Page 5 of 7 FirstFirst 1234567 LastLast
Results 101 to 125 of 164

Thread: Audio oprema za auto

Thanks Thanks Given 
    1,289
    Thanks Thanks Received 
    2,625
    Thanked in
    1,255 Posts

Ako je neko zainteresovan, prodajem pojacalo:

Alpine 3522S dual chanel, pojacalo je manjih dimenzija.
    Cijena 30e fiksno

30w rms x 2 into 4ohms 0.5% distortion
    40w rms x 2 into 2ohms 0.3% distortion
    80w rms x 1(bridged) into 4ohms 0.3% distortion

High pass filter, low pass filter, stereo mod, mono mod, chanel 1 + chanel 2 mod
    High level input, RCA input

Otprilike duplo jace od obicnih headunita, a 10x mocnije zvuci od obicnih izlaza sa android multimedija.(nizak nivo izoblicenja od 0.5% thd dok vam je prosjecna multimedija 10% thd pri 15w)

Izuzetno topao zvuk, nizak noise floor(nema suma kad je volume smanjen), pojacalo ima u sebi 15 tranzistora i po meni mnogo ljepse zvuci od danasnjih digitalnih pojacala.
    Pogodno da gura midbass-visokotonce-zvucnike u vrata ili kakav manji woofer

Pojacalo je potpuno ispravno, radilo kod mene u kolima do prije neki dan.

evo neki video review

2. The Following User Says Thank You to Laz For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    13
    Thanked in
    13 Posts

Zvucnike da nema ko na prodaju samo sony i pioneer dolaze u obzir...

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

Sta smo rekli ko je profi oko budzenja audia za kola?auto u pitanju je golf 5,decko planira apgrejd kit zvucnika za peticu,sve fabrika.

Thanks Thanks Given 
    18,869
    Thanks Thanks Received 
    8,785
    Thanked in
    4,259 Posts

@Laz,ti si najkompetentniji,koje zvučnike i đe kupiti za megana patku.Fabrička je muzika,postojeći u vratima prsli(membrane).Znači nešto odgovarajuće,nikakve nadogradnje,samo da se može radio navit preko pola volume

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,759
    Thanks Thanks Received 
    1,345
    Thanked in
    872 Posts

Na otpad fabričke zdrave zvučnike i mirna Bosna.

Sent from my S24 Ultra using Tapatalk

7. The Following User Says Thank You to mur3633 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,869
    Thanks Thanks Received 
    8,785
    Thanked in
    4,259 Posts

Quote Originally Posted by mur3633 View Post
    Na otpad fabričke zdrave zvučnike i mirna Bosna.

A to sve pogorelo od sunca(temperature) ja vjerujem,ka i ovi moji.Nije ih muka od navidavanja muzike snalazila,ne.

Thanks Thanks Given 
    1,289
    Thanks Thanks Received 
    2,625
    Thanked in
    1,255 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    @Laz,ti si najkompetentniji,koje zvučnike i đe kupiti za megana patku.Fabrička je muzika,postojeći u vratima prsli(membrane).Znači nešto odgovarajuće,nikakve nadogradnje,samo da se može radio navit preko pola volume

Nema kod nas trzista za to, niko to ne drzi...Nekad je bilo u tehno max ali mislim da ni oni ne drze vise
    (nekad je bilo onih sony i pioneer za 20-30e, ali nisam vidio zadnja 2-3 puta)

U audio dream imas nesto, ali su skuplji dosta tipa 50-60e najjeftiniji.

Imas ovo, ali mislim da nije puno odmaklo od onih s pjace...Ako je megane dvojka u pitanju, idu ti 13cm zvuncici, i da znas da ne mozes uglavit nikakav iole krsten zvucnik jer ako je magnet veci od fabrickog jedva staje u tapacir

https://tehnoplus.me/artikli/zvucnic...-akai-acs-506/

10. The Following User Says Thank You to Laz For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,142
    Thanks Thanks Received 
    13,538
    Thanked in
    5,124 Posts

Takođe pitanje za @Laz, imam fabrički solidno ozvučenje ali bih htio bolji sub, ideja je da nabavim ova dva sub-a od HK koji idu ispod prednjih sjedišta, bi li to radilo bez kutare neke? Skoro stavih i veliku tipsku android multimediu od 10.25" (fabrički mi je dolazio od 6", bez navigacije) čini mi se da mi rekoše da je 60Wx4 izlazna snaga

https://www.kupujemprodajem.com/audi..._content=oglas

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Quote Originally Posted by Laz View Post
    Nema kod nas trzista za to, niko to ne drzi...Nekad je bilo u tehno max ali mislim da ni oni ne drze vise
    (nekad je bilo onih sony i pioneer za 20-30e, ali nisam vidio zadnja 2-3 puta)

U audio dream imas nesto, ali su skuplji dosta tipa 50-60e najjeftiniji.

Imas ovo, ali mislim da nije puno odmaklo od onih s pjace...Ako je megane dvojka u pitanju, idu ti 13cm zvuncici, i da znas da ne mozes uglavit nikakav iole krsten zvucnik jer ako je magnet veci od fabrickog jedva staje u tapacir

https://tehnoplus.me/artikli/zvucnic...-akai-acs-506/
    Uzeo sam 2x fokal u audiodream za 50 eura, a 'muzika' sony iz tehnomaxa cini mi se 80 eura.

Kad preko telefona na aux pustam muziku, kad je pojacano na malo jace...desava se da odjednom prekine ton i potrebno je izgasiti/upaliti pa smanjiti zvuk da bi radilo. Nemam bez ta dva zvucnika.

Thanks Thanks Given 
    1,289
    Thanks Thanks Received 
    2,625
    Thanked in
    1,255 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Takođe pitanje za @Laz, imam fabrički solidno ozvučenje ali bih htio bolji sub, ideja je da nabavim ova dva sub-a od HK koji idu ispod prednjih sjedišta, bi li to radilo bez kutare neke? Skoro stavih i veliku tipsku android multimediu od 10.25" (fabrički mi je dolazio od 6", bez navigacije) čini mi se da mi rekoše da je 60Wx4 izlazna snaga

https://www.kupujemprodajem.com/audi..._content=oglas

Ne mogu da otvorim link jer nemam nalog na KP...Pretpostavljam da si mi linkovao Harman Kardon sub
    Sta vozis ti ono, F10?

S kineskom multimediom si dobio ekran i da kazem promijenio korisnicki interfejs muzike, kod toga BMW-a bi trebalo da je pojacalo i zvucni prosor u gepeku, i da ta android multimedija nema veze s tim s kvalitetom zvuka previse...Osim ako nemas base model ozvucenje

Ako vec imas fabricke subwoofere ispod sjedista, kupis harman kardon i kupis neki adapter s 4 pina na 2 pina sto ide na njih, 10 sarafa i to je to...
    Odnosno mislim da harman kardon dobija tu dodatnu snagu tako sto ima 2x2oma na wooferu dok je fabricki 4 oma...zato ti i treba ovaj adapter sa 4 pina na 2 pina

samo je pitanje imas li base ili 676 ili 677 muziku

Quote Originally Posted by Zhuangzi View Post
    Uzeo sam 2x fokal u audiodream za 50 eura, a 'muzika' sony iz tehnomaxa cini mi se 80 eura.

Kad preko telefona na aux pustam muziku, kad je pojacano na malo jace...desava se da odjednom prekine ton i potrebno je izgasiti/upaliti pa smanjiti zvuk da bi radilo. Nemam bez ta dva zvucnika.
    Problem neki sa strujom....ili ti je los kontakt na plus ili masu od muzike ili na sami prelaz za onaj euro dzek...

A baci pogled i na taj aux kabal ako ti se samo na njega desava, mozda je on u nekom spoju od savijanja
    Last edited by Laz; 28-06-24 at 17:29.

14. The Following User Says Thank You to Laz For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,142
    Thanks Thanks Received 
    13,538
    Thanked in
    5,124 Posts

Sa multimediom sam dobio SVE Fabrički nisam imao ni navigaciju ni mogućnost puštanja muzike preko BT (samo pozivi), sad imam sve živo, android auto, zadnje IGO mape, integrisan mi spotify, ma banja... Uzeh sa 6GB rama

Što se ozvučenja tiče mislim da je bazično mada ću vidjeti da provjerim po VIN-u nekako

Thanks Thanks Given 
    2,759
    Thanks Thanks Received 
    1,345
    Thanked in
    872 Posts

Ima li neko kod nas da popravlja zvučnike?

Imam dva visokotonca i jedan midbass koji ne daju znake života, pa bih ih popravio. Nisu u pitanju neki šrot, već su više neki raritet.

Thanks Thanks Given 
    6,142
    Thanks Thanks Received 
    13,538
    Thanked in
    5,124 Posts

@mur3633 Zovi Dejana pa pitaj, 067/512-115, popravljao mi je neke komponente, svaki put bez greške.

@Laz

Iako su mi tvrdili iz SmartCar da će zvuk biti bolji nego sa fabričkim setupom, čini mi se da to nije slučaj, da su "stradali" niski tonovi. Kad upalim DSP ne čini mi se da daje nikakav uticaj, niske tonove mogu poboljšati kad prebacim sa standard na recimo pop EQ ali čini mi se da i dalje nije to to, što znam. Mogu li kako da sredim ovo nekim pojačalom recimo?

18. The Following User Says Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,289
    Thanks Thanks Received 
    2,625
    Thanked in
    1,255 Posts

@mur3633 Zovi Dejana pa pitaj, 067/512-115, popravljao mi je neke komponente, svaki put bez greške.

@Laz

Iako su mi tvrdili iz SmartCar da će zvuk biti bolji nego sa fabričkim setupom, čini mi se da to nije slučaj, da su "stradali" niski tonovi. Kad upalim DSP ne čini mi se da daje nikakav uticaj, niske tonove mogu poboljšati kad prebacim sa standard na recimo pop EQ ali čini mi se da i dalje nije to to, što znam. Mogu li kako da sredim ovo nekim pojačalom recimo?
    ne bi trebalo da imas neke razlike...ako je kao kod mene na f30, promijenjen ti je samo displej a IDrive nije diran?
    odnosno on i dalje pogoni zvuk i fabricke bmw funkcije?

jedino ako ubacas flesku u android hu pa sa njega pustas, a onda on salje na idrive...tu je moguce da ima razlike

ajde iskopacu neku aplikaciju, sto imam na daciju na android hu za equalizer...70 aplikacija sam probao i samo je ta jedna radila

saljem tamo kasnije dovece

Thanks Thanks Given 
    6,142
    Thanks Thanks Received 
    13,538
    Thanked in
    5,124 Posts

Je li i kod tebe android 13 media, tj. ne mora da ti je telefon vazda konektovan na nju da bi funkcionisala (android auto/car play) već i bez telefona možeš da je koristiš? Ono, imaš playstore, možeš da instaliraš YT, HBO MAX, što ti je volja? Meni je takva, došla mi je sa instaliranih brdo aplikacija i IGO mapama između ostalog. Ja imam pristup fabričkom interfejsu i dalje, kad zadržim home dugme se prebaci na fabrički interfejs, CIC, mrljava malo bude slika sa artifektima ali pretpostavljam da je to zbog razlika u rezoluciji, uglavnom nebitno jer se sve vidi svakako što mi treba. U setingu same medije imam DSP settings, tu imam pristup EQ i još nekim opcijama za zvuk ali mi se čini da to nije to. Što se tiče izvora zvuka isključivo Spotify, mada jednu pjesmu pustih juče na CD, činjelo mi se da je nekako zvuk življi, da ima dosta više niskih tonova u odnosu na preko Spotify. Znam da nije za poredit bežično i CD ali mi se čini da je taj jaz prije bio dosta manji.

Thanks Thanks Given 
    106
    Thanks Thanks Received 
    30
    Thanked in
    23 Posts

@Laz

Vecina tih multimedia su junsun proizvodnje. na tvoje mjesto, bez mnoogo bacanja para ako ne zelis nesto sad high end, preporuciio bi ti ovo 'pojacalo'..
    Junsun Car DSP 4*47W Power Amplifier Audio Processor Treble Bass Special Car Dedicated To Improve Sound Quality Audio Subwoofer - AliExpress 34
    Ispitaj, ne kosta mnogo, a razlika se svakako osjeti..

22. The Following User Says Thank You to nervo For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,759
    Thanks Thanks Received 
    1,345
    Thanked in
    872 Posts

Bez pojačala slaba vajda. Sa bilo kakvim EQ aplikacijama samo ga još više ugušiš i pokvariš kvalitet zvuka. Sve te multimedije imaju max 20w po kanalu, ako i toliko.

Sad sam prije neki dan upakovao u još jednu Golf 4 fabričko DSP pojačalo marke Harman sa izlazima 4x80w RMS. Baš je ogromna razlika u odnosu na direktno sa fabričkog Blaupunkt Navi uređaja i to još na one obične Philips papirne zvučnike. Življi bass, izraženi srednji i visoki tonovi, bolji balans zvuka, itd.

Last edited by mur3633; 20-08-24 at 10:53.

24. The Following User Says Thank You to mur3633 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,142
    Thanks Thanks Received 
    13,538
    Thanked in
    5,124 Posts

Dajte preporuku za neko pojačalo onda, ovaj Junsun gore ne šalju kod nas koliko vidim. Đe se upakuje da stoji to pojačalo onda, u kaseti?

Thanks Thanks Given 
    1,289
    Thanks Thanks Received 
    2,625
    Thanked in
    1,255 Posts

Mijesate babe i zabe...na bmw-a multimedija interfejs koji se mijenja zamjenim ekrana ne pogoni zvucnike...

Pogoni ga IDrive sistem ili odvojeno pojacalo u gepeku ukoliko je hifi ili logic ili harman ozvucenje...
    Kod mene je konkretno NBT sistem, a kod bitrate-a CIC
    Kod mene je situacija takva da se na multimediji se moze promijenit jacina signala koja ide u fabricki sistem(odnosno to mu dodje gain a ne volume), i moze se promijeniti ekvalajzer koji ide s multimedije u nbt sistem...ajde racunaj da ta multimedija bude kao "predpojacalo" a onda nbt/cic sistem pogoni zapravo snagu i ostalo..

ako ta multimedija ima los/izoblicen/prljav signal koji ide u nbt/cic sistem, onda ce i ozvucenje zvucat tako...zbog toga imas razliku izmedju cd player-a i multimedije

sto se desava s kinezima, jer koriste divlje i jeftine komponente...probaj u opcije da vidis imas li volume/gain pa pojacaj malo...a za eq saljem aplikaciju pa probaj

Thanks Thanks Given 
    2,759
    Thanks Thanks Received 
    1,345
    Thanked in
    872 Posts

To je onda druga stvar. Mislio sam da multimedija pogoni zvučnike.

Uglavnom rezime svega je da sa kinezima ne treba petljat ništa

Thanks Thanks Given 
    1,289
    Thanks Thanks Received 
    2,625
    Thanked in
    1,255 Posts

da vam je jasnije

29. The Following User Says Thank You to Laz For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,142
    Thanks Thanks Received 
    13,538
    Thanked in
    5,124 Posts

Pa meni su oni i rekli da je ekran u suštini extender. Da fabričke funkcije sve ostaju, da multimedia samo proširuje funkcije...

Daleko od toga da je zvuk loš, nema šuma nikakvog i glasan je zvuk baš, samo malo niskih fali, testiraću to detaljno kad ufatim vremena

Sent from my SM-A556E using Tapatalk
    Last edited by BiTrAtE; 20-08-24 at 12:27.

Thanks Thanks Given 
    106
    Thanks Thanks Received 
    30
    Thanked in
    23 Posts

A to je potpuna druga stvar, nisam znao da se o tome radi. Svaka na mjestu LAZ

Thanks Thanks Given 
    2,759
    Thanks Thanks Received 
    1,345
    Thanked in
    872 Posts

Quote Originally Posted by mur3633 View Post
    Ima li neko kod nas da popravlja zvučnike?

Imam dva visokotonca i jedan midbass koji ne daju znake života, pa bih ih popravio. Nisu u pitanju neki šrot, već su više neki raritet.

Odradio servis midbass zvučnika kod čovjeka u Zetu.

Evo broj može još nekome trebat.

068894440
    Vlado

Thanks Thanks Given 
    2,759
    Thanks Thanks Received 
    1,345
    Thanked in
    872 Posts

@Laz što misliš, zatvorena ili bass reflex kutija za subwoofer od 10"? Bass reflex sam slušao, zatvorenu nisam imao prilike. Ne bih ono da se sve trese i vibrira, više ganjam kvalitetan, čist zvuk.

Page 5 of 7 FirstFirst 1234567 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)