Zamalo da ljudi od sebe naprave mijesano meso. Kakva kambodza...
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
https://www.vijesti.me/v/718011?utm_..._share_counter
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Zamalo da ljudi od sebe naprave mijesano meso. Kakva kambodza...
Prema podacima Nacionalne turističke organizacije na 18. jul ove godine u Crnoj Gori boravilo je 135.119 turista, što je u odnosu na isti dan lani manje za 7,9 odsto
Nešto nema svaki drugi dan objava o broju turista u odnosu na prošle godine.... prsla sezona....
Ove godine u Petrovac, ne pamtim ovako lošu sezonu, kad u špic sezone ima parkinga masu, sve vam je jasno.... ja ne izdajem, ali pričam sa ovim mještanima, kažu poluprazni, nikad gore nije bilo. Hoteli čini mi se da su dobro popunjeni.
Restorani su prazni u odnosu na ranije godine, cijene paklene.
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Već neko vrijeme stižu informacije iz TO da je sezona slabija.
Ako mene pitate sezona je vrhunska ako uzmemo u obzir cijene, saobraćaj, struju, kanalizaciju. Pitam se ko uopšte dolazi ovdje i zašto.
godinama pune džepove i onda se žale kako centa nemaju. jbg, karma
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ma kojih cijena? Cijene su visocije manje vise svugdje po morima. Inflacija je pogodila sve i svakoga...
E sad, sto se tice 'value' mi smo u kanalu! Ko nam je kriv sto nam je saobracajna infrastruktura dva od deset bodova? Sto nam je opsta i neopsta kultura minus cetri od deset bodova? Sto smo sitni i krupni lopovi? Sto su nam konobari gilipteri? Sto su nam vesele devedesete ponovo in? Sto su nam....
Last edited by zubizaretta; 01-08-24 at 11:48.
Mi vec imamo masovni turizam, i ako uspjeh sezone mjerimo tim sto nam masovni turizam nije postao jos 10% masovniji, mrka kapa.
Da smo pametni, zaista bi ulagali u infrastrukturu i zivotnu sredinu, pa bi mogli da pricamo o smanjenju broja posjetilaca na primorju, i vecoj zaradi, tzv elitnom turizmu.
Sjever je nedovoljno posjecen, frapantan je podatak da samo 5% turista posjeti sjever. Pa zamislite koji je gore potencijal, makar 500 miliona prihoda godisnje gubimo zbog toga sto nismo gore razvijeni i promovisani, a imamo ljepote i prirodu.
Ali avaj, posto smo ajvani, nastavicemo da tavorimo ovako i davimo se u masovnom turizmu u decenijama koje dolaze, kao i u proslih 50 godina.
30% manje turista u Hrvatsku...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Evo ti od danas slika iz Petrovca, slikah bratu da pokažem parking na 200m od plaže koji je ranije bio taman da nema dje šibica da stane da se zemlja ne vidi od auta, danas i ovih dana je prazan.... tako je svudje kroz grad... malo se vikendom napuni kad se spuste iz pg, ali tu turizma nema...
![]()
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Ni ćuka ni vuka...
Kakve su ovo slike vedro nebo a hladovina na plažu.Moslim,volim i ja izać rano na plažu ali 90% ljudi ide kad uprži.
Inače,što neko reče,svake godine se žalimo na krkljanac a očekujemo +5% više turista
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Hotelski kompleks za koji radim nije imao nikad bolje finansijske rezultate za prvih 6 mjeseci....tako da ce bit zanimljivo kad legnu svi podaci gdje smo....
ono sto ce me zanimati Hotelijeri kako su prosli sa 3,4 i 5*
Sto se tice privatnog smjestaja .... tu se nazalost zbog manjka inspekcija i kontrole i dalje nalazi ozbiljan broj turista u sivoj zoni....i nisu nigdje dokumentovani....
Takodje jos jedan dobar pokazatelj ce nam biti i priliv po osnovu PDVa za JUN, JUL, AVG i SEPT.
Finansijski rezultat je jedno a broj gostiju i nocenja drugo.
cijene hotela su duplo nego prosle godine. Tako da nije priliv mjerilo ako si imao poluprazan hotel. Plus izdaci …
f6
Jes, vlasnicima hotela je sigurno važniji broj gostiju od finansijskog rezultata.
Sent using Tapatalk
#fakenews
Ova tema je od 2008 god. i povremeno pomenem da nema sreće dok god se uspješnost sezone gleda po broju gostiju. Opet, jedan turista u Hrvatskoj potroši skoro tri puta više nego u Crnoj Gori (ima li to veze sa onim uloženo/dobijeno?). Sistemska rješenja ne postoje, ad hoc planiranje se nastavlja... dobro je to...
Sent from my Motorola 8400
Centar Žabljaka danas. Prođoh, morao, iako sam ga par dama uspješno izbjegavao.
Kakva je to sramota!
Ne da se opisati
Tko leti, vrijedi...
There are currently 6 users browsing this thread. (2 members and 4 guests)
Bookmarks