Fenomenalni rast od 6%sprdnja sa radnicima, kakvo crno dizanje cijena zbog rasta plata....
ja sam odlučio da radnicima dam i ovih 5% pio kojih me je država oslobadja, svakako sam navikao da ih dajem državi i već mi ulaze u zaračunate marže i obrte, da bar nešto od rasta ljudi osjete....
Inače nema razloga za rast cijena jer za poslodavce nema nekog uvećanja, ali ovo je zemlja čuda.
Last edited by lucke91; 01-08-24 at 08:10.
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
U Nk se praktično ne gradi ništa, tako da su cijene otišle gore poprilično. Ja sam 2019. ugovorio stan po 750€, sad je skoro prodat 1350€ u istoj zgradi.
#fakenews
sto bi prodavali u izgradnji kad imaju po 50-70-100 miliona nerasporedjene dobiti na racunu... zgrada od 50-60 stanova ih ne kosta preko 2-3miliona... bolje da je prodaju gotovu i zarade 25-30% vise
drug redovno dobija ponude po 1200-1300+ za dvosoban stan u "izvornom stanju" u zgradu montexa (cini mi se) pa vi vidite koliko su dobri stanovi
I ja sam slusal u zadnje tu pricu, cak i od ovih iz nekretnina. Stavila sam stan na oglas oko 10 i 30 ujutro, bio je izdat u 16 i 30. Toliko o tome da nema potraznje i slicno. Imas dosta oglasa sto ljdi ne umiju da zatvore kad izdaju nego platili Premium na Estitor i onda se oglasi tako mjesecima vuku.
1.Mnogo vise ljudi ima plate 1000+ nego sto pojedini ovjde mogu i da zamisle.
2.Vec duzi niz godina je daleko isplativije uzeti stan na kredit nego placati nekome kiriju, ne znam sta tu nije jasno. Ko god ima siguran posao ne bi puno ni trebao da razmislja izmedju ove dvije opcije...
3.Dosta ljudi je rasprodalo djedovinu u proslom talasu "RUSA/BRITANACA" i ostalih. Nisu bas svi sve pare odmah "prokockali" a sada kada inflacija debelo jede lovu u shteku mnogi se odlucuju za upravo dodatne nekretnine... Tako je barem na primorju.
Pa dva mjeseca je bilo mrtvo što se rente tiče (kaže drug sto drži agenciju)
U CG po izjavi ministra mupa u trenutno ima oko 6000 ukrajinaca sa tendencijom pada. Rusa manje od toga.
Prvih par godina rata je bilo 10+ puta više.
Jedino turci su i dalje tu.
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Doci ce doba kad ce nas britanci/ameri/australijanci otkriti i poceti da ulazu, i tek ce onda da se gradi i rastu cijene...
Sva ce nam brda bit izbetonirana iznad boke, novoga, bara... imamo da gradimo jos masu, samo sad idemo u visinu narednih decenija.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Zna li se ko dize zgradu pored Fidije ispod Gorice? Naveliko se kopa.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Na ovom topicu se stalno piše o povećanju cijena kvadrata. Ali, niko da se zbog toga nervira i ljuti kao kada se na nekim drugim topicima piše o povećanju cijena hrane u prodavnicama ili povećanju cijene novca (kamata) u bankama.
Razlog je jednostavan. Svi sa foruma imaju neku nekretninu i računaju da će skokom cijena njihova imovina vrijediti više. Na strani su ponude...
E pa drugari, Voli, Laković, banke su takođe na strani ponude pašteta, sira, ulja, kamata... I kao što je vama OK da rastu kvadrati i da mislite kako ste prepametni sa vašim investicijama, tako i trgovci i bankari misle da je OK da su im cijene veće.
A suštinski, samo pratite inflaciju sa manjim ili vežim odstupanjima.
Tko leti, vrijedi...
Ne bi smjelo ni na drzavno, pa vidji Zagoric, Zlatica, Dajbabe itd
sjeca li se ko prije ~7 godina (cini mi se) zgrade u Kotor kroz koju je isao kabal od dalekovoda?? 10kv... dje pise da mora legalno![]()
kakaricka, malo brdo, velje brdo, kokoti (sa okolinom), rogami, pricelje... vise ima nelegalnih objekata na drzavnome i tudjem zemljistu nego legalnih
jbg to su do juce bili neciji glasovi, sjutra ce nekih drugih da budu i zbog toga se taj problem nikad rijesiti nece....
Samo u PG ima dovoljno nenaplacenih komunalija i prikljucnih taksi da izvadimo iz govana sva vezana preduzeca i barem prepolovimo drzavni dug![]()
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Rijetko kod ovdje navija za povecanje cijena nekretnina, naprotiv... Nego su pojedini slijepi pa bilo koju realnije sagledanu sliku (kao npr. to da nema drasticnih padova cijena nekretnina u skorijoj buducnosti) smatraju kao "Oh, ovi 100% valjaju nekretnine!".
Ne bih se uopste bunio za jedan zestok pad cijena nekretnina, poprilicno bi mi dobro dosao. Al' ajd da budemo realni i sagledamo sliku malo detaljnije umjesto sto godinama pricamo suplje price tipa "Odose RU/UKR, padaju cijene za 50% ubrzo!".
Kako se kupuje zemljiste od drzave koja je procedura? Jel ima povoljnosti za lokalno stanovnistvo na rate ko prije?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
There are currently 5 users browsing this thread. (1 members and 4 guests)
Bookmarks