Ne razumijem, to je ok cijena? Kod nas je onda dzabe?
Evo sto se radi u komsiluk
Najveći rast traženih cijena zabilježen je u Dubrovniku, gdje su cijene stanova porasle s prosječnih 4071 eura četvorni metar u 2023. godini na nevjerojatnih 5686 u 2024. godini, što predstavlja povećanje od 39,67%. Na Indomio. hr koji je naručio ovu analizu smatraju da to ukazuje na iznimno visoku potražnju zbog atraktivnosti ovog grada. No, može ukazivati i na to da vrhunske nekretnine dižu ukupnu sumu. Realno rast cijena samo najbolje nekretnine mogu izdržati.
https://www.jutarnji.hr/domidizajn/n...rskoj-15476198
Ne razumijem, to je ok cijena? Kod nas je onda dzabe?
A dje ok cijena, prosjecna 5600eur, kako to moze biti ok, uzas skupo.
I njih unisti evropa sad
Umoran sam od svega sto znam
3600 eura je kvadrat u becice ne treba mi dubrovnik....
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
4500 zgrada u sutomore
ako je cijela za te pare - nije mnogo![]()
![]()
![]()
U Dubrovniku cijene dižu stranci koje nekretnine kupuju radi izdavanja na dan.
Pričao sam nedavno sa jednim Dubrovčaninom i kaže da mladi prilično napuštaju grad jer ne mogu da kupe nekretninu u njemu.
Bojim se da će i CG kupiti stranci , a mi je prodati, kao što su Srbi prodali Kosovo.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Kao da vec nismo prodali? Sve sto je pored mora je ili domacih kriminalaca 15% ili stranaca(kriminalaca) 80%, 5% je od SPC, uglavnom poceli smo sad i zaledjinu da prodajemo, samo polako i postacemo stranci u CG.
Hrvati makar mogu prema Evropi, a mi nemamo dje.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Pustiće nas Evropu, da imamo đe. I tamo će svako raditi ono što zaslužuje.
Oni što nešto znaju dobiće bolje poslove, oni koji ovde dižu galamu tamo će biti fizički radnici.
Imanja će prodati da pokriju početne troškove.
Klimatske promjene će sve više uticati na migracije.
Zamisli šta bi Jevreji napravili od Zete i Bjelopavlića kad su u pustinji napravili ono što imaju.
Maknu se od Arapa i ovde kupe raj za male pare.
Suviše smo mi glup narod da bi zadržali ovo što su sad imamo.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Je li ovo neka šala?
https://www.instagram.com/reel/C9kZF...1jOGE4eHdobQ==
2000e m2 i plus garaza... sinoc je drug pokazivao neke stanove tamo, posao da pogleda, pa mu onda rekli da je 3000 m2![]()
*mozda nije u zgradu Cijevne, ali taj kvart nedje
Jel OK cijena za namješten stan na Stari Aerodrom 1650€ m²?
Kupuj.
#fakenews
Preko puta Kostasa - zgrada Zetagradnje (mada je to Konik više nego Stari) ali u papire piše Stari Aerodrom.
Parkinga nema za lijek, to je jedino što mi se ne sviđa, al kome treba parking nek se snalazi.
Baća Radović - zakleti neprijatelj parking mjesta.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Da je Baca kupio i parking oko zgrade, da li mislis da bi to parking mjesto tebe cekalo da se parkiras za DZ?
Pretpostavljam da vam je jasno da je ZG kupila povrsinu zemlje dje je samo zgrada, a onaj parking oko zgrade da je opstinski. U tom slucaju parking mogu da koristim i ja, i vi isto koliko i stanari sto zive tu. Da je ZG kupila zemljiste oko zgrade, onda bi to bilo vlasnistvo SEV, je li tako? Tek onda ne bi imao dje da se parkiras.
Pričam o zloupotrebama pravila po kojima se zgrada gradi tako da svaka stambena jedinica ima određeni broj parking mjesta na raspolaganju plus o pravilima po kojima se određuje minimalna širina parking mjesta.
Parking mjesto me svakako ne čeka jer ih ima upola manje od potrebnog broja, plus su mjesta preuska, a opet "u skladu sa pravilima". Neko je sve to aminovao.
Last edited by NHM; 21-07-24 at 08:23.
Opstina je kriva za to, ionako su im pare legle za parking mjesta od investitora ...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
On krivi ZG jer njihove arhitekte ne umiju da na jednu parcelu nacrtaju veliki broj mjesta a da su ta mjesta u isto vrijeme sira od postojecih.
Koji je to minimalni standard propisan za sirinu parking mjesta, a koliko radi ZG?
Da si ti investitor, da se ti pitas, da li bi radio sire mjesto, pa ih imao manji broj, ili bi radio uze mjesto a imao veci broj, posto oboje ne mozes postic.
Znas li da ispod tih zgrada imaju garaze, ali ti ne racunas njih, je l?
Ispod ove zgrade nema podzemna garaža...
Ni da ste sa kruške pali. Kao nemaju uticaja građevinari na donošenje, ili sprečavanje donošenja, pravila koja se primjenjuju. Nisam ni rekao da ZG pravi uža parking mjesta od minimalne propisane širine, nego da ih pravi po minimalnoj propisanoj širini koja je dovoljna da se vitak čoek izvuče iz koja koja su perfektno parkirana između drugo dvoje takođe perfektno parkiranih kola. Svako i minimalno odstupanje od perfektnog parkiranja čini susjedno parkin mjesto neupotrebljivim.
Last edited by NHM; 21-07-24 at 11:06.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks