Pa je li problem u ZG koja postuje propise, ili u nama kao drustvo sto se ne parkiramo kako treba, sto drzimo nepropisno stotinjak auta iz rentacara, sto nam je tesko prosetat sto metara, ili sacekat 5min da neko izadje...
Mislio sam da je kostas preko puta sicilije, a da ispod sicilije ima garaza. Bice da su je zatrpali. zadnji put sam ulazio tamo prije nekoliko godina.
Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk
Na parkinge na stari je gotovo nemoguce naci se u situaciji da se parkiras tako da se moze izaci sa obje strane auta... sto je OK, snalazimo se... zeznuto je dok su djeca mala pa kutaras sa sjedistima i vezivanjem...
Sto se sirine parkinga tice - propisi o sirini istih koji se primjenjuju su stari preko 50 godina ako se ne varam - u odnosu na sirinu prosjecnoga auta tad i danas smo izgubili pola metraprostora izmedju 2 auta
Evo slikovito, da se podjetimo
https://www.instagram.com/p/C9rpmcNs...RlODBiNWFlZA==
Da ne pominejmo koliko je danas stvarno nekih cross-ova, SUV-ova i MPV-ova u odnosu na limuzine (sto dodatno skuci prostor):
Dubrovnik je sirok pojam i cijene se razlikuju drasticno od lokacije do lokacije. Nije rijetko da se luksuzni stanovi na odlicnim lokacijama prodaju i po 10-20 000 po m2 (ne, ne salim se), to svakako dize prosjek ali u svakom slucaju tesko da ce se bilo gdje naci stan ispod 3500€.
No ne znam sta ovo ikoga cudi, pa kod nas je na primorju dobra lokacija u novogradnji vec 4k+ ....
Ako je suditi po oglasima, koje pratim, u zadnje vrijeme vidim da se većina oglasa ponavlja mjesecima, polako i obaraju cijene, blago za sad ali sa kešom se tu lako obara cijena.
Iz komunikacije sa poslovnim partnerima, čujem da se masivan odlazak ukrajinaca i rusa veoma osjetio, naš narod je uglavnom potrošio predratne zalihe, kredite je teško uzeti na ove kamate i cijene, tako da je prodaja drastično opala.
Cijena m2 u I kvartalu '24 je pala u odnosu na IV kvartal '23, a po zadnjim info u izvještaju za II kvartal ove godine cijena je opet u padu.
Gradjevinari imaju problem sa prodajom u izgradnji koja je praktično stala.
Tržište bi već puklo kažu da ih ove pola godine nisu turci održali na nekom nivou.
Jedino ne znam kako se kreću kirije, jel to palo koliko?
Last edited by lucke91; 31-07-24 at 16:55.
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Ne znam sta se cini ali podji u Zetagradnju pa pitaj imaju li kakav jednosoban stan da ti ponude da kupis, odmah. Mozda ce imat neki po nama nerealnoj cijeni ali to je to.
Mislim da se i dalje uveliko pare peru, u mom ulazu jedna baba (jes, gospodja 70 godina) ima tri komada. Drugi komsija ima takodje tri stana, poslala djeca iz “Nemacke” da imaju u domovinu.
Tek se ocekuje stravican pad cijena, jer ne prodaju ama bas nista, a napucali su cijene samo tako, da iole ozbiljnom kupcu ne pada na um, da kupuje cumeze od najjeftinije opeke, za 2K EUR/m2.
Kad podjes do tzv. investitora pa ih pitas za akusticnu, termo izolaciju, pa ih pitas za centralno grijanje, hladjenje, ventilaciju i sl. za tih 2K EUR/m2, gledaju te kao da si pao sa Marsa. Za manje pare od toga pa to sve mora da se podrazumijeva.
Multi-split sistem sa klasicnom klimom nije ni luksuz, ni standard, niti na kraju isplativ za kupca. Treba svaki ulaz, ili cak citava zgrada da je na toplotnim pumpama, a ne svaki stan zasebna klima.
Najjaci su mi ovi sto prodaju vile po 200-300m2 (Tolosi, Zagoric i sl.) za blizu mil. EUR. Gradili ih za 400-500 EUR/m2 a prodaju ih za 4K EUR/m2. Pa drugari za mil. EUR moze da se napravi/kupi vila u Grckoj, na Kipru, u Francuskoj, Spaniji, Italiji, da coek bira. Ne vidim logiku sto bi neko usuo tolike pare na vilu u zabiti kao sto je PG (bez uvrede, to je cinjenica), ako zanemarimo te sto im radi 'ves masina'.
Druga fora sa prodajom bruto kvadrature po istoj cijeni m2 - balkon/ostava i sl. nisu efektivno koristan stambeni prostor, ili cak sa prodajom bruto kvadrature koja nije upisana u list nepokretnosti (prodaja magle). Tako da ne znam ni kod koga to prolazi.
cijene nekretnina nece padati
nothing comes from violence and nothing ever could
Dogodine...
Sent using Tapatalk
#fakenews
U Pg ce prosjecan kvadrat ici do 3000 u narednih 5-6 godina, Boka 5000, Bd 4000, HN i Bar 3000, Ulqin 2500, Nk 2500, śever 2500... kakav crni pad...
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Evo svake godine padaju i padaju. Ista prica non-stop vec 7-8 godina.
Dok god su cijene svega visoke kao sto jesu nema tu nikakvog drasticnog padanja. Nego, pitam opet po stoti put, sta je vise drastican pad sa ovim cijenama? Cijena dobre novogradnje na vecini primorja da padne i za 50% opet nismo na cijenama od prije 4-5 godina...
https://press.co.me/rusi-i-ukrajinci...-ispod-cijene/
Rusi i Ukrajinci rasprodaju nekretnine u Crnoj Gori: Daju ih ispod cijene
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Sad htjedoh napisat, daj mi stan na primorju za 1500€ pa neka ga pretplatim, zovite me budalom![]()
Ja sam odustao od kupovine u Nk, ljepse mi je u Pg kupiti, za skoro istu cijenu.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tu es mon héro!
Evo me stalno po zgradam radim, po cijeloj Pg. Jedino sto mogu reci je da je svaka rasprodana. Kako ide to sa padom cijena,mozda govori podatak da onaj u Siti kvart(izmedju Volija i Kips zgrads) za one 3 nove nece ni kes, ne interesuje ga prodaja dok ne zavrsi. Mozda starogradnja ako sto.jeftinije ide, al novogradnja se samo grabi. Ljudi cak kredite uzimaju da bi kupili drugi ili treci stan.
Aham, kako da ne. Herceg Novi stan za 1200m2, hahaha, kako da ne. To nece naci ni u najudaljenijoj zabiti Herceg Novog, osim mozda negdje visok put Orjena...
Nas narod kupuje i po ovim cijenama i to, slobodno cu se usuditi reci, vise nego ikada ranije.
Sve se lose zivi, male plate i to, a kupuju se stanovi i to 2-3-4, ja kao pomorac(plus zenina plata) ne mogu da ga kupim ka' neki koji "rade" za 700 eura mjesecno.
Kad bi me neko naucio kako da kupim te stanove pa da i ja pocnem za minimalac da radim doma a ne da se patim po brodova.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Ni meni nie jasno ko kupuje toliko,ili su krimosi,ili mamini i tatini sinovi,ili ovi koji imaju platu recimo 1000+ i usrece se u zivotu kad nalete na sponzorushu,zaljube se ka telad,i one ih nagovore da se zakreditiraju,da jebu majku machinu sami sebi.
Chast izuzecima koji za nashe prilike dobro zaradjuju,a znaju da usmjere novac kako treba,bez ichijih sugestija,itd. ali sumnjam da je takkvih kod nas vishe od 5%.
...
Zar neko stvarno očekuje pad cijena posebno od oktobra kad plate odu gore?
Veća plata = veći rast svih cijena od materijala, majstora pa do veće cijene m²...
Nešto nisam optimista da cijene idu dolje, možda nekome kome je frka za pare pa prodaje jeftinije. Ali mal je broj takvih...
Sumnjam da ćemo se nešto ovajditi od ES 2 tj da će drastično porasti kupovna moć od tih uvećanja.
There are currently 8 users browsing this thread. (1 members and 7 guests)
Bookmarks