Teži dan no juče, možda i najteži ovo ljeto.
Dakle...pretoplo je nem što, čak i ja koja volim vrelinu ne uzivam u ovome jer ovo nijetoplo ljeto nego nepogoda...medjutim, idem u Vojvodinu od rane mladosti svake godine po nedjelju dvije tri, i nije da ljeti nije znalo biti 39...ali čim padne noć, meni Podgoričanki pustoj je vazda dzemper, duks bio pri ruci. Danju je znalo na 39 u starinsku kuću debelih zidova legneš da malo dremneš i moraš se pokriti, zebu noge...hoć da kažem da tamo možda ove moderne kuće imaju klima uređaje, ove starinske do ove godine nijesu imali tu potrebu...u našoj kući je vjerovali ili ne klima ugrađena u hodniku spavaćeg dijela kuće da zimi grije cvijeće jer zna temperatura da se spusti i do minus 20, da se cvijeće ne smrzne i da se ne smrzne pokucstvo, ne koriste se sve prostorije osim kad mi dodjemo.
E ovih muka od vreline nijesam ovdje nikad doživjela...znači 7 noći spavala nijesam, po svu noć sam po dvorištu šetala jer i dvorište se moglo od ponoći a u kuću samo dok klima radi....uveče u ponoć je bilo 34 stepena?! U kolima mi je pokazivalo da je po 47...aooo ovoga naleta kad sam se kupala na one mutne rijeke sve vam je jasno u koje ne bih zdravoga mozga ušla...
Ali što neko reče, ja obožavam vrelinu i PG ljeto
Sad bez šale, i dalje mi ljeto pa i ovakvo ima prednost u odnosu na zimu....ne podgoričku zimu nego kisuljinu dosadnu i hladnocu ispod nule
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Ja ne znam ko su ljudi koji i prije proljeća čim temperatura dodje do 23c odma pale klimu jer im je vruće.
Spavaju ljeti sa klimom.
Opasno im smeta (sunce-vrucina) žele kišu-zimu itd. ja ne vjerujem da takvi ljudi postoje kao da ljeto traje 7mjeseci.
Komšija danas kaže prodje i ovo a ljepote ove.
Morao sam mu reći komšo da malo šetaš da ta kg splasne pa ćeš lakše podnositi vrućinu.
Slušam priču kako je bio u BP kako se pokrivao itd nije jedini da to priča ove 2dana.
Ja podjem u Kuče dje je u grad 40c gore 25c u noć oko 13c danas oko 18h je bila 15c i jedva čekam da dodjem u PG da se pržim.
Izdržite još malo.![]()
Evo kiše krštene, čini mi se nakon 2 (slovima: dva) mjeseca i malo grmljavine.
Dim sum.
Forumaši danas
https://www.instagram.com/reel/C-2XE...I3Zjh0ejE4NnA=
Prije par dana dodjoh na selo, sjedim ispred kuce i primijetih da je nekih 5% stabala-sume zuto... osusilo se od ovih vrucina, pa bi valjalo jos koji dan kise da bude.
Vrucina mi nesto posebno ne smeta, moze slobodno da 40+ da se nastavi
Pita bih ove te śede pod klimom što vole vrućine kad bi morali po imanja radit ili na kakvu građevinu kako bi zavoljeli ljeto i vrućine onda.
Kako li je napolje raditi na kišu ili na građevinu kad je minus a duva sjever.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
A ljepše je kad mi kipti znoj niz glavu pa se brišem peškirom ili majicom, nego kad me naliva ona mrzna kiša u kombinaciji s vjetrom ili kad okrene sjever da mlati. Zlatilo se +40.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Ljepše je zimi radit no na ovaj žaropek.
To će Vi svaki majstor potvrdit.
Kod nas odavno nema ni minusa ni śevera.
Last edited by jokaš; 19-08-24 at 19:23.
Uživanje danas. Malo previše grmljavine za moj ukus ali ostalo sve super.
Izdržaćemo još malo.
To što se priča da je u svako ljeto u Podgorici pakleno, ne znači i da nije situacija iz godine u godinu sve gora i gora, još malo pa se uopšte neće smjeti izaći ljeti preko dana u PG. Bukvalno nije bezbjedno biti na sunce uopšte u periodu od 12:00h - 18:00h. Za unutra je lagano, klima spašava situacije. A sve će samo gore i gore biti.
Ja sam se preselio u Mojkovac dok ne prodje ovo ljeto.
Uživanje.
Kakve su lignje gore?
И ја памтим ПГ љети, прије клима, кад су људи спавали по балкона неће ли до зоре ту и тамо уфатит дашак вјетра.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Pg kao Pg, ali tipa Nk nikad topliji.
Послато са 22101316G помоћу Тапатока
Sa tim se slažem. Sjever je postao topliji. Na Žabljaku negdje oko 13og jula sam do 10 uveče sjedio u majicu kratkih i bermude. Ne pamtim da se ikad tako moglo. Danju je bilo nešto oko 30 stepeni ne mogu se sjetiti tačno.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ne da je zajebanno no nemam rijech adekvatnu,kad ne mozesh ni ventilator,a kamoli klimu,konkretno ja radi sinusa,ali eto,izdrzi se i to..ne m se sjetit sad tachno vremenski,ali bilo je i gorih ljeta od ovoga i proshlogodisnnjeg,gospodje nisu mogle shtiklama po asfaltu,ostajale su im zacementirane...
P.S.Prichah skoro sa jednim momkom sa sjevera,rmbachi po chitav dan na gradjevini,kako rekoh izdrzish,ne znam veli ni sam,a fora je da se organizam adaptira,navikne na uslove,a i godine igraju ulogu naravno.
A i smo se podigli u Pg,gdje su se ljudi ljeti pokrivali mokrim charshavima,koji nakoj 15min bude suv,i tako u krug,da uhvatish par sati sna,josh ako dodjesh pijan ka curka,iha,nishta ne osjecash...a sad nam smeta sve,presvileni smo postali,ili smo ostarali,jebaj ga shto bi rekli...Nišlije![]()
...
Pozdrav prijatelji i neprijatelji, svi koji su na forumu duze od nedelju dana znaju da sam ja korektan forumas, veliki zaljubljenik u hidrometeorologiju i seizmologiju, zagovornik zdravog nacina zivota, pasionirani kuvar i ribolovac i vjerovatno najvaznije od svega, vrhunski poeta, pisac, tekstopisac i prozac, jednom rijecju autor.
Naravno posto je tema vrijeme, a ja sam covjek koji ne voli spam, samim tim volim da pisem u okviru teme mogu vam reci da nas ocekuju izuzetno zanimljiviji atmosferski procesci, a vjerovatno najzanimljiviji na zemaljskoj kugli odvijace se upravo iznad balkanskog poluostrva i iznad sueckog kanala.
Koga zanima nesto vise o vremenu koje se ocekuje iznad sueckog kanala moze mi se obratiti na strogo kvalitetnom engleskom jeziku putem privatne poruke, dok cu upravo ovdje postovati ono sto vjerujem vecinu vas zanima, kakvo nas vrijeme ocekuje u nekom narednom periodu.
Ko voli nesto prijatnije noci moze da odahne, vise nece biti tropskih noci, nema potrebe da drzite vase carsafe mokrim po cijelu noc, da hladite zidove prskalicama ili crijevima dok vam ne utrne ruka. Odskrinut prozor je sve sto cete morati da uradite i imace prijatne veceri od 21-22 stepena. Dnevna temperatura ce se u jednom trenutku vratiti na podnosljivih 36 stepeni, ali to je sve, nece vise biti 40+ ovoga ljeta, sledeceg vrlo vjerovatno. Iako sam ja vrhunski amaterski poznavalac vremenskih prilika i neprilika i ugledni clan meteo foruma ipak se ne usudjujem da dajem tako dugorocne prognoze, ja mogu garantovati za nekih pola godine unaprijed, preko toga margina greske je sigurno 7-10%. Sto je meni kao perfekcionisti neprihvatljivo.
Dakle mozete vec razmisljati da od sredine septembra ponovo stupite u bracne i vanbracne odnose iako ove druge nikako ne podrzavam, cak ih najstrozije osudjujem. Bice prijatno i do oktobra sto se toga tice, ali ipak bez paklenih vrucina na koje smo cesto navikli u septembru i oktobru. Oktobar ce obilovati kisnim danima, novembar ce biti izuzetno hladan za nasu klimu, krajem novembra se moze ocekivati i poneka pahulja koja ce obradovati malisane, a i meni koji volim da se sankam izmamiti osmjeh na lice.
Decembar ce biti nezapamceno hladan, temperature ce ici i do -29. dok ce u Podgorici biti zabiljezena rekordno niska temperatura od -21 stepen uz subjektivni osjecaj od -33 sto ce biti direktna posledica hladnog talasa iz Sibira i jos hladnije struje sa Alpa. Januar ce ipak biti nesto prijatniji, ziva na termometru nece se spustati ispod -10, uz rekordne snijezne padavine, dok ce februar biti pravi mart ovoga puta i neocekivani predstavnik proljeca.
Last edited by Jakuza; 20-08-24 at 01:04.
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks