Pa treba li to da radimo?
Možda da recimo i tebi neko uzme 2e iz džepa.
Nećeš vala osjetiti, a nekom može valjati?
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Pa treba li to da radimo?
Možda da recimo i tebi neko uzme 2e iz džepa.
Nećeš vala osjetiti, a nekom može valjati?
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Takve osobe misle da ako one ne kradu direktno od softverskih firmi , da je to potpuno legitimno.
A to sto je njihov proizvod intelektuelna svojina, sto tu rade najbolji programeri, sto im je data najbolja oprema, to njih vjerovatno ne interesuje.
Zamislite tu izbezumljenost kad cuju da fotografske usluge jedne svadve kostaju 500, 800e. Pa to je samo par sati i nekoliko desetina fotografija.
![]()
Last edited by branko.kotor; 18-08-24 at 21:33.
Sve ja to razumijem, i nisam klinac vise, ako mi neki program BAS treba naravno da cu ga kupiti jer krek ugl. Nema sve funkcije, ali kazem da kao individua ko hoce da proba igricu dvije 5 10, on kao 1 kopija igrice programa nece napraviti nikakav efekat na krajnju crtu ni developerima ni firmi
Piraterija je i zazivjela jer isto tako razmislja milion drugih osoba.
Mozda ce se ovi stariji sjetiti kad je Croteam izbacio Serious Sam-a, igrica je tada kostala 18-25$, iako je bilo piraterije i u HR, tadassnji casopisi pisali su da je solidan broj iz HR kupio igricu.
Danas se vecina softvera moze kupiti legalno, samo je pitanje da li zelimo da podrzimo neciji rad ili ne.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Hmmm odje nema postenih i moralnih...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Okle, steta sto se kakve funkcije nismo dofatili
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Sve je to fer i neciji rad i sta ne, ali neki pretplatni planovi gdje ne mozes da uzmes samo program koji koristis vec neki kombo drugih 6 7 programa pa i plus neke taxe mjesecne non stop neka promjena uslova, ovk brate skines verziju koju si koristio citav zivot i bam, nikakva prilagodjavanja nikakve poteskoce nista ne steka
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks