Natjeraste me da napokon promijenim pass, jer se nisam mogao logovati 2 mjeseca, haha.
Procitah dosta o tome kako ga je Sinner raznio, pa sam prosto morao da reagujem, jer.. Novak se danas, prosto, SA-MO-UNI-STIO! Eto, najkrace tako. Ne znam za vas, ja sam gledao cijeli mec, digao se u 3, spremio se za fajt i odgledao sve. Lise prvog poena u mecu, Novak je bio totalno off. Samo da napomenem da ovo nema veze sa godinama i zamorom materijala. Kad su godine u pitanju, teniser ima probleme sa KRETANJEM! Novak tih problema nije imao. Baprotiv, kretao se kao zec i stizao svaku loptu koja ga nije uhvatila na krivoj nozi. Ali zato udarci.. gospode boze.... Dugo, siroko, u mrezu, dugo, siroko, u mrezu... I tako ciiipan-cijeli mec! Ono je strasno bilo. E, sad.. Ima jos nekih cudnih elemenata. Dje je nervoza? Cijeli mec prodje, a da Novak ni jednom ne popizdi?? A makse, nesto nije u redu tu... Totalno odsutan. Ravna linija. Sto se teniskim recnikom kaze, uopste ne osjeca lopticu. Sve nekontrolisani udarci, sto je skroz netipicno za njega. Ima on lose periode meceva uvijek, ali nervozom i ljutnjom nacera sebe da digne ljestvicu. Odje tog motiva nije bilo. Opet kazem, odsutan... I kad bih morao da mec uporedim s nekim ranijim, koji drugo da mi padne na pamet, nego onaj protiv Kverija. Mislim da je i rezultat bio isti. Isto dobar server... Novak skrooooz ravan, odsutan i sve prosuo sto je mogao. Posle smo saznali sta je bio razlog. Nadam se da to nije ovog puta, mada.. nje i djece nije bilo na tribinama na ovom slemu, tako da.. ko zna....
Sto se Sinera tice, slozicu se ja da je odigrao maltene savrsen mec. Ali ja samo kazem da bi sve to bilo nedovoljno da je Novak bar malo manje promasivao. Brate, on je sa ovako bijednom igrom uspio da otkine set savrsenom Sineru. Nemoj...
I samo da pojasnim, toliko losi udarci nisu plod Sinerove odlicne igre, sto bi neko mogao inputirati. Odje pricamo o NEiznudjenim greskama. Zato postoji taj parametar, da bi se vidio udio oba igraca u ishod kakav imamo. A Novak ih je imao nedje preko 50. Strasno. Dobar dio njih su bili maltene ziceri. Koje je slao u.. 3 lijepe...
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Bookmarks