Radi on bez ikakvvih podešavanja kad mu ubodem lan od glavnog uredjaja, ja sam mislio da hvata wifi i da ga proslijedi, ka repeater
Ugasi DHCP stavi drugu adresu od 192.168.1.1 i ubodi mrežni u port od 2-4, ne radi u 2.5gbit port
Radi on bez ikakvvih podešavanja kad mu ubodem lan od glavnog uredjaja, ja sam mislio da hvata wifi i da ga proslijedi, ka repeater
Forever young, i want to be forever young
Optika 300/30 - HN
\\OFL•GIC
Jedno misljenje s moje strane koje mi se desilo prosle godine a mozda ce bit od koristi ostalima koji vagaju da li da uzmu broadbend ili 4G/5G varijantu intereneta za kuce po primorju. Ja uzmem na karticu internet i kad bude navalica turista dje se svi kace na th par antena sto su imali ja sam dobijao da mi pise da imam dobar signal ali nisam nista mogao otvorit. Los user experience kako za mene tako i za goste koji su boravili u smjestaju i vjerovali ili ne dobio sam par zvjezdica na bookingu manje zbog toga jer djeca od jednih nisu mogli netflix da gledaju. Stoga odlucim da ugradim broadbend i iako sam cekao 10ak dana wifi u objektu nikad nije zastekao u smislu da nema interneta kao sto se desavalo kad koritim moj sa kartice. Ne znam jesu li sta mijenjali dodavali dolje ali moje misljenje je da je uvijek za u stan ili kucu bolje imat broadbend.
Imali ko problem da nestaje net samim ti i sve ostalo? Juce oko 18 je pukao pa je receno da je generalno, ali meni je do negdje 23 30 svako nestaje i dolazi. Posle toga do sada nije bilo problema i sada ponovo nestaje. Zvao sam bas dosta puta call centar.
Hasta siempre!
Jesu li ovo opet povecali brzine na optici.
Sent from my Fold using Tapatalk
Meanwhile... I danima već ovako, zvao sam X puta. Predivno.
Sent from my S23 Ultra using Tapatalk
Stay salty.
Od 15-og avgusta se povećava pretplata za 2e mada i brzine drastično, bar za moj paket. 250 Mbps uploada, niceeee.
Ko je mislio da raskine ugovor i pređe kod drugog operatera, eto i lijepe prilike.
https://telekom.me/obavjestenje-za-f...ca-avgust-2024
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Last edited by BiTrAtE; 06-07-24 at 09:11.
Ja se mislim da raskinem i predjem dje drugo,jer mi ih je preko glave, sa call centrom samo sto se ne okumim. Sad mi dizu 2e cijenu i veli za povecanje brzine na 40mbs. Ja zovem da pitam kako mi to povecavaju kad je meni vec desetak godina ta brzina. Objasnjenje da je to neko ukljucio "slucajno" i da sam ja sve vrijeme dzabe to koristio. A li zagrmi,moram resetovat ruter, zvat operatera, resetovat uredjaje da prepoznaju ruter itd. Nemaju drugi u ponudi a ja ne mogu kupiti svoj, iskljucivo njihov.
Idu i ovi ostali za njima samo je pitanje vremena... A onda vjerovatno posle ng ce bit jos jedno poskupljenje posebno ako bude es2... mašala
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Naravno, ja imam RT-AX86U Pro, njihov router samo "propušta" signal kroz bridge.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Podnosljivije je tih 2eura gore kada i brzine idu gore.
\\OFL•GIC
Zar nisu dizali negdje pocetkom godine?
Povećavaju cijenu, a ne daju nikakav razlog za to osim povećanja brzine. Pa, jednostavno mi ne povećavajte brzinu i ostavite mi istu cijenu... Kakvi lihvari...
Meni treb da ugradim t com optiku, ali nemam stubica za kablove. Oko 100 metara daljine…
Kako da se snadjem za ovo?
Ako koristic t com mrezu uz magenta L imas resurse koje ovamo kad,ustedis" i uzmes drugi paket ces opet da dodjes na isto...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Ima li nedje mapa pokrivenosti optikom kod Telekoma?
Bilo je ranije na njihovom sajtu nedje al sad ne mogu naci...
Jos uvjek sam na staroj tehnologiji parici a koristim magentu sa dva resivera uz vdsl net,
i presao bih na optiku jer isporuka servisa je neuporedivog kvaliteta na optici u odnosu na ovo sto imam
iako maksimalne mogucnosti izvlace iz bakra sto nisam vjerovao u pocetku.
Dva receivera bez problema rade uz povremene "prekide-sjeckanje-usporavanja" ali internet nije to ipak.
Nesto se desilo danas ne mogu uci na neke sajtove dok ne upalim VPN.
Na primjer discord mi ne radi uopste.
Podgorica Podgoricanima!
Desio se raspad nekih mreza.
Je li vam stiglo ovo povećanje brzine koje su najavili uz poskupljenje?
Sent from my AC2003 using Tapatalk
"Ako roboti ikad budu igrali kosarku, igrace je kao Tim Duncan".
930/93, izgleda su ipak ovaj upload ograničili na 100 pa APP, sigurno im je procjena da se velika većina neće žaliti...
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks