-Kako je bilo dobro ono prije kad je bilo 40 stepeni a ima struje.
-TI BI DA SE VRATI DPS!?!?!?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Uopšte me ne bi čudilo da je ovo istina no što ovi naši zataškavaju to ?
https://www.kurir.rs/region/crna-gor...ni-helikopteri
Edit: sad vidim da su potvrdili konačno
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
-Kako je bilo dobro ono prije kad je bilo 40 stepeni a ima struje.
-TI BI DA SE VRATI DPS!?!?!?
Last edited by Gagarin; 21-06-24 at 15:48.
Tko leti, vrijedi...
Nemoj tako.
Spajić i Vlada samo o ekonomskim temama.
Plata 1000. 7 sati radno vrijeme.
Brano to ljepše sroči.
https://normalizuj.me/praxis/ujcevin...bW15MTZieXRlcw
Last edited by Gagarin; 21-06-24 at 15:56.
Tko leti, vrijedi...
Evo i Nacional.HR
https://www.nacional.hr/sve-je-pocel...ja-bez-struje/
Ne znam đe ovo ali piše da jes na teritoriji CG i pominje se što gore reče BrK Grčka.
Dalekovod je valjda međunarodni,pa se zato desio kolaps.
Bez zezanja, zašto demokrate nose onako uske sakoe? Je li ono neka moda pa ja jednostavno nisam u toku ili ljudi neće da priznaju da su se udebljali?
Provjerih lokaciju ovog požara to je taman neđe kod mog sela okle bio onaj epicentar u zemljotrese blizu Gacka.
Vele da su i helikoptere spuštali.Nije ni čudo što se nije brzo uviđelo tamo gotovo da žive duše nema.
Ovo pod uslovom da su info tačne.
Pripadnici Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) uočili su veliki požar na dalekovodu 200 kilovati na nepristupačnom terenu između crnogorske i bh. granice u blizini Gacka.
Ovo uglavnom sa BiH medija.
Last edited by Bluemoon; 21-06-24 at 16:22.
Love, peace and respect.
Sad me zanima, sa obzirom da ovi iz CEDIS-a odu kuci oko 10-11, racunaju li im se ove aktivnosti od 12:30 do 3 kao prekovremeni?![]()
Viđeš sve na junski račun
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
ti svakako plaćaš visoke račune, tebe više ne mogu iznenaditi ovi iz epcga![]()
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Love, peace and respect.
Mrtva trka ko ce ispod cenzusa da bude lol
Samo daj partija... kada nas je 300 miliona. Gabelji sve.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Ne znam kako je u CG , ali ovamo je totalni kolaps.
Na Hvar je struja došla oko 4 , mrežnog signala nije bilo do 3 , pa je bilo malo ima , malo nema i tek se oko 5 stabilizovao.
Internet mobilni tek skoro je došao ali štuca.
Bilo kakvo plaćanje karticom je lutrija , obrađuje dva sata , nekad hoće , nekad neće.
Kažu da bi tek sjutra trebalo sve da se normalizuje.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ovakav raspad sistema ( kad se radi i planira kako treba) može da se desi samo u ekstremno vanrednim situacijama. Zemljotres, rat ili nekoliko istovremenih problema.
Sistem ne smije da se raspadne zbog ispada jednog dalekovoda, nekog požara, problema u jednoj elektrani i sl.
Posebno je pitanje kako susjedne zemlje nisu izolovale kvar već su dozvolile da se ovoliko proširi, odakle god da je počelo.
Objašnjenja koja čujemo su tipa: komšiji je crkla ringla pa je cijela Podgorica ostala bez struje.
Zamislite količinu problema koje će imati da sistem održe stabilnim kad uključe u njega sve solarne elektrane za koje su dali saglasnosti.
Kad se jednog ovako vrelog dana uključe svi ti MW, a onda naiđu oblaci i odjednom im pogase svu to proizvodnju, a potrošnja je i dalje tu.
Last edited by high; 21-06-24 at 18:22.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Balkan.
CRINGE ALERT #2
Sent from my NOH-NX9 using Tapatalk
E nema gorih tabloida ka u Srbiju to se mora priznati.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Skoro je bila vijest da mi nemamo distributivne kapacitete da prikljicimo dodatne proizvodjace struje, niti imamo plan za povecanje kapaciteta, i da za to treba makar 100 meleoncica ako bi se krenulo u taj poduhvat.
A u proceduri su nekoliko projekata za proizvodnju struje.
Neko je opet petlju zaboravio.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
U stvari nije ni smiješno kad se pogleda masu puta su u te tabloide Hrvate nazvali ustašama u naslove što nijedan hrvatski tabloid nikad činio nije tako da.
Nek se pokriju ušima.
Najgori mogući tabloidi u region koji se i kod nas nalaze u specijalni odjeljak u Voli ili na trafike udarno.Najgora moguća kaljuga medija je u Srbiji od tabloida.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Biće zvanično šta se desilo, rok za istragu ovakvih ispada je šest mjeseci (slično kao kada padne avion), sve dok se ne izda zvanična verzija događaja ostaje prostor da novinari (i ini) rade svoje verzije priče. Ovakva vrsta ispada ne može da se desi samo zbog jednog faktora, potrebno je tu da se ,,poklopi” nekoliko faktora. Šta i kako vidjećemo.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks