Iz PG sam ali sam imao jedno iskustvo sa NK bolnicom prije par godina:
Dijete,11-12 godina,bilo sa sportskim klubom nekoliko dana u NK.Dobija akutne bolove,mi roditelji dolazimo hitno iz PG,ali zbog bolova ga vodimo u najbližu bolnicu(NK).Primljeno dijete u 10h,od bolova u stomaku nije mogao da stoji na noge,pregledao ga hirurg dežurni,na kolica ga sestra vodila na RTG,UZ,vađenje svih nalaza...u 11h vraćen sa svim nalazima kod istog hirurga,čovjek preporučio da se odradi klistir jer je pretpostavio i bio u pravu da je došlo do zastoja tvrde stolice u crijevu.Odrađen klistir,pregledan od hirurga po treći put u 11.30 a dijete preporođeno,ustalo,trči i naložio da se ipak javimo u dječju bolnicu u PG jer tamo ima i dječji hirurg.Dijete se uz našu saglasnost vratilo na sportsko takmičenje u 12h i sve je bilo ok.
Što oću da rečem?Pristup dr-a,med.osoblja i ostalih pacijenata(a bilo je par njih sa krvavim čalmama oko glave) koji su čekali za čisto 5,osim što smo svuđe nailazili na komentare (kad vide dijete,ali ipak poveliko, uplakano i presamićeno i koje vrišti dok mu pregleda stomak i ne može da hoda):"Šta je juuuuunače?Okle si ti?Đedovi ti nijeeeeesu plakali ni kad su ih meci probiiiiijali.Ajde bolan,šta se dernjaš.Mnogo si mi ti osvilenio u Podgoricu..."
E to bi nekom roditelju danas bio okidač da se poziva na svoja i dječja prava,Unicef deklaracije i ko zna šta još,pa možda i nasrnulo na doktore.Meni je bilo dovoljno da sam vidio da je čovjek radio svoj posao,o kojem ja nemam pojma i da takvi komentari i priča ne utiču na kvalitet usluge.
Možda je ovo naše iskustvo u stvari izuzetak koje potvrđuje neko pravilo koje ti bolje znaš jer si iz NK a možda mi samo nemamo preveliko očekivanje.Sve u svemu od mene im još jednom hvala.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk

PopCorn 
a ja ih ne bi zvao u vladu iz principa, jer su zadnje predsjednicke za mila lobirali dok je jakov jos bio u pes

Bookmarks