Last edited by Massaro; 15-05-24 at 16:15.
Postavih gore dokument o Konvenciji a ti možeš sa ljudima sa dvije moždane ćelije da se ovako sprdaš jer je Jasenovac bio od '41 do '44 pri tom su određeni četnici koje je vlada Srbije rehabilitovala takođe sarađivali sa ustašama.
Usvojena Rezolucijom 260 (III) A na Generalnoj Skupštini Ujedinjenih Nacija 09 Decembra 1948.godine
Stupanje na snagu 12 Januara 1951. godine.
Da,da takvi ka ti upravo ne samo da oće Srbi se kolektivno proglase kako Dačić reče a laže ka pas ovom rezolucijom genocidnim narodom no što oćeš ka revizionisti u udžbenike istorije Srbije koji su četnike proglasili antifašistima stave Srbiju na stranu nazzi strane ka gubitnicu u WW2,a krv je svoju prolila u WW2 a znam ja dobro što bi njima to odgovaralo.
Zato sto sluzi da se relativizuje srebrenicka. To joj je bedna svrha, i to i jeste zloupotreba i nepostovanje zrtava. Srbi nisu u stanju da kazu "ti i ti ljudi iz nasih redova su pocinili genocid" jer su ljudi koji su u tome posredno ucestvovali i dalje na vlasti (moje misljenje)
Ajd sad ti odgovori na moja pitanja.
Ideja da je Srbija ista pocistila ispred svog dvorista je smehotresna. Bolje je tebi da se bacis na kuvanje, mesto da se prosipas ovuda.
digla nogu na papucu, pa sve vice "necu!", a na kuma namiguje da se kola krecu
Vazda li se u*****o u ovu temu sa ovom pricom tacno ne treba ulazit odje uopste![]()
Nisam ti htio ni odgovarati na tu budalaštinu da su četnici bili čuvari u Jasenovcu.
Zato što vidim da nije daleko do toga da ćeš uskoro reći da je Jasenovac bio samo radni logor u kojem je ponajmanje Srba radilo, a četnici su bili apsolutna većina medju redarstvenicima. Pi
Ja bih i Veliku ubacio. Cisto da se, kako ono vele, ne zaboravi!
Pih.. kad se udje u to kolo, onda se svima samo oci vide od blata. Ali tako je kad imamo politicke snage koje bi svake godine Rezoluciju o Srebrenici. Koja nam je ovo po redu, cetvrta? Pljuc...
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Jes baš Pi.
Ne samo da su neki bili sa drugarima Ustašama no su klali Srbe sa svojim ideološkim drugarima a bili su povlašćeni.
U svim predjelima naseljenim Srbima u Hrvatskoj, četnici imaju sporazume sa hrvatskim vlastima, čime su im obezbjeđena široka prava. Obadvije strane se trenutno pridržavaju ugovora. Razoružanje četnika dolazi u obzir samo ako bi Hrvatska raskinula ove ugovore, za šta trenutno nema izgleda.
– Dopis štaba Komandanta njemačkih trupa u Hrvatskoj (18. novembar 1942).
https://znaci.org/NARA/T316.php?broj...c=314&roll=566
Last edited by Bluemoon; 15-05-24 at 16:46.
Nek moderatori sve ovo prebace na odgovarajuću temu u istoriju jer nema veze sa ovom temom odlutasmo.
Samo da se ođe ne prosipa istorijski revizionizam koji bi massaro da progura na ovi forum,inače ne bi ni reagovala toliko.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Massaro massakrira! ne diraj ga!
Dobro, ova rezolucija je aktuelni momenat, iako je skoro 30 godina od tada.
Ali kad nam je politicki lesinari non stop podmecu pod nos.. ja stvarno ne znam zasto ne bi onda skroz otvorili Pandorinu kutiju, pa i Jasenovac i Veliku.. a oni onda opet Sahovice (Tomasevo)... Pa tako, sve dok nam ti masakri ne budu jedina tema.. kako bi se na kraju opet poklali i neki gradjanski rat ponovo, po mogucnosti....
Kako guraju prst u oko Srbima sa ovim rezolucijama. Ja znam sta se dobacalo iz skupstinskih klupa dok su govorili Mandic i Spajic na ovu temu. To su takvi otrovi od ljudi, da ti se smuci...
Jer, nije njima cilj da to bude neki cin solidarnosti sa zrtvama ili sta vec. Njima je cilj da se baci koska medju politicke subjekte koji cine vlast. To je jedan JEDINI razlog za ovu rezoluciju. Kad je Mandic saopstio da nece napustati vlast zbog ovoga, da ste samo vidjeli to pakosno dobacivanje iz klupa.. ono najprizemnije podjebavanje... Tu se odlicno vidjelo sta je njima i za sta im sluzi ta Srebrenica.
Iako se u rezoluciji ne pominju ni Srbi, ni Srbija ni RS, jasno je da im smeta rezolucija jer se u njoj osuđuje negiranje genocida i veličanje i slavljenje osuđenih za genocid. Sve i da zvanično nije bio genocid nego "samo užasan zločin", to ne mijenja činjenicu da Srbi masovno slave osuđene za taj zločin. Ako je prst u oko Srbima to što će da ih javno pljuju zbog slavljenja i veličanja ratnih zločinaca, onda me zabolje što im je prst u oko. Sa druge strane, siguran sam da to nije prst u oko Srbima, nego srpskosvetaškimsvetosavskosektaškim četničinama. Koliko god da ih ima, to nisu svi Srbi.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Ma, znam ja da tebe zabolje za mnogo toga, ali.. koliko Rezolucija o Srebrenici treba da potpisujemo? Imas li stav o tome? Koliko?
Ne znam. Koliko često treba da se slave ratni zločinci? Znam da ne može da ide po jedna rezolucija za svaku proslavu zločinaca, ali ipak.
Nisam u toku,a necu ni da chitam shto se sve ispisa...ali jedna stvar mi nije jasna,ako je pochinjen genocid ili blaze recheno zlochin,shto to bilo kojoj strani predstavlja problem da prizna...???
...
Ne dokle god ima onih koji ga slave, nego dokle god zvanična vlast intenzivno promoviše ratne zločince i nastavlja njihovu politiku. Valjda razumiješ razliku između malog procenta i zvanične politike.
Ja razumijem odlicno, ali ono sto ti nikako ne razumijes su motivi za ovu Rezoluciju, koje objasnih u jednom prethodnom postu. Predlagacima apsolutno nisu bitni ni zlocinci, ni zrtve. Vec samo trgovina sa tim zrtvama, kako bi se preko njih nekako bacilo sjeme razdora u vlast. A ti i tebi slicni se, naravno, primite i onda, kao, ajmo jos jednu.. pa jos jednu... Druze, takva "politika" apsolutno nista dobro nece donijeti. Nece promijeniti u glavama onih koje ne simpatises ama bas nista. Naprotiv, samo kontraefekat. Kao sa Paradama ponosa, ogorceni homofobi samo jos vise mrze gejeve zbog njih, sigurno ih parade nece urazumiti i napraviti kosmopolite od njih.
Ali udrite vi "progresivni" sa rezolucijama, slobodno.. samo ne razumijem sto je onda frka da se udje u to kolo bez kraja, pa po jednu rezoluciju onda za ama bas svaki zlocin sto smo pocinili jedni drugima na ovim prostorima. Igrajmo se igara bez granica, kad za drugo niste...
Last edited by ovizionizi; 15-05-24 at 18:02.
Slažem se da predlagačima rezolucije nisu bitne ni zločinci ni žrtve, ali ne razumijem zašto pričaš kao da su predlagači iz dps-a pa da im je stalo da posiju razdor u vlasti. Ili Njemačka i Ruanda, zajedno sa svim državama koje će da podrže rezoluciju, danonoćno rade na raskolu u crnogorskoj vlasti?
Svaka vlast koju čine programski toliko raznorodne partije ne može biti bez razdora.
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks