Originally Posted by
Buva+gacce
Drugar, da se ne zavrćemo u krug bez veze. Sve što govoriš, a i što je inače dominantna mantra mišljenja koje zastupaš, demantuje realnost, a ne ja.
Iz moje priče možeš samo izvuć par dominantnih fakata iz kojih se to aksiomatski vidi.
Prvi ti je 2012, kad notorni DPS, u jeku svog nacionalističkog naleta i mržnje, oće da pravi savez sa dominantnim ''pro-srbima'', naravno, da bi učvrstio vlast i benefite koje mu je donosila. Bez iđe ikakve veze sa nacijama.
Drugi ti je 2020, kada notorni i tada već etnocidni DPS sleće s vlasti, i realno, ''pro-srbi'' je uzimaju. I, gle čuda: umjesto da nacionalnih i etničkih podjela nestane, one se razgore kao da si vatru benzinom gasio. Do današnjeg dana sve intenzivnije.
I onda dobiješ rezultat da se, u ove četiri godine bez DPSa u vlasti, prepolovljenog i obezglavljenog, srpski korpus u ovoj državi dodatno ekstremizovao. Od nekadašnjih iskopavanja oružja i poziva ratnim drugovima, sa najodgovornijeg mjesta, stigli smo do bula koje kukaju na sve strane, neke braće sa kojima ćemo kao sa Turcima, do Crnogoraca sa kojima treba porazgovarat malo prije nego se iskupe za svoja glasanja u UN i ostalo, i opet nekakvoj opštoj ugroženosti od koje se treba branit.
I opet sa krajnje odgovornih adresa.
Uz totalnu, ali baš totalnu psihozu oko narastajućeg ekstremnog i ekstremističnog crnogorskog nacionalizma, užasno opasnog i zlog, bombe u temeljima ovog društva, sa svih par desetina idiota koji slušaju Tompsona i razvrću se s policijom pred manastir.
Odnosno, od onih snimaka koje sam postavljao svojevremeno ovuda, iz 2015, i bačanja molotovljevih na policiju, paljenja i gađanja kršima ljudi, i pokušaja nasilnog upada u skupštinu i otvorenog preuzimanja vlasti, nakon čega je POSLEDIČNA intervencija policije oglašena za teror prema Srbima, došli smo do Cetinja jednog septembra, kada je omlaćeno i nadimljeno sve živo što je u grad bilo, zbog molotovljevog koji nije bačen. I to je bila odbrana demokratije.
I, na kraju, do pjevanja o bulama koje kukaju, braći sa kojima ćemo kao sa Turcima, noževima, žicama i Srebrenicama, prepjevavanjima himni na pogodne načine, uz još prigodnije pokazivanje srednjeg prsta, zasipanja državnih zastava go*nima...
Što su, naravno, sve potpuno nebitne stvari i pojave, i ko god se usudi da ih zapazi je protivnik ekonomskih tema i demokratije, i najžešći nacional-šovinista.
To vam je, druže, priča. A pazi, množinu upotrebljavam ovđe užasno rijetko. Nego je tvoje mišljenje ovđe zaslužuje.
Napisao sam već što je DPS pogriješio. Inače, sve ono što si prethodno naveo, kako god formulisano bilo, su istine. Bile su tada, bile su prije toga, i, nažalost, danas su više nego ikad.
U odbranu svog nacionalnog osjećaja sam se upirao isključivo kada mi je bio osporavan. A ne da bih osporavao druge. Valjda mi je to prirodno pravo, nadam se da ti ne povrjeđuje osjećanja?
Rezultate ispitivanja javnog mnenja u Srbiji, i po tom konkretnom pitanju, imaš objavljene i na ovom forumu bar 7-8 puta.
Bookmarks