Page 231 of 346 FirstFirst ... 131181221227228229230231232233234235241281331 ... LastLast
Results 5,751 to 5,775 of 8649

Thread: [TRŽIŠTE] Cijene | ponuda | potražnja

Thanks Thanks Given 
    2,876
    Thanks Thanks Received 
    3,475
    Thanked in
    1,558 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Nekad kad je kvadrat u PG bio 1150, u NK je bio 800, je li moguce da su toliko digli cijene
    Ispod 1300 ga nema, bukvlano. Bas mi u Nk ne vrijedi te pare... Treba mi veci stan, ali stvarno ne vrijedi.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    Tu es mon héro!

2. The Following User Says Thank You to no-mercy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by pauki View Post
    Zar neko stvarno očekuje pad cijena posebno od oktobra kad plate odu gore?
    Veća plata = veći rast svih cijena od materijala, majstora pa do veće cijene m²...

Nešto nisam optimista da cijene idu dolje, možda nekome kome je frka za pare pa prodaje jeftinije. Ali mal je broj takvih...
    Fenomenalni rast od 6% sprdnja sa radnicima, kakvo crno dizanje cijena zbog rasta plata....
    ja sam odlučio da radnicima dam i ovih 5% pio kojih me je država oslobadja, svakako sam navikao da ih dajem državi i već mi ulaze u zaračunate marže i obrte, da bar nešto od rasta ljudi osjete....

Inače nema razloga za rast cijena jer za poslodavce nema nekog uvećanja, ali ovo je zemlja čuda.
    Last edited by lucke91; 01-08-24 at 08:10.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    9,609
    Thanks Thanks Received 
    5,982
    Thanked in
    2,283 Posts

U Nk se praktično ne gradi ništa, tako da su cijene otišle gore poprilično. Ja sam 2019. ugovorio stan po 750€, sad je skoro prodat 1350€ u istoj zgradi.
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,636
    Thanked in
    3,817 Posts

Quote Originally Posted by no-mercy View Post
    Ispod 1300 ga nema, bukvlano. Bas mi u Nk ne vrijedi te pare... Treba mi veci stan, ali stvarno ne vrijedi.

U PG je prosječna cijena kvadrata 1800. I to ni na kakvoj dobroj lokaciji, tamo je još skuplje.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    2,876
    Thanks Thanks Received 
    3,475
    Thanked in
    1,558 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    U Nk se praktično ne gradi ništa, tako da su cijene otišle gore poprilično. Ja sam 2019. ugovorio stan po 750€, sad je skoro prodat 1350€ u istoj zgradi.
    Da bar ima razloga, nece da cuju za nize kad se dogovaramo... A sto je najgore, u svaki stan ima min 15k ulaganja.

Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Quote Originally Posted by ^izzy^ View Post
    Sve se lose zivi, male plate i to, a kupuju se stanovi i to 2-3-4, ja kao pomorac(plus zenina plata) ne mogu da ga kupim ka' neki koji "rade" za 700 eura mjesecno.
    Kad bi me neko naucio kako da kupim te stanove pa da i ja pocnem za minimalac da radim doma a ne da se patim po brodova.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk
    Kupuju se stanovi a ovamo ide prica je li ulje 1.2 ili 1.4 eur.
    Umoran sam od svega sto znam

8. The Following 2 Users Say Thank You to Crni Zuti For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,721
    Thanks Thanks Received 
    1,657
    Thanked in
    1,100 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Evo me stalno po zgradam radim, po cijeloj Pg. Jedino sto mogu reci je da je svaka rasprodana. Kako ide to sa padom cijena,mozda govori podatak da onaj u Siti kvart(izmedju Volija i Kips zgrads) za one 3 nove nece ni kes, ne interesuje ga prodaja dok ne zavrsi. Mozda starogradnja ako sto.jeftinije ide, al novogradnja se samo grabi. Ljudi cak kredite uzimaju da bi kupili drugi ili treci stan.
    sto bi prodavali u izgradnji kad imaju po 50-70-100 miliona nerasporedjene dobiti na racunu... zgrada od 50-60 stanova ih ne kosta preko 2-3miliona... bolje da je prodaju gotovu i zarade 25-30% vise

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Nekad kad je kvadrat u PG bio 1150, u NK je bio 800, je li moguce da su toliko digli cijene
    drug redovno dobija ponude po 1200-1300+ za dvosoban stan u "izvornom stanju" u zgradu montexa (cini mi se) pa vi vidite koliko su dobri stanovi
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Ako je suditi po oglasima, koje pratim, u zadnje vrijeme vidim da se većina oglasa ponavlja mjesecima, polako i obaraju cijene, blago za sad ali sa kešom se tu lako obara cijena.

Iz komunikacije sa poslovnim partnerima, čujem da se masivan odlazak ukrajinaca i rusa veoma osjetio, naš narod je uglavnom potrošio predratne zalihe, kredite je teško uzeti na ove kamate i cijene, tako da je prodaja drastično opala.

Cijena m2 u I kvartalu '24 je pala u odnosu na IV kvartal '23, a po zadnjim info u izvještaju za II kvartal ove godine cijena je opet u padu.

Gradjevinari imaju problem sa prodajom u izgradnji koja je praktično stala.

Tržište bi već puklo kažu da ih ove pola godine nisu turci održali na nekom nivou.

Jedino ne znam kako se kreću kirije, jel to palo koliko?
    https://press.co.me/rusi-i-ukrajinci...-ispod-cijene/

Rusi i Ukrajinci rasprodaju nekretnine u Crnoj Gori: Daju ih ispod cijene
    I ja sam slusal u zadnje tu pricu, cak i od ovih iz nekretnina. Stavila sam stan na oglas oko 10 i 30 ujutro, bio je izdat u 16 i 30. Toliko o tome da nema potraznje i slicno. Imas dosta oglasa sto ljdi ne umiju da zatvore kad izdaju nego platili Premium na Estitor i onda se oglasi tako mjesecima vuku.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,302
    Thanked in
    881 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Ni meni nie jasno ko kupuje toliko,ili su krimosi,ili mamini i tatini sinovi,ili ovi koji imaju platu recimo 1000+ i usrece se u zivotu kad nalete na sponzorushu,zaljube se ka telad,i one ih nagovore da se zakreditiraju,da jebu majku machinu sami sebi.
    Chast izuzecima koji za nashe prilike dobro zaradjuju,a znaju da usmjere novac kako treba,bez ichijih sugestija,itd. ali sumnjam da je takkvih kod nas vishe od 5%.
    1.Mnogo vise ljudi ima plate 1000+ nego sto pojedini ovjde mogu i da zamisle.
    2.Vec duzi niz godina je daleko isplativije uzeti stan na kredit nego placati nekome kiriju, ne znam sta tu nije jasno. Ko god ima siguran posao ne bi puno ni trebao da razmislja izmedju ove dvije opcije...
    3.Dosta ljudi je rasprodalo djedovinu u proslom talasu "RUSA/BRITANACA" i ostalih. Nisu bas svi sve pare odmah "prokockali" a sada kada inflacija debelo jede lovu u shteku mnogi se odlucuju za upravo dodatne nekretnine... Tako je barem na primorju.

12. The Following 2 Users Say Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,782
    Thanks Thanks Received 
    2,301
    Thanked in
    1,272 Posts

Pa dva mjeseca je bilo mrtvo što se rente tiče (kaže drug sto drži agenciju)

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

U CG po izjavi ministra mupa u trenutno ima oko 6000 ukrajinaca sa tendencijom pada. Rusa manje od toga.

Prvih par godina rata je bilo 10+ puta više.

Jedino turci su i dalje tu.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    4,258
    Thanks Thanks Received 
    8,189
    Thanked in
    3,127 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    1.Mnogo vise ljudi ima plate 1000+ nego sto pojedini ovjde mogu i da zamisle.
    2.Vec duzi niz godina je daleko isplativije uzeti stan na kredit nego placati nekome kiriju, ne znam sta tu nije jasno. Ko god ima siguran posao ne bi puno ni trebao da razmislja izmedju ove dvije opcije...
    3.Dosta ljudi je rasprodalo djedovinu u proslom talasu "RUSA/BRITANACA" i ostalih. Nisu bas svi sve pare odmah "prokockali" a sada kada inflacija debelo jede lovu u shteku mnogi se odlucuju za upravo dodatne nekretnine... Tako je barem na primorju.
    Doci ce doba kad ce nas britanci/ameri/australijanci otkriti i poceti da ulazu, i tek ce onda da se gradi i rastu cijene...

Sva ce nam brda bit izbetonirana iznad boke, novoga, bara... imamo da gradimo jos masu, samo sad idemo u visinu narednih decenija.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,302
    Thanked in
    881 Posts

U CG po izjavi ministra mupa u trenutno ima oko 6000 ukrajinaca sa tendencijom pada. Rusa manje od toga.

Prvih par godina rata je bilo 10+ puta više.

Jedino turci su i dalje tu.
    Dodji do Novog da vidis koliko je to istina/laz.

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    britanci
    Oni su nas vec otkrili. U proslom talasu "RUSA" su u dobrom dijelu Novog mahom gradili BRITS, ali za sebe.

Thanks Thanks Given 
    6,086
    Thanks Thanks Received 
    6,626
    Thanked in
    3,166 Posts

Zna li se ko dize zgradu pored Fidije ispod Gorice? Naveliko se kopa.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    1,721
    Thanks Thanks Received 
    1,657
    Thanked in
    1,100 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Zna li se ko dize zgradu pored Fidije ispod Gorice? Naveliko se kopa.
    zar nije i to fidija?? na L neka zgrada?

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    7,367
    Thanks Thanks Received 
    4,779
    Thanked in
    2,446 Posts

Na ovom topicu se stalno piše o povećanju cijena kvadrata. Ali, niko da se zbog toga nervira i ljuti kao kada se na nekim drugim topicima piše o povećanju cijena hrane u prodavnicama ili povećanju cijene novca (kamata) u bankama.
    Razlog je jednostavan. Svi sa foruma imaju neku nekretninu i računaju da će skokom cijena njihova imovina vrijediti više. Na strani su ponude...
    E pa drugari, Voli, Laković, banke su takođe na strani ponude pašteta, sira, ulja, kamata... I kao što je vama OK da rastu kvadrati i da mislite kako ste prepametni sa vašim investicijama, tako i trgovci i bankari misle da je OK da su im cijene veće.
    A suštinski, samo pratite inflaciju sa manjim ili vežim odstupanjima.
    Tko leti, vrijedi...

20. The Following 4 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,983
    Thanks Thanks Received 
    803
    Thanked in
    363 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Na ovom topicu se stalno piše o povećanju cijena kvadrata. Ali, niko da se zbog toga nervira i ljuti kao kada se na nekim drugim topicima piše o povećanju cijena hrane u prodavnicama ili povećanju cijene novca (kamata) u bankama.
    Razlog je jednostavan. Svi sa foruma imaju neku nekretninu i računaju da će skokom cijena njihova imovina vrijediti više. Na strani su ponude...
    E pa drugari, Voli, Laković, banke su takođe na strani ponude pašteta, sira, ulja, kamata... I kao što je vama OK da rastu kvadrati i da mislite kako ste prepametni sa vašim investicijama, tako i trgovci i bankari misle da je OK da su im cijene veće.
    Stvari se ne mijenjaju na forum
    two things are infinite:
    the universe and human stupidity;
    and I'm not sure about the universe

Thanks Thanks Given 
    6,597
    Thanks Thanks Received 
    6,278
    Thanked in
    2,618 Posts

Cijenama nekretnina se moze lako stati na kraj, oporezovanjem neprodatih stanova i poslovnih prostora.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

23. The Following 3 Users Say Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,487
    Thanks Thanks Received 
    470
    Thanked in
    257 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Doci ce doba kad ce nas britanci/ameri/australijanci otkriti i poceti da ulazu, i tek ce onda da se gradi i rastu cijene...

Sva ce nam brda bit izbetonirana iznad boke, novoga, bara... imamo da gradimo jos masu, samo sad idemo u visinu narednih decenija.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk
    Kada je u pitanju boka, po dup-u ne bi smjelo 100m od nivoa mora da se gradi.

Послато са 22101316G помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,646
    Thanked in
    1,028 Posts

Ne bi smjelo ni na drzavno, pa vidji Zagoric, Zlatica, Dajbabe itd

26. The Following 2 Users Say Thank You to Dutch For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,302
    Thanked in
    881 Posts

Quote Originally Posted by mika123 View Post

Aham... Okachi macku o rep.

Samo u radiusu od 100 metara od mene je u zadnjih 3-4 godine izgradjeno 4 objekta tik uz more, sa sve 100% urednim papirima.

Thanks Thanks Given 
    1,721
    Thanks Thanks Received 
    1,657
    Thanked in
    1,100 Posts

Quote Originally Posted by mika123 View Post

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Aham... Okachi macku o rep.

Samo u radiusu od 100 metara od mene je u zadnjih 3-4 godine izgradjeno 4 objekta tik uz more, sa sve 100% urednim papirima.
    sjeca li se ko prije ~7 godina (cini mi se) zgrade u Kotor kroz koju je isao kabal od dalekovoda?? 10kv... dje pise da mora legalno

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Ne bi smjelo ni na drzavno, pa vidji Zagoric, Zlatica, Dajbabe itd
    kakaricka, malo brdo, velje brdo, kokoti (sa okolinom), rogami, pricelje... vise ima nelegalnih objekata na drzavnome i tudjem zemljistu nego legalnih

jbg to su do juce bili neciji glasovi, sjutra ce nekih drugih da budu i zbog toga se taj problem nikad rijesiti nece....

Samo u PG ima dovoljno nenaplacenih komunalija i prikljucnih taksi da izvadimo iz govana sva vezana preduzeca i barem prepolovimo drzavni dug

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Ili još preciznije - dosta ljudi sa ovog podforuma je u poslu sa nekretninama, pa je to glavni razlog što se suptilno navija za povećanje cijene kvadrata. I nema ništa nelegitimno u tome, samo pri čitanju postova treba imati u vidu širu sliku.
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

30. The Following 2 Users Say Thank You to Viscount For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,302
    Thanked in
    881 Posts

Quote Originally Posted by Viscount View Post
    Ili još preciznije - dosta ljudi sa ovog podforuma je u poslu sa nekretninama, pa je to glavni razlog što se suptilno navija za povećanje cijene kvadrata. I nema ništa nelegitimno u tome, samo pri čitanju postova treba imati u vidu širu sliku.
    Rijetko kod ovdje navija za povecanje cijena nekretnina, naprotiv... Nego su pojedini slijepi pa bilo koju realnije sagledanu sliku (kao npr. to da nema drasticnih padova cijena nekretnina u skorijoj buducnosti) smatraju kao "Oh, ovi 100% valjaju nekretnine!".

Ne bih se uopste bunio za jedan zestok pad cijena nekretnina, poprilicno bi mi dobro dosao. Al' ajd da budemo realni i sagledamo sliku malo detaljnije umjesto sto godinama pricamo suplje price tipa "Odose RU/UKR, padaju cijene za 50% ubrzo!".

Thanks Thanks Given 
    6,138
    Thanks Thanks Received 
    5,781
    Thanked in
    3,339 Posts

Kako se kupuje zemljiste od drzave koja je procedura? Jel ima povoljnosti za lokalno stanovnistvo na rate ko prije?

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Page 231 of 346 FirstFirst ... 131181221227228229230231232233234235241281331 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (1 members and 3 guests)

1. dobrocanin