Results 1 to 25 of 1272

Thread: Svijetla...

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    1,294
    Thanks Thanks Received 
    2,634
    Thanked in
    1,260 Posts

Quote Originally Posted by bojankov View Post
    Laz, jesu li ove H7 100w ekvivalent?
    Ja bih sebi isto porucio ali ne znam koliko su sigurne ove sijalice obzirom da je mali ventilator unutar kucista sijalice koji ne znas ni kad ce pregoriti, a onda moze doci do pregrijavanja i moze instalacija napraviti problem?
    A bas bi mi legle fino u reflektoru uz led dnevna koje auto ima.

Sent from my SM-F946B using Tapatalk
    Kinezi braca s njihovim marketingom je oznacavaju kao 100w(ali to je za set)
    Ovo je namijenjeno da mijenja halogenku od 50w.
    Vuku nesto malo preko 2A, u realnosti 25w po faru.
    Sto se tice kolicine svjetlosti, mislim da nema problema ni na dugo svijetlo da je stavis...

Naravno da moze doc do pregrijavanja, otkazivanja ventilatora i slicno...Sto se tice trajnosti pojma nemam kako ce se pokazat..Vidjecemo sad podgoricko ljeto + temperatura motora ispod haube.
    Iz mojeg nekog iskustva led kad crkne obicno crkne tako sto ili izgubi potpuno jacinu svjetlosti ili pocne da treperi i blinka...Da kucnem u drvo nisam dozivio nikad neki katastrofalan kvar da se zapali nesto a stavljao sam razno razne cajnizijum gluposti.

Halogen sijalica od 50w kad je ukljucena se grije 260-315c, tako da unutrasnja plastika i reflektor fara budu sigurno na 100-120c.

Sami led cipovi koji daju svjetlost generalno crkavaju na temperature preko 120-130c tako mislim da ne bi trebalo da mozes da istopis far pa da se auto/instalacija zapali...
    Led IC drajveri koji napajaju led diode kod dobrih sijalica su generalno dizajnirani da smanjuju napon i struju kako temperatura raste...Iz tog razloga je led dioda najjaca kad je tek upalis ali posle par minuta kad postigne "radnu" temperaturu jacina svjetlosti malo opane...Isto tako u slucaju crkvavanja ventilatora, neki termistor bi trebao da odreaguje da iskljuci sijalicu potpuno...

E sad, sta se u tim momentima desava na moderna kola ja ne znam...Postavlja se pitanje da li dioda/ic koji crkava/treperi moze da posalje neki los signal pa da sprzi neki canbus modul na magistralu i osteti neki veci dio auto je pitanje...@EKV mi rece da je nekad na golf petice crkavao motor od brisaca ukoliko se montiraju xenon sijalice

Svakako je onaj aparat za gasenje malo veci 20tak eura i uvijek ga valja imati.

Od svega ovoga su meni veci rizik zamjenski osiguraci za auto koje kupujes u prodavnicu auto djelova, pjacu, aliexpress...louis rossmann je testirao nekoliko brendova i deseava se da osigurac od 5A crkne tek na 20...Tu je itekako moguce paljenje instalacije
    Last edited by Laz; 31-05-24 at 16:10.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)