Vjetovatno se zapalio neki franćuz.
Opet zatvaraj sve
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Vjetovatno se zapalio neki franćuz.
Prema tome, šta da ti kažem?
Što bi na kraju fora sa francuzima? Pa neće biti baš ona priča u startu da se ovdje voze masovno francuzi pa je najveća šansa da budu oni. Sigurno se do sada 40-50 auta uždilo, preko 90% su francuzi, to slučajnost biti ne može.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Nagla promjena nadmorske visine,ka za asmatičare i srčane bolesnike-ne preporučuje se
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
to ti je sad faza kao nekad sa italijanima....kad ih je mnogo vise bilo...sad je tako sa francuzma...
ko nema para da kupi nesto bolje, klupi francuza sa par stotina hiljada ...sa ko zna koliko vracenih i cera... nema pojma sto je DPF cemu sluzi i sl....
vozi auto kroz grad ili nedje vani do 70-80km/h
odrzava se samo kad stane, i to kod nekog diskutabilnog sevisera kome je zadatak samo da upali auto da moze da se kotrlja... to sto je vecina u fazi kao da se vozi oprasivac za komarce nije bitno...
meni se cini da se nije zapalio niejdan francuz mladji od 15godina...
I druga auta stara preko 15 godina se voze tuda, nije valjda da je samo francuzima vracena kilometraza i da su losi majstori samo za francuze?
Je li se zapalio koji mercedes sa francuskim motorom? Ako jeste onda primite moje izvinjenje.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
pa nije...ali ima nesto i u dizajnu samog motora...
to ne znaci da bi se zapalio kad bi ljudi znali sto je ispod haube kako se odrzava i sl...
Novi su jos.
meni se cini da kad neko izabci sliku nekog francuza sa auto puta to uglavnom budu auta 2000 do 2007-8 godine... tipa 407/307/c4/ i slicni... dje vecina i dijeli motore 1.4/1.6/2.0
vjerovatno vecina nikad nije ni vidjela auto put... masni motori, dpf ko zna u kakvom stanju... ona izolacija sto dodje iznad turbine napuni se ulja.... opterete motor uz onustranu i eto uslova da nesto plane...
Masni motori, nista drugo. Nemas francuza koji nema 3 kila masti preko motora. Kao da nemaju dihtunge. Strasno.
I da budem iskren, onaj autoput nije šala kad se ide PG KL, to je pravi test za turbo motore.
Last edited by TAKUMI; 01-07-24 at 11:13.
Ima i suvih francuza koji se ne pale na autoput
Ali većina kod nas je sa 400k+ km pa vraćeni na 180 i probušeni DPFovi samo da ide![]()
Ovaj je relativno nov.
Nemojte tu pricu da je svima vracana, znam dosta njih koji su jako malo vozeni i opet moram duple rukavice da stavim kad ih radim.
1.6 hdi je kritican, turbo je naprijed a direktno ispod njega dpf, sve je to spakovano iza hladnjaka, raspadne se ona izolacija plus uvijek tu ima ulja...
niujedne mi gace lastike nema
1.9 stari je imao iberlauf tako kvalitetno napravljen da je kod polovine ili pustao ili znao po sve da se raskaci na gornju stranu... vise ulja bilo po njemu nego u prosjecnu fritezu![]()
da ne pominjemo sto se u PG kod boshiste zakazuje kao magnetna - sto, ako ne zato st opolovina tih pumpi pisa![]()
Ode jos jedan u etar
https://www.facebook.com/share/r/kgh...ibextid=YlDasU
Greška
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Uzeh TAG u Monteput prije pola sata, pokušavam da ga prijavim na Toll For All al neće da prođe, izbacuje unijeli ste pogrešne podatke... Unosim svih 16 cifara 0601071.... Da li treba da prođe neki vremenski period da bi Monteput aktivirao TAG pa zbog toga ne prolazi registracija...
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Last edited by isnogood; 12-07-24 at 13:42.
Bukvalno moras sve da uneses kako si kod monteputa registrovan, npr ako su ti ime napisali MARKO MARKOVIC, tako i ti moras unijet, ili ako ti je adresa ludvika kube , a oni upisali lidviga kube nece proci. Tako da moras to propratit
Sent from my PGT-N19 using Tapatalk
Prvi korak prošao, griješio sam u br tel stavljao +3826... Al sad ne prihvata karticuPrihvataju li MasterCard debit ili mora biti kreditna kartica
Na debit kartici ima sredstava na račun
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Last edited by isnogood; 12-07-24 at 14:16.
Zapalio se Citroen C3 na autoput...
a nije smijesno
Eto poslije dvije godine iskusih i ja taj autoput... U petak odoh, ponedeljak se vratih.
Slusao sam price o 'samozapaljenjima' i gledao neke primjere ali nisam ocekivao da cu vidjeti 10-ak auta koja stoje sa strane, otvorene haube.. Neki su gorjeli, drugi se 'samo' dimili dok su treci bice preventivno djelovali i stali da lade ispod haube i polivaju vodom... Definitivno problem, pogotovo u smjeru sjevera, na prvoj polovini dionice ili kako vec.
Degenericna voznja me nije iznenadila, bilo je 'doktora' koji su bez ikakvog razloga, nicim izazvali preticali vozila i sa lijeve i sa desne trake, ne ostavljajuci nikakav razmak kao i onih koji su se nabijali drugima u branik (lijeva traka) kako bi ih 'izgurali' u desnu. Nisu mi bili jasni ni oni koji su sve vrijeme vozili zaustavnom trakom. Jel' to vec postala praksa pa niko ne reaguje iako svi oni imaju uvid u to preko video nadzora i ostalog? Nisam taj momenat ukapirao nikako, pogotovo sto je bilo onih koji nisu ni isli sporo tom trakom nego tipa 100 km/h pa sam samo gledao oce li se zakucat' u neko od ovih vozila koja su stvarno zaustavljena na toj traci.
Autoput kao autput je ok, not great, not terrible. Sama pozicija/visina/pogled je lijepa medjutim kvalitet samog autoputa je vidno los. Nije da sam ja navikao na glatke piste ali je autoput relativno nov i 'talasasti' asfalt nije nesto sto sam ocekivao da vidim/osjetim niti mislim da je prihvatljivo. Tuneli su dobri, ventilacija adekvatna.
Najveci 'wtf' momenat mi je bio kad sam trebao da se iskljucim sa autoputa u povratku (nazad na more) i iskoristim ENP prolaz. Toliko je to lose napravljeno da sam sve vrijeme mislio da cekam u pogresnoj koloni i da je nemoguce da prakticno do samih rampi nema 'izdvajanja' za ENP prolaz. Tako da mi ENP prakticno nista znacio nije, cekao sam u istoj koloni kao i svi ostali. Toliko sirine i toliko mogucnosti da naprave adekvatan izlaz sa autputa i traku samo za ENP a oni sve ugurali u iste dvije trake do 100m pred rampe i tek onda ide racvanje za ENP. Svaka cast degeneriku koji je to isplanirao kao i onima koji su to odobrili. Sad ce proc' vjecnost ipo da neko od maloumnih nadleznih uvidi ovaj problem i rijesi isti.
Slag na tortu je bio taj da je kroz ENP prolaz bio prolaz i za 'normalnu naplatu'. Tako da je na toj konkretnoj rampi za ENP bilo upaljeno i svijetlo za 'obicnu naplatu' tako da je bilo gore imati ENP nego placati 'rucno'. Nevjerovatno da se takve stvari desavaju i dosta dobar prikaz nesposobnosti onih koji su za to zaduzeni.
Ako Monteput bude 'gazdovao' autoputem kao sto gazduje Sozinom, ocekujem da ce u roku od godinu/dvije i taj put pocet' da propada a odrzavanje cemo vidjet' kad vec budu krateri po istom.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks