih Ugovora, što neminovno rezultira ovakvim i sličnim situacijama“, kažu u Montefarmu.

U Montefarmu poručuju da su izuzetno posvećeni djelatnosti koju obavljaju, da građanima na vrijeme obezbijede neophodnu terapiju, posebno vodeći računa o ranjivim kategorijama i teško oboljelim pacijentima.

„Naša svakodnevna komunikacija sa dobavljačima ima samo jedan cilj – obezbijediti na vrijeme lijek pacijentu. Međutim krajnje je vrijeme da se javnost upozna sa situacijama poput ove, gdje Montefarm apsolutno ne može biti odgovoran- tender je raspisan u martu, ugovor potpisan u maju, isporuku još uvijek čekamo, odnosno prema najavi Farmonta, konačno u narednih nekoliko dana“, zaključili su iz Montefarma u izjavi za CdM.

CdM očekuje i odgovore od Farmonta da saopšte javnosti kada pacijenti kojima je neophodam lijek Litaril mogu očekivati da konačno stigne u apoteke.

Thanks Thanks Given 
    3,549
    Thanks Thanks Received 
    5,841
    Thanked in
    2,799 Posts

A ovo ne može... Mada kad se sjetim da je Raonić i dalje direktor RTCG pored svih sudskih presuda što ima veze.

Zaposleni u "Solar gradnji" nezakonito priključivali solarne panele (vijesti.me)

Nepoznate osobe zaposlene u “Solar gradnji” prošle godine su nezakonito priključivale na distributivnu mrežu “kupce-proizvođače” električne energije, zbog čega je Regulatorna agencija za energetiku (RAE) u februaru ove godine podnijela krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Statutom “Solar gradnje” nije predviđeno da ova energetska kompanija radi priključenja na distributivnu mreže i po zakonu samo Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) može da radi taj posao.
    Last edited by hercules; 23-08-24 at 09:11.

Thanks Thanks Given 
    9,046
    Thanks Thanks Received 
    6,510
    Thanked in
    2,550 Posts

https://n1info.rs/vesti/cetvoro-dece...-u-novom-sadu/

Kakav pakao, izgleda trotinet/skuter se zapalio

Uzas

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,220
    Thanks Thanks Received 
    1,661
    Thanked in
    899 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...oske-standarde

Majstori smo da useravamo životnu sredinu.

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    895
    Thanked in
    374 Posts

Vidio sam skoro video nekog nesrecnika koji sa baterijom od trotineta ulazi u lift.
    I onda izgori u liftu.
    Onda sam malo trazio po Internetu i našao da su samozapaljenja baterija kod auta dosta rijetka, ondosno puno ređa nego kod trotineta i sl.
    Zašto? Pa zato što se ovo drugo pravi da bude jeftino.
    Kad se litijumska baterija zapali, tu nema gašenja dok ne izgori.
    Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
    tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu

Thanks Thanks Given 
    6,152
    Thanks Thanks Received 
    13,576
    Thanked in
    5,143 Posts

Quote Originally Posted by Dzi View Post

Kakav odron od ljudi

https://www.instagram.com/p/C--posNt...RlODBiNWFlZA==

25. The Following User Says Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,122
    Thanks Thanks Received 
    5,771
    Thanked in
    3,332 Posts

Quote Originally Posted by Dzi View Post

A to je isto ko u dunav da se kupas ....

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,597
    Thanks Thanks Received 
    6,278
    Thanked in
    2,618 Posts

Ljeti krivi most prije 10-20 godina znao je da zasmrdi na ljekove, i golim okom se moglo vidjeti kako se u Moracu izliva nesto.
    Sto je najgore sto sam cesro gledao narod dje se kupa malo nizvodno od mosta (bjese li ime Becova plaza)
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

28. The Following User Says Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,220
    Thanks Thanks Received 
    1,661
    Thanked in
    899 Posts

Kod nas je jedino rješenje život pod kamerama. Na svaki kutak zemlje zabosti kameru i drati po dzepu.

Neizvodljivo naravno, samo kažem.

Thanks Thanks Given 
    6,122
    Thanks Thanks Received 
    5,771
    Thanked in
    3,332 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Ljeti krivi most prije 10-20 godina znao je da zasmrdi na ljekove, i golim okom se moglo vidjeti kako se u Moracu izliva nesto.
    Sto je najgore sto sam cesro gledao narod dje se kupa malo nizvodno od mosta (bjese li ime Becova plaza)
    Ispod krivog dje je kolektor... mora da im je neko prodao pricu da su tu ljekovite alge...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,267
    Thanks Thanks Received 
    624
    Thanked in
    326 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Najgora sorta.
    SMRT FAŠIZMU!

Thanks Thanks Given 
    787
    Thanks Thanks Received 
    289
    Thanked in
    216 Posts

Pa prije neki dan bjese na portal izlivanje fekalija kod vezirovog mosta, kao zakazala pumpa za preciscavanje voda. I da se kupas jedino tamo na bioce nema druge. Niko za to ne odgovara, ne pamtim da je grad bio usraniji i prljaviji nego sad. Injac vidis li kakav nam je grad svinjac

Page 438 of 682 FirstFirst ... 338388428434435436437438439440441442448488538 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)