Kinezi braca s njihovim marketingom je oznacavaju kao 100w(ali to je za set)
Ovo je namijenjeno da mijenja halogenku od 50w.
Vuku nesto malo preko 2A, u realnosti 25w po faru.
Sto se tice kolicine svjetlosti, mislim da nema problema ni na dugo svijetlo da je stavis...
Naravno da moze doc do pregrijavanja, otkazivanja ventilatora i slicno...Sto se tice trajnosti pojma nemam kako ce se pokazat..Vidjecemo sad podgoricko ljeto + temperatura motora ispod haube.
Iz mojeg nekog iskustva led kad crkne obicno crkne tako sto ili izgubi potpuno jacinu svjetlosti ili pocne da treperi i blinka...Da kucnem u drvo nisam dozivio nikad neki katastrofalan kvar da se zapali nesto a stavljao sam razno razne cajnizijum gluposti.
Halogen sijalica od 50w kad je ukljucena se grije 260-315c, tako da unutrasnja plastika i reflektor fara budu sigurno na 100-120c.
Sami led cipovi koji daju svjetlost generalno crkavaju na temperature preko 120-130c tako mislim da ne bi trebalo da mozes da istopis far pa da se auto/instalacija zapali...
Led IC drajveri koji napajaju led diode kod dobrih sijalica su generalno dizajnirani da smanjuju napon i struju kako temperatura raste...Iz tog razloga je led dioda najjaca kad je tek upalis ali posle par minuta kad postigne "radnu" temperaturu jacina svjetlosti malo opane...Isto tako u slucaju crkvavanja ventilatora, neki termistor bi trebao da odreaguje da iskljuci sijalicu potpuno...
E sad, sta se u tim momentima desava na moderna kola ja ne znam...Postavlja se pitanje da li dioda/ic koji crkava/treperi moze da posalje neki los signal pa da sprzi neki canbus modul na magistralu i osteti neki veci dio auto je pitanje...@EKV mi rece da je nekad na golf petice crkavao motor od brisaca ukoliko se montiraju xenon sijalice
Svakako je onaj aparat za gasenje malo veci 20tak eura i uvijek ga valja imati.
Od svega ovoga su meni veci rizik zamjenski osiguraci za auto koje kupujes u prodavnicu auto djelova, pjacu, aliexpress...louis rossmann je testirao nekoliko brendova i deseava se da osigurac od 5A crkne tek na 20...Tu je itekako moguce paljenje instalacije

Reply With Quote
Bookmarks