Pardon, dizel je 136KS.
Kakva su iskustva sa ovim dizel Tucsonom, automatik, 150ks?
Sviđa mi se auto, bih automatik, ali mi djeluje da je onaj benzinac od 180ks prejak za moje potrebe i da će potrošnja ići u nebo (posebno jer većinu vremena jesam u gradu). Sa druge strane, manja početna cijena, jeftinije održavanje u odnosu na dizel.
Dajte neke utiske/savjete![]()
Pardon, dizel je 136KS.
Dzip i grad i mala potrosnja ne idu zajedno... Manje ulaganja u benzinca kompezujes s vecom potrosnjom ja bih gledao nesto drugo toyota honda benzin ako se moze naci....
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
A zasto toliki auto za grad?
Prema tome, šta da ti kažem?
Nije samo za grad, ima tu i otvorenog puta (koliko kroz CG može biti otvoreno) ali većina je grad i periferija. Generalno je to nekih 10-12k godišnje, a supruga ima malo auto (Toyota, potrošnja upaljača).
Pametna zena.
Zasto je izbacio hyundai motor 1.6 180ks??
Gledam sad pvaj hyundai facelift i vidim sad su svi 1.6 160hp
Ubrzanje do 100 9.5 na ovaj stari bilo 8.1
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Zato sto je bio predobar.
NOT.
Dobro
A mozes li sad da mi kazes dje mogu nac kakav je ovaj 160ks? Ciji je to motor. Jel smece takodje
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Hyundai Staria
Neki Hjundai multipla
Zna li neko đe bi mogao naći glavu motora (ispravnu i ne pregrijanu) od Santa Fe 2008 god 2.2 crdi 114kw?
Ne prekidaj Zenu Dok Cuti
Kako su se pokazali njihovi dizel motori 1.6 crdi 136 ks i rucnim 6 brz mjenjacem u kombinaciji(upareni) sa mild hybrid tehnologijom ?
Ovaj sto trenutno gledam je 2020. god.
Cim se pomene mild hybrid meni se povraca.
Pa dal' onda i ja da povratim i ne uzimam, znam da su im ovi dizeli 1.6 dobri, ali o ovom sranju mild hybrid pojma nemam
Vidi, nemoj ti nesto zbog mene...
Pitanje i savjet. Imam Kia ceed benzin 2008.g. 1400 kubika. Mislim da imam problem sa pumpom za gorivo, ali ne znam kako provjeriti jer nijesam uspio naći nikog ko bi izmjerio da li ona daje potreban pritisak. Zvao sam više njih, jedan me uputio u Bijelu jer tamo jedan možda to radi. Ima li ko kakvu preporuku, a takođe me zanima ako je neko mijenjao, što je i đe kupio, jer mi većina nudi samo uložak (pumpa), ali niko ne nudi kompletan set, koji ima i plovak i neki okrugli prsten koji je pričvršćuje za rezervoar. Svaki savjet dobrodošao.
https://www.kia.co.me/zastupnici/zas...ompany-doo-356
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Veliko hvala kolegi @TAKUMI na detaljnim informacijama i preporukama.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks