evo i ja da se glasnem ako koga interesuje da rijesih problem o kome vise puta pisah....
nedje sam se ranije igrao sa turbinom, podesvao je da proba da dobijem bolju vucu sa nizih obrtaja... jer neko je nekad nesto tu cackao, a opet pitanje je i u kakvom je stanju geometrija iste, pa sam uvijek imao pod opterecenjem slabiju vucu sa nizh obrtaja...cim bi s dofatio malo vise obrtaja ne bi bilo niakkvih problema....
uglavnom na turbini postoje dva sarafa koji su granicnici za wg, jedan krajni otoreni polozaj, drugi krajnji zatvoreni, u kom stoji cim se upali auto i onda vakum venl popusta kako pritisak raste...
isto tako posotoje stelovanja duzine poluge koja ide od WG do ventila...
e onda sam ja nedje to skratio prije 2-3 mjeseca, jos dodatno gornji saraf koji regulise polozaj zatvaranja dodatno pomjerio pokusavajuci da napravim sto veci pritisak i u tom svom pokusaju sam je prvise zatvorio... cim sam se vratio na fabricke vrijednosti sve se vratilo u normalu...
ne znam zasto je u tom slucaju problem manifestvan samo kad je auto hladan.... ali sad mi je bitno da radi...
vjerovatno ce u oktobar taj citavi motor da ide vani pa cu i turbinu provjeriti...

Reply With Quote

Bookmarks