Ali ga ja ispod 6 u Rimu i na Siciliji nisam popila.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Složio bih se da su lokalne liste super stvar. Evo npr. Žabljak. Ima lokalnu listu, ljudi brinu o ovoj varoši. Jes da su sve ulice raskopane u špicu turističke sezone, jeste da se bez jada ne može proći gradom ni pješke ni kolima, ali oni shvataju lokalnu problematiku.
I shvatili su brzo da je asvaltiranje najjednostavniji način da se ugradiš i zaradiš za onu nejač doma.
Tko leti, vrijedi...
Napori Žabljačane da ogade grad turistima je ovogodišnjim raskopavanjem dostigao vrhunac.
Srećom pa mi je smještaj van grada, tako da se sa tom mukom sretnem jednom u para dana kada se ode do prodavnice.
I u planinu mogu da ne prolazim kroz varoš.
Tko leti, vrijedi...
A šljiva 3 eura x 33 case 99 eura boca. Nabavna 20 eura rekli nam. Znaci zarada x5 a koliko znam uvijek se islo na x3.
Ovo se sa ulicama na ŽB, čitaj vodovodnim cijevima, MORALO uraditi. Gubitak vode od vodoizvorišta kod Crnog jezera do centra grada je bio oko 50%. Zamijenili su cijevi i skinuli nekoliko stotina nelegalnih priključaka koji su sada legalni potrošači.
Da ovo nije urađeno vjv za godinu dvije ne bi bilo vode za sve na Žabljaku.
Najbolje da se kao u Kolašin nakrca objekata bez ikakvog razvoja vodovodne i kanalizacione infrastrukture. Tamo (KL) je DPS sve naopako radio, a ovi iz Demokrata nisu ništa bolji. Rezultat su zgrade sa septičkim jamama. Ruku na srce jedino je ona žena (zaboravih joj ime) iz SDPa dovela neke stvari u red, dok je bila na čelu opštine, ali glasači ne vole kad nisi učinjen i aj zdrao.
Moguće da su u pravu.
Mada mi nije jasno što su onda porazbijali sve trotoare i što tamo stavljaju ukrasnu kocku koja dvije ozbiljnije zime neće izdržat.
Ne ide mi baš da je zbog vodovoda.
Mogaše li ranije završit rabotu ili da im je grad nagrđen u špic sezone.
Da im nije smeta snijeg u mart i april da ranije počnu.
No tek sad skidaju asvalt od Planinke prema sportskoj sali.
Uprava Žabljaka ili se utaljuje, ili su glupi, ili su nesposobni. A moguće i više od jednog odgovora.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Vječita priča:ako si dovoljno uporan da potražiš ili imaš sreće da nabasaš i u Trst če ti bit jeftinije no na Žabljak.
Evo imam ponudu za kolege forumaše sledećih 7 dana:
Ako povedem u lokal koji je 2-3min pješke od plaže na CG primorju i bude velika kugla Metropoli sladoleda 1€ u porciji,isto u kornetu(koji je besplatan),veliko točeno(0,5l) 2,5€,ćevapi 10kom 6-7€...plaćate li da pijemo i ijemo?
Naravno,posle tih 2-3 min hoda,dolazite do lokala iz kojeg se vidi more i tu je tuborg mali 4-4,5€
2012...Milano,espreso vrhunski platili 1€,isti dan kolege na 300m od tog lokala(pogađate na kojoj lokaciji) platili 4€ "dojč"
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Last edited by joni; 10-08-24 at 12:43.
Što se tiče radova, bolje sve odjednom, nego da ko ovi degeni u DG asfaltiraju ulicu a ne postave kanalizacione cijevi. Naravno da je tajming loš, znaš i sam kako ide i kad se raspisuju tenderi. Da je raspisan ranije bilo bi evo ovi sa ŽB nisu znali da može da padne snijeg u martu.
Da li je sve super, ne nije, daleko je od toga,ali je toliko loša bila DPS vlast na ŽB da ovi uporedno bez nekih velikih kadrovskih kapaciteta izgledaju čak ok.
Rekao bih da imas drugara-e u lokalnoj vlasti.
Vjerovatno nemaš nikakvu korist, ali neka emocija. I to mi je OK inlegitimno.
Da je opština Žabljak hotel i da je onako unakažena recepcija hotela radovima u špicu sezone kao što je unakažen centar Žabljaka, sva bi mi uprava otkaz dobila.
Naravno, poređenje sa DPS… Klasika…
Kad poredimo, Žabljak nije bio onako razvaljen i nefunkcionalan u avgustu za vrijeme DPS-a.
Što jes, jes… Turisti koji dođu svakako tamo nisu zbog Žabljaka i ponude istog no zbog prirode.
A kad smo kod prirode lijepe su one nove deponije šuta kad se krene put Zmijinjeg jezera u sred nacionalnog parka.
Lijepe su i spontano poslagane deponije na obilaznici od Arome prema Enigmi.
Pretpostavljam da je i to neki novi kvalitet.
Možda mi ne shvatamo rad modernih komunalnih službi. Ili neko drugi treba da čisti.
Žabljak je bio ranije nikakav. Sad je užasan.
Srećom, mogu da ga zaobiđem u svakodnevnom funkcionisanju.
Izuzev kad se do Volija i Arome pođe jednom
u par dana.
Molim moderaciju da preseli ovu proču na turizam da ne trolujeml ovdje.
Tko leti, vrijedi...
Od kad idem na Žabljak grad nije bio unakažen kao ovo ljeto.
Za utjehu je što tamo niko ne dolazi zbog Žabljaka, nego Durmitora.
Al koliko moraš da ponelad prođeš kroz grad, zgadi ti se kako su ga nagrdili.
Tko leti, vrijedi...
Ђе би ова држава могла бити да има државнике којима је заиста стало до њеног просперитета.
![]()
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Овђе ћемо ноћас.
![]()
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Crnogorski turizam. Ostaci…
https://x.com/sudijafalkoneee/status...MNfGKNr96RlWvw
Tko leti, vrijedi...
Prelijepi dje je ova livada
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Slikaj nebo nocas da pokazemo djeci sto je planina
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Cudi me da domaci 'mediji' ne izvjestavaju kako sveti pomiritelj Mandic Lama ovih dana boravi na jahti, i time obogacuje 'turisticku ponudu' CG. A vi gradZani znate kad cete kupiti jahtu sa svojim sadasnjim platama, za 1000 god. a mozda ni tad
Kako je osvjezilo, ne zna coek sta je gore, Milo, ili ove Milove okrecene, botoksirane 'lutke'.
Mandic Lama ne prica ovih dana o cijenama, niti se puno brine da se zaustavi divljanje cijena, ipak je jahta bitnija. A vi gradZani samo pricajte o jeziku, naciji, i ostalim beep (kako sveti Mandic zavrsava posao za Mileta, svaka cast). Kad vam se frizider isprazni, i kad odete od gladi na onaj svijet, tamo je svejedno kojim se jezikom prica. Da je vIJEcna![]()
Kao što rekoh,samo treba potražit.Možda nije najreprezentativnije mjesto ali je 200m od plaže:
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
nemoguce da nije 3eur
nothing comes from violence and nothing ever could
Sve otrov. Bačanje para...
Svaki dan je dobar za upiranje.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks