Stani zad nisu uhapsili tada par radnika
Jace je sto za pljacku 14+ miliona € iz 2021. ima uhapsenih nula i optuzenih nula.
Stani zad nisu uhapsili tada par radnika
Godinu dana poslije podnosenja krivicne prijave uhapsena jedna radnica. Pustena poslije par mjeseci, po zakonu jer nije podignuta optuznica.
Za pljacke u Baru i NK od par miliona nije niko ni hapsen.
Jel' ima neko srece sa placanjem Telekom racuna putem aplikacije a da koristi NLB i ovaj novi metod verifikacije (NLB Pay)? Nema sanse da prodje uplata a za svaki check mi dolaze po 3-4 autorizacije istog momenta kada kliknem na PAY u telekom aplikaciji i naravno nista se ne desi nakon toga (nebitno dal' prihvatim svaku verifikaciju ili samo jednu).
Sve uredno aktivirano i radilo ranijih dana al' evo danas za Telekom app nema sanse da prodje.
Prolazim pored jedne banke,nemaše reda velikog,ajd reko da platim dva računa(održavanje ulaza i pogrebne usluge),ukupna svota 21.90.Naplati mi proviziju,kaja je,sad sračunah,~12% iznosa računa.Uplaćeno je,inače na račun firmi koje imaju račun u toj istoj banci.
Niti kritikujem banke(pa zato mi ne moraju zaštitnici djela i lika naših komerc.banki objašnjavati da je to za moje dobro,jer znam da jeste),niti tražim savjete kako da te provizije smanjim,samo sam htio da pustim glas,onako iz dubine grla:
BEeEeeeEEEeeee!!!
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Do sad hvalih Hipotekarnu opasno, pogotovo call centar mada eo zadnjih 10 dana ne mogu ih dobit trika nema. Zovem po 5-6 puta, non stop 5-6 u red, dodjem na red i onda cekam 5-6 min tako dok mi ne prekine (jer dodjem do limita od 10 min), zovnem opet pa opet 7-8. u red. Izgleda je ili neki haos bio ovih dana ili su po odmora.![]()
nisam razumio sta si htio da kazes, mozda kao influenseri u nedostatku sadrzaja…ali sam zapazio da nisi neki domoljub.
da si to uradio preko poste, nebitno kakva je provizija (bolje da je sto veca) te pare bi nekako zavrsile u vlasnistvu drzave (tvoje pare) a ovako si dao pare strancima.
kad nesto placate posti, to je isto kao da je dzabe.
Pa za tebe i @Sale i možda još nekog, sam napisao pojašnjenje na kraju posta.
1.Samo sam želio da meeeeknem jer sam ovca
2.Samo nisam želio da neko brani banke od mene
3.Samo nisam želio da me neko uči kako da smanjim proviziju,tačnije kako da se namjestim da, kad me već svakako strižu,zahvate manje runa s mene.To sam znao i znam.
Osim što sam želio da meknem,usput sam i sračunao,ponavljam(ne tražim objašnjenje zašto,treba li ili ne treba):
Provizija 12% na plaćanje gotovinom na žr koji je u istoj banci
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Last edited by joni; 05-06-24 at 15:50.
Neka si ti, ali samo da znas ima neko ko sve vidi i zna, da su nekad tako radili sa parama koje im drzava da, na goli otok bi zavrsili.
Izgleda da svaka banka koristi slicnu/istu platformu sto se tice poslovanja. Nedje je neko pominjao na ovoj temi da im je u NLB(ili neku drugu banku) blokirano vise transakcija kao "rizicne". Evo mi se to danas isto desilo u HB, vec skoro godinu dana mjesecno placam istoj firmi iz Holandije preko kartice (tj preko kartica na PayPal njima) jednu uslugu i uvjek je isti iznos u pitanju (118e), danas da platim to kad gle cuda kartica nece. Iscimah se da dobijem HB call centar i oni provjerise kad ono stvarno blokirana transakcija jer je "rizicna".
Mislim ajde da sam odjednom uplatio neke pare nekom afrikancu pa da kazu da me neko skamovao i htio da se naplati pa zato blokirali, OK ima smisla ali ova transakcija je automatizovana i uvjek u isto vrijeme ide mjesecno + ide prema PayPalu i njima je to rizicno. Na kraju od ovih u call centar saznam da su mtoken nekako implementirali i za biznis kartice pa je i to sad neki problem.
Aj opet, nije problem sto se sve nakaradno radi i to je komunikacija njihova sa korisnicima jako losa samo mi nije jasno kako coek treba da vodi firmu u ovu drzavu kad bukvalno svi (od drzavnih institucija pa do banki) gledaju da ti nekako useru poslovanje sa ovim glupostima.
Da nadodam, taj rizik transakcija je po meni dobra ideja, mtoken je dobra ideja ali implementacija ideje je 0, imamo omoguceno PayPal makar da placamo i oni ne umiju da implementiraju kroz API da se otvori ili 3d secure ili da mi stigne da autorizujem ja na mbanking te transakcije preko kartice(ovo je praksa u svakoj mogucoj banci sa kojom sam imao komunikaciju) nego se oni nadju da odlucuju koje moje transakcije su rizicne a koje ne, gluposti. Sad treba ja njima da saljem mail pa oni da salju mail tamo nekoj njihovoj sluzbi pa ta sluzba da se nakani da mi to pusti pa dok se to pusti prodje jos malo vremena itd itd.
Jes, i sve to za 118 eura, ludilo.
Kao što sam gore napisao, želja konkretno Hipotekarne je bila da ima jednu aplikaciju za sve.
Ja sam tada a i sada tvrdio da je to pogrešno.
Ranije da bi nešto platio sa računara trebalo je
1) Otvoriš browser i ukucaš sajt
2) Uloguješ se (ukucaš user name i pass)
3) dobiješ sms verifikacioni kod koji uneseš
4) Klikneš na šablon i uneseš iznos. Potvrdiš
Sada su uprostili.
1) Otvoriš browser i ukucaš sajt
2) Uloguješ se (ukucaš samo user name)
3) Otključaš telefon i nađeš apk, otvoriš je
4) klikneš na mToken
5) klikneš na jednokratna lozinka
6) skeniraš otisak prsta
7) dobiješ verifikacioni kod koji uneseš
Već sada se vidi da je ranije bilo 3 koraka a sada 7.
8) Klikneš na šablon i uneseš iznos. Potvrdiš
9) otvoriš aplikaciju i klikneš nalozi za verifikaciju
10) SVAKU transakciju klikneš pojedinačno
11) za SVAKU transakciju provučeš otisak prst
Ranije je bio 1 korak.
Sada ih ima još 4.
Unjesto da naprave drugačiji raspored ikonica ovako su najčešće korišćene opcije zavučene.
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Ovu kombinatoriku i vratolomiju koju je hipotekarna napravila je stvarno za ginisa.
Samo me interesuje neko iz IT-a koji je ovo smislio, je li odradio prezentaciju nekome iz uprave.
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Kako da autentifikujem ovo prilikom online placanja zna li iko, udjem u mHbKlik, tamo nema nista? Pritisnem sa lijeve strane menija, na etoken cini mi se, i tamo ima za autentifikaciju, potvrdim ali nista. Mozda sam nesto preskocio...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Posle autorizacije moraš se vratiti na tu stranicu(browser, glovo) inače kao da ništa uradio nisi…
Sačekaj da se autorizacija završi (meni je faceid) a nakon toga se vrati u app mtel…
Jedino dobro @Bugi je, kad se na komp odradiš 5-10 naloga, strikiraš ih sve i onda na telefon samo jednom radiš autorizaciju…
I dalje komplilovanije nego što je bilo prije, a to je sa je autentifikacija sa lozinkom i SMS kodom dovoljna za autorizaciju...
Ovako je suludo.
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Da ne bude da neko kaze samo se zalimo uprazno na forum. Sve ovo sto napisah i jos par kritika cu im poslati mailom, oce li uraditi sta sa tim ne znam, ako nece naci ce se druga banka koja oce pa sve tako dok ne ostane nijedne u CG sto ne probah. Najvise mi ovo smeta zbog poslovanja jer valjda bi trebalo da nam olaksaju sto je vise moguce a ne da i to sto coek pokusa da zaradi otezaju kolko god je moguce xd
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks