https://www.cdm.me/drustvo/poceo-sas...ktorima-skola/
Od kako se pojavio u priči, imam isto mišljenje o Spajiću. I bar stotinak puta sam ga ovđe iznio. Da je opasno blizu totalnog diletanta sa totalno praznom pričom u totalno ozbiljnom poslu.
Što me isto tako nije smetalo da mu, baš na ovoj temi, snimim i odlične korake kojima je započeo.
Uz onaj tibetanski govor u Briselu, od prije par dana, i onu nevjerovatnu priču o tome kako hendluje političko okruženje u domovini (
puštimo ih da se pojave poneđe, pomenemo ih ponekad, pa njima bude drago, tako im nahranimo ego i bude sve ok....), od kojeg sam se smrzo u mjestu, ko nam i sa kojom pričom vodi državu, prosvjetari su mu najozbiljniji direktni kiks.
Ne zbog toga što su im plate kakve jesu, ne zbog toga što će u štrajk. Već zbog odnosa.
Zbog one izjave- ''
oni nisu postigli nikakve rezultate, zašto da im se povećavaju plate...''
Poznata vam je, ovđe na forumu sam je snimio bar 5-6 puta, danima prije nego je Premijer javno saopštio.
Inače, prošli mjesec, u jednoj Budvanskoj osnovnoj školi, čistačica sa 7 godina radnog staža je primila 24€ veću platu od nastavnika jednog stručnog predmeta, koji je tek počeo.
Prije nego me raščerećite sa uobičajenom pričom- kako ja to ponižavam i umanjujem čistačice, da vam unaprijed odgovorim: ne unižavam ja čistačice, nego onaj koji mi to kaže unižava nastavnike.
Inače, svi organi uprave i javnih djelatnosti ove zemlje, a naročito raznorazni službenici raznoraznih sekretarijata raznoraznih ministarstava i uprava, postigli su tako sjajne rezultate da su i više nego potpuno opravdali sva ona silna uvećanja koja su dobili.
Prije nego mi kažete kako Dritan prosvjetarima nije to ni potpisao, nego je napisano kako će se ''razmotriti njihovi rezultati pa onda viđet oko uvećanja'', a snimio sam i takve izjave ovđe, da vam unaprijed odgovorim i na to: niti se rezultati školstva mogu premjeriti, niti se mogu dostići u rokovima mandata jedne vlade, niti se javne djelatnosti plaćaju po efektima, niti je zakonito da se jedni plaćaju za rad, a drugi za rezultate.
I, konačno, kad ne valja prosvjeta, nisu krivi prosvjetari. Nego država, koja ne stoji đe joj je mjesto. Iza njih.
Ministarstvo prosvjete, prije svih.
Jer je prosvjeta sistem, u kojem su prosvjetari samo šrafčići. A vlada, odnosno država, je upravitelj stroja.
I odnos koji je Premijer iskazao prema tome je katastrofalan. Možda priliči ovim našim forumskim pričama, ali ozbiljnom čoeku na ozbiljno mjesto nikako.
I mislim da će ga taj i takav odnos, generalno, na dugi rok koštat samo tako.
Bookmarks