https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...za-100-miliona
Ako je istina ovo da od akciza sad je uzetoo 100 miliona a do Rada avetnog iz niksica naplata je bila 45 miliona svaka cast!
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Mislim da su većina penzionera sa manje od 40 godina staža.
https://www.fondpio.me/starosna-penzija/
Tokom 2024. godine, po opštiom uslovima, pravo na starosnu penziju može biti ostvareno pod sljedećim uslovima:
- Osiguranik stiče pravo na starosnu penziju kada navrši 65 godina života i najmanje 15 godina staža osiguranja.
- Osiguranik stiče pravo na starosnu penziju kad navrši 61 godinu života i 40 godina staža osiguranja.
- Osiguranik stiče pravo na starosnu penziju kad navrši 40 godina staža osiguranja koji se računa u efektivnom trajanju, bez obzira na godine života.
- Osiguranik stiče pravo na starosnu penziju kada navrši 30 godina staža osiguranja, od čega najmanje 20 godina efektivno provedenih na radnim mjestima u sektorima metaloprerađivačke i rudarske industrije na kojima se staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem.
- Osiguranik stiče pravo na prijevremenu starosnu penziju kad navrši 63 godine života i najmanje 15 godina staža osiguranja.
- Pravo na starosnu penziju sa navršenih 20 godina staža osiguranja, bez obzira na godine starosti, ima jedan od roditelja koji ima dijete ili je staratelj koji vrši starateljsto nad djetetom, bez obzira na godine života djeteta sa teškim smetnjama u razvoju, koje je korisnik lične invalidnine. Ovo pravo može koristiti jedan roditelj ili staratelj, a ne odnosi se na staratelja koga po službenoj dužnosti imenuje organ starateljstva.
Tko leti, vrijedi...
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...za-100-miliona
Ako je istina ovo da od akciza sad je uzetoo 100 miliona a do Rada avetnog iz niksica naplata je bila 45 miliona svaka cast!
Zato sto tekst i nije bas tacan, a PU stancuje podatke ko u najsrecnije vrijeme DPS, a vijesti su ponovo pocele ko servis za saopstenja.
Elem, koliko se sjecam akciza je 2019 bila 30 eur na 1000 cigareta a sada je mislim 50 ili 51. Tako da nikako nije povecanje od samo 15 posto, koliko se tvrdi u tekstu, jer je takodje iznijeti podatak o povecanju trzista od samo 6,5% dok se naplata povecala za 120%.
Matematika Vesova Podgoricka ekonomska skola....
Jedno pitanje, izgleda da sam politički neznavenog. Da li je ovo ministar danas izazvao premijera da parlamentu predloži njegovu smjenu, a da pritom nije ponudio ostavku? Čisto proceduralno. Hvala.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sto bi sam napustao posao? Posao ministra? Neka ga maknu ako nesto ne radi kako treba. Ili ako misle da mogu.
sto neko pomenu na drugoj temi prozivke zbog neke ‘djevojke’ pa nije niko retardiran da zbog toga podnosi ostavku.
dokazi ili cutite, svi laju kao psi koji ne ujedaju. Postali su dosadni.
Tu je smjena/ostavka najmanje bitna. Milović se pozicionira za budućnost, tj gleda đe će se ugnijezditi.
Dovoljno je pametan da ne čeka da ga skrajnu, već je krenuo prvi, i postavio se u najbolju poziciju koju je u ovom trenutku mogao izvući.
#fakenews
Прљав посао је радио за Спајића, преиграо се са Шуковићем и Нововићем, сам се испрљао, сад кад је као он донио ИБАР не може поднијет да није у центру пажње, а жив се чуо није од кад су га макли из ПЕС-а.
Ријетко иритантан човјек, показатељ како ПЕС нема никакву кадровску политику (Ињац, Ивановић, Јакшић и Мујовић да извине).
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Ne znam koliko je forum reprezentativan, ali ođe ima više uvažavalaca, a primjetih da ga i pojedini poslanici iz opozicionih redova poprilično žustro brane.
#fakenews
Ko ga uvažava na forumu?
Spremite kokice...![]()
Love, peace and respect.
Da je podnio ostavku bilo bi primljeno k znanju, hvala, doviđenja.
Čelendžovao ga "smijeni me". To znači otvaranje rasprave u skupštini o smjeni, možda neki prljavi veš i sl.
Time je korak ispred Spajića, koji je, makar se meni čini, jedan mlakonja kojem se ne ulazi u konflikt.
Sad ili će biti mlakonja na steroidima i ne zatražit smjenu, a time poslati znak da je premijer kome svako može lupat šamare, ili će zatražiti smjenuu skupštini i možda otvoriti kakvu Pandorinu kutiju.
Obrni okreni, Mickey će imati političku štetu.
Tko leti, vrijedi...
Spajić i jeste mlakonja koji i nije baš stvoren za direktni konflikt. Izuzetak su slučajevi u kojima jednostrano može nekoga da smijeni. Svoju sklonost autokratiji i jednoumlju pokazao je još kao ministar u Zdravinjovoj vladi. Doduše, jednostrano donošenje odluka protiv ljudi koji nisu u poziciji da mu uzvrate ne može da se smatra sposobnošću za konflikt.
Love, peace and respect.
Hahahahahaha
Mlakonja je baš eufemizam za Mickeya.
Kakva vadžajna što je ovo.
Kad sam pljuva po Abazu jedan drugar dobar poznavalac osvježivača reče mi “polako, Dritan je Čerčil za ove što dolaze”.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Smjenice ga vlada na jedan taster online.
Ovaj ce da laje, komite ce ga podrzat, vec ga brane i ako je do juse velicao rusko carstvo ali boze moj tako ti je to kad narod pamti kao riba.
Abazovic ga napada, dps ga bodri, cudna neka vremena…
Last edited by p0smatrac; 10-06-24 at 17:50.
Bukvalno zvuči kao nešto što bi SKOJ pokušao da spinuje. Toliko im je visprena ideja.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Pa ja ne znam jesu li u tome PES-u toliko neuki da ne razlikuju rijeci "razrijesiti" i "podnio" ili im ova saopstenja pise neki stranacki pripravnik.Nije Milovic bas tolika budala da isproziva Spajica a da nema keca u rukavu, dodouse ja navijam da krenu da ga smijenjuju jer mislim da bi to sto bi se posle desilo vrijedjelo i kokica i nacosa.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Nije to toliko komplikovano, naravno da znaju razliku. Samo što je politička rasprava svedena bukvalno na nivo tinejdžera. Prvo sam htio da kažem na nivo forumaške rasprave, ali je to previsok nivo za njih. Čekam da neko nacrta kredom crtu i kaže suparniku: pljuni mu majku, ako smiješ.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Vi rekoste Spajk mlakonja, a evo i prezidenta nausput takao.
Spajić: Milović predložio svoju smjenu nakon što sam mu se zahvalio na saradnji, stao rame uz rame sa Milatovićem u pokušaju destabilizacije Vlade
https://www.cdm.me/politika/spajic-m...izacije-vlade/
Last edited by avet; 10-06-24 at 18:33.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Nema ko nije sve izbušio Spajića.
Milatović
Milović
Odbjegle poslanice i odbornici
URA
Pipunovci
Demokrate su rekle poslije IBARa da će da ga napadnu
Itd.
Logika kaže da će Vlada da padne ili ide rekonstrukcija pa onda pad četnika zbog xy budućih razloga.
Izbori na jesen kvota 1.20
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
Love, peace and respect.
Sve coek do coeka...
Bio sam skeptican za spajka ali kad vidim da sus vi na njega krenuli....
Isto bih ga sad podrzao
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
https://www.facebook.com/share/r/nuH...ibextid=D5vuiz
Ministri i kadrovi ....
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks