Page 435 of 442 FirstFirst ... 335385425431432433434435436437438439 ... LastLast
Results 10,851 to 10,875 of 11038

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2023]

Thanks Thanks Given 
    23,836
    Thanks Thanks Received 
    9,755
    Thanked in
    7,279 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Opet ponavljam, ne znam ko je autor. A to ko je davao komandu ili nije takodjer niti znam, niti sam uzeo kao samu poentu teksta. Shvatam da neko moze izvuci to kao nesto bitno a mozda i jeste ultimativni cilj samog autora al' to je manje-vise nebitno u cijeloj prici.
    Ono sto je bitno jeste da nebitno ko je davao ili nije davao komandu, bitno je da su prvenstveno gradjani Crne Gore pljackali Zupu Dubrovacku, ne neki Nislije, Beogradjai i tome slicno... A uz to bih dodao veoma cesto oni koji su bili i najblizi komsijama sa druge strane "grane". Ko to ne zeli da prihvati samo se zavarava ili je i sam imao nekoga debelo upletenog u te "poslove odbrane" rodne grude.

Otac mi je bio u razobljenistvu u Morinju btw (srecom radi imena i prezimena nije imao vecih problema). Najvise sranja su zadavali vojnici iz Boke zatvorenicima, vjerovali ili ne i to najvise sranja oni koji su se "morali dokazati" (ako nekog interesuje mogu na PM, nije bas za siru javnost ova prica).
    Poenta je da je upravo to ko je što izdava,sa svih bandi legitimno na ove teme da se ne bi manipulisalo kolektivitetom ka Srbi,ka Hrvati,ka Crnogorci.

Autor je obična splačina jer je toliko laži isprosipa u tekst,samo zato.Ko je bio čuvar kojeg logora,ko je izda koju komandu to je poenta u ratovima.Ime i prezime.
    Tako se i dolazi u sudove do registarskog broja - ratni zločinac.

On ođe ispriča pričicu kako je sa ženom iša kako se sit isplaka,šakama udara na kupare pa mu se uđe malo u biografi ko je on uopšte da manipuliše tako nečim.
    Žao mi je zbog tvog oca.I nemoj pomisliti ni djelićem svoje misli da opravdavam sav ovaj zločin naprotiv no se vrlo ozbiljno odnosim prema toj temi.
    Upravo zato mi ovakvi tekstovi politički obojeni,i usmjereni ka nečemu ka u slučaj Ivanovića koji je poznat po manipulaciji izazivaju dubok prezir.Toliko o tome.

2. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,128
    Thanks Thanks Received 
    710
    Thanked in
    515 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Cisto da se razumijemo, nisam ja arhitekta niti mi je struka blizu toga ali mi se to cini kao bas suvi izgovor i nista vise. Centar Podgorice nije toliko nabijen, moze se i dalje iskoristiti prostor za prosirenje saobracajnica ili makar neko poboljsanje. Takodje, tu pricu da je Podgorica projektovana za znatno manji broj auta/stanovnika sam doista cuo mali milion broj puta i prosto se svaki put zapitam, kad je radjena ta projekcija? Jesu li je radili prije 30-40 godina i rekli e ovo nam je plan za narednih 50 godina i tjt ili se to valjda revizira svako malo u zavisnosti od situacije? Nije 100k ljudi doslo u Podgoricu preko noci, masovno doseljavanje traje evo zadnjih 20 god minimum i za tih 20 god se moglo stosta uraditi, opet da su htjeli al posto nisu onda jbg.
    Evo našao sam, prvi plan rađen je 1950. za 60 hiljada stanovnika i to do 2000.-te godine. Pa 1957, pa '64.-e itd.

Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

4. The Following User Says Thank You to Raulio For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,877
    Thanks Thanks Received 
    8,795
    Thanked in
    4,265 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Nije bas.

Autoru sustinski nedostaje djetinjstvo. Lako je gledati Podgoricu ocima djeteta kao grad koji je nekad bio mnogo bolji i ljepsi, ali to prosto nije istina.

Promjene su neminovne i nisu sve objektivno lose. Ali to je ljudska priroda. I hoce to sa godinama, jer ljudi imaju tendenciju da postaju konzervativniji i smetaju im promjene jer ih podsjecaju na svoju prolaznost.

Je*i ga. Sve je prolazno i sve je promjenljivo. Treba li da patim sad za tim sto ce poslasticarnica Korzo da se zatvori samo zato sto je postojala 70 godina? Pa sta? Da je bila dobra nastavila bi da radi. Postoji razlog zasto ljudi nisu isli tamo. A sad se prave da im je zao. Sad bismo da oni nastave da postoje, da im mozda grad da pomoc da opstanu, samo zato da bi staropodgoricanima lakse bilo na srcu kad prodju ulicom Slobode bez pomisli da svrate na kolac jer je ipak ljepse u La Parisienne ili Godo. Daj ne pr*ite.

Nije da nema velikih problema i u PG i u ostalim gradovima. Ima istine i u ovom tekstu. Ali ne treba mijesati babe i zabe. Veliki broj stvari se promijenio iz opravdanih i sasvim prirodnih i ocekivanih razloga.
    Slažem se za nostalgiju,djetinjstvo,prolaznost.Slažem se i u vezi neminovnosti promjena i da neke godine donose konzervativnost i odbojnost prema promjenama...
    ali daj da se složimo i da s (nekim,suprotnim onim gore pomenutim) godinama,djetinjstvom provedenim neđe drugo a ne u PG dolazi nervoza,odnosno potreba za promjenama (Podgorice) samo radi promjena a ne radi opšteg dobra.Na konto toga očekujem da se sruši i "Budo Tomović",na njegovo mjesto napravi čelično-staklena poslovno-stambena zgrada,na čijem drugom spratu bi bila neka pozornica sa 6D sjedištima jer...šta će nam sala Dodesta,onako sprčena,mala,zagušljiva,ofucanih sjedišta...Daj da ovako konzervativni ne budemo protivnici promjena.
    I da ne zaboravim.Nisu Podgoričanima smetale krave i ovce oko ETF-a no onima koji su od istih pobjegli žudeći za asfaltom.

Sent from my 2201117TY using Tapatalk
    Last edited by joni; 27-12-23 at 17:55.

6. The Following 3 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,924
    Thanked in
    1,452 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    ali daj da se složimo i da s (nekim,suprotnim onim gore pomenutim) godinama,djetinjstvom provedenim neđe drugo a ne u PG dolazi nervoza,odnosno potreba za promjenama (Podgorice) samo radi promjena a ne radi opšteg dobra.
    Do promjena dolazi iz vise razloga. Neke su prirodan tok stvari (zatvaranje neprofitabilnih firmi i otvaranje novih na njihovom mjestu), neke su uzrokovane nemarom a neke korupcijom. A nije vala da nema dobrih promjena, nego ste se za lose uhvatili kao da se u PG samo rusilo.

I da ne zaboravim.Nisu Podgoričanima smetale krave i ovce oko ETF-a no onima koji su od istih pobjegli žudeći za asfaltom.
    Moguce je da je Podgorica jedini glavni grad u Evropi u kojoj je moguce nonsalantno prosetati ulicom i samo zaobici tri kila kravljih ili konjskih go*ana na trotoaru. A to sto nekome takve stvari ne smetaju, ne znaci da je to normalno, nego da su navikli na nesto na sta ne bi smjeli da budu naviknuti. To apsolutno nije normalno i ne prilici nijednom gradu, a kamoli glavnom gradu u drzavi.
    Last edited by VanjaTheMan; 27-12-23 at 18:21.
    Look upon my works ye mighty and this pear...

8. The Following User Says Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,877
    Thanks Thanks Received 
    8,795
    Thanked in
    4,265 Posts

Ne,mislim da je bilo i dobrih promjena.Potrebno je napraviti konsenzus da se jedan dio(bilo teritorijalni,esnafski iii po kojem god pitanju) NE dira i ne mijenja nikako.To može biti 1% teritorije ili čega bilo koje će biti zabranjeno mijenjati,može i manji ili veći procenat,samo da se odredi što se neće mijenjati pa kolko god to bilo neisplativo.Ostalo,ruši,valjaj,diži novo.Sa Starom varoši je ta prilika propuštena.
    Evo,primjer iz mog komšiluka,a ko je ikad prošao od Autobuske/Željezničke pheške prema gradu,morao je zapazit izlog sa starim radio prijemnicima.Izlog je neisplativ,prljava stakla,pitanje je i do kad će posao koojim se bavi vlasnik radnje biti isplativ i kad će tu nići neka dostava hrane,aki nema stranca koji je tuda prošao a da nije zastao i fotkao taj izlog

10. The Following 2 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,877
    Thanks Thanks Received 
    8,795
    Thanked in
    4,265 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post

Moguce je da je Podgorica jedini glavni grad u Evropi u kojoj je moguce nonsalantno prosetati ulicom i samo zaobici tri kila kravljih ili konjskih go*ana na trotoaru. A to sto nekome takve stvari ne smetaju, ne znaci da je to normalno, nego da su navikli na nesto na sta ne bi smjeli da budu naviknuti. To apsolutno nije normalno i ne prilici nijednom gradu, a kamoli glavnom gradu u drzavi.
    Ajd da se složimo da u PG nema kravljih i konjskih go*vana po trotoarima,da se složimo i da ovako nešto neće nikad biti primjenjivo u PG a lijepo bi bilo da može:
    "Za uređivanje javnih zelenih površina, neravnih terena i terena obraslih gustim rastinjem sve više lokalnih vlasti u Francuskoj, Holandiji i Italiji odlučuje se da umjesto bučnih kosilica koriste - ovce.

Ovaj vid održavanja zelenih površina ekološki je efikasniji, a ujedno i finansijski opravdaniji, jer će se tako uštedjeti novac poreskih obveznika, pošto će ovce jednostavno da popasu travu u lokalnim parkovima!

Tako su gradske vlasti Torina prije nekoliko godina odlučile da, umjesto bučnih kosilica, koriste "alternativne kosilice"- ovce i krave, koje marljivo pasu višak trave u parkovima.

Kako bilo, ova "ovčija metoda" uštedjeće čak 30.000 evra iz gradskog budžeta."
    Ajd da se složimo i da na trotoarima ima uglavnom psećih go*vana zbog Novopodgoričana ili Staropodgoričana i da se,ne znam ni ja kako zaistavilo u zadnji čas "renoviranje" mosta na Ribnici jer je investitor(znamo i koji i odakle je)zbog dobrih promjena sagradio dvije zgrade na obali Ribnice pa je trebalo proširiti i betonirati kameni most radi pristupa kola zgradama,pa se
    NE MORAMO složiti jesu li ili nijesu trke ciganskih konja na Starom Aerodromu dio nečijeg lijepog djetinjstva,nostalgije, konzervativnosti i prolaznosti

Last edited by joni; 27-12-23 at 20:20.

12. The Following User Says Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Svaka cast prosvjetarima na mnogobrojnom skupu.

14. The Following User Says Thank You to Zhuangzi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,924
    Thanked in
    1,452 Posts

Ajd da se složimo da u PG nema kravljih i konjskih go*vana po trotoarima,da se složimo i da ovako nešto neće nikad biti primjenjivo u PG a lijepo bi bilo da može:
    "Za uređivanje javnih zelenih površina, neravnih terena i terena obraslih gustim rastinjem sve više lokalnih vlasti u Francuskoj, Holandiji i Italiji odlučuje se da umjesto bučnih kosilica koriste - ovce.

Ovaj vid održavanja zelenih površina ekološki je efikasniji, a ujedno i finansijski opravdaniji, jer će se tako uštedjeti novac poreskih obveznika, pošto će ovce jednostavno da popasu travu u lokalnim parkovima!
    Ja ne pricam o zelenim povrsinama. A i cisto sumnjam da ih pustaju bez nadzora.
    Look upon my works ye mighty and this pear...

Thanks Thanks Given 
    8,523
    Thanks Thanks Received 
    3,804
    Thanked in
    2,258 Posts

Quote Originally Posted by Zhuangzi View Post
    Svaka cast prosvjetarima na mnogobrojnom skupu.
    Svaka im chast i shto djecu uche pa su prvorangirani na testovima.
    ...

Thanks Thanks Given 
    1,013
    Thanks Thanks Received 
    4,080
    Thanked in
    2,304 Posts

Мени је Подгорица јако драга, много родбине, много пријатеља и прелијепих успомена.
    Али Подгорица од прије 20 година и ова Подгорица су два различита града.

Прва је била обична паланка, а данас је Подгорица прави град, можда и једини град у правом смислу у Црној Гори.

Сваке године све више и више садржаја, нови квартови, нове фасаде, тротоари, паркови, спортски терени, велики број културних и забавних манифестација, угоститељских објеката за свачији укус, задњих година ми се чини да је Подгорица умивена, баш онако како јој приличи.

Једино што је пријеко потребно Подгорици је регулисање јавног превоза.То се започело али мислим да није довољно.
    Подгорици треба јавни аутобуски превоз који би и квалитетом и квантитетом задовољио потребе грађана.

У том смислу бих јавни превоз чак у потпуности учинио бесплатним неко вријеме, док се сабраћајна гужва значајно не смањи.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

18. The Following 4 Users Say Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    435
    Thanked in
    248 Posts

D. P.
    Srećna vam nova, nemote što započinjat, prestupna je, ako im je verovati kažu ne valja se, a oni mlogo znau,tradicije, običaje, pu pu. Nikako da se naviknem

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
    Last edited by isnogood; 28-12-23 at 06:59.

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    651
    Thanked in
    301 Posts

Moze li ko da objasni svrhu ovakve vijesti na "Vijesti portalu"?

https://www.vijesti.me/vijesti/polit...nike-neradnike

Znači, ide naslov kako je Spajic ogorčen na poslanike neradnike i iz tog razloga nece doci na premijerski sat....i onda ide sa pod "Navodno" 90% teksta, da bi tek pred kraj napisali da su novinari Vijesti nazvali Spajica povodom ovoga i on im rekao da ce doci na premijerski sat i da je sve sto se pise u vezi toga lazna vijest?!?

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,833
    Thanked in
    2,797 Posts

Neka ste se lijepo ispričali. Nisam našao odgovarajuću temu gdje bih ono mogao prebaciti, pa kad nađem prebaciću.

@osvajaci pg to su klasične Vijesti. Naginju ka predsjedniku, premijera malo šikaniraju đe stignu.
    Sve u svemu kakav osnivač takav i portal (novine).

Nego izgleda da ce kasnit plate u KK Mornar sve su prilike.
    Đorđije Pavićević i još tri osobe uhapšeni zbog sumnje da su krijumčarili cigarete (vijesti.me)
    Last edited by hercules; 28-12-23 at 07:45.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

22. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,013
    Thanks Thanks Received 
    4,080
    Thanked in
    2,304 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Neka ste se lijepo ispričali. Nisam našao odgovarajuću temu gdje bih ono mogao prebaciti, pa kad nađem prebaciću.

@osvajaci pg to su klasične Vijesti. Naginju ka predsjedniku, premijera malo šikaniraju đe stignu.
    Sve u svemu kakav osnivač takav i portal (novine).

Nego izgleda da ce kasnit plate u KK Mornar sve su prilike.
    Đorđije Pavićević i još tri osobe uhapšeni zbog sumnje da su krijumčarili cigarete (vijesti.me)
    Цијели Бар зна чиме се Ђоко бави, тако да је ово било само питање времена.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

24. The Following 2 Users Say Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,237
    Thanks Thanks Received 
    8,158
    Thanked in
    3,117 Posts

Zar je toliko tesko za 3 i kusur godine imati slucaj sa osnovanom sumnjom?

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Sve ok, ali zašto bi mene interesovale ove stvari ko je uhapšen, zbog čega i tako to. Institucije treba da rade samostalno i to je to.

A onda i pitanje zašto se to uradilo baš danas kad je premijerski sat?

Mene interesuje hoće li taj sat trajati 40 minuta i šta bi sa naših 7 sati?

Ko je ukrao sat vremena?
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    1,658
    Thanks Thanks Received 
    2,621
    Thanked in
    1,184 Posts

Uhapšen Đorđije Pavićević, njegov bivši radnik i dva carinika zbog sumnje da su krijumčarili cigarete

https://www.cdm.me/hronika/uhapsen-d...rili-cigarete/

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    4,906
    Thanks Thanks Received 
    8,779
    Thanked in
    4,233 Posts

Quote Originally Posted by retype_htc View Post
    Uhapšen Đorđije Pavićević, njegov bivši radnik i dva carinika zbog sumnje da su krijumčarili cigarete

https://www.cdm.me/hronika/uhapsen-d...rili-cigarete/

nije iznenadjenje ⬇️

https://volimpodgoricu.me/novosti/re...mak-pavicevica

https://press.co.me/audio-ekskluzivn...i-kuci-da-ide/
    Last edited by goozica; 28-12-23 at 09:22.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    1,550
    Thanks Thanks Received 
    2,160
    Thanked in
    1,031 Posts

Ima li njemu ko sad da završi da ide kući,da ga ne pitaju mnogo i tako

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Kasnile su plate i do sad, nista novo.

Svi znaju cime se ekipa bavila, zadnjih par decenija.
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Quote Originally Posted by mneonly View Post

A onda i pitanje zašto se to uradilo baš danas kad je premijerski sat?
    abazović je u politički život ove države uveo priču da premijer i/ili ministri hapse ljude, i da su za hapšenja zaslužni oni. ne bih baš rekao da ovo ima ikakve veze sa premijerskim satom

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    25,792
    Thanks Thanks Received 
    8,305
    Thanked in
    4,071 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Kasnile su plate i do sad, nista novo.

Svi znaju cime se ekipa bavila, zadnjih par decenija.
    A kladionice

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,232
    Thanks Thanks Received 
    2,966
    Thanked in
    1,243 Posts

Ako nije imao dozvolu kluba za dodatni posao krijumčarenja mislim da je preksio eticki kodeks. Nisam sigyran.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    4,237
    Thanks Thanks Received 
    8,158
    Thanked in
    3,117 Posts

Dogodine ce Mornar, ka i Rudar, da moli po novina za pomoc.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,585
    Thanked in
    3,800 Posts

Eto po komentarima da je dobar čeok i da je dostini pomogao. Tako su one godine i predsjedniku (ili potpredsjedniku, zaboravio sam) opštine Pljevlja Šarići bili dobri momci.

Page 435 of 442 FirstFirst ... 335385425431432433434435436437438439 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)