Taman
Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk
Taman
Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk
Smor utakmice danas iskreno, a mislim i da je takvo viđenje stvari realno. Što je radila Italija, totalna nemoć i impotencija. Da je bar tradicionalno odbrana utegnuta i organizacija na nivou, ali Spalletti je za inat drugi tip trenera, a za njegovu igru treba malo više klase nego što je reprezentacija ima. Švajcarci su danas izgledali kao presing mašina koja se dodaje i kombinuje kao mnogo kvalitetnije reprezentacije - potpuno su ih pocijepali i zasluženo dobili.
Druga utakmica još crnja, prekid zbog gromova, poništen milimetar gol pa šuplji penal zbog onako mrtve ruke, kakvi nefudbalski razlozi za vođstvo Njemačke - i to kažem prvi ja, koji jesam za VAR i koji jesam da se poštuju pravila (čak i kad su kretenska, jer ih treba i poštovati, ali i promijeniti). Njemačka ranjiva na momente, ali jedan matchup je prelomio, spori štoperi na 50 metara od gola (a moraju, jer presing je timski, ostale bi rupe) i Musiala koji se kretao predobro i utrčao u onu njivu od prostora koja je ostala. Žao mi je Danaca jer su kvalitetni, a opet, da su pritsli protiv mrtve Srbije i igrali na pobjedu bili bi prvi u grupi i izbjegli bi Njemačku.
Mislim i da onaj drugi go moze da ide Schemihelu na dusu, Musiala je na pola sekunde odustao od one lopte ali onda je vidio Schmeihela kako trci nazad sa vrha sesnaesterca i opet dodao gas i pospremio. Ako Spanija nakanta Gruziju, Njemcima ce se napunit gace, mogao bi bit interesantan mec jer bi njemacka mogla da vrijeba bocne prostore koje potencijalno Cancelo moze da ostavi u ofanzivi. Ali prvo da vidimo Gruziju
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Ovo je ono o čemu pričam
„Bila je ovo neizvjesna utakmica koja je odlučena sa dvije sudijske odluke. Imam sliku VAR u prvoj situaciji kada nam je gol poništen. Tu je presudio navodno jedan centimetar. Ne možete da donesete takvu odluku, jer ne znate kada je tačno lopta poslata“, rekao je selektor Danske Kasper Hjulmand.
https://www.cdm.me/sport/euro2024/se...sulude-odluke/
Uvjek navijam protiv domacina na takmicenjima. Guraju ih vazda. Nadam se da nece proc spance
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Španci neće proć
Ko gubi ima pravo da se ljuti, Danci ajmo polako. Ljepse vam je vom put kuce polako. Španci iako ih ne volim igraju kompletan fudbal, i vrlo će biti teško bilo ko da ih pobijedi. Njemacka igra jak fudbal i može da ih dobije ali vidjecemo sve. Svaka utakmica je priča za sebe i nikad se ne zna kako moze da se otvori. Njemacka totalno zasluženo u 1/4 finale mnogo više polazala od Danske.
Svajcarsku nema trika da moze ko dobit. Jedva cekam da vidim kako ce samljet engleze.
vec sam smarao par puta koliko je pravilo igranja rukom retardirano, a nemam ni mnogo bolje misljenje o VAR-u. ali ako vec bas mora da postoji, mogli bi komotno da uvedu da VAR ponistava gol samo ako je strelac u ofsajdu i gomila ovakvih situacija gdje tim ne ostvaruje nikakvu narocitu prednost, a biva kaznjen cesto zbog necega sto se desilo 5-6 dodavanja unazad, ne bi bila razmatrana.
isto i svi oni ponisteni golovi zbog faula/ruke/necega, cesto na 60-70 metara od protivnickog gola. kontakt koji je odjednom faul, samo zato sto je nakon njega postignut gol, a sudija ga je vidio, nije svirao, kao sto nije svirao ni pet istih situacija prije toga i ne bi ga svirao do kraja utakmice da nije pao gola. ali sad je odjednom faul.
Y teimlad sy'n gyrru ti i feddwl nad yw'r dyfodol mor fler.
Ovo što kažeš za faul je ispravno jer ono što je uvijek faul treba da je uvijek faul, ali mislim da je sudijama generalno sugerisano da ne prekidaju igru non-stop i da će kad dođe do takve situacije da padne gol nakon očiglednog faula VAR to uvijek ispeglati i poništiti.
Ja sam voljan da istrpim ofsajde pa kakvi god da su, to je koliko-toliko precizno uz sve rezerve koje neko može da ima prema načinu "mjerenja" tj. u kom trenutku se stopira kadar i računa dodavanje, kao i ostale finese tipa debljina linije kad se gleda snimak itd. Ono sinoć je kontra duha igre, ali je ofsajd pa je ofsajd.
Ruka, odnosno igranje rukom u 16, je meni najgora stvar. Penal je prestroga kazna, a nema načina da se odredi namjera igranja rukom, ni kad je famozni prirodni položaj, a kad neprirodan, kad je samo napucana (a ponekad i napadač naizgled namjerno napuca ne bi li se svirao penal)...
Kako sam uvijek otvoren za kreativne i sulude ideje, padalo mi je napamet da šesnaesterac smanje ili da ga podijele u zone - da ne može igranje rukom tamo neđe kod mrtvog ugla ili kad je šuplji centaršut da bude svirano kao penal jer realno nikako nije bila šansa za gol. Pominjah neđe i da se vrati indirekt, ne sjećam se kad sam ga posljednji put vidio. Ipak, svako olakšanje koje ide na ruku odbrane bi bilo vrlo vjerovatno zloupotrijebljeno. Naravno, svima je lakše ostaviti polušuplja pravila i reći igračima "dobro je to momci, nego se vi prilagodite, ruke iza leđa i vozi."
https://www.facebook.com/share/r/p7T...ibextid=D5vuiz
)))
Iz duṣ̌e...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Declan Rice je malo bolja verzija Roberta Gagliardinia. Ne prihvatam drugacija misljenja.
Sent from my iPhone using Tapatalk
на шта личи игра Енглеске. како им пролазе ове дуге лопте из задње линије Словачке, ка да је одбрана Отранта
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
заслужено воде Словаци
Izvanredno, izvukli ih posjedom, na brzinu ih riješili.
Ima očigledno rješenje i dobar alibi jer ima žuti, ali smije li Soutghate maći Bellinghama i ubačiti bilo koje brzo krilo i tako riješiti sebi većinu problema koje imaju u posjedu.
Slovačka igra vrhunski, disciplinovano, ne kladim se odavno ali mi žao što ne stavih koji dinar da prvi daju gol, ubijeđen sam bio...
он не умије да види колко је ужасна позиција Fodena ео четврти меч, но му шпарта ка мува без главе по овој страни ка Волков. ужасан селектор који не би смио да води неки тим уз наше лиге
просто је невјероватно како ови играчи изгледају када играју за своје клубове а да на овом ЕПу личе као да никад лопту такли нису
Last edited by outline; 30-06-24 at 17:34.
Englezi su pozicionirani pakleno lose. Trippier i Walker ne znaju sto rade
Ada isto kao Italijani. Ili im se ne igra za reprezentaciju jer tu nema para, treba im odmor da lade muda nedje na Ibicu pa da sto prije ispadnu. Stavite se u njihovu poziciju, cijele godine igrate fudbal a imate milione, dje je tu hedonizam?
Italija nikad gora u Istoriji, Spaleti vattene.
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks