Page 11 of 11 FirstFirst ... 7891011
Results 251 to 261 of 261

Thread: Elektricni trotineti u CG - problemi i moguca rjesenja

Thanks Thanks Given 
    3,592
    Thanks Thanks Received 
    6,847
    Thanked in
    3,583 Posts

Tu vec pricamo o degenerizmu roditelja a tu se malo sto moze uradit'.

Ali mozes regulisat' trotinete, prije nego dodje do neke tragedije (nije da nije bilo svacega u zadnjih par godina) pa ako si nesposoban da to uradis onda ih u potpunosti zabrani za maloljetne.

Ali po meni tu nema prevelike filozofije nego mi bas imamo nesposobne ljude i tu ga vezi. I trotineti i elektricni motori i sve sto ide u taj kos su MOTORIZOVANA vozila. To sto nije na benzin ili dizel nego na struju je manje relevantno. I kao takvi ne mogu biti ucesnici u saobracaju bez polaganja neke vrste vozackog gdje se upoznaju sa pravilima saobracaja i sve sto ide uz to. A to polaganje ne moze da zavrsi dijete od 12 godina.

Ja bi im azurirao taj ZOBS u roku od nedelju dana a oni godinama ne mogu ni do nacrta doc' a ne sto drugo.

Nesposobnost + bol u penisu i imamo ovo sto imamo.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    1,734
    Thanks Thanks Received 
    1,667
    Thanked in
    1,108 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Tu vec pricamo o degenerizmu roditelja a tu se malo sto moze uradit'.

Ali mozes regulisat' trotinete, prije nego dodje do neke tragedije (nije da nije bilo svacega u zadnjih par godina) pa ako si nesposoban da to uradis onda ih u potpunosti zabrani za maloljetne.

Ali po meni tu nema prevelike filozofije nego mi bas imamo nesposobne ljude i tu ga vezi. I trotineti i elektricni motori i sve sto ide u taj kos su MOTORIZOVANA vozila. To sto nije na benzin ili dizel nego na struju je manje relevantno. I kao takvi ne mogu biti ucesnici u saobracaju bez polaganja neke vrste vozackog gdje se upoznaju sa pravilima saobracaja i sve sto ide uz to. A to polaganje ne moze da zavrsi dijete od 12 godina.

Ja bi im azurirao taj ZOBS u roku od nedelju dana a oni godinama ne mogu ni do nacrta doc' a ne sto drugo.

Nesposobnost + bol u penisu i imamo ovo sto imamo.
    mislim da su bila 1-2 izmjene ZOBSa od kad imamo tu posast na putevima i da ih niko pomenuo nije...

Licno smatram da ih treba zabraniti, ali ako ne onda da minimum godina za vozaca buce 14/16/18 i polozeno poznavanje pravila saobracaja + kaciga + prsluk + zabrana kretanja po putu dje ima biciklistickih traka + zabrana kretanja po putu van naselja

nego trotineti su jos i pjesma, vidim da po gradu "iskacu" mangasi sa monowheel-ovima... kamicak moze da mi ga psoalje pod tockove i da odgovaram ko za normalnoga, a oni voze ko da su, u najmanju ruku, ironman-i... samo puni gas, samo ulicom medju auta
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

3. The Following 2 Users Say Thank You to LuTheDuck For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,285
    Thanks Thanks Received 
    5,894
    Thanked in
    3,415 Posts

Minimum 14 godina za bicikliste trotinete i ostale...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,592
    Thanks Thanks Received 
    6,847
    Thanked in
    3,583 Posts

Quote Originally Posted by LuTheDuck View Post
    nego trotineti su jos i pjesma, vidim da po gradu "iskacu" mangasi sa monowheel-ovima... kamicak moze da mi ga psoalje pod tockove i da odgovaram ko za normalnoga, a oni voze ko da su, u najmanju ruku, ironman-i... samo puni gas, samo ulicom medju auta
    Sve su to na neki nacin MOTORIZOVANA vozila, kao sto napisah. Nikakve veze nema da li je u pitanju trotinet, motor, skuter, monowheel, lebdeci tanjir... Svi oni idu na pogon (baterije u ovom slucaju) te ih je vrlo lako sve stavit' u isti kos i regulisat'.

Nego izgleda ne mozemo nac' jednog sposobnog co'eka tu da nesto uradi nego cekamo tragediju pa cemo onda nesto radikalno (na brzinu u na los nacin) izmjenit'.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    1,734
    Thanks Thanks Received 
    1,667
    Thanked in
    1,108 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Sve su to na neki nacin MOTORIZOVANA vozila, kao sto napisah. Nikakve veze nema da li je u pitanju trotinet, motor, skuter, monowheel, lebdeci tanjir... Svi oni idu na pogon (baterije u ovom slucaju) te ih je vrlo lako sve stavit' u isti kos i regulisat'.

Nego izgleda ne mozemo nac' jednog sposobnog co'eka tu da nesto uradi nego cekamo tragediju pa cemo onda nesto radikalno (na brzinu u na los nacin) izmjenit'.
    znam da su sve motorizovana vozila, ali monowheel ni u jednu drzavu dje ima razuma ne bi smio da se vozi po putu
    super je sto oni znaju da drze ravnotezu, ali svako vozilo koje naidje na grancicu/kamicak i od toga moze da pretvori vozaca u raketu nije za put
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    3,592
    Thanks Thanks Received 
    6,847
    Thanked in
    3,583 Posts

Mogao sam i na 'Crash' da pitam kao "near-miss" ali ovdje cu posto se konkretno radi o istom problemu o kojem godinama pisem i koji ce da se rijesi ili pocne rijesavat' samo nakon neke tragedije koja je u vazduhu i samo je pitanje vremena kad ce se desit'.

Bar, notorna "Okov/Aroma" raskrsnica, prije nekih pola sata.

Stojim na pjesackom gdje je vec uveliko crveno za pjesake a za auta se jos nije upalilo zeleno.

Pravac prema VOLI-ju. Bulevar je sa dvije trake gdje je lijeva za skretanje lijevo (prema opstini) a desna za pravo.

U lijevoj traci je veci/siroki kombi a u desnoj traci, malo iza njega, je manji automobil.

Na pjesackom prelazu (gdje je vec uveliko crveno) nailaze dvoje djece na trotinetima, po mojoj slobodnoj procjeni nekih 10-12 godina i izlecu na pjesacki da predju ulicu prije nego se upali zeleno autima.

U istom trenu se pali zuto kolima i auto koje ide pravo krece pun gas, prije zelenog. Nije vidio niti je mogao da vidi ova dva klinca od kombija koji mu je zaklanjao pogled.

Jedno dijete je uspjelo da skroz prodje dok je drugo dijete za dlaku proslo a auto mu je preslo preko trotineta. Nikad bolje receno "vise srece nego pameti". Svjestan nije da moze da slavi drugi rodjendan.

Auto je produzilo kao da se nista nije desilo, djeca su ostala na pjesackom ostrvu da gledaju koliko je ostecen trotinet i idemo dalje, do sledeceg 'near-miss'-a ili neceg goreg.
    Last edited by Fidel Castro; 02-09-24 at 22:47.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

U ovoj situaciji je odgovornost na vozaču, koji je krenuo na žuto. Djeca tog uzrasta još uvijek nisu u stanju da razaznaju sve rizike u saobraćaju.
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

9. The Following User Says Thank You to Viscount For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    913
    Thanks Thanks Received 
    566
    Thanked in
    321 Posts

Quote Originally Posted by Viscount View Post
    U ovoj situaciji je odgovornost na vozaču, koji je krenuo na žuto. Djeca tog uzrasta još uvijek nisu u stanju da razaznaju sve rizike u saobraćaju.
    Nije tacno. Jer nasi biseri,biciklisti,vozaci trotineta i drugih skalamerija misle da je pjesacki kao neka izolovana traka za njih i pici...
    On mora da se zaustavi na pjesacki,SIDJE sa svog bicikla,trotineta i predje gurajuci svoje prevozno sredstvo.
    A ovo sto se biseri zalete 30km/h projure preko pjesackog je mozga bez.

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

11. The Following User Says Thank You to Djalac For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,592
    Thanks Thanks Received 
    6,847
    Thanked in
    3,583 Posts

U ovoj situaciji je odgovornost na vozaču, koji je krenuo na žuto.
    Nikakva razlika ne bi bila ni da je krenuo sekund kasnije, na zeleno. Mislim u pitanju je 'igra slucaja'. Ne kazem ja da vozac nije kriv sto je poranio sekundu ali ne mozemo djecu abolirat' sto prelaze trotinetima kuda stignu ukljucujuci raskrsnice gdje ne gledaju ni koje je svijetlo nego samo vide da vozila jos 'stoje' pa onda kazu "ada imam vremena da preletim na drugu stranu".

Djeca tog uzrasta još uvijek nisu u stanju da razaznaju sve rizike u saobraćaju.
    Upravo zbog toga se ova problematika mora regulisat' sto prije. Djeci od 10-12 godina NIJE mjesto na elektricnim trotinetima.

Kad maloumni roditelji nemaju nikakvog obzira ni savjesti prema svojoj sopstvenoj djeci onda drzava treba da uzme stvari u svoje ruke i da rigorozno pristupi ovom problemu prije nego dodjemo do novog dana zalosti.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    793
    Thanks Thanks Received 
    293
    Thanked in
    220 Posts

Veli sto mi baterija malo traje, a ima 130 kila i nikad gume napumpa nije. Dobro se to cudo i kreće, no da moze mrčeni trotinet progovorio reka' bi mu a makse ajvanho da te zamolim

14. The Following 2 Users Say Thank You to Giile For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    793
    Thanks Thanks Received 
    293
    Thanked in
    220 Posts

https://www.cdm.me/hronika/godinama-...ali-u-udesima/

Neka prepišu zakon iz njemačke, pošto inače sve prepisuju stručnjaci.
    Last edited by Giile; 29-03-25 at 10:59.

Page 11 of 11 FirstFirst ... 7891011

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)