Toliko arogancije valja branit jednakom količinom znanja. Znanja, ne krivljenja, iskrivljavanja i obilaženja.Njegoš nije ni imao kapelu. Ali su mu je dodali. Aleksandar, Amfilohije, Joanikije, Andrija...
Ovo gore napisano znači, pošto vidim da ti teško na um dolazi:
1. NJEGOŠ NIJE IMAO KAPELU.
Znači, kapela se na Lovćen ne može vratit Njegoševa. Ko što nam vele, ne ja, no Đedo, i navedeni sljedbenici.
Jer je Njegoš na Lovćen sagradio crkvicu. Sv. Petra Cetinjskoga.
I, po želji sopstvenoj, bio sahranjen ispred nje, dok ga Austrougari nisu eshumirali 1916.
Ispred nje, ne u nju. Znači, nije kapela.
Za svaki slučaj, da se osiguram da ćeš čut: Nije kapela. Njegoš nije sebi pravio kapelu. No crkvicu.
2. ALEKSANDAR NIJE OBNOVIO CRKVICU NJEGOŠEVU.
No je, po uzoru na nju, sličnu ali ne istu, nešto veću, nižu, na izmijenjoj lokaciji i sa blago uvećanom površinom, napravio baš ono o čemu trubiš: Crkvicu-kapelu.
Crkvicu Sv. Đorđa, A KAPELU JER JE NJEGOŠA U NJU UNIO.
Jedina stvar iz Njegoševe crkvice prenešena u Aleksandrovu je žrtvenik.
3. ĐEDO, JOANIKIJE, ANDRIJA, i ostala družba, ne vele da će na Lovćen da vrate Njegoševu crkvicu Sv. Petra, i da ga kopaju ispred nje, no kažu: DA ĆE DA VRATE KAPELU.
Eto, pošto ti ni to nije jasno, zato mi metafizički mislimo da oće da vrate Acovu kapelu.
Što se šizofrenih cijepanja tiče, valjalo bi da prestaneš da Njegoševu crkvicu nazivaš kapelicom, nakon hiljadu i prvog objašnjenja da to nije bila, koja si i sam prihvatio, i da prestaneš da se naslanjaš na presmiješni falsifikat da je Aco samo obnovio Njegoševu crkvicu, iako je digo sasvim drugu crkvu, sa sasvim drugom funkcijom ( funkcijom kapele ), i sasvim drugom svecu posvećenu.
Onda će ti bit lakše.
No znam da nećeš![]()
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Srpska Vikipedija![]()
Tko leti, vrijedi...
Tuče na Cijevni i Koniku: Jedna osoba izbodena nožem, drugoj polomljen nos, više uhapšenih
Jel sto izaslo na vikipediji o ovoj tuci? Zna li ko sto ?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Mislite li stvarno da bi se četnici Dalaj Mande zaustavili na kapeli. Bi, taman ka u Foči...
https://m.cdm.me/kolumne/kapela-nije-kraj/
Mandić navodno treba da nam preuzme prosvjetu do kraja mjeseca. Da Budimir Aleksić završi što je započela Vesna Bratić. Da nas nauče kako je Pavle Đurišić bio vođa Trinaestog jula i da nas je oslobađao dok su ga slavili u okupacionoj štampi, dok se slikavao pored okupatorskih guvernera, i dok je primao platu i makarone iz italijanske kese.
Eto, u tom pravcu ide Crna Gora. Ko to ne vidi, toga je briga i ne želi da vidi.
Tko leti, vrijedi...
Znači, crkvica postaje kapela samo ako se neki pokojnik u njoj sahrani?
Jesam li te dobro razumio?
Trudim se, vjeruj mi.
Poštujem, jer se uvijek trudiš nešto napisati na ovom forumu.
Života mi, nisam čuo hiljadu i jedno objašnjenje, no si ti prvi koji mi pokušava objasniti razliku izmedju crkvice i kapele.Što se šizofrenih cijepanja tiče, valjalo bi da prestaneš da Njegoševu crkvicu nazivaš kapelicom, nakon hiljadu i prvog objašnjenja da to nije bila, koja si i sam prihvatio, i da prestaneš da se naslanjaš na presmiješni falsifikat da je Aco samo obnovio Njegoševu crkvicu, iako je digo sasvim drugu crkvu, sa sasvim drugom funkcijom ( funkcijom kapele ), i sasvim drugom svecu posvećenu.
Onda će ti bit lakše.
No znam da nećeš![]()
Dovoljno je proći Crnom Gorom i razgovarati s građanima, pa vidjeti da je slika života u Crnoj Gori potpuno drugačija nakon smjene režima 30. avgusta. Ja primjećujem mnogo više nasmijanih lica, posebno mladih ljudi koji sada vjerovatno imaju veću želju da ostanu u našoj zemlji, a ne da idu trbuhom za kruhom.
Moram priznati da se vojvoda kvalitetno sprda sa mladim ljudima.
Sent from my 23090RA98G using Tapatalk
Moj brato kad se otvori EU granica odose svi mladi...
E oci mu se iskopale kad jedan goljo iz ṣ̌avnika bi da se pita , no aj sad i grđi su se pitali pa se ne pitaju vise ...
Pa ko hoće neka ide, imaće ljudi proširene mogućnosti pa ko hoće neka ih iskoristi.
Pošto su ljudi pohlepni i samo gledaju sebe ne znam zašto ih to brine, a ne brine ih npr. zakon o državljanstvu koji bi nam katastrofu napravio.
Ovo prvo je sloboda, a ovo drugo je okupacija.
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
Love, peace and respect.
Na putu ka Cijevni, desio nam se nemili dogadjaj(troje nas je bilo u autu, dijete pozadi).
Isli smo svojom trakom i stali da tražimo mjesto za kupanje, a drugom trakom se u sekundi pojavilo drugo auto vozeći velikom brzinom.
Iz auta izlazi momak 20 godina star i drži kamen u ruci.Pogled bijesa(razjerenoati i agresije) i vike: "mogli ste da nas ubijete", (isao je svojom trakom,nikog nije bilo iza nas).
Sve se dešava u roku 4, 5 sekundi:
Otvara moja vrata suvozača zamahuje rukom da nas gadja kamenom.u ruci ,udari i nasrne(pozadi je dijete).
Stavljam ruke preko glave , makar da zaštitim taj dio, 100 posto sigurna da ću biti povrijedjena.
Napad je sprijecio njegov otac koji je bio vozač.
Momak nije vozio.Autom je ubrzo velikom brzinom nastavilo u pravcu grada iz kojeg je došlo.
Tablice nisu iz naseg grada. Nisam zapamtila tablice jer je auto iza nas bilo, samo grad da bi prijavili policiji.
Kada sam.zatvorila vrata osjetila sam.se
sigurnom.
Dijete se istrumiralo, a i mi roditelji.
Šta bi se desilo da ga niko nije sprijecio i da je u ruci imao nož?
To znači da ako neki ljudi treba da se lijece i budu na jakim terapijama(pogled je rekao sve i agresija i želja za nasiljem), a nisu, ispastacemo mi građani.
Jedna nemila situacija nadam se poslednja, ali sa srećnim ishodom.
Kad udjemo u EU nas vizionar Zarko Radulovic konacno ce za radnu snagu dobiti indonezane i filipince, a bice i nepalaca.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
A to što oni izazivaju i šire mržnju i kvare harmoniju društva ništa a?
Prevarant, hapsi milicijo!
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
Love, peace and respect.
Vučković navodi da od bazena na godišnjem nivou imaju gubitak od 200.000 eura.
– Sa povećanjem cijene od euro i po dolazimo u situaciju da prepolovimo godišnji minus koji imamo na bazenu. Nećemo više imati minus od 200.000 eura nego 100.000 eura. Nama tih 100.000 eura dođu kao prihod. Ako ćemo firmu da držimo kako treba i ako ćemo da bude pozitivna na kraju godine, onda treba da preduzmemo sve što možemo. Povećanje cijene neće ugroziti standard građana, a nama će puno značiti – naveo je Vučković.
Kad mu gazda padne, pustice vodu i ponijet svoja govvna s njim. I pipune.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Last edited by Gagarin; 15-07-24 at 10:32.
Tko leti, vrijedi...
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks