Page 60 of 67 FirstFirst ... 1050565758596061626364 ... LastLast
Results 1,476 to 1,500 of 1654

Thread: Pomorci u Crnoj Gori

Thanks Thanks Given 
    8,100
    Thanks Thanks Received 
    1,428
    Thanked in
    610 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post

Poslato preko goluba pismonoše
    Ima li tebi ovo uopste smisla?

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
    To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,842
    Thanked in
    3,579 Posts

Quote Originally Posted by crane_operator View Post
    Ima li tebi ovo uopste smisla?

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
    Pa ne znam koliko bi komentarisao misljenje nekoga ko ima vise iskustva, pogotovo kod tog konkretnog prolaza.

Ali iz mog iskustva, NIKAD mi se nije desilo da je 'blackout' izazvan gasenjem pomocnih motora vec najcesce obratno - pri paljenju vise nego sto bi smjelo u tom datom trenutku.

E sad da li su ih pogasili jer su mislili da im ne treba BT vise a onda se predomislili ili vidjeli da ipak treba pa je bas to ponovno iznenadno paljenje dovelo do 'blackout'-a... ne znam, mozemo da nagadjamo do sjutra ali ne vidim smisao toga.

Eto kolega vec pomenu neke 'cyber' napade.. siguran sam da vec ima stotine teorija zavjere, od Ruskih hakera do vanzemaljaca ali se time ne bavim jer je van sfere mojih interesovanja.

Sigurno ce se tu odraditi temeljna istraga sa svim informacijama (to moze da potraje) ali i zvanicna saopstenja za javnost koja ce biti dovoljna da se makar pausalno zna sta se desilo (to moze da bude vec sjutra).

P.S. Evo je Kym vec animirao jedan kratki prikaz na osnovu onoga sto se zna (a to nije mnogo za sada)...

Last edited by Fidel Castro; 26-03-24 at 22:17.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,842
    Thanked in
    3,579 Posts

Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    1,676
    Thanks Thanks Received 
    2,651
    Thanked in
    1,202 Posts

Lukovic pise odlicne tekstove o pomorstvu

Kad se "Vilom Velebita" krstarilo Mediteranom: Svi znaju za "Jadran", malo ko se sjeća još jednog čuvenog školskog broda

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...skolskog-broda

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kakva su vasa iskustva sa ukracajem na brod u UK i dobijanjem joining ship vize?
    Viza nam ne bi bila potrebna da je MNE potpisnica ILO konvencije tj da imamo Seafarers Identity Document.
    Jedan kolega mi je rekao da su njemu dozvolili tranzit kroz UK (za koji takodje treba viza) prilikom iskrcaja sa broda iz Azije samo zato sto je imao Liberijsku matrikulu.

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,842
    Thanked in
    3,579 Posts

Ja koliko znam, nemamo problema za ukrcaj/iskrcaj u UK.

Nisam siguran jer meni je konkretno problem bio sto sam ja mijenjao nekoga kome to jeste problem, tj. nije mogao da se iskrca iz UK pa je smjena morala da bude prije ili poslije UK.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Ja koliko znam, nemamo problema za ukrcaj/iskrcaj u UK.

Nisam siguran jer meni je konkretno problem bio sto sam ja mijenjao nekoga kome to jeste problem, tj. nije mogao da se iskrca iz UK pa je smjena morala da bude prije ili poslije UK.
    ako si drzavljanin MNE onda ti treba viza ako se ukrcavas.
    sto se iskrcaja tice ja sam se uspio iskrcati bez vise kao MNE drzavljanin.

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,842
    Thanked in
    3,579 Posts

Quote Originally Posted by kakadoo View Post
    ako si drzavljanin MNE onda ti treba viza ako se ukrcavas.
    sto se iskrcaja tice ja sam se uspio iskrcati bez vise kao MNE drzavljanin.
    Ok, moguce da si u pravu. Ponavljam da ne znam jer nisam provjeravao.

Samo ti prenosim ono sto su mi rekli iz kompanije a to je da se ukrcam prije ili poslije jer momak koga mijenjam ne moze da se iskrca iz UK (sto znaci da nije bilo problema sa mojim ukrcajem u UK, po njihovim rijecima)

Ovo je bilo godinu/dvije unazad iako je to vjerovatno manje bitno.
    Do Not Disturb.

9. The Following 2 Users Say Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    101
    Thanks Thanks Received 
    411
    Thanked in
    135 Posts

Zadnji put sam letio za UK u maj 2020 godine - period kad je bila najveca korona. Tad nisam imao UK vizu, malo smo se prepucavali na DBV, a iso sam na racun US vize ili neke matrikule koju sam imao, ne sjecam se bas. Za tranzit je potrebna viza, jer ako je nemas - nece te pustit drzava odakle letis da udjes u avion. Ako vec udjes u UK brodom, a nemas vizu, nije nikakav problem da izadjes iz nje avionom.

https://assets.publishing.service.go...ruary+2024.pdf

Seafarer
    A seafarer travelling on duty, who is a visa national (including those in transit through the UK) does not need a visa if they hold a valid seafarer’s book issued by one of these countries which also
    contains a statement that it is issued under ILO108 (or convention of 1958) or ILO185, having previously ratified ILO108 (or convention of 2003): Algeria, Anguilla, Angola, Antigua and Barbuda,
    Azerbaijan, Barbados, Belarus, Belize, Bermuda, Brazil, British Virgin Isles, Bulgaria, Cameroon, Canada, Cuba, Czech Republic, Denmark, Djibouti, Dominica, Estonia, Fiji, Finland, France, Ghana,
    Greece, Grenada, Guatemala, Guinea-Bissau, Guyana, Honduras, Iceland, India, Iran, Iraq, Ireland, Italy, Kyrgyzstan, Latvia, Liberia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Mauritius, Mexico, Moldova
    (Republic of), Montserrat, Morocco, Norway, Panama, Poland, Portugal, Romania, the Russian Federation, Seychelles, Slovenia, Solomon Islands, Spain, Sri Lanka, St Lucia, St Vincent and the
    Grenadines, Sweden, Tajikistan, Tanzania, Tunisia, Turkey, Ukraine, United Kingdom (including the Falkland Islands and Gibraltar), Uruguay. The seafarer does not need to be a national of the
    country that issued the document

Da se ukrcavam u UK, ne bih se prepucavao sa nasim na aerodrom da mi ne treba viza jer imam matrikulu Bermude. Viza se ne ceka puno, a uz doplatu moze se i zadrzat pasos kod sebe, dok traje obrada zahtjeva, a sacekati naljepnica da stigne u agenciju.
    Last edited by branko.kotor; 28-06-24 at 21:20.
    COMMUNITAS CIVITATIS CATHARI
    navigare necesse est, vivere non est necesse

11. The Following User Says Thank You to branko.kotor For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    101
    Thanks Thanks Received 
    411
    Thanked in
    135 Posts

Quote Originally Posted by branko.kotor View Post
    Zadnji put sam letio za UK u maj 2020 godine - period kad je bila najveca korona. Tad nisam imao UK vizu, malo smo se prepucavali na DBV, a iso sam na racun US vize ili neke matrikule koju sam imao, ne sjecam se bas. Za tranzit je potrebna viza, jer ako je nemas - nece te pustit drzava odakle letis da udjes u avion. Ako vec udjes u UK brodom, a nemas vizu, nije nikakav problem da izadjes iz nje avionom.

https://assets.publishing.service.go...ruary+2024.pdf

Seafarer
    A seafarer travelling on duty, who is a visa national (including those in transit through the UK) does not need a visa if they hold a valid seafarer’s book issued by one of these countries which also
    contains a statement that it is issued under ILO108 (or convention of 1958) or ILO185, having previously ratified ILO108 (or convention of 2003): Algeria, Anguilla, Angola, Antigua and Barbuda,
    Azerbaijan, Barbados, Belarus, Belize, Bermuda, Brazil, British Virgin Isles, Bulgaria, Cameroon, Canada, Cuba, Czech Republic, Denmark, Djibouti, Dominica, Estonia, Fiji, Finland, France, Ghana,
    Greece, Grenada, Guatemala, Guinea-Bissau, Guyana, Honduras, Iceland, India, Iran, Iraq, Ireland, Italy, Kyrgyzstan, Latvia, Liberia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Mauritius, Mexico, Moldova
    (Republic of), Montserrat, Morocco, Norway, Panama, Poland, Portugal, Romania, the Russian Federation, Seychelles, Slovenia, Solomon Islands, Spain, Sri Lanka, St Lucia, St Vincent and the
    Grenadines, Sweden, Tajikistan, Tanzania, Tunisia, Turkey, Ukraine, United Kingdom (including the Falkland Islands and Gibraltar), Uruguay. The seafarer does not need to be a national of the

Da se ukrcavam u UK, ne bih se prepucavao sa nasim na aerodrom da mi ne treba viza jer imam matrikulu Bermude. Viza se ne ceka puno, a uz doplatu moze se i zadrzat pasos kod sebe, dok traje obrada zahtjeva, a sacekati naljepnica da stigne u agenciju.

Malo je tuzno da su odje drzave koje nemaju more, a CG nema. No imamo mi vecih problema.

13. The Following 2 Users Say Thank You to branko.kotor For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bas bih i izbjegao vadjenje vize zbog losih iskustava sa agencijom za vize.
    Oba puta sam platio ubrzani proces i jednom cekao 10 a drugi put 20 radnih dana.
    Evo imam panamsku matrikulu pa kontam da mogu sa njom i sa malo srece na ukrcaj u UK.
    Last edited by kakadoo; 29-06-24 at 11:26.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    16
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by kakadoo View Post
    Bas bih i izbjegao vadjenje vize zbog losih iskustava sa agencijom za vize.
    Oba puta sam platio ubrzani proces i jednom cekao 10 a drugi put 20 radnih dana.
    Evo imam panamsku matrikulu pa kontam da mogu sa njom i sa malo srece na ukrcaj u UK.
    Kakve veze ima čiju matrikulu imaš sa tim dje ti je ukrcaj/iskrcaj?

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Zar to nije generalno vezano za vizu za dotični državu? Jer nevezano za matrikulu znam da su pravili problem u Kanadi za državljane Filipina i Indije jer nisu imali odgovarajuću vizu..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    101
    Thanks Thanks Received 
    411
    Thanked in
    135 Posts

Quote Originally Posted by Ra's_Al_Ghul View Post
    Kakve veze ima čiju matrikulu imaš sa tim dje ti je ukrcaj/iskrcaj?
    Jesi procitao post iznad i da li si shvatio sto pise?
    Eo ponovo sa sajta ministarstva:

Seafarer

Po ovom matriksu, moze, ali dok se ti nategnes sa nasim ljudima, ode avion, a i brod.

Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk
    Last edited by branko.kotor; 29-06-24 at 16:05.

18. The Following User Says Thank You to branko.kotor For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,676
    Thanks Thanks Received 
    2,651
    Thanked in
    1,202 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...ar-sa-filipina

Pomorac iz Crne Gore nalazi se na brodu koji gori u Indijskom okeanu: Poginuo mornar sa Filipina

Ostatak posade među kojima je 16 Filipinaca, dva Ukrajinca, jedan Rus i jedan pomorac iz Crne Gore još uvijeki se nalaze na brodu koji pluta nošen vjetrom i talasima snažnog monsuna

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,842
    Thanked in
    3,579 Posts

Prakticno je nemoguce ugasit' takav pozar, pogotovo sa protiv-pozarnim sredstvima na brodu i to uz jake monsunske vjetrove.

Nadam se da ce 'snage' sa obale ugasiti pozar. Sri Lanka vec ima dosta iskustva sa tim jer je u blizini Colombo-a gorjelo vise brodova (taman su svi kontejneri bili ako se ne varam) samo u zadnjih par godina.

Vrlo je moguce da je nas covjek taman kapetan broda.

EDIT: Vidim sad da je ovo realtivno blizu Djoje (Goa) ali su eto i Indijci solidno reagovali... Poslali 3 protiv-pozarna broda koja su aktivno gasili pozar dan/noc a onda i helikoptere koji su bacali suvi prah direktno na pozar.

Pozar je vec pod kontrolom iako brod i dalje drifta, 'not under command'.

Last edited by Fidel Castro; 20-07-24 at 21:36.
    Do Not Disturb.

21. The Following User Says Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    101
    Thanks Thanks Received 
    411
    Thanked in
    135 Posts

Brodogradiliste DAMEN, Amsterdam

Thanks Thanks Given 
    101
    Thanks Thanks Received 
    411
    Thanked in
    135 Posts

HLEB SA SEDAM KORA

Vrijeme kada se na brod islo po 9 mjeseci i duze je manje vise proslo. Ne tako davno, stari je iso po 12-13 mjeseci. Cujali smo se jednom u dva tri mjeseca, nije se gledalo je li 2 sata ujtro. Nije bilo vibera, WA, umjesto slika u elektronskom formatu, pisala su se pisma, pa slala preko posade. On je prestao da plovi, a ja nastavio. Pola svog zivota ja nisam njega gledao jer je on bio na brod, sad se ne gledamo jer sam ja na brod. Vi sto ste na kopno - ne umijete da cijenite koju srecu imate sto gledate djecu svaki dan kako rastu, sto ispratite svaki njihov rodjendan, odlazak, povratak iz vrtica, skole...

Korona, maj 2020. Sve zatvoreno u CG i Evropu. Taman pocele prve mjere za opustanje. Mladji se rodio krajem aprila. Ja treba da idem pocetkom maja, poziv da se spremim samo par dana unaprijed. Ako odbijem, ko zna kad ce se ukazati druga prilika, a nije me volja da idem. Kredit za stan. Osjecaj kao da me vode na strijeljanje. Razmisljam svasta, kroz glavu mi prolaze svakakve ideje kako bih poslao neku sliku kao dokaz da stvarno nisam spreman i da me pusti jos samo 7 dana kako bi ih bolje iskoristio. Niko ne zna kad bi se sledeca prilika ukazala, jer je sve oko korone za nas svijet bilo nepoznato. Odlazim iz stana, vracam se par puta da ih sve jos jednom poljubim i zagrilm, a ne sjecam se kad sam vise plakao. Oni mali, nista ne znaju. Dodjem kod roditelja u Kotor da prenocim, ni jednu nismo to vece progovorili. Sjutra za Dubrovnik, Zagreb. U avion samo nekoliko ljudi. U Frankfurt samo MC Donald radi. Probam prvi put u zivotu hamburger, pola sam bacio. Nit me volja, nit mi ima ukusa. Dolazak ujtro, a cekam ponoc, jer se mjere popustaju i tek se tad moze uci u drzavu. Do tad se druzim, i odmaram/smaram sa momkom sa kojim sam plovio desetak godina ranije.

Iako je od tad proslo nekoliko ukrcaja, i dalje ne mogu da se naviknem. Najteze mi pada dan kad treba da idem na aerodrom. Sad su i djeca malo starija, pa razumiju sto se desava, i onda oni placu, srecom, nije ih tesko oraspoloziti. Dok dodjem na brod - sve mrzim, i avion, i aerodrome, mrzim svakakve likove sto prolaze tuda, hladni svijet dje se ne moze kupit burek ili pica i kokakola za 2-3e kao kod nas. Vec kad dodjem na brod, druga je prica. Kao da sam posao iz kuce prije mjesec dana. Danas brodovi imaju besplatan WA, slike, pozivi, video se ne placa, pa se cujemo bukvalno svako malo.

Prosle godine smo iskoristili dolazak nekoliko puta u Kotor, pa smo svi bili zajedno desetak dana. Ljepseg osjecaja, u 8 sati ujtro kad se probudim, prije nego sto podjem na posao, a njh poljubim dok spavaju, nije bilo. Vecera ispred Starog grada Dubrovnika, provale starijeg kad je pitao majku za vibraciju pramcanih potiskivaca je li ovo zemljotres, pa od pjene kroz prozor - tata vidi sampon...
    Nadam se slicnom kroz par sedmica.

Najbesmisleniji komentari su - Lako je njemu, on je pomorac. Ne dolazi se do plate od 10 000e tek tako. I nije 10 000e x 12 mjeseci/godisnje. Jeste nekima, ali se taj broj mjeri u promilima. Do te ili neke druge plate se dolazi veoma tesko.

Vi sto ste doma - uzivajte sa porodicom, djecom, uzivajte u svemu, svakom trenutku kao da vam je poslednji.

24. The Following 24 Users Say Thank You to branko.kotor For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,843
    Thanked in
    3,384 Posts

Najveci je problem tu sresti pravu zenu .... ona podize i i drzi porodicu ....
    Ne valja ni vocku previse zalivati sa vodom plitak koren od nje nastaje...
    A svjesno idete za parama kad je godisnja plata odje bila 3000 eura pomorci su imali 2000 eura mjesecno tako nema mjesta za zaljenje porodica emocije plac trt vrt ides da zaradis pare da uvecas bogatstvo porodice i da njih i sebe obezbijedis da lagodno zivis tako nema mjesta emocijama to bar kod mene ne prolazi!
    A da oprostis da se ebes a da ti ne ulazi e ne moze...
    Sent from my SM-A546B using Tapatalk
    Last edited by NetworkMaster; 31-07-24 at 05:52.

26. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    101
    Thanks Thanks Received 
    411
    Thanked in
    135 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Najveci je problem tu sresti pravu zenu .... ona podize i i drzi porodicu ....
    Ne valja ni vocku previse zalivati sa vodom plitak koren od nje nastaje...
    A svjesno idete za parama kad je godisnja plata odje bila 3000 eura pomorci su imali 2000 eura mjesecno tako nema mjesta za zaljenje porodica emocije plac trt vrt ides da zaradis pare da uvecas bogatstvo porodice i da njih i sebe obezbijedis da lagodno zivis tako nema mjesta emocijama to bar kod mene ne prolazi!
    A da oprostis da se ebes a da ti ne ulazi e ne moze...
    Sent from my SM-A546B using Tapatalk
    Ne znam imas li djecu, pretpostavljam da nemas, jer da imas, a da ih napustas na pola godine tokom citave profesionalne karijere, mislim da ne bi tako pricao.

Ako ti smatras da nema mjesta emocijama, to je potpuno legitimno.
    Ono sto nije je da ti nemas pravo drugima da nameces tvoj stav.
    Ako je za tebe ovo trta vrta, ne znaci da je za sve ostale.

Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk

28. The Following 3 Users Say Thank You to branko.kotor For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    244
    Thanks Thanks Received 
    843
    Thanked in
    537 Posts

Da dodam na ovo što kolega gore mavodi kao loše strane to da su sad posebmo mlađi pomorci često u dodiru sa svakakvim ološem koji ih vrbuje. Pa ili ostavi i tako teško stečene pozicije ili se upusti.

Budi žena pomorca pa preuzmi svu brigu oko familije i na kopnu bez pomoći i u našim malim prčvarama đe se još moral raspreda van svoja četiri zida. Hvala internetu da se otac i brat čuje, da im đeca više ne otvaraju vrata - mama, došao je neki čiko.

Thanks Thanks Given 
    1,085
    Thanks Thanks Received 
    3,198
    Thanked in
    2,429 Posts

HLEB SA SEDAM KORA

Vrijeme kada se na brod islo po 9 mjeseci i duze je manje vise proslo. Ne tako davno, stari je iso po 12-13 mjeseci. Cujali smo se jednom u dva tri mjeseca, nije se gledalo je li 2 sata ujtro. Nije bilo vibera, WA, umjesto slika u elektronskom formatu, pisala su se pisma, pa slala preko posade. On je prestao da plovi, a ja nastavio. Pola svog zivota ja nisam njega gledao jer je on bio na brod, sad se ne gledamo jer sam ja na brod. Vi sto ste na kopno - ne umijete da cijenite koju srecu imate sto gledate djecu svaki dan kako rastu, sto ispratite svaki njihov rodjendan, odlazak, povratak iz vrtica, skole...

Korona, maj 2020. Sve zatvoreno u CG i Evropu. Taman pocele prve mjere za opustanje. Mladji se rodio krajem aprila. Ja treba da idem pocetkom maja, poziv da se spremim samo par dana unaprijed. Ako odbijem, ko zna kad ce se ukazati druga prilika, a nije me volja da idem. Kredit za stan. Osjecaj kao da me vode na strijeljanje. Razmisljam svasta, kroz glavu mi prolaze svakakve ideje kako bih poslao neku sliku kao dokaz da stvarno nisam spreman i da me pusti jos samo 7 dana kako bi ih bolje iskoristio. Niko ne zna kad bi se sledeca prilika ukazala, jer je sve oko korone za nas svijet bilo nepoznato. Odlazim iz stana, vracam se par puta da ih sve jos jednom poljubim i zagrilm, a ne sjecam se kad sam vise plakao. Oni mali, nista ne znaju. Dodjem kod roditelja u Kotor da prenocim, ni jednu nismo to vece progovorili. Sjutra za Dubrovnik, Zagreb. U avion samo nekoliko ljudi. U Frankfurt samo MC Donald radi. Probam prvi put u zivotu hamburger, pola sam bacio. Nit me volja, nit mi ima ukusa. Dolazak ujtro, a cekam ponoc, jer se mjere popustaju i tek se tad moze uci u drzavu. Do tad se druzim, i odmaram/smaram sa momkom sa kojim sam plovio desetak godina ranije.

Iako je od tad proslo nekoliko ukrcaja, i dalje ne mogu da se naviknem. Najteze mi pada dan kad treba da idem na aerodrom. Sad su i djeca malo starija, pa razumiju sto se desava, i onda oni placu, srecom, nije ih tesko oraspoloziti. Dok dodjem na brod - sve mrzim, i avion, i aerodrome, mrzim svakakve likove sto prolaze tuda, hladni svijet dje se ne moze kupit burek ili pica i kokakola za 2-3e kao kod nas. Vec kad dodjem na brod, druga je prica. Kao da sam posao iz kuce prije mjesec dana. Danas brodovi imaju besplatan WA, slike, pozivi, video se ne placa, pa se cujemo bukvalno svako malo.

Prosle godine smo iskoristili dolazak nekoliko puta u Kotor, pa smo svi bili zajedno desetak dana. Ljepseg osjecaja, u 8 sati ujtro kad se probudim, prije nego sto podjem na posao, a njh poljubim dok spavaju, nije bilo. Vecera ispred Starog grada Dubrovnika, provale starijeg kad je pitao majku za vibraciju pramcanih potiskivaca je li ovo zemljotres, pa od pjene kroz prozor - tata vidi sampon...
    Nadam se slicnom kroz par sedmica.

Najbesmisleniji komentari su - Lako je njemu, on je pomorac. Ne dolazi se do plate od 10 000e tek tako. I nije 10 000e x 12 mjeseci/godisnje. Jeste nekima, ali se taj broj mjeri u promilima. Do te ili neke druge plate se dolazi veoma tesko.

Vi sto ste doma - uzivajte sa porodicom, djecom, uzivajte u svemu, svakom trenutku kao da vam je poslednji.
    Zbog toga je moj tajo batalio da plovi. Ja sam crkavala, a i on... To ne može da priča niko ne zna...
    Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,323
    Thanked in
    3,171 Posts

Sto bi Bil Gejc reka, posle 20$, svi hamburgeri su isti, samo je omot drugaciji.
    Kao i poslije odredjene plate, recimo 3-4-5K mjesecno, poslije toga ko zaradjuje mjesecno 10, 20, 30k, je bahacenje najcesce, nista se posebno ne podize sami kvalitet zivota.

Mozda su godine, ali ne bi mi bio merak da idem do kraja zivota da radim odvojen od familije, svakako ne znam dje bi potrosio te 10k mjesecno koje bi zaradjiva tokom 25-30 godina, necu ih sa sobom u grob, a propustenih 30 godina se ne moze vratit.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

32. The Following 6 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Sto bi Bil Gejc reka, posle 20$, svi hamburgeri su isti, samo je omot drugaciji.
    Kao i poslije odredjene plate, recimo 3-4-5K mjesecno, poslije toga ko zaradjuje mjesecno 10, 20, 30k, je bahacenje najcesce, nista se posebno ne podize sami kvalitet zivota.

Mozda su godine, ali ne bi mi bio merak da idem do kraja zivota da radim odvojen od familije, svakako ne znam dje bi potrosio te 10k mjesecno koje bi zaradjiva tokom 25-30 godina, necu ih sa sobom u grob, a propustenih 30 godina se ne moze vratit.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk
    Taj koji mjesecno zaradjuje 10k+ a nije u stanju da sebi obezbjedi poslije 10-15 godina pasivnu zaradu sa kojom moze da zivi a ne radi je jednom rijecju, budala.

Poslije 3-4k mjesecno (na nasim prostorima) se kvalitet zivota ne mijenja uopste, da, ako i dalje moras da radis i drncis 8-10h dnevno. Tu se kvalitet zivota mijenja samo sa aspekta koliko vise slobodnog vremena imas (ili nemas) a sa slobodnim vremenom itekako rastu i apetiti pa samim tim tih 3-4k nije dovoljno. Zacharani krug jb*.

Thanks Thanks Given 
    1,418
    Thanks Thanks Received 
    5,599
    Thanked in
    2,629 Posts

Ne znam imas li djecu, pretpostavljam da nemas, jer da imas, a da ih napustas na pola godine tokom citave profesionalne karijere, mislim da ne bi tako pricao.

Ako ti smatras da nema mjesta emocijama, to je potpuno legitimno.
    Ono sto nije je da ti nemas pravo drugima da nameces tvoj stav.
    Ako je za tebe ovo trta vrta, ne znaci da je za sve ostale.
    Život je put odricanja, ne možeš imati i jare i pare.

Posložio si prioritete tako što si izabrao opciju kojom uskraćuješ djeci isto ono što je i tebi bilo uskraćeno u odrastanju - očeva figura, te sad očekuješ da te svi ovdje tapšu po ramenu jer - teško je.

Zapravo, jednostavno je. Stvar je karaktera. Jak karakter ide prema cilju bez emocija ma koliko bilo neprijatno. Slab karakter je taj koji uzima prevelik zalogaj i naknadno se lomi pod teretom situacije koju teško hendluje u glavi.

Svi smo različiti, drugačije percipiramo život i kreiramo liste prioriteta. Tražiti saosjećanje za posljedice odluka koje sam donosiš je u nsjmanju ruku - neozbiljno.
    The more things change, the more they stay the same.

35. The Following User Says Thank You to starwalker For This Useful Post:

Page 60 of 67 FirstFirst ... 1050565758596061626364 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)