Page 13 of 16 FirstFirst ... 3910111213141516 LastLast
Results 301 to 325 of 390

Thread: Logicke igrice i IQ testovi

Thanks Thanks Given 
    19,545
    Thanks Thanks Received 
    9,145
    Thanked in
    4,454 Posts

Nisam ga okrivio nizašta nego ga podržao u tome da nastavi sa davanjem odgovora,kolko god se nekome činjelo da su nečija pitanja....

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,636
    Thanked in
    2,736 Posts

Odgovori su besplatni

Poslato sa Ultra S22 pisaće mašine

............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

3. The Following User Says Thank You to Bugi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,446
    Thanks Thanks Received 
    5,126
    Thanked in
    2,750 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Nisam ga okrivio nizašta nego ga podržao u tome da nastavi sa davanjem odgovora,kolko god se nekome činjelo da su nečija pitanja....

Pa zar ne reče da postoje samo glupi odgovori?
    I uz to podrža Bugija da štanca odgovore
    Forever young, i want to be forever young

5. The Following User Says Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19,545
    Thanks Thanks Received 
    9,145
    Thanked in
    4,454 Posts

Technuse,maragune stari,sviđa mi se što čitaš onako kako tebi odgovara.Tako i ja volim.
    Čuš mene "SAMO glupi odgovori".

7. The Following User Says Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,724
    Thanks Thanks Received 
    6,419
    Thanked in
    2,696 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Ili.

Može i ovako.

Razbijanje kodova.

Inače divim se izuzetno visokoj toleranciji Bugija bez ironije.
    Da mi je 2% njegove tolerancije posebno oko onoga na temu jednačine.
    Meni je tolerancija na glupa pitanja ravna apsolutnoj nuli.
    Ovaj primjer sa videa je lagan, ko god je igrao skocko ili gledao slagalicu moze ovo da odradi. Zanimljivoje na papiru (4-7 cifara, od 0-9, mada je princip isti i sa preko 7), protivnik zapise broj, i pogadja se kombinaicja na ovaj nacin. Interesatno za ubijanje vremena, treba sa klincima probat.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

9. The Following User Says Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Jeste uvod u složenije razbijanje kodova.

Inače, ima dosta zanimljivih igrica na ovom kanalu.

Thanks Thanks Given 
    1,227
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    533 Posts

Nemojte me branit, vezano za ova "glupa pitanja", što jedan mudri čovjek reče...nego nije bitno, taj mudri čoek sam ionako ja. Ovo razbijanje šifri me podsjeti na jednu igru koja je dio druge igre ali ima i samostalna verzija koja nije nešto estetski ali baš je zanimljiva i navlakuša. Hidden colors (ne colours) by Mutaz Elsawi Khairalla. Treba pogodit tačnu kombinaciju od četiri boje, boja ima šest a pokušaja deset. A druga igra koja je dobra kad se neđe čeka red 4=10 (eto i četiri može bit jednako deset) - Sveinn Steinarsson. Treba od četiri ponuđene cifre dobit deset koristeći osnovne aritmetičke operacije i zagrade. U zadnje vrijeme sam batalio Nonograms Katana jer treba oči bečit ali jes vrh igra kad su u pitanju logičke zahebancije.

Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    2,446
    Thanks Thanks Received 
    5,126
    Thanked in
    2,750 Posts

Ovo pevo je bukvalno "Skočko" sa Slagalice, samo sa bojama, a ovo zadnje dolje je bilo ranije u ukrštenicama što su se kupovale, zaboravio sam kako su je zvali, najzanimljivije mi je to bilo i bijela ukrštenica.
    Nedje imam i čini mi se kući na PC nju sa još oar desetina tih mozgalice u nekoj portable verziji.

Thanks Thanks Given 
    1,227
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    533 Posts

Ovo skoro svaki dan pokušam dnevnu riječ
    https://www.wordle.rs/
    A ovo je prilično zeznuto (kao neki tetris), kako kad, npr. danas

Sent from my Redmi 6 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,447
    Thanks Thanks Received 
    1,115
    Thanked in
    704 Posts

Meni je ovo isto odlična igra:

SOKOBAN

15. The Following 3 Users Say Thank You to jokaš For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,446
    Thanks Thanks Received 
    5,126
    Thanked in
    2,750 Posts

Ove sam igra na neki Sagem monilni prvi put nedje prije 20 i kusur godina

17. The Following User Says Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,724
    Thanks Thanks Received 
    6,419
    Thanked in
    2,696 Posts

Ja sam ovaj nedje krajem devdesetih prvi put igrao

https://www.angelfire.com/games3/cla...an/sokoban.gif
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Quote Originally Posted by jokaš View Post
    Meni je ovo isto odlična igra:

SOKOBAN
    Evo glavu slomih na 38. nivo.

Thanks Thanks Given 
    1,227
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    533 Posts

Evo dva pitanja, jedno je iz idiot testa, drugo iz iq testa (više je sprdnja no ajd)

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,004
    Thanked in
    4,016 Posts

Biće 4 i 45. Mada se za ovo drugo ne bih ljeba od inteligencije najeo da mi neđe u glavi nisu posmrtni ostaci znanja iz kombinatorike iz 4. srednje pa znam da je u pitanju kombinacija 2. klase od 10 elemenata. A može bit da sam tako dobro zapamtio da nije ni tačno.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    108
    Thanks Thanks Received 
    179
    Thanked in
    120 Posts

Quote Originally Posted by Raulio View Post
    Evo dva pitanja, jedno je iz idiot testa, drugo iz iq testa (više je sprdnja no ajd)
    https://www.gameeg.com/%D9%84%D8%B9%...D9%88-iq-test/
    evo cijeli test

Thanks Thanks Given 
    1,636
    Thanks Thanks Received 
    1,737
    Thanked in
    1,402 Posts

Naiđoh na Reddit na post neki lik okačio neke zadatke koji su kao test inteligencije koje je inače dobio da radi na razgovor za posao, pa rekoh da ih okačim ovđe, zajedno sa mojim rješenjima. Ako neko misli da sam nešto pogrešno riješio ili da sam to uradio na način koji je kompleksniji nego što je potrebno, neka me slobodno ispravi i ponudi bolje (ili tačno) rješenje:

Question 1.

Ovdje bi trebalo da je tačno pod D jer posmatrajući samo gornji trougao od svakog kvadrata sa desna na lijevo, vidi se da je logika plavi puni krug, plavi puni kvadrat, prazni ljubičasti krug, i onda se očekuje prazni ljubičasti kvadrat, ove karakteristike posjeduju rješenja D i E. Dalje posmatram sad desni troguao svakog kvadrata sa desna na lijevo, vidi se puni plavi kvadrat, puni plavi krug, pa ljubičasti prazni kvadrat, pa se očekuje ljubičasti prazni krug, ove karakteristike i dalje posjeduju D i E rješenja, e sad se pogleda unutrašnjost tih figura u desnom trouglu svih kvadrata, ide bijeli krug, pa bijeli kvadrat pa plavi krug i očekuje se onda plavi kvadrat. Ove karakteristike posjeduje smamo rješenje pod D.

Question 2.

Ovdje bi trebalo da je tačno pod B jer stoje figure unutra troguao (3 ivice), kvadrat (4 ivice), pentagon (5 ivica) i tom logikom onda treba očekivati da je posljednja figura heksagon (6 ivica) a inače figure u dijagonali lijevo gore dolje desno su ljubičaste pa u nekoj logici treba očekivati da figure u drugoj dijagonali desno gore lijevo dolje budu istih karakteristika (budu zelenih ivica), a oba ponuđena heksagona u odgovorima su tih karakteristika. U odgovorima su ponuđena 2 heksagona pod B i pod D. sa lijeve strane trougla se nalaze 3 linije a sa desne strane trougla se nalazi pentagon koji je podijeljen sa 3 linije, slično tome sa desne strane pentagona se nalazi jedna linija a sa lijeve strane pentagona se nalazi trougao koji je podijeljen sa jednom linijom. Slično tome u donjem redu sa lijeve strane znaka pitanja se nalaze 2 linije a sa desne strane znaka pitanja se nalazi ljubičasti kvadrat koji je podijeljen sa 2 linije, slično tome sa desne strane ljubičastog kvadrata nalazi se jedna linija pa se dolazi do zaključka da figura odgovora treba da da ima jednu liniju koja je siječe. S obzirom da rješenja B i D oboje zadovoljavaju ove uslove treba samo još da se ustanovi da li linija koja presjeca heksagon treba da bude uspravna ili vodoravna, u prvom redu kvadrata figure trougla i pentagona imaju linije koje ih sijeku vertikalno (uspravno), a u drugom redu ljubičasti kvadrat sijeku 2 linije horizontalno (vodoravno) pa je za očekivati da linija koja presjeca naš heksagon bude horizontalna. Dodatni razlog za ovo je i pozicija pod kojom linije sijeku sve figure, sva presijecanja se dešavaju direktno po sredini figure, a rješenje pod D osim što nije horizontalno ono nije ni po sredini već sa pomjereno u lijevo, što nije slučaj sa rješenjem pod B, tako da je to još jedan razlog zašto odgovor pod D nije tačan. Već je tačan odgovor pod B.

Question 3.

Ja kod ovog zadatka posmatram samo spoljašnje ivice, prva figura (krug) ih ima 0, druga figura ih ima 4, treća figura ih ima 8, i figura pod C ih ima 12. Znači razlika između broja spoljašnijh ivica svake uzastopne figure je 4. Pa po toj logici bi trebalo da je odgovor pod C jer jedino on ima taj broj spoljašnjih ivica.

Question 4.

WX i CX prestavljau figure koje imaju ukupno 6 tačaka, X znači sami broj 6 (jer je to zajedničko za obije figure) a W predstavlja figuru linije, a C predstavlja figuru trougla. Slično tome VJ, V ili J predstavlja kvadrat. Po ovome bi trebalo da tražena figura koja inače ima 9 tačaka ima i W slovo jer je u pitanju linija (isto kao kod WX figure), pa rješenje može da posjeduje kombinaciju karaktera WJ ili WV. U ponuđenim rješenjima nema uopšte kombinacije WJ pa sistemom eliminacije se dolazi do zaključka da se radi o jednom od 2 ponuđena rješenja VW ili WV. Tako da u ovom slučaju kod figure VJ, J ne može biti broj 9 već simbol za figuru kvadrata, a V onda samim tim predstavlja broj 9, tako da bi rješenje trebalo da bude VW, jer za razliku od WX i CX gdje je drugi simbol broj a prvi simbol je figura, kod VJ je obrnut slučaj, drugi simbol je figura a prvi simbol je broj, tako da je VW samim tim rješenje jer je V broj 9 a X je figura linije.

Question 5.

Svaki kvadrat je podijeljen na 2 trougla dijagonalom. Posmatrajući kvadrate od lijevog ka desnom dijagonale trećeg i četvrtog kvadrata su kod trećeg kvadrata od dolje lijevo ka gore desno, a kod četvrtog kvadrata od gore lijevo ka dolje desno. Tom logikom sobzirom da prvi kvadrat posjeduje dijagonalu od dolje lijevo ka gore desno, drugi kvadrat bi trebalo da posjeduje dijagonalu od gore lijevo ka dolje desno. Kod sva 4 kvadrata se ponavljaju 4 simbola sa različitim rasporedom a to su #, ?, ~ i @. Sistem eliminacije se dolazi do zaključka da traženi kvadrat treba da ima u jednom od svoja 2 trougla simbol @. Takođe, u drugom trouglu gdje se nalaze po 3 simbola, usamljeni simbol iz prvog trougla se uvijek u drugom trouglu nalazi na sredini stranice trougla ispred ostala 2 simbola, nikad u sredini ili ui ćošku trougla. Da bi se upotpunila logika ciklusa, gornji trouglovi gdje se nalazi samo po jedan simbol se prvo pojavljuju na lijevoj strani (kod prvog i trećeg kvadrata) pa na desnoj (kod četvrtog kvadrata) i onda se dolazi do zaključka da simbol @ treba da bude u gornjem desnom uglu. Za sada prethodno definisana pravila zadovoljavaju Odgovori pod A i pod E. I posljednja karakteristika koja odlučuje tačno rješenje je to što kod donjih trouglova u nizo od 3 simbola, u samom ćošku se uvijek nalazi simbol koji je u kvadratu sa njegove lijeve strane u gornjem trouglu. Tako da u četvrtom kvadratu u samom ćošku donjeg trougla se nalazi simbol ?, a taj simbol je u prethodnom kvadratu u gornjem trouglu, isto tako simbol @ se nalazi u samom ćošku donjeg trougla kod trećeg kvadrata, a znamo da drugi kvadrat u gornjem trouglu ima taj simbol @. Tako da je za očekivati da drugi kvadrat u u samom ćošku donjeg trougla ima simbol iz gornjeg trougla prethodnog (prvog) kvadrata, a to je simbol #. Ovaj uslov zadovoljava samo rješenje pod E, tako da je to tačno rješenje.

Question 6.

Ovdje treba sabrati linije istih boja postojećih kvadrata, prvi kvadrat sa ljubičastim linijama ima ukupno 6 linija, dvije polukružne i 4 prave linije. Drugi kvadrat sa zelenim linijama ima 4 linije, jednu polukružnu i 3 prave linije. Treći kvadrat sa plavim linijama ima 6 linija, 3 polukružne i 3 prave linije. Prvi i treći kvadrat pripadaju istoj dijagonali i posjeduju isti broj linija (6). Ako je to pravilo onda drugi i četvrti kvadrat isto trebaju da posjeduju jednak broj linija, a pošto drugi kvadrat ima 4 linije onda i četvrti treba da ima 4 linije. Četvrti kvadrat već ima definisane 2 prave linije, a traži se broj polukružnih linija. Da bi ih ukupno bilo 4 taj kvadrat treba da ima 2 polukružne linije koje u zbiru sa dvije prave linije čini 4 linije. Tak da je tačno rješenje pod A.

Question 7.

Ovdje postoje 2 kvadrata sa kružnicama i unutra 2 figure, plavi trougao i zeleni četvorougao. U obije slike trouga i četvorougao se dodiruju, pa je za očekivati da se i u rješenju dodiruju. Za sada su potencijalna rješenja pod A i pod D. Četvorougao uvijek jednom ivicom dodiruje kružnicu, a troguao nikad ne dodiruje kružnicu. Sudeći po tome rješenje pod A ispada iz opticaja jer u njemu četvorougao ne dodiruje kružnicu, pa bi t rebalo da je tačno rješenje pod D. Ali kod D rješenja četvorougao dodiruje kružnicu na 4 mjesta umjesto na jednom kao u prikazanim kvadratima postavke. Još jedna stvar koja ide u prilog rješenju pod D je to što trougao prvo dodiruje ivicom spoljašnju stranicu četvorougla, zatim trougao čitavom stranicom dodiraje spoljašnji dio stranice četvorougla, i onda je možda za očekivati da trougao treba da ivicom dodiruje unutrašnji dio stranice četvorougla, što je u skladu sa rješenjem pod D. Ali postoji još jedno tumačenje koje ima određenu logiku, ako bi zanemarili činjenicu da četvorougao treba da dodiruje kružnicu. U prvoj slici trougao ivicom dodiruje strnanicu četvorougla, u drugoj slici trougao stranicom dodiruje stranicu četvorougla, i jedina opcija koja nije prisutna je da trougao ivicom dodiruje ivicu četvorougla, a upravo to je prisutno kod rješenja pod A. Ali ipak ostajem privržen rješenju pod D, jer rješenju pod A fali to dodirivanje četvorougla i kružnice.

Question 8.

XO i MO imaju zjedničko da su ispunjeni uspravnim linijama, a u nazivu imaju zajednički karakter O, što bi značilo da O predstavlja uspravne linije. Figure MP i MO imaju zajedničko to da su četvorouglovi a imaju zajedničko slovo M, što znači da je M prestavlja četvorougao. MP i VP imaju zajednočko to što su linije kojima su ispunjeni pod uglom a zajedničko im je slovo P, što znači da P prestavlja kose linije. Sobzirom da kod VP, P predstavlja kose linije onda bi V trebalo da predstavlja broj ivica, koji je u slučaju kod VP figura jednak 5 (petougao). Tako da slova tražene figure trabaju da budu VO, V - petougao i O ispunjenost uspravnim linijama.
    Last edited by Solid; 01-08-24 at 16:02.

24. The Following User Says Thank You to Solid For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    689
    Thanks Thanks Received 
    710
    Thanked in
    465 Posts

Samo sam prvi pogledao
    Moj odgovor je jednostavniji, nedostaje prazni kvadrat na istoj poziciji na kojoj je prazni krug, na prethodne dvije ne postoji prazni krug i kvadrat na jednoj slici
    Isto mi D ispada
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

26. The Following User Says Thank You to Markys For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,636
    Thanks Thanks Received 
    1,737
    Thanked in
    1,402 Posts

Meni je ovaj četvrti nešto najteže pao, a ovaj sedmi može da se tumači na 2 načina koja su logična.

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Samo sam došla @Solid da uživam u tvom postu.

Čitam kako si opisao put do rješenja u svakom zadatku i pitam se ko je ovaj čoek.

Inače,kad se prebacim na komp izvan talpaka ne vidim slike mora da je do pretraživača.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
    Last edited by Bluemoon; 01-08-24 at 23:45.

29. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,636
    Thanks Thanks Received 
    1,737
    Thanked in
    1,402 Posts

Meni radi na Google Chrome.

31. The Following User Says Thank You to Solid For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Nego,što znače ovi procenti u desnom uglu?

Tipa:
    Last edited by Bluemoon; 02-08-24 at 00:03.

Thanks Thanks Given 
    1,636
    Thanks Thanks Received 
    1,737
    Thanked in
    1,402 Posts

Valjda procenat završenosti samog testa.

Sent from my S23 ultra using Tapatalk

34. The Following User Says Thank You to Solid For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    522
    Thanks Thanks Received 
    2,100
    Thanked in
    1,199 Posts

Evo ti Solid jedna igrica da ti oduzme malo vise vremena https://eternal-quest.net/

Inace je napravio jedan momak iz Srbije jos prije 15-20 god. Ja sam uspio do 22. lvl da dodjem a drug je uspio da zavrsi skroz.

Thanks Thanks Given 
    1,636
    Thanks Thanks Received 
    1,737
    Thanked in
    1,402 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Evo ti Solid jedna igrica da ti oduzme malo vise vremena https://eternal-quest.net/

Inace je napravio jedan momak iz Srbije jos prije 15-20 god. Ja sam uspio do 22. lvl da dodjem a drug je uspio da zavrsi skroz.
    ovo je teško

Page 13 of 16 FirstFirst ... 3910111213141516 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)