Nista od toga. Vadi.
Ljudi, jos jedno mozda glupo pitanje.
Da li je problem turbini ukoliko se DPF ukloni? U smislu, da je ona prilagodjena da radi u uslovima kad je DPF prisutan, a da ce bez DPF dolaziti naglo do prevelikih obrtaja, jer nema DPF da joj prigusi pritisak i da ce se bukvalno “razleceti”?
Kapirwm da joj problem pravi i zacepljen DPF jer ne moze da se oslobodi izduvnih gasova.
Nista od toga. Vadi.
Prema tome, šta da ti kažem?
Vadi odma. I cipuj
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
U redu ljudi.
A treba li micati CAT, ukoliko zelim cip?
Jer ne znam da li je on neka veca prepreka?
Katalizator ne mices ni slucajno.
Izbjegavaj cip na taj motor.
Prema tome, šta da ti kažem?
hvala na savjetima, isto mi je i takumi rekao.
tako da necu dirati nista, ide auto odlicno i ovako, barem sam ja zadovoljan.
Ugasiti EGR I DPF i staviti neki dobar softver koji mi nece ubuduce praviti probleme.
CAT cu ostaviti, kako je TAKUMI predlozio. Racunam da mi nece biti problema na tehnickom.
Poslaste covjeka u asferari u dg, ja ne znam ni jednog zadovoljnog korisnika, bez ako se nije sta promijenilo u poslednjih godinu dana...
sto se tice remapa, samo ATM...
Moze da se cipuje i taj motor, ali je i iz fabrike prilicno nabrijan, pa za bilo koje ozbiljnije povecanje snage mislim da su limit dizne i turbina...Ali svakako moze da se doda 20tak konja...
Ukoliko je DSG ne bih preporucio, jer onda remapom mora da se limitira obrtni moment jer DSG to ne voli bas, a pogotovo kako zalaze u godine i nabijaju kilometrazu.
Sto se tice katalizatora, dpf, egr da se ja pitam oko zakona rekao bih ti da vadis sve...Jer je to napravljeno samo za ekologiju...
Medjutim iskreno bih te savjetovao da to sve ostavis upaljeno tako kako je fabricki, jer ce vrlo brzo pocet da nas jebu i za to...Pa ti ako oces pred svaki tehnicki da mices i stavljas dpf i da mijenjas mapu u ecu onda mici i dpf i egr i sve
Ni ja nisam čuo ništa dobro za asferrari, ni na stranu to, DPF i tehnički bi bila vjerovatno jedina stvar, pored zabrane kladionica koja bi izazvala masovne proteste. Svaki taj E4 pa na dalje zagađuje manje sa izvađenim DPF-om nego bilo koja od milion starih krama i kamiona po ulicama. Svako peto auto bljuje dimčinu da se ne može voziti iza njega, u svako auto mi je dugme za recirkulaciju zraka izlizano.
Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
Stay salty.
Moja mušterije dva brata oboje škode,prvi nije znao pa uradio chip u ferari ,drugi sa superb uradio kod mene (ATM), razlika kod drakonska…
Od mene predlog u ATM na kruZni ct/nk![]()
ne mogu da kenjam, vidim da je covjek po vas dan na nekakve obuke, konferencije, skupove ecu tjunera pa je mozda i naucio vise...
ali ja da znam iskustva od ranije bas nikakva za asferari, kakav je sad ne znam...
Isto sam za asferari cuo da nisu dobri, od dvije osobe.
Zanima me koliko se krece ta intervencija - dakle, softversko gasenje EGR-a i DPF-a, bez povecanja snage i tome slicno. Znaci samo zelim da mi adaptira ECU da ne radi regeneracije i da ne "vidi" EGR, a da sve ostalo ostane kako vec jeste.
Mene je 700 eura izašlo mali i veliki servis za Pasata b5.5 i zamjena dihtunga glave motora plus nešto što se na strug radi, a i gumice ventila su bile nešto u krv. Od toga 200 eura su ruke bile. Pasat 2001. god a ovo je rađeno neđe 2012, 2013. Turbina se čula ali nije bila za zamjenu, letva volana se čula ali nije bila za zamjenu. E sad, jes me prodavac možda (možda!?) zaheba ali auto je vrhunski izgledalo, nisam ni ja imao iskustva kod kupovine auta polovnih ali ništa se čulo nije kad je kupljen. E, i poslije par godina pukne interkuler (80 eura je ta cijev od nekog super modernog materijala) na onu uzbrdicu od Petrovca, tako sam ga iskulirao i odvezao do PG, iza mene plavi dim, ono prije Sozine idem 60 na sat.
Sveto trojstvo VW turbina, zamajac i dihtung gm, a dodao bih tu i letvu volana. Ne uzimajte Pasate kumim ve bogom! Jesu udobni ali i Fiat 500 je udoban, i Polo, i Auris, Nisan Kaškai je vrlo neudoban taman ka ova "moja" Corsa ali ne vozim je van grada bez do Cetinja i Trebinja.
Evo za Corsu D, 1.4i 16V ECOTEC (90 Hp), motor na lanac, djelovi za mali servis, ruke 15 eura tj. 10 jer je kod komša, a naći ću i kod Osmanagića kad sam radio.
Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Ima on milione zato sto lose radi....
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ja sam ga vozio nekih 25 hiljada a prethodni vlasnik ono čuveno 201 hiljada. I nisam turbinu i zamajac mijenjao, eto pročitaj. Nisam vala neki vozač ali znam što ne valja za auto, mada me često briga nije. Tj. najčešće.
S ovom Corsom sam se spuštao niz one krše do Bukumirskog jezera, gledaju ovi iz terenaca - ovaj je poluđeo![]()
A Fića je preudobna, jes mala ali mekana.
Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks