Praštajte za off, samo ove opaske kako će Tramp da riješi pitanje Ukrajine - ja iskreno ne znam da li ovi ljudi koji iole prate stanje tamo i samu politiku US-a, Evrope, ostatka svijeta i nato-a očekuju da će se sve resetovati onog momenta kad Zelinski i Putin (ili ko god ga naslijedi) stave potpis na taj mirovni sporazum? Ono ukinuće se sankcije Rusiji, okrenuće se ploča u javnom narativu, bojkotu Ruske kulture i odnosu ostatka svijeta prema biznisima i ljudima iz Rusije?
Nije poenta što je trenutno ratno stanje, nego što je odnos poremećen naredno 300 godina pa ko god da sjutra uzme vlast u Americi ili Rusiji.. Sj*bali su to upravo baćuške koje su sa apetitima globalne sile zinuli na teritoriju koja ih je pretvorila u regionalnu polu zavisnu diktaturu..
I da dođe Tramp, ništa se tu bitnije neće promijeniti što se tiče politike, tako da ne znam čemu toliko radovanje iskreno.. Čak i on kakav god da je, koliko toliko će mu interes Amerike biti ispred ostalih globalnih interesa..
Ovo može da ide u dva pravca a ni jedan ne vodi ka ''razbijanju dominacije jedne sile'', tako da i tu je jako tanko tlo za nadu i podršku od ljudi koji podržavaju ono što radi Putin i drugi diktatori..
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Bookmarks