Page 320 of 682 FirstFirst ... 220270310316317318319320321322323324330370420 ... LastLast
Results 7,976 to 8,000 of 17032

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2024]

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    можеш ти то боље у пг се за све пита дф. на локалу најјаче адуте узели. виђи под спортске објекте мало. ко ведри и облачи. у нк ко је вођа? вепар четнички или? пв? бд? мк?

како слабија странка од еса ради по држави шта оће а партија која даје премијера трпи и ћути?

покушаваш некаквом гимнастиком менталном да објасниш како је дф ето слаб

то је таман у рангу оне приче - пипуноглави није четник ал велича четнички покрет и воли и слави људе који су по Сарајеву ђецу убијачи. и добар је ал ето задње двије године навија да Путин убија ђецу по УКР

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ја рекао ДФ (који не постоји иначе) слаб?
    Или се расправљаш расправе ради, или не читаш баш добро.

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Da da. Demokrate moja greska

Prica se periodicno ponavlja danas sam pogrijesio. Ah taj spin silni. Lose to ide. Bozovic je gradonacelnik do izbora novog. A cini mi se dvije kolone DFa tamo imaju vecinu.

Nisko i za tvoje kriterijume. Mislio sam da si bolji od toga. Ali dobro.
    Жао ми је што сам те разочарао.
    Двије колоне ДФ-а су толико блиске да једино знају да неће једна са другом.
    Божовић није у НСД-у, тојест ДФ-у па и ако га рачунамо као градоначелника (још мало) опет није НСД-ов тојест ДНП-ов.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Цедем им је у два истраживања у 2022. (јун и децембар) дао 14% и 14.2%.

ДФ од 2020. године на локалним изборима добија гласова : 49% у Зети, 48% у Будви, 40% у Андријевици, 36% у Пљевљима, 26% у Никшићу, Мојковцу 24%, Плужинама 20%, у Херцег Новом 19%, Подгорици, Беранама и Жабљаку 18%, Котору 17%, Даниловграду 15%, Бијелом Пољу и Колашину 14%, Плаву 13%, Бару 12%, Тивту 8%, Рожајама 2%, Петњици, Цетињу, Улцињу и Гусињу 0% тојест тамо не изађоше на изборе.

Болдовао сам општине гдје су ишли заједно са СНП-ом, не знам колико су одборника добили у тим коалицијама, знам само да у Котору од 7 одборника ЗБК коалиције, свега 2 су у ДФ-у.
    Last edited by Mstislav; 12-02-23 at 01:34.

Ево резултата "најјаче странке" у ЦГ на локалу, за оне који не знају а желе да сазнају НСД-ДНП имају градоначелнике у следећим општинама : Зета, Никшић, Мојковац, Пљевља. У Беранама је Тодоровић дао оставку ради замјене са Ћулафићем, а затворени Божовић (ако га и даље гледамо као градоначелника) се под лошим утицајем Јовановића осамосталио од НСД-а. Дакле 4 општине од 25, импресивно.

Од овог поста десили су се избори у Будви и Андријевици, у Будви су НСД-ДНП под своје узели све мале странке (СНП-Демос-УЦГ-ПЦГ) и освојили 25% што је мало мање од 48% на прошлим изборима када су тај проценат освојили сами, без наведених странака. Напоменути такође да од 9 мандата НСД-у припада 4 а ДНП-у 2.

У Андријевици обрнута прича, очигледно је СНП заслужан за 40% из 2020 јер су НСД-ДНП са ПЦГ и СЦГ прије пар мјесеци освојили 11% гласова.

Јасан ми је страх од НСД-ДНП али ипак треба бити разуман и видјети/признати/схватити да нису најјача партија у ЦГ, иако су веома утицајни и то поред тога што још увијек нису добили директно учешће у власти.

ПС

Кад сам већ ту, да видимо и истраживања Цедема

Мај 2023 13.2% (на изборима у јуну освојили 14.7%)
    Март 2024 НСД 11.3% а ДНП 4.2% што укупно даје 15.5%
    Last edited by Mstislav; 03-07-24 at 00:35.

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

3. The Following User Says Thank You to Mstislav For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,242
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    3,394 Posts

https://www.cdm.me/sport/rukomet/bud...lacene-zarade/

E pa kad je moralo do evropskog suda.... Podsjećam da je ŽRK Budućnost Bemax odbijala da isplati zarade mom vlastodavcu za vrijeme održavanja trudnoće i porodiljskog odsustva, tvrdeći da na to nema pravo, jer u tom periodu nije igrala i nastupala za Klub. Presuda je konačna i obaveza je Kluba da postupi po istoj u roku od 15 dana od dana donošenja, koji rok ističe danas 2. jula 2024. godine. Očekujem od rukovodstva ŽRK Budućnost da postupe po Presudi, te ih podsjećam da su javno, putem više medija, obećali da će ispoštovati presudu Evropskog arbitražnog rukometnog suda u Beču u slučaju igračice Milene Raičević, pa ne sumnjam da će se kao odgovorno i profesionalno rukovodstvo Kluba držati javno obećane riječi i postupiti po Presudi”, kazao je Vukčević.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,042
    Thanks Thanks Received 
    12,414
    Thanked in
    6,718 Posts

нека сплачина из Ниша плати из свога џепа. јер је она поћерала из клуба. додуше не знам како ће клуб сада да измирује обавезе, јер је ова те мрзи државу у којој је рођена и главног спонзора поћерала

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    6,242
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    3,394 Posts

Znaci tu ima drugih igranki, ja sam mislio da je zbog trudnickog i porodiljskog....

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    нека сплачина из Ниша плати из свога џепа. јер је она поћерала из клуба. додуше не знам како ће клуб сада да измирује обавезе, јер је ова те мрзи државу у којој је рођена и главног спонзора поћерала

može neki tldr ove situacije,nisam uopšte upoznat,a surealno mi je da joj nisu plaćali jer je bila trudna

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Samo da vam zivot ne prodje cekajuci df da izdusi ��

Thanks Thanks Given 
    2,237
    Thanks Thanks Received 
    2,985
    Thanked in
    1,246 Posts

Krapović: Usvajanje Rezolucije nije usmjereno prema Hrvatskoj
    https://www.cdm.me/politika/krapovic...ema-hrvatskoj/

Evropski savjet potvrdio da je posjeta Mišela odgođena zbog nedavnih političkih dešavanja u Crnoj Gori

https://www.cdm.me/politika/evropski...-u-crnoj-gori/

Jel ovo Crapović objašnjava kako nije siguran da je ugrozio budućnost naše djece? Nice. Crapovići/demokrate toliko ljigavi da ne znam jel su samo glupi ili i zlonamjerni.
    Last edited by Caesar; 03-07-24 at 07:42.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    4,823
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Ooo daaa. DPS je uništavao državu. I tad kad je "stvorio" 2006 se odmah ukakio u nju sa tim da je obilježio polovinu naroda sa trakom koja je značila da su izdajnici, četnici itd. Što su ( ajde da ne kažem "ste" ) prihvatili objeručke. Što je bolesno. Nije ni druga strana bila mnogo bolja, da se razumijemo. I da je DPS vladao samo parama ne bi došli do ovoga da se evo pominje građanski rat. Pa da li ste ebeno normalni. Sa kim da ratujem, sa tobom jer se ne slažemo jesmo li čoče Crnogorci ili Srbi i koji treba više da se pitaju, ma ebe mi se i za jedne i druge podjednako. I daj skalajte više sa Srbijom, Vučićem, Putinom urcima palcima. Koji vam je?! Pa toliko potenciraze priču o tome da se ne može pričati o nekim bitnim stvarima za život. O školstvu, zdravstu, o tome što 70 posto što mladih što starih šiba, što nema zdravoga, što još malo nećemo moći dijete puštiti napolje i mali milion drugih stvari ma ne, mi ćemo o Vučiću, kao da će Vučić biti tu dovijeka. Na krjau narod Srbije zabole ona rabota za CG. Imaju toliko svojih problema. A Manda se neće pitati još dugo, a ako kojim slučajem dođe do toga da narod glasa Mandića, nemalo nas. Da posle G ovana od DPS-a na čelu sa najvećim, dođemo do toga da nas Manda predstavlja, e onda stvarno zaslužujem da nema ni nas ni države. Da nestanemo. Da ne zagađujemo planetu. Makse, nerviram se.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    Ovaj post ti, svuda i vazda, potpisujem. Nažalost, u svemu.

Uz jednu distinkciju samo. Period nakon referenduma, nije davno bilo, pamtimo ga svi.
    Jer, ako ćeš se sjetit, tačno 2012. godine, u Crnoj Gori je na pragu bilo veliko preuređivanje: DPS i SNP, kao dvije totalne dominante tog vremena su bile na milimetar od širokog narodnog saveza ( uobičajeni privjesci su išli kuda i DPS, NSD je bio tačno ono što se DFu danas ovđe zbori- relativno nebitan ).
    Nacionalna pitanja su tada bila na apsolutno poslednjem mjestu, i to je fakat.
    Dogovor, koji je već bio na vidiku, propao je u poslednjem trenutku. Pisao sam neđe o tome već, iz određenih razloga, iako u životu nisam bio član neke partije osim SKJ u srednjoj, imao sam neku nebitnu ulogu u tom pregovaranju.
    I bilo mi je krajnje iznenađenje zašto je propao. Realno je bilo očekivati zbog krupnih igrača u DPSu, kojima je to ugrožavalo korito u koje su nezasito gledali, ili starije garde SNPa, koja se nije smjela vrćat sa ekstremnih pozicija u koje je sebe ućerala još u periodu 1998/1999.
    Ali ne, sasvim neočekivano je propao jer ga je razbila najmlađa garda jastrebova iz SNPa, koja je najodlučnije moguće povukla ručnu. Čast izuzecima, to su ti većinom ljudi koji danas igraju neke od ključnih uloga, i to u većini ''prosrpskih'' partija.

Kao rezultat, jesen te godine i izbore dočekali smo sa drastičnim pokretom ka nacionalnim pitanjima, i otpočeo je zalet DFa.
    Jer je SNP i na drugoj strani strašno kiksao, tražio mastan komad, i nije se dogovorio ni sa njima. Peđa Bulatović im je odveo skoro pola članstva u Front, SNP kiksao taman za toliko, DF ubio skoro 24%.

I tačno tad, na tim izborima, nacionalna pitanja, koja po difoltu sa sobom nose podjele i razdjele, krenula su da osvajaju dominantnu ulogu u političkom životu ovog društva.
    Tj., nisu uopšte počela sa DPSom, koji je bio nastrojen ka učvršćivanju vlasti sa SNPom.
    Počela su raskolom u SNPu, i borbom za prevlast unutar prosrpskog biračkog tijela.
    I vrlo jednostavnom i ispravnom logikom DFa: pobjedu u toj borbi i prevlast nad SNPom su uzeli ekstremizovanjem tog biračkog korpusa. Na čemu su se poslije konstantno i održavali, sve dok im to nije donijelo idealan momenat 2019/2020.

Ovo su vrlo jednostavne i provjerljive činjenice, pamtimo ih većina. A priča o DPSu koji je dijelio narod je samo jedna od osnovnih dimnih zavjesa kojima se ta ideologija, koja stoji iza DFa i ostalih, ukriva od prostaka kao što smo mi.

Jer je DPS krao. Tačnije, kradinjali su masovno i masivno krupni, srednji, i dobar dio sitnih, ne svi.
    I jedina razlika između tebe i mene po tom pitanju je što ti na kraj te rečenice stavljaš tačku, a ja zarez.
    Jer, za mene, najtragičnija i najkatastrofalnija posledica takve vladavine DPSa nije sama finansijska i materijalna šteta.
    Njihova najveća, strateška i dugoročna štetnost, jeste što u periodu stabilne vlasti od referenduma do 2020, nisu omogućili ovom društvu da se razvija i doživi bogom dane benefite koje mu je nezavisnost po difoltu morala donijet.
    Čime su napravili idealno tlo za one koji su ga podjelama i ekstremizovanjem osvojili.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

11. The Following 11 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Quote Originally Posted by umart View Post
    može neki tldr ove situacije,nisam uopšte upoznat,a surealno mi je da joj nisu plaćali jer je bila trudna
    Sudeći po presudi Evropskog arbitražnog suda. očigledno je nisu plaćali dok je bila trudna u toj sezoni 2020/21, a bili su obavezni.

A zašto je nisu plaćali i šta se iza toga krije...to treba pitati tadašnju upravu ŽRK Budućnost, odnosno Radmilu Petrović i ostale ponosne eksponente DPS politike.

To je bila sezona kad je ŽRK Budućnost bila u finansijskoj krizi, iako je skidanje oznaka tajnosti sa zaključaka Vlade CG od februara 2020, pokazalo da je na račun ŽRK Budućnost sa računa Ministarstva odbrane prebačeno 5 miliona eura.

Ti novci su vjerovatno završili po privatnim džepovima preko nekih nevladinih organizacija (možda pitati Darka Šukovića) pa kad je pala vlast u avgustu 2020 godine, na računu nije bilo ni za plate ni za porodiljska odsustva igračica.

13. The Following User Says Thank You to Massaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,823
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post

Uz jednu distinkciju samo. Period nakon referenduma, nije davno bilo, pamtimo ga svi.
    Jer, ako ćeš se sjetit, tačno 2012. godine, u Crnoj Gori je na pragu bilo veliko preuređivanje: DPS i SNP, kao dvije totalne dominante tog vremena su bile na milimetar od širokog narodnog saveza ( uobičajeni privjesci su išli kuda i DPS, NSD je bio tačno ono što se DFu danas ovđe zbori- relativno nebitan ).
    Dogovor, koji je već bio na vidiku, propao je u poslednjem trenutku. Pisao sam neđe o tome već, iz određenih razloga, iako u životu nisam bio član neke partije osim SKJ u srednjoj, imao sam neku nebitnu ulogu u tom pregovaranju.
    I bilo mi je krajnje iznenađenje zašto je propao. Realno je bilo očekivati zbog krupnih igrača u DPSu, kojima je to ugrožavalo korito u koje su nezasito gledali, ili starije garde SNPa, koja se nije smjela vrćat sa ekstremnih pozicija u koje je sebe ućerala još u periodu 1998/1999.
    Ali ne, sasvim neočekivano je propao jer ga je razbila najmlađa garda jastrebova iz SNPa, koja je najodlučnije moguće povukla ručnu. Čast izuzecima, to su ti većinom ljudi koji danas igraju neke od ključnih uloga, i to u većini ''prosrpskih'' partija.

Kao rezultat, jesen te godine i izbore dočekali smo sa drastičnim pokretom ka nacionalnim pitanjima, i otpočeo je zalet DFa.
    Jer je SNP i na drugoj strani strašno kiksao, tražio mastan komad, i nije se dogovorio ni sa njima. Peđa Bulatović im je odveo skoro pola članstva u Front, SNP kiksao taman za toliko, DF ubio skoro 24%.

I tačno tad, na tim izborima, nacionalna pitanja, koja po difoltu sa sobom nose podjele i razdjele, krenula su da osvajaju dominantnu ulogu u političkom životu ovog društva.
    Tj., nisu uopšte počela sa DPSom, koji je bio nastrojen ka učvršćivanju vlasti sa SNPom.
    Počela su raskolom u SNPu, i borbom za prevlast unutar prosrpskog biračkog tijela.
    I vrlo jednostavnom i ispravnom logikom DFa: pobjedu u toj borbi i prevlast nad SNPom su uzeli ekstremizovanjem tog biračkog korpusa. Na čemu su se poslije konstantno i održavali, sve dok im to nije donijelo idealan momenat 2019/2020.

Ovo su vrlo jednostavne i provjerljive činjenice, pamtimo ih većina. A priča o DPSu koji je dijelio narod je samo jedna od osnovnih dimnih zavjesa kojima se ta ideologija, koja stoji iza DFa i ostalih, ukriva od prostaka kao što smo mi.

Jer je DPS krao. Tačnije, kradinjali su masovno i masivno krupni, srednji, i dobar dio sitnih, ne svi.
    I jedina razlika između tebe i mene po tom pitanju je što ti na kraj te rečenice stavljaš tačku, a ja zarez.
    Jer, za mene, najtragičnija i najkatastrofalnija posledica takve vladavine DPSa nije sama finansijska i materijalna šteta.
    Njihova najveća, strateška i dugoročna štetnost, jeste što u periodu stabilne vlasti od referenduma do 2020, nisu omogućili ovom društvu da se razvija i doživi bogom dane benefite koje mu je nezavisnost po difoltu morala donijet.
    Čime su napravili idealno tlo za one koji su ga podjelama i ekstremizovanjem osvojili.
    I, čisto dodatak, oko te tačke ili zareza

Većinu ljudi iz sistema DPSa, po pravilu onih ponajviše naslonjenih na klepto ravan tog sistema, danas ćeš nać u raznoraznim vladajućim partijama, ponajviše PESu. Đe je za očekivat da rade isto. To nije okončalo 30.08.2020.

Tako da, nikako tačku.

Thanks Thanks Given 
    4,823
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

Quote Originally Posted by Mylene View Post
    Jednom prilikom je Milo Đukanović izrekao da ga je Slobodan Milošević slagao da su Hrvati krenuli na CG, pa on da preduprijedi jedno zlo, počini drugo.
    Oprosti nam, Dubrovniče. Nije lako, ali pokušajte.
    Mislim da je to konkretno prvi izjavio Momir Bulatović. Koji je u to vrijeme, kao preshjednik CG, bio i komandant TO, po čijem je naređenju tamo i otišla. Inače, Đukanović, koji tu izjavu jeste ponavljao, se 1991. o tome pitao koliko i moja pokojna baba.

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Pa da vidimo ta glavna pitanja, dominantan narativ, proklamovane ciljeve i izazove DPS-a iz tog vremena.

VI kongres DPS-a
    21.maj 2011 godine

Govoreći o političkoj i društvenoj misiji DPS i novim izazovima, Đukanović je rekao da dalji proces izgradnje građanskog, multietničkog i demokratskog društva zahtjeva vođstvo snažne partije i konstatovao da je upravo takva snaga DPS. Obnovom državnog statusa nisu završeni svi poslovi, a posebno nije završena obnova kulturnog i nacionalnog identiteta.

„U Crnoj Gori i u okruženju ima onih koji ne prihvataju konačnost referendumske odluke. Svjedoci smo udara na same temelje crnogorske države i u kontinuitetu premanentnog testiranja da odbranimo vitalne državne interese. I dok smo fokusirani na ispunjavanju obaveza na putu evroatlantskih integracija, protivnici nezavisnosti ne prezaju od podrivanja fundamentalnih vrijednosti crnogorske države i društva. Ponekad ne reagujemo dovoljno ažurno i odlučno, ili reagujemo pogrešno i svojom indolentnošću znamo zbuniti svoju javnost”, rekao je Đukanović i zaključio da će samo duhovno i ekonomsko utemeljenje države Crne Gore pouzdano i konačno obuzdati nosioce politike podrivanja crnogorskog državnog statusa.

Đukanović je saopštio da je jedan od zadataka eliminacija nedoumica oko identitetskih pitanja, zbog čega treba unaprijediti kulturu kroz institucionalnu i subinstitucionalnu sferu.

„Prevazilaženje tradicionalnih podjela, ostaje područje na kome DPS mora ispoljiti novu kreativnost i potvrditi promišljenost. U tom kontekstu je i odgovorni posticaj pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori, da krenu putem objedinjavanja i dostizanja pune organizacione samostalnosti pravoslavne crkve s ciljem istinske posvećenosti dobru naše države i prosperitetu svih njenih građana”, rekao je Đukanović

Znači, možemo vidjet da je DPS i tada kriminal i korupciju pokrivao narativom o odbrani države od "nekih".
    To i nije bilo nešto novo. "Neki" su uvijek isti samo što ko demoni od 1997 i velike šizme mjenjaju svoja obličja u namjeri da destabilzuju demokratski režim Mila Djukanovića.

Ali novi momenat jeste bilo pitanje crkve i da tad Milo Djukanović prvi put javno izlazi sa idejama o promjeni crkvenog poretka u Crnoj Gori.

Možda ćeš ti sad reći da je to Milo samo tako pričao, ali da se u društvu nisu osjećale te podjele i tenzije.

Ali...2012

Znači, nema tad Vučića, nema DF-a...a imamo ovaj narativ i ovakve incidente.

Thanks Thanks Given 
    4,823
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Реалнија, јер је Србији у интересу да оствари утицај тојест превласт у ЦГ мирним путем.
    Надам се да сад многи схватају зашто смо били толико против да гласају на изборима наши држављани који не живе овдје.
    Такође се надам да се неће дозволити да број тих људи порасте, тојест надам се да ће доћи тренутак да свако кога нема дуже од двије године у ЦГ не може овдје да гласа.
    За то се може наћи техничко рјешење, а политичко...

Zapravo si sam odgovorio na suštinu lažne dileme kojom se tako masovno bavimo. Ovime što sam ti boldovao.

Jer su naši državljani, bili iz Luksemburga ili Surdulice, naši državljani.
    A ovđe se priča, i poenta je, o nekima koji to nisu, ali traži se način da ih ciljano proizvedemo.

I to su dvije potpuno različite priče, bez obzira koliko u diskusiji sa @BAR pokušavaš da ih pretvoriš u jednu.

Thanks Thanks Given 
    4,823
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    Pa da vidimo ta glavna pitanja, dominantan narativ, proklamovane ciljeve i izazove DPS-a iz tog vremena.

VI kongres DPS-a
    21.maj 2011 godine

Govoreći o političkoj i društvenoj misiji DPS i novim izazovima, Đukanović je rekao da dalji proces izgradnje građanskog, multietničkog i demokratskog društva zahtjeva vođstvo snažne partije i konstatovao da je upravo takva snaga DPS. Obnovom državnog statusa nisu završeni svi poslovi, a posebno nije završena obnova kulturnog i nacionalnog identiteta.

„U Crnoj Gori i u okruženju ima onih koji ne prihvataju konačnost referendumske odluke. Svjedoci smo udara na same temelje crnogorske države i u kontinuitetu premanentnog testiranja da odbranimo vitalne državne interese. I dok smo fokusirani na ispunjavanju obaveza na putu evroatlantskih integracija, protivnici nezavisnosti ne prezaju od podrivanja fundamentalnih vrijednosti crnogorske države i društva. Ponekad ne reagujemo dovoljno ažurno i odlučno, ili reagujemo pogrešno i svojom indolentnošću znamo zbuniti svoju javnost”, rekao je Đukanović i zaključio da će samo duhovno i ekonomsko utemeljenje države Crne Gore pouzdano i konačno obuzdati nosioce politike podrivanja crnogorskog državnog statusa.

Đukanović je saopštio da je jedan od zadataka eliminacija nedoumica oko identitetskih pitanja, zbog čega treba unaprijediti kulturu kroz institucionalnu i subinstitucionalnu sferu.

„Prevazilaženje tradicionalnih podjela, ostaje područje na kome DPS mora ispoljiti novu kreativnost i potvrditi promišljenost. U tom kontekstu je i odgovorni posticaj pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori, da krenu putem objedinjavanja i dostizanja pune organizacione samostalnosti pravoslavne crkve s ciljem istinske posvećenosti dobru naše države i prosperitetu svih njenih građana”, rekao je Đukanović

Znači, možemo vidjet da je DPS i tada kriminal i korupciju pokrivao narativom o odbrani države od "nekih".
    To i nije bilo nešto novo. "Neki" su uvijek isti samo što ko demoni od 1997 i velike šizme mjenjaju svoja obličja u namjeri da destabilzuju demokratski režim Mila Djukanovića.

Ali novi momenat jeste bilo pitanje crkve i da tad Milo Djukanović prvi put javno izlazi sa idejama o promjeni crkvenog poretka u Crnoj Gori.

Možda ćeš ti sad reći da je to Milo samo tako pričao, ali da se u društvu nisu osjećale te podjele i tenzije.

Ali...2012

Znači, nema tad Vučića, nema DF-a...a imamo ovaj narativ i ovakve incidente.
    Ahahahahahahha, uobičajeni diskurs

Znači, zaključak, po tebi: Insistirati na zaokruživanju crnogorskog nacionalnog identiteta je prijetnja nekome?

Znaš, iako crnogorsko-srpski polutan, ja sam se za taj identitet hiljadu puta morao upirat, i to od najranijeg djetinjstva, davno prije nego je bilo Mila i ostale tričarije. I, da sam za svaki put u životu kad sam čuo rečenicu ''Ah, Crnogorci ni ne postoje, to je samo izmišljena priča...'' dobio dinar, bio bih ozbiljan milioner danas. U eurima.

Od kako znam za sebe, a to ti je neđe sam početak osamdesetih, pa do današnjih dana. I ovih ozbiljnih tipova, koji smatraju da se Crna Gora mora iskupljivat Srbiji što u UN nije glasala po njenom nahođenju no svom, i da tu nije kraj no ćemo tek viđet za dalje.

Tako da je i tad, kao i danas, kad recimo preko anketama prebrojanih 80% građana Srbije smatraju da Crnogorci ne postoje, i da, tako kao ti, imaju svako pravo da ih Crna Gora interesuje taman kao da je njihova, postojalo i pravo i potreba da se taj identitet čuva.

A to, druže, što ti i to što predstavljaš, smatrate da je to nekome prijetnja, i osnov razdora, ne govori ni o Crnogorcima, ni o Crnoj Gori, ni o DPSu. No o vama.

Da izostavimo one račune u banke, kao najtipizovaniji primjerak izazivanja podjela, iz priče.

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Ahahahahahahha, uobičajeni diskurs

Znači, zaključak, po tebi: Insistirati na zaokruživanju crnogorskog nacionalnog identiteta je prijetnja nekome?
    Može biti, ali ne mora da znači...
    To je jedan vrlo komplikovan i osjetljiv proces.
    Sve zavisi koji put, osnovu i formu odabereš i šta uopšte pod time podrazumijevaš.

DPS je to radio na katastrofalno pogrešan i kontradiktoran način, pa su se na površini šatro gradjanske države formirali nacionalni torovi.

Ne znam što ih braniš, kad su rezultati tog pokušaja "zaokruživanja nacionalnog identiteta" jasno vidljivi.

Time priznaješ da ni ti ne bi znao bolje, iako si pretpostavljam mnogo promišljao o tome s obzirom da si upirao od najranijeg detinjstva za crnogorski nacionalni identitet.

Gdje je greška DPS-a po tebi? Gdje su omanuli kad je u pitanju nacionalni identitet?

Tako da je i tad, kao i danas, kad recimo preko anketama prebrojanih 80% građana Srbije smatraju da Crnogorci ne postoje
    Siguran sam da imaš relevantna istraživanja i relevantne izvore da potkrijepiš ove navode.

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Evropski savez predstavio vizuelni identitet

https://www.cdm.me/politika/evropski...lni-identitet/

Članice Evropskog saveza potpisuju Memorandum o saradnji: Pročitajte šta piše u tom dokumentu

https://www.cdm.me/politika/clanice-...tom-dokumentu/
    Last edited by mneonly; 03-07-24 at 10:59.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Zapravo si sam odgovorio na suštinu lažne dileme kojom se tako masovno bavimo. Ovime što sam ti boldovao.

Jer su naši državljani, bili iz Luksemburga ili Surdulice, naši državljani.
    A ovđe se priča, i poenta je, o nekima koji to nisu, ali traži se način da ih ciljano proizvedemo.

I to su dvije potpuno različite priče, bez obzira koliko u diskusiji sa @BAR pokušavaš da ih pretvoriš u jednu.
    Не знам о каквој дилеми причаш.
    Ја покушавам да Бара ослободим страха од евентуалног прилива нових држављана.
    Ако направимо оно што ДПС никад није хтио да направи, и пратимо гдје живе наши држављани онда ћемо имати људе који гласају гдје заиста живе.

Ко ће од тих из Србије што ће потенцијално добити држављанство заиста доћи да живи и ради у Црну Гору како би после 2 године (или више што Спајић жели) гласали за НСД-ДНП?
    Независно од тих потенцијалних нових држављана, ми прво треба да испишемо из бирачког списка ове који не живе овдје, да се прво позабавимо са постојећим проблемом а онда да рјешавамо овај могући.

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    435
    Thanks Thanks Received 
    436
    Thanked in
    249 Posts

https://www.standard.co.me/politika/...ar-udaljenosti

Ideemooo

Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,313
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Aco Srbin kaki po presjedniku i premijeru Crne Gore po ko zna koji put. Ima li iko iz ove naše državne administracije da mu smije reć, ne prduckaj više suludnjače.

Moje pitanje je, predsjedniku Crne Gore i predsjedniku Vlade Crne Gore da li sam ih ikad pozvao telefonom da pitam i da li je moja ideja bila rezolucija o Jasenovcu, kažite. Ili je to bila vaša ideja da objasnite narodu u Crnoj Gori da ćete da pronađete nešto na čemu ćete da se izvučete. Kada sam pitao Spajića rekao je – usvajamo. Ni jednom ih nisam pozvao, čak ni Mandića. Vidite kako je sa lažovima, morate da pronađete krivca”, dodao je.

Sent from my 23090RA98G using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    4,823
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    Može biti, ali ne mora da znači...
    To je jedan vrlo komplikovan i osjetljiv proces.
    Sve zavisi koji put, osnovu i formu odabereš i šta uopšte pod time podrazumijevaš.

DPS je to radio na katastrofalno pogrešan i kontradiktoran način, pa su se na površini šatro gradjanske države formirali nacionalni torovi.

Ne znam što ih braniš, kad su rezultati tog pokušaja "zaokruživanja nacionalnog identiteta" jasno vidljivi.

Time priznaješ da ni ti ne bi znao bolje, iako si pretpostavljam mnogo promišljao o tome s obzirom da si upirao od najranijeg detinjstva za crnogorski nacionalni identitet.

Gdje je greška DPS-a po tebi? Gdje su omanuli kad je u pitanju nacionalni identitet?

Siguran sam da imaš relevantna istraživanja i relevantne izvore da potkrijepiš ove navode.

Drugar, da se ne zavrćemo u krug bez veze. Sve što govoriš, a i što je inače dominantna mantra mišljenja koje zastupaš, demantuje realnost, a ne ja.

Iz moje priče možeš samo izvuć par dominantnih fakata iz kojih se to aksiomatski vidi.

Prvi ti je 2012, kad notorni DPS, u jeku svog nacionalističkog naleta i mržnje, oće da pravi savez sa dominantnim ''pro-srbima'', naravno, da bi učvrstio vlast i benefite koje mu je donosila. Bez iđe ikakve veze sa nacijama.

Drugi ti je 2020, kada notorni i tada već etnocidni DPS sleće s vlasti, i realno, ''pro-srbi'' je uzimaju. I, gle čuda: umjesto da nacionalnih i etničkih podjela nestane, one se razgore kao da si vatru benzinom gasio. Do današnjeg dana sve intenzivnije.

I onda dobiješ rezultat da se, u ove četiri godine bez DPSa u vlasti, prepolovljenog i obezglavljenog, srpski korpus u ovoj državi dodatno ekstremizovao. Od nekadašnjih iskopavanja oružja i poziva ratnim drugovima, sa najodgovornijeg mjesta, stigli smo do bula koje kukaju na sve strane, neke braće sa kojima ćemo kao sa Turcima, do Crnogoraca sa kojima treba porazgovarat malo prije nego se iskupe za svoja glasanja u UN i ostalo, i opet nekakvoj opštoj ugroženosti od koje se treba branit.
    I opet sa krajnje odgovornih adresa.

Uz totalnu, ali baš totalnu psihozu oko narastajućeg ekstremnog i ekstremističnog crnogorskog nacionalizma, užasno opasnog i zlog, bombe u temeljima ovog društva, sa svih par desetina idiota koji slušaju Tompsona i razvrću se s policijom pred manastir.
    Odnosno, od onih snimaka koje sam postavljao svojevremeno ovuda, iz 2015, i bačanja molotovljevih na policiju, paljenja i gađanja kršima ljudi, i pokušaja nasilnog upada u skupštinu i otvorenog preuzimanja vlasti, nakon čega je POSLEDIČNA intervencija policije oglašena za teror prema Srbima, došli smo do Cetinja jednog septembra, kada je omlaćeno i nadimljeno sve živo što je u grad bilo, zbog molotovljevog koji nije bačen. I to je bila odbrana demokratije.

I, na kraju, do pjevanja o bulama koje kukaju, braći sa kojima ćemo kao sa Turcima, noževima, žicama i Srebrenicama, prepjevavanjima himni na pogodne načine, uz još prigodnije pokazivanje srednjeg prsta, zasipanja državnih zastava go*nima...
    Što su, naravno, sve potpuno nebitne stvari i pojave, i ko god se usudi da ih zapazi je protivnik ekonomskih tema i demokratije, i najžešći nacional-šovinista.

To vam je, druže, priča. A pazi, množinu upotrebljavam ovđe užasno rijetko. Nego je tvoje mišljenje ovđe zaslužuje.

Napisao sam već što je DPS pogriješio. Inače, sve ono što si prethodno naveo, kako god formulisano bilo, su istine. Bile su tada, bile su prije toga, i, nažalost, danas su više nego ikad.

U odbranu svog nacionalnog osjećaja sam se upirao isključivo kada mi je bio osporavan. A ne da bih osporavao druge. Valjda mi je to prirodno pravo, nadam se da ti ne povrjeđuje osjećanja?

Rezultate ispitivanja javnog mnenja u Srbiji, i po tom konkretnom pitanju, imaš objavljene i na ovom forumu bar 7-8 puta.

25. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...pijeska-u-more

E vala bi za te pare još 3 kamiona naručio..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    https://www.vijesti.me/vijesti/drust...pijeska-u-more

E vala bi za te pare još 3 kamiona naručio..
    Uloženo/dobijeno, kada se svojevremeno radio put Lipci - Grahovo ogromna količina materijala je sa sasuta u more, kazna za to je regularno naplaćena, a izvođać je napravio proslavu jer je ta kazna nekoliko puta bila manja nego da je morao taj materijal da vozi na neku deponiju. Ekološka država?

Thanks Thanks Given 
    2,578
    Thanks Thanks Received 
    677
    Thanked in
    403 Posts

Quote Originally Posted by isnogood View Post
    https://www.standard.co.me/politika/...ar-udaljenosti

Ideemooo

Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
    Vrana vrani oci ne vadi

Thanks Thanks Given 
    26,260
    Thanks Thanks Received 
    8,425
    Thanked in
    4,149 Posts

Drugar, da se ne zavrćemo u krug bez veze. Sve što govoriš, a i što je inače dominantna mantra mišljenja koje zastupaš, demantuje realnost, a ne ja.

Iz moje priče možeš samo izvuć par dominantnih fakata iz kojih se to aksiomatski vidi.

Prvi ti je 2012, kad notorni DPS, u jeku svog nacionalističkog naleta i mržnje, oće da pravi savez sa dominantnim ''pro-srbima'', naravno, da bi učvrstio vlast i benefite koje mu je donosila. Bez iđe ikakve veze sa nacijama.

Drugi ti je 2020, kada notorni i tada već etnocidni DPS sleće s vlasti, i realno, ''pro-srbi'' je uzimaju. I, gle čuda: umjesto da nacionalnih i etničkih podjela nestane, one se razgore kao da si vatru benzinom gasio. Do današnjeg dana sve intenzivnije.

I onda dobiješ rezultat da se, u ove četiri godine bez DPSa u vlasti, prepolovljenog i obezglavljenog, srpski korpus u ovoj državi dodatno ekstremizovao. Od nekadašnjih iskopavanja oružja i poziva ratnim drugovima, sa najodgovornijeg mjesta, stigli smo do bula koje kukaju na sve strane, neke braće sa kojima ćemo kao sa Turcima, do Crnogoraca sa kojima treba porazgovarat malo prije nego se iskupe za svoja glasanja u UN i ostalo, i opet nekakvoj opštoj ugroženosti od koje se treba branit.
    I opet sa krajnje odgovornih adresa.

Uz totalnu, ali baš totalnu psihozu oko narastajućeg ekstremnog i ekstremističnog crnogorskog nacionalizma, užasno opasnog i zlog, bombe u temeljima ovog društva, sa svih par desetina idiota koji slušaju Tompsona i razvrću se s policijom pred manastir.
    Odnosno, od onih snimaka koje sam postavljao svojevremeno ovuda, iz 2015, i bačanja molotovljevih na policiju, paljenja i gađanja kršima ljudi, i pokušaja nasilnog upada u skupštinu i otvorenog preuzimanja vlasti, nakon čega je POSLEDIČNA intervencija policije oglašena za teror prema Srbima, došli smo do Cetinja jednog septembra, kada je omlaćeno i nadimljeno sve živo što je u grad bilo, zbog molotovljevog koji nije bačen. I to je bila odbrana demokratije.

I, na kraju, do pjevanja o bulama koje kukaju, braći sa kojima ćemo kao sa Turcima, noževima, žicama i Srebrenicama, prepjevavanjima himni na pogodne načine, uz još prigodnije pokazivanje srednjeg prsta, zasipanja državnih zastava go*nima...
    Što su, naravno, sve potpuno nebitne stvari i pojave, i ko god se usudi da ih zapazi je protivnik ekonomskih tema i demokratije, i najžešći nacional-šovinista.

To vam je, druže, priča. A pazi, množinu upotrebljavam ovđe užasno rijetko. Nego je tvoje mišljenje ovđe zaslužuje.

Napisao sam već što je DPS pogriješio. Inače, sve ono što si prethodno naveo, kako god formulisano bilo, su istine. Bile su tada, bile su prije toga, i, nažalost, danas su više nego ikad.

U odbranu svog nacionalnog osjećaja sam se upirao isključivo kada mi je bio osporavan. A ne da bih osporavao druge. Valjda mi je to prirodno pravo, nadam se da ti ne povrjeđuje osjećanja?

Rezultate ispitivanja javnog mnenja u Srbiji, i po tom konkretnom pitanju, imaš objavljene i na ovom forumu bar 7-8 puta.
    Nemam trenutno previše vremena za ogovor. Ali mi je ovo najjače.
    "došli smo do Cetinja jednog septembra, kada je omlaćeno i nadimljeno sve živo što je u grad bilo, zbog molotovljevog koji nije bačen."
    Hahahaha, on možda nije bačen, samo se rafalno pucalo iz zabave. A i ona vatra je bila jer je neko bačio opušak pa se pretpostavljam neko rastinje zapalilo. Nisi realan moj Buva, vučeš na svoju bandu pa vučeš.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Page 320 of 682 FirstFirst ... 220270310316317318319320321322323324330370420 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)