Pametno.Ako su te sijalice po 5w,znači 10w skoro 1A vuku,pa bi ti za 10h dobro iscrpile akumulator.Teoretski,trebalo bi da ti upali ujutro,ali...dobro što si raskačio,mogao si i sijalice izvadit.Da nije potpedalni taster ispod pedale kočnice zaglavio?Na neka kola se lako mijenja.
Edin kod Volija na Stari je dobar električar,ne zakazuje i ne javlja se na tel,pa taman pravo zapucaj kod njega.Ako je ovo treba mu minut dva da ga skine i ispita a onda pođeš i kupiš ako ga on nema.Za megana patku to je koštalo 7-8€.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Last edited by joni; 04-06-24 at 20:53.
Hvala @joni. Iz tog prekidača ispod pedale sam i izvadio konektor.
Taman bih mogao poći da potražim Edina...
Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk
Hvala vam drugari, divni ste....vala necu ako je grdno no cu povest neka zamijeni taj tapacir....
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Još ne riješih podpedalni prekidač štop svijetla, a upali se lampica kontrole proklizavanja... Gremlini...
Šta znači kad ova lampica konstantno svijetli? Je li bezbjedno tako voziti? Da li je to kvar za autoelektričara ili mehaničara?...
Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk
Pitag nedje skoro ima li ko ideju zasto mi dzip prvih par minuta radi loose, nece prejo 2200rpm, ne vuce i dimi...
Sve sam cackao..probao... i na kraju prva stvar koju sam trebao da provjerim je egr.. eto na slici dolje razlog...
Napeavih novu plocicu, ova stara bila 0.5mm..stavih sad 1.5mm
Ne obracite paznju na prst![]()
Sent from my SM-A346B using Tapatalk
A borolete?
Uhh kako si ga pricepio moj brate
Drzis li obloge od dimera
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
Ima li kod nas đe da se uzme ovo ili da naručujem kod braće Kineza?
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
izgleda da se ja poradovah ranije nego sto sam trebao....ranije sam imao slican problem isto je EGR bio pa sam se ponadao... ali sad imam mali update
situacija je nesto bolja nego sto je bila nakon blokiranja egr-a, ali i dalje u startu imam blokadu na 2300rpm, motor pocinje da se "trese" na te obratja i ne ide preko toga... sa auspuha samo crni dim...
e sad fora je sto cim nesto sa sistem turbine raskacim, bilo koji od vakuma, motor krece da se vrti u vece obrtaje bez problema...
na njemu je turbina sa vakumskim aktuatorom, kad se upali auto, vakum autoamtski povuce polugu, zatvara klapnu i turbina je u rezimu "high ppower", cim ja raskacim vakum, poluga se vrati u otvoren polozaj....
sad meni nije jasno kako sve ovo ima uticaja na rad? jer da nema goriva dovoljno ne bi bio crni vec bijeli dim???
ima li ko kakvu ideju...
zamijenio sam sva crijea od goriva koja su u motornom dijelu, zamijenio sam i nepovratni ventil jer je neispravan bio pa sam imao problema sa paljenjem ako bi auto mirovalo duze od 2 dana..
ima li ko kakvu ideju?
Klapna gasa?
Sent from my iPhone using Tapatalk
on ima klapnu na usis, ali koliko sam vidio ta klapna se aktivira samo na gasenju...nema drugu ulogu. polugu koja je aktivira ja mogu da pomjeram rukom i ona stoji citavo vrijeme u otovorenom polozaju, kad krenema da je zatvaram rucno motor pocinje da se gusi a onda se ugasi
blokira li se EGR na vise mjesta ili samo na jednom?
ja zamijenih ovu plocicu koja je direktno ispod ventila..da nema dje jos nesto sto se blokira?
Last edited by E_K_V; 07-06-24 at 07:58.
kod mene je isit ovakav EGR...nije blokiran na dva mjesta, vec samo ispod ventila a sve je ostalo na svom mjesu, znaci nista nije skidano sem sto je dodata plocica.
crijevo od vakuma je skinuto i blokirano, jedino sto je EGR ostao povezan ovim konektorom, ali to je od prvog dana tako i nije bilo problema.
Isprovjeravaj sva vakuum crijeva, da nije koje prslo. Pogledaj i glavno vakuumsko. Sad ne znam baš tačno kako je kod njega ta vakuumska šema i ostalo, ali pričam na osnovu iskustva sa TDI motora.
Nema što da pravi problem to što je povezan ventil EGRa. Drugo neđe je problem
Đe kupiti nešto kvalitetno za zaštitu od Sunca?
Postoji li nešro bolje od folije one?
Čudo me neko nije smislio neku zavjesu koja se spušta od naprijed.
Ako je folija najbolja koju uzeti i đe?
Mogu i da poručim samo da znam šta..
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Zna li neko koliko se placa da se auto prebaci na moje ime prilikom registracije? U pitanju je Polo 2008
Na tehnickom kazu oko 100 ali moze biti i 200, neznaju tacno.
Zavisi od procjene vrijednosti u poreskoj
Procjena vrijednosti pa 5% na to.
Prema tome, šta da ti kažem?
Jeste, ali ima li neka racunica da znam na koliko ce oni da procjene auto?
Katalog nije javan, pa nećeš dobiti niđe tačnu info. Isto je i za uvoz iz inostranstva
Računaj na 5% od realne cijene, pa ako ispane manje, odlično
Kataloski ga procijene, pa ako nisi zadovoljan procjenom ima da platis vjestaka da ga procijeni, ranije je to bilo 25-30e
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ali zamisli taj momenat da katalog nije javan? Zasto?
Ne znam zašto. Možda da se država naplati barem minimum koliko joj pripada
Mislim realno, na kraju nije tajan jer ti moraju reci cijenu na koju ide porez. No aj, ka sve kod nas naopakce.
Ne, nisam na to mislio. Svakako će poreska napisati katalošku cijenu, ako je manja od ugovorene i naplatiti porez 5%
Evo primjer:
1. Kolega gore kupuje Polo i plati ga prodavcu 10000 eur (nije realno, ali je više nego kataloški). Kupiporodajni ugovor je na 10000. Kupac će platiti 500 eura poreza.
2. Kupac gore plati Polo 10000 eur, na kupoprodajnom ugovoru piše da je Polo plaćen 500 eura. E tu na snagu stupa katalog gdje piše da taj Polo vrijedi 1000 eura (lupio sam cijenu!) i država naplati 5% tj. 50 eura
To je model da se država zaštiti od malverzacija
Da sa znao sam to ali sam mislio (i bilo mi pogicno) sa je katalog javan, pristupacan.
Jer hocu da kupim auto a i da vidim u naprijed koliko ce bit prevod.
There are currently 13 users browsing this thread. (0 members and 13 guests)
Bookmarks