Page 7 of 7 FirstFirst ... 34567
Results 151 to 171 of 171

Thread: Ishrana pasa...

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

101 dalmatinac, ulica makedonska A2. tel. 068-506-407 i 068-445-779 (zgrada b cini mi se). u zgradi c je pet shop masha - 069-824-756. i imas na zelenu pijacu jos jedan pet shop al ne znam mu naziv

SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hvala !!!
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by surutka View Post
    On je bas cest kod nas. Ja vise zelim neku rjedju rasu ali razmisljao sam i o njemu. Raspitao sam se kod veterinara Nebojse Scekica i kaze da se u Crnoj Gori ne moze nac dobar vucijak, da ce da lici na lisicu kad poraste.

Tu do 40 eura. Mislim da je to dovoljno.

nebojsa je prava munja od veterinara....eee tako mi njegovog poznavanja njemackih ovcara...u podgorici ima jako dobrih NO ali ljudi naidju na mladoga psa pa misle ako je visok dovoljno to je to...do trece godine se razvija u potpunosti mada istina ima i jako losix...a sto se tice ishrane ja imam crnog NO do 4 mjeseca sam mu davao granule posle toga pileca ledja i vratove do sad ima i dovoljno proteina i savrsen odnos kalcijuma i fosfora...to naravno ne pricam napamet vec sam se konsultovao sa dr djordjevicem iz novog sada koji je inace doktorirao osnovi ishrane i hraniva...moj je sad visok 65 cm u greben a ima 7 mjeseci i apsolutno mu nista ne hvali nego je cak veci od pojedinih od 9 mjeseci tuda iz kvarta...a vidjoh da neko pita dje ima da se kupi ima u farmake 0.40 centi kilo...sasvim ok cijena...ko oce broj mu mogu dat na pm neka posalje...kad bi pojedini ljubitelji pasa cekali da imaju da odvoje 100-tinjak eura na hranu nikad psa nebi imali to vrlo malo ljudi danas moze da odvoji za psa...a inace koga zanima i to da pomenem te granule o kojima svi pricaju...,tacnije sva peletirana hrana se pravi od zivotinjskih leseva..,recimo na velikim farmama u srbiji crkne krava nije bitno od starosti ili sta vec oni je zamrznu i nose i posebne fabrike gdje se melje i dodaju odredjeni zacini itd itd...da ne objasnjavam mogao bih od jutra...100 puta je zdravije psu dati pilece vratove vrlo malo granula eto dok je jos mali i posle lagano..

Thanks Thanks Given 
    134
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Kako se daje govedji zelatin? Za Cane Corso pitam
    1 kasika se sipa u casu vode, a ceka li se da nabubri ili ne?

Thanks Thanks Given 
    251
    Thanks Thanks Received 
    229
    Thanked in
    135 Posts

Ubaci onu jednu kesicu u malo mlake vode promijesaj i daj mu sa granulama...ne treba da cekas da se napavi zele

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
    ja sam stolar, u podznaku shkorpioooni

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    14
    Thanked in
    4 Posts

Vidim dugo se nije pisali na ovoj temi, koju sam davnih godina pokrenuo . Dakle, uginula su mi oba psa, vecina ovdje i znaju koji su psi u pitanju, Njemacki ovcari Timo i Max posle 13 i 14 godina lijepog zivota. Ovako, vidim dostina spominju ovaj govedji zelatin ja iskreno nemam nekog iskustva sa tim, a evo kupio 4 tvrtog psa. Njemacki ovcar je u pitanju, star 10 mjeseci, od starta davao Canina Welpenkalk i Canina W25 [ jer u welpenkalk je namjerno izostavljeno vitaminiziranje ] od sedmog mjeseca ubacio Anima Strath, Orijent i Taste of the wild hranu, ekstra djevicansko maslinovo ulje i ponekad lososovo ulje Dr.Clauder's, mada vecinom kuvam mu. E sad interesuje me, valja li taj zelatin i ima li potrebe za njim i dje se kupuje? Pas sa 7 mjeseci imao 67 cm u greben, savrseno zubalo, razvijo se u izuzetnog kvalitetnog psa, za sad. Unaprijed hvala

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
    Last edited by mixailo; 15-07-24 at 10:27.
    Always Outnumbered,Never Outgunned

Thanks Thanks Given 
    1,813
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    1,145 Posts

Moram ti priznati da smo u slucaju nasega psa (bernski planinski) mi odlucili da sve nade povjerimo u premium hranu

od starta kad je dosla (sa 3m) kod nas smo na Purina robust puppy i nula dodataka preko toga... sad kako je na 8-9 mjeseci se vec zalomi po naka kuvana kost ili komadic necega od rucka nam, ali nista dodatno od vitamina/minerala/woodoo-a i cuda u koja te vecina ubjedjuju da MORAS kupiti jer je velika rasa

Kod pasa jednako moze biti opasan visak vitamina/minerala kao i manjak... mi smo odabrali da sve bude samo u hrani i da rast/razvoj prate uz nas i ljudi sa iskustvom i znajem i za sad je to dobitna kombinacija

Narocito je npr opasno kod vecih rasa (a vucijak to realno jeste) ako ima visak kalcijuma pa mu se stvore kalcifikati na kostima i u zblobovima

Nasu kucku "prate" u Royal Vet i mimo toga jedna divna zena iz pet shopa koja ima tonu iskustva i znanja i radila je nekada kao odgajivac (njeni savjeti su blago )
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    6,621
    Thanks Thanks Received 
    6,218
    Thanked in
    3,627 Posts

Kako znas za taj visak kalcijuma? Analize neke?
    Ja moga retrivera ne pazim sa hranom premium jede neke granule ,domacu hranu bukvalno sve sto i ima ali ga maltretiram fizicki po dva sata dnevno a pogotovo sad po moraci odradimo dobre pjesacke a i plivacke ture...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,813
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    1,145 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Kako znas za taj visak kalcijuma? Analize neke?
    Ja moga retrivera ne pazim sa hranom premium jede neke granule ,domacu hranu bukvalno sve sto i ima ali ga maltretiram fizicki po dva sata dnevno a pogotovo sad po moraci odradimo dobre pjesacke a i plivacke ture...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk
    "na oko" ne mozes znati osim ako je bas veliki problem (pa mozes da napipas kvrge na kostima)
    ali obicno prije toga znaju postati tromi pa ti to i veterinat vidi jer imadnu probleme sa zglobovima pa onda veterinar pregledom i snimoom potvrdi dijagnozu

dzinovske rase su sklonije tim problemima jer ili ih lose hrane ili previse "dobro" hrane i preceruju sa dodatnom vitaminazijom ... u sustini, ako je pas zdrav i jede solidnu hranu- ne treba mu nista preko toga sem vode i igre

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    512
    Thanks Thanks Received 
    366
    Thanked in
    233 Posts

Kakvog ste iskustva sa Platinum hranom ? Moj patuljasti snaucer je imao parvo virus, jedva se izvukao sa 4 mjeseca, royal medium puppy mu dajem od tad... Niko ovaj royal ne fali, naprotiv...

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    14
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by LuTheDuck View Post
    Moram ti priznati da smo u slucaju nasega psa (bernski planinski) mi odlucili da sve nade povjerimo u premium hranu

od starta kad je dosla (sa 3m) kod nas smo na Purina robust puppy i nula dodataka preko toga... sad kako je na 8-9 mjeseci se vec zalomi po naka kuvana kost ili komadic necega od rucka nam, ali nista dodatno od vitamina/minerala/woodoo-a i cuda u koja te vecina ubjedjuju da MORAS kupiti jer je velika rasa

Kod pasa jednako moze biti opasan visak vitamina/minerala kao i manjak... mi smo odabrali da sve bude samo u hrani i da rast/razvoj prate uz nas i ljudi sa iskustvom i znajem i za sad je to dobitna kombinacija

Narocito je npr opasno kod vecih rasa (a vucijak to realno jeste) ako ima visak kalcijuma pa mu se stvore kalcifikati na kostima i u zblobovima

Nasu kucku "prate" u Royal Vet i mimo toga jedna divna zena iz pet shopa koja ima tonu iskustva i znanja i radila je nekada kao odgajivac (njeni savjeti su blago )
    Hvala na odgovoru. Mislim da imam dovoljno iskustva po pitanju Njemackih ovcara jer sa svasta sa njima prosao od tumora, torzije zeluca, alergija, lomova i sl. Ok je da neko prati ko je strucan, moje pse sam podizao na Belcando i Farmina Cibau nekad. Ali uvijek sam forsirao RAW ishranu, balansirao i svaki pas mi je dozivio duboku starost, bez obzira na odredjene boljke koje su se izdesavale u starosti tih istih pasa. Sto se suplementacije tice, mora je biti, pogotovo kod osetljivih rasa ako se koristi Raw ishrana u strogo kontrolisanim dozama. E sad ko samo hrani psa sa granulama [ dje sam konretno ja veliki protivnik] onda nema vjerovatno potrebe. Ne znam, pas nikad ne moze izgledati isto na samo granulama i kuvanoj hrani. A imao sam pse i imam psa od svjetskih krvnih linija i od 38 mog najboljeg psa i od drugog ... Tako da uvijek dajem prednost spremljenoj hrani.

12. The Following User Says Thank You to mixailo For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    14
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by skostic View Post
    Kakvog ste iskustva sa Platinum hranom ? Moj patuljasti snaucer je imao parvo virus, jedva se izvukao sa 4 mjeseca, royal medium puppy mu dajem od tad... Niko ovaj royal ne fali, naprotiv...
    Koristio je nisam, ne znam nista o njoj. Royal takodje nikad i nikad necu, jedna izbukana hrana koju da mi poklonis koristio ne bih. Ako vec oces ozbiljno, Taste of the wild, Orijent i ako mozes naci kao NO.1 BELCANDO.

Thanks Thanks Given 
    512
    Thanks Thanks Received 
    366
    Thanked in
    233 Posts

Quote Originally Posted by mixailo View Post
    Koristio je nisam, ne znam nista o njoj. Royal takodje nikad i nikad necu, jedna izbukana hrana koju da mi poklonis koristio ne bih. Ako vec oces ozbiljno, Taste of the wild, Orijent i ako mozes naci kao NO.1 BELCANDO.

Ima li u CG taste of the wild ili Orijen ? Vidim i po net-u da je preporucuju

Sent from my Pixel 8 Pro using Tapatalk
    Last edited by skostic; 16-07-24 at 20:20.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    14
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by skostic View Post
    Ima li u CG taste of the wild ili Orijent ? Vidim i po net-u da je preporucuju

Sent from my Pixel 8 Pro using Tapatalk
    Taste of the Wild da ja znam nema, slali su mi iz regiona. Orijent i Akana ima kod onog u Zabjelskoj vektri. Nisam siguran kako se zove pet shop, ali je jedini koji je u gore navedenoj zgradi.

16. The Following User Says Thank You to mixailo For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,813
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    1,145 Posts

Quote Originally Posted by mixailo View Post
    Hvala na odgovoru. Mislim da imam dovoljno iskustva po pitanju Njemackih ovcara jer sa svasta sa njima prosao od tumora, torzije zeluca, alergija, lomova i sl. Ok je da neko prati ko je strucan, moje pse sam podizao na Belcando i Farmina Cibau nekad. Ali uvijek sam forsirao RAW ishranu, balansirao i svaki pas mi je dozivio duboku starost, bez obzira na odredjene boljke koje su se izdesavale u starosti tih istih pasa. Sto se suplementacije tice, mora je biti, pogotovo kod osetljivih rasa ako se koristi Raw ishrana u strogo kontrolisanim dozama. E sad ko samo hrani psa sa granulama [ dje sam konretno ja veliki protivnik] onda nema vjerovatno potrebe. Ne znam, pas nikad ne moze izgledati isto na samo granulama i kuvanoj hrani. A imao sam pse i imam psa od svjetskih krvnih linija i od 38 mog najboljeg psa i od drugog ... Tako da uvijek dajem prednost spremljenoj hrani.

kod raw ishrane mora, naravno, jer nije dovoljno raznovrsna (kao sto bi bila u prirodi)

mi smo nekad pse drzali i spremali im hranu, ali sad smo izmedju stana i kuce i malo je komplikovanije za postici sve to, zato je full na granulama

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    1,300
    Thanks Thanks Received 
    442
    Thanked in
    201 Posts

Quote Originally Posted by LuTheDuck View Post

Bio sam siguran iz nase privatne prepiske da ce bernski I na tvoja vrata zalajati

Pa čestitam!

Na temu ishrane, moja sad ima 2 god, odrasla je na Cibau maksi puppy, a sad je na takođe na Cibau adult chicken čini mi se. Čupne ona i sa strane kad god moze, sve joj je dozvoljeno osim sitnih kostiju, kokosijih, rebaraca I sl..

Krupna, moguce I debela, bez ikakvih vidnih zdravstvenih problema.
    Sasvim sam zadovoljan sa Cibau, za te novce mislim da nema bolje.

Pitanje za LuTheDuck, kako se borite sa vrucinom?

Thanks Thanks Given 
    1,813
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    1,145 Posts

Quote Originally Posted by MLS View Post
    Bio sam siguran iz nase privatne prepiske da ce bernski I na tvoja vrata zalajati

Pa čestitam!

Na temu ishrane, moja sad ima 2 god, odrasla je na Cibau maksi puppy, a sad je na takođe na Cibau adult chicken čini mi se. Čupne ona i sa strane kad god moze, sve joj je dozvoljeno osim sitnih kostiju, kokosijih, rebaraca I sl..

Krupna, moguce I debela, bez ikakvih vidnih zdravstvenih problema.
    Sasvim sam zadovoljan sa Cibau, za te novce mislim da nema bolje.

Pitanje za LuTheDuck, kako se borite sa vrucinom?
    hvala hvala... popustio sam opet
    skoro 9 mjeseci ima, od toga ~6 kod nas... fino i pravilno raste, iz dobrog je legla kazu

sto se vrucine tice - ne gasimo klimu i ceram je da se kupa "cesce"... ne voli kupanje, ali evo taman sam je sad kupao i moram priznati da je ovo bilo najbolje kupanje do sad (sama usla u kupatilo i tus kabinu)... kanim se inace da je pocnem vodit na Zetu ili Moracu, mozda odluci da se brcka

i navece kad preladi (kuca van grada) tamo u 10-11-1 ili kad god ona osjeti da je vrijeme joj "ucinim" te se doooobro izigramo jedno sat vremena po dvoristu i zorom kad ustane (oko 6) se izigramo jos i onda je srecna i veci dio dana u sustini prespava ... popodne se igramo po kuci i to ti je to

kad smo u kola vodim racuna da provjetrim i oladim kola prije polaska kad god je moguce (jer realno, svudje ide sa nama )

za sad nam fino ide, mada jes stene i malo je tvrdoglava, ali uvescemo se mi u brazdu racunam
    *tipa kad je neko sam seta, sve je ok, ako smo skupa vecinu vremena cupa na povodac uvatit je ne mozemo pa se svadjamo

Studio INtarsia

20. The Following 2 Users Say Thank You to LuTheDuck For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    388
    Thanks Thanks Received 
    75
    Thanked in
    64 Posts

Kuva li neko kucicima? Vidim da je popularno u zadnje vrijeme i raw ishrana pasa.

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Raw je definitivno najbolja i najzdravija ishrana za psa, e sad, je li kutara oko toga, jeste...
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    1,813
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    1,145 Posts

Dolazimo do zakljucka da prvi koji se odluci da napravi neki servis za prodaju/dostavu raw hrane za pse ce potencijalno da se osteti od para

pa se "pretplatis" i svaka 3-5-7-15-30 dana ti stize kolicina na kucnu adresu

No to bi najprije placali ovi te im pas jede kilo hrane mjesecno sto mi i pobija ovu prvu tvrdnju

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    388
    Thanks Thanks Received 
    75
    Thanked in
    64 Posts

Meni je jedini problem oko raw sto se brinem je li meso pokvareno. Inace sve drugo je lako.

Page 7 of 7 FirstFirst ... 34567

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)