Imas li broj inzenjera koji je nadgledao/primio radove, imas li broj nekog ko je pitao kad radnici mogu doci da ugrade opremu, imas li broj call centra da pitas i prijavis problem?
https://epcg-sg.com/lat/
I mene interesuje, nisam mogao naći o ovome da je pisano. Oko 5centi prodajemo epcg, po koiliko kupujemo posle 23h? Zasto ne mogu da vidim u aplikaciji koliko trosim a koliko ide na mrezu? Imam samo ukupno koliko proizvodim. Aplikacija je foxcloud2.0
Imas li broj inzenjera koji je nadgledao/primio radove, imas li broj nekog ko je pitao kad radnici mogu doci da ugrade opremu, imas li broj call centra da pitas i prijavis problem?
https://epcg-sg.com/lat/
Posto ni ja nijesam mogao naci nista konkretno, saznao sam da odnos visa-niza tarifa vise ne postoji. Prodajemo EPCG po 6 centi, a kada elektrana ne proizvodi, znaci struja iz mreze po 12 centi, to jest mi prodajemo po nizoj tarifi. Svi uredjaji trebaju da se ukljucuju kada elektrana proizvodi, znaci u toku dana, sve sto se ukljuci kada elektrana ne proizvodi vuce se iz mreze i bez obzira sto je posle 23h, placa kad da trosite visu tarifu.
Ako sam nesto pogresno shvatio, ili napisao ispravite, jer i ja sam nov u ovome tek treba sistem da se ugradi.
Sto se aplikacije tice mislim da ti nije fino oziceno smart broilo, jer se ista stvar desila mom kolegi. Na sajtu imas broj call centra pa nazovi.
Послато са 2201116TG помоћу Тапатока
Kad struju povlacis sa mreze (kupujes od epcg) isto imas 2 tarife kao ljudi koji nemaju ugradjen solarni sistem. Ne vidim zasto bi bilo ista drugacije i zasto bi ti vise placao po noci (bez nize tarife?) Sto se tice naplate onoga sto si poslao na mrezu (prodao epcg) mislim da se vrsi neki obracun na nivou godine. Sto znaci da se ti kilovati ‘akumuliraju’ bar na papiru i da ih ‘trosis’ a tek ako na kraju obracunskog perioda (1. April?) budes u plusu sa kilovatima, tek onda dobijas pare za njih.
mozda se nesto promijenilo u medjuvremenu da ne znam ali situacija je bila ovakva.
Gad, nama izmjeriše ili n eznam što još i evo otada niko ništa, dva mjeseca. da ih zovem?
Kako oprati panele? Valja li prvo da ih isprskam vodom pa nekom mekom četkom pređem i opet isperem vodom?
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Ovo je neki drugi inverter pa druga app?
Isolarcloud. Od prije 5dana.
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Može ići 5KW, računi mi u prosjeku oko 30€ ,isplati li se uzimati
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Last edited by isnogood; 18-06-24 at 09:45.
jedno pitanje : u novembru 2023 sam potpisao ugovor o ugradnji panela sa Epcg , u ponudi su mi naveli da je moj prosjek racuna za 12 mjeseci 49.63 e , i da ce mi to biti rata za otplatu narednih 8 godina. Inace , dali su mi 5 kw . Tek prije nedelju dana su poslali ekipu da mi postave panele , a valjda nemaju sve djelove pa bi trebalo tek za 20 dana da me povezu u sistem . E onda nastaje problem , sledeci dan posle postavljanja panela me zovu iz njihove sluzbe da potpisem aneks ugovora , gdje je cijena rate povecanja na 55 e. Nisam potpisao i mislim da necu . To je klasicni bezobrazluk i ucjena , ali je pitanje imam li se kome zaliti ?!?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Odbor direktora EPCG Solar gradnje smijenio je izvršnu direktoricu Valeriju Saveljić, a ministar energetike Saša Mujović zatražio je danas od Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG) da pokrenu postupak smjene Odbora direktora EPCG Solar gradnje.
Ministarstvo energetike je saopštilo da je Mujović iznenađen odlukama borda Solar gradnje, koje “ne samo da nijesu u skladu sa dogovorenim principima rada koji su usaglašeni na redovnim kolegijumima u Ministarstvu energetike, već su i suprotne osnovnim postulatima saradnje na relaciji Ministarstvo-energetski subjekti”.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Paneli ugrađeni prije mjesec. Jel moguće da se od tada niko ne glaska za ugradnju ostale opreme![]()
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Moguce
ko odlucuje da li idu 5,7 ili 10kw ?!
Sent from my M2101K6G using Tapatalk
been there, done that !!!
Prvo su rekli na osnovu postojece potrosnje, a posle kako ko trazi.
Pa i nije to bas tako, ja sam trazio 10kW, pa mi nijesu dali bez 7kW
Nisi bio uporan. Meni su davali 3kw na kraju sam dobio 7.
Doduse ja sam argumentovano trazio.
Itekako sam bio uporan za oba slucaja i kada sam trazio sistem (sa argumentima) i kada sam cekao sistem svaki dopis sto je poslat, ovjeren je i zaveden. Ja sam stvarno dobio 5kW, a trazio 10kW. Pa smo se nasli na 7kW, to jest 8kW.
mene je potrosnja iha-ha, krova mislim da imam za 10kw, ostaje mi samo da ih pozovem i ako dje bude zapelo da potrazim vezu
Sent from my M2101K6G using Tapatalk
been there, done that !!!
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks