Originally Posted by
NHM
Jasno je da sns patrljci sad već godinama ćirilicu vezuju isključivo za srpsko biračko tijelo, prije svega za svetosavskočetničkosrpskosvetaške ideje i projekte. Naravno da je ćirilica na policijskim kolima ili na policijskim dopisima potpuno nebitna za borbu protiv kriminala. Ispade da je i Šaranoviću, kao i Daniloviću svojevremeno, krajnji domet ministrovanja u policiji guranje ćirilice. Ako osvježivači smatraju da je obrazovni sistem u Crnoj Gori do te mjere propao, i to isključivo na štetu Srba, da ljudi ne umiju da čitaju latinicu, onda neka se late poboljšanja u obrazovnom sistemu. Doduše, to baš ne može da ide kako treba kad su za njega zaduženi Danilović i slična bratija. Ako nisu, valjda je praktičnije da mi, kao zemlja koja se dominantno bavi turizmom i želi da je posjeti što više stranaca, oćemo da stvari budu što praktičnije pa je zbog toga i jednostavnije da se koristi latinica kao pismo koje većina stranaca umije da prepozna i kad ne zna tačno šta piše. Nešto ne mislim da goole maps pršti od informacija i putokaza na ćirilici.
Što se tiče rezolucije o Jasenovcu, valjda je i činjenica da je osvježivači skoro četiri godine otkad čine parlamentarnu većinu nijednom nisu spomenuli prije nego što je UN najavio izglasavanje rezolucije o Srebrenici, što je prethodno pomenuto plačipiičkasto kukumavčenje Psihopate i njegovih patrljaka pojačalo do besmisla. Na stranu to što je Srbija usvojila rezoluciju o Srebrenici a nije usvojila rezoluciju o Jasenovcu, na stranu to da li je reakcija Hrvatske opravdana ili ne, postoje dvije činjenice koje ne mogu da se promijene, nezavisno od tumačenja i kukumavčenja. Prva je da kompletna srpska javnost negira genocid u Srebrenici i veliča osuđene za genocid, dok niko ne negira ono što se dešavalo u Jasenovcu, a pogotovo se u Hrvatskoj ne slave počinioci i nalogodavci tih zločina, niti se to slavljenje radi institucinalno i sa svih medija sa nacionalnom frekvencijom. Druga činjenica jeste da parlamentarna većina, a sada i vlada, treba da rade u interesu države. Sve i da nije tačno apsolutno ništa od ovoga što sam dosad napisao, glasanje za UN rezoluciju o Srebrenici, i to pošto smo već usvojili slične rezolucije i mi i Srbija, jeste bilo i interesu Crne Gore, glasanje o rezoluciji o Jasenovcu nije. A valjda bi vlasti trebalo da rade u interesu države kojom vladaju.
Kao bonus činjenica, nešto ne vidim da se izglasavanjem rezolucije o Jasenovcu postiglo bilo kakvo iskazivanje pijeteta prema žrtvama, a civilizacijski iskorak se ogleda u Koljeničinom zapomaganju o očinjem vidu, o ovome ili onome. Df ne samo da isključivo radi, po njihovim tvrdnjama, u interesu Srba, iako Koljenica, na primjer, pokriva funkciju koja bi morala da se obavlja u interesu svih ljudi, ne samo onih koji su glasali za df, nego radi u interesu strane države.
Bookmarks